ریدایرکت چیست؟
اگر کمی در فضای اینترنت گشت و گذار کرده باشید، احتمالا میدانید که ریدایرکت چیست اما شاید اسمش را نشنیده باشید.ریدایرکت410 ریدایرکت به معنای انتقال کاربر به یک URL جدید است.
به بیان دیگر زمانی که بخواهیم کاربر را به آدرس مشخصی هدایت کنیم، از ریدایرکت Redirect استفاده میکنیم. فرض کنید در حال گشت و گذار در اینترنت هستید که ناگهان به بنبست میرسید! صفحهای که به دنبال آن بودید ناپدید شده و با اخطاری مبنی بر “صفحه یافت نشد” روبرو میشوید. ناامیدی چارهساز نیست! دنیای وب پر از رمزهای مخفی و میانبرهاست و کلید عبور از این بنبست، “ریدایرکت” نام دارد.
زمانی که شما به دنبال آدرسی خاص هستید، اما آن آدرس دیگر وجود ندارد، ریدایرکت شما را به آدرسی جدید هدایت میکند تا بتوانید به مقصد نهایی خود برسید.
ریدایرکت ها انواع مختلفی دارند که عملکذد متفاوت هر کدام باعث افزایش اهمیت آن ها در سئو سایت شده است.
انواع ریدایرکت چیست؟
حالا متوجه شدید که ریدایرکت چیست و دلیل اهمیت آن را نیز به طور نسبی فهمیدید. انواع ریدایرکت ها شامل ریدایرکت 301 (ریدایرکت دائم)، ریدایرکت 302 (موقت)، 307، 308، Meta Refresh، 410، و انواع دیگری است.
فرض کنید میخواهید به مغازهای خاص بروید. اگر مغازه به مکان جدیدی نقل مکان کرده باشد، یک تابلو راهنما با عنوان “ریدایرکت 301″ شما را به آدرس جدید هدایت میکند. این نوع ریدایرکت به طور دائمی به شما میگوید که آدرس قبلی دیگر معتبر نیست.
اما گاهی اوقات، مغازه به طور موقت تعطیل میشود و در این صورت، یک تابلو با عنوان “ریدایرکت 302” شما را به آدرس یک مغازه مشابه در نزدیکی هدایت میکند. این نوع ریدایرکت موقتی است و بعد از مدتی، آدرس اصلی دوباره فعال میشود.
در این مقاله ما به بررسی ریدایرکتهای 301، 302، 410، و Meta Refresh می پردازیم.
1. ریدایرکت 301 یا ریدایرکت دائم
ریدایرکت 301 یا ریدایرکت دائمی به معنای انتقال دائم کاربران و موتورهای جستجو به URL جدید سایت است. تغییر آدرس سایت می تواند باعث از دست رفتن تمام اعتباری شود که گوگل به آن داده است. این ریدایرکت می تواند اعتبار یک آدرس را تا 99 درصد به آدرس جدید منتقل کرده و مانع از دست دادن این اعتبار شود.
مهم ترین دلایلی که سایت ها از Redirect 301 استفاده می کنند شامل موارد زیر است:
- تغییر آدرس سایت
- تغییر دامنه یک صفحه
- حذف برخی از صفحات سایت
- فعال کردن گواهی SSL
2. ریدایرکت 302 یا موقت
این ریدایرکت برای صفحاتی کاربرد دارد که به طور موقت از دسترس خارج شده و باعث می شود تا کاربران در هنگام مراجعه به آن صفحه با خطای 404 مواجه نشوند. برخی از کاربران گوگل معتقدند که عملکرد ریدایرکت های 301 و 302 یکسان است، اما شواهد نشان داده است که بهترین ریدایرکت برای انتقال کاربران از یک آدرس به آدرس دیگر، ریدایرکت 301 می باشد، چرا که ریدایرکت 302 اعتبار URL قدیمی را به آدرس جدید منتقل نکرده، و زمانی که URL قبلی مجدد در دسترس قرار بگیرد، باید آدرس جدید را با ریدایرکت 301 مجدد به آدرس قبلی منتقل کرد.
3. ریدایرکت 410
ریدایرکت 410 برای موتورهای جستجو کاربرد داشته و کاربر آن را مشاهده نمی کند. این redirect زمانی استفاده می شود که قصد حذف یک صفحه را برای همیشه دارید و با اعمال این ریدایرکت بر روی آدرس صفحه، به گوگل اعلام می کنید که تمام اطلاعات آن را از روی ایندکس خود حذف کند.
4. Meta Refresh
یکی از کند ترین انواع ریدایرکت ها که استفاده از آن اغلب در تکنیک های سئو پیشنهاد نمی شود، Meta Refresh است. این نوع redirect به صورت یک صفحه موقت 5 ثانیه ای، پس از اقداماتی مانند ویرایش اطلاعات در صفحه پروفایل کاربر، پدیدار می شده و حامل پیامی مانند ((در صورت اشکال در انتقال به صفحه مورد نظر، روی اینجا کلیک کنید)) هستند که به دلیل کارایی بسیار پایین و انتقال بخش کمی از اعتبار صفحه، برای سئو مناسب نمی باشند.
ریدایرکت کردن صفحات سایت کار دشواری نیست اما انجام دادن آن نیازمند دقت است تا به سئو سایت آسیبی وارد نشود. ریدایرکت کردن آدرس یک صفحه به صفحه جدید زمان بر است، چرا که باید به وسیله موتورهای جستجو بررسی و ایندکس شود. اگر ربات های خزنده گوگل دیر به دیر به وبسایت شما سر بزنند، ریدایرکت صفحه شما زمان بیشتری می برد.
5. ریدایرکت 307
ریدایرکت 307، که به عنوان Temporary Redirect یا ریدایرکت موقت نیز شناخته میشود(مانند ریدایرکت 302)، نوعی از ریدایرکت در دنیای وب است که به طور موقتی یک کاربر را از یک URL به URL دیگر هدایت میکند. این نوع ریدایرکت به موتورهای جستجو میگوید که صفحه اصلی به طور موقت در دسترس نیست و کاربر باید به جای آن به صفحه دیگری مراجعه کند.
تنها تفاوت ریدایرکت 307 با 302 این است که برای استفاده از ریدایرکت 307 باید سرور شما از HTTP نسخه 1.1 پشتیبانی کند.
زمانی که وبسایت شما به طور موقت به آدرس جدیدی منتقل میشود، میتوانید از ریدایرکت 307 برای هدایت بازدیدکنندگان به آدرس جدید استفاده کنید. همچنین میتوانید از ریدایرکت 307 برای هدایت ترافیک به طور تصادفی به دو نسخه مختلف از یک صفحه وب برای آزمایش A/B استفاده کنید.
6. ریدایرکت 308
ریدایرکت 308 هم یک انتقال دائمی محسوب میشود(مانند ریدایرکت 301)؛ از این ریدایرکت برای انتقال دائم یک صفحه به آدرس جدید و همچنین انتقال اعتبار URL قبلی به URL جدید استفاده میشود. مانند حالت قبل، این ریدایرکت نیز فقط در نسخه HTTP 1.1 درست عمل میکند.
نحوه ریدایرکت کردن به آدرس جدید
انجام ریدایرکت 301 روش های مختلف و متفاوتی دارد که توسط سیستم مدیریت محتوا و پنل مدیریت مشخص می شود. دو روش برای ریدایرکت 301 وجود دارد، که شامل تغییرات دستی در htaccess و استفاده از افزونه در وردپرس می شود.
1. تغییرات دستی در htaccess
یکی از رایج ترین روش های ریدایرکت برای وبسایت هایی که از سرور لینوکس استفاده می کنند، تغییرات دستی در htaccess می باشد. برای استفاده از فایل htaccess، باید به قسمتی که سایت را در هاست قرار داده اید بروید. برای ساخت فایل htaccess، ابتدا باید داخل یک نت پد آن را ساخته و با عنوان htaccess، ذخیره نمایید. نکته قابل توجه در ساخت این فایل این است که باید از txt. بودنفرمت فایل htaccess اطمینان حاصل کنید.
برای تغییر لینک سایت به کد های اختصاصی آن نیاز دارید. بهتر است پس از نوشتن کدها، برای ریدایرکت کردن آن را بررسی و امتحان کرده و از درست بودن این redirect، اطمینان حاصل نمایید. برای نوشتن کد های ریدایرکت، ابزار های مختلفی وجود دارد که یکی از آن ها Redirect Generator می باشد.
انواع ریدایرکت هایی که می توان برای اکثر وبسایت ها استفاده کرد شامل موارد زیر است:
- ریدایرکت یک صفحه به صفحه جدید
Redirect 301/old-page.html/new-page.html
- ریدایرکت کل صفحات یک دامنه به دامنه دیگر
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^oldsite.com [NC,OR] RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.oldsite.com [NC] RewriteRule ^(.*)$ https://newsite.com/$1 [L,R=301,NC]
- ریدایرکت آدرس بدون www به نسخه www و ریدایرکت نسخه با www به نسخه بدون www
- RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^example.com [NC] RewriteRule ^(.*)$ http://www.example.com/$1 [L,R=301,NC] - RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.example.com [NC] RewriteRule ^(.*)$ http://example.com/$1 [L,R=301,NC]
ریدایرکت کردن از زیر دامنه به پوشه ها
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^blog.sample.com [NC] RewriteRule ^(.*)$ http://sample.com/blog$1 [L,R=301,NC]
- ریدایرکت http به https
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
2. استفاده از افزونه ها در وردپرس
ساده ترین روش ریدایرکت برای سایت هایی است که با وردپرس طراحی شده اند و دیگر نیازی به نوشتن کد های اختصاصی ندارند. پلاگین های مختلفی در وردپرس برای ریدایرکت کردن وجود دارند. افزونه های ریدایرکت 301 و افزونه پریمیوم یواست از بهترین افزونه های وردپرس برای ریدایرکت می باشند.
در نظر داشته باشید که برای ریدایرکت یک صفحه به صفحه دیگر، باید موضوع محتوای دو صفحه با هم یکی باشد تا اعتبار صفحه کاملا به صفحه جدید انتقال یابد.
3. ریدایرکت کردن در cPanel
مراحل ریدایرکت کردن در cPanel به شرح زیر است:
- ورود به cPanel: ابتدا باید به حساب cPanel خود وارد شوید.
- انتخاب “Redirects”: در منوی سمت چپ، روی “Domains” کلیک کنید و سپس “Redirects” را انتخاب کنید.
- انتخاب نوع ریدایرکت: در این مرحله، باید نوع ریدایرکت مورد نظر خود را انتخاب کنید. دو نوع رایج ریدایرکت عبارتند از:
- Permanent (301): این نوع ریدایرکت به طور دائمی به موتورهای جستجو میگوید که آدرس قبلی دیگر معتبر نیست و آدرس جدید جایگزین آن شده است.
- Temporary (302): این نوع ریدایرکت موقتی است و به موتورهای جستجو میگوید که آدرس فعلی به طور موقت به آدرس جدید هدایت میشود.
- انتخاب نام دامنه: نام دامنهای را که میخواهید برای آن ریدایرکت ایجاد کنید، انتخاب کنید.
- وارد کردن آدرس قدیمی: آدرس وبسایت قدیمی (آدرسی که میخواهید از آن ریدایرکت کنید) را وارد کنید.
- وارد کردن آدرس جدید: آدرس وبسایت جدید (آدرسی که میخواهید کاربران به آن هدایت شوند) را وارد کنید.
- جمعه ۲۶ مرداد ۰۳ ۱۷:۱۵
- ۳ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر