شش مرحله طلایی در تولید محتوای با کیفیت

دنیای دیجیتال امروز از جمعیت بیش‌ازحد در حال انفجار است. اموزش تولید محتوا متنی رایگان  تعداد کاربران اینترنت به قدری زیاد است که می‌توان آن را به ستاره‌های آسمان، شن‌های ساحل دریا یا اتم‌های یک سلول تشبیه کرد. بر اساس آمار ارائه شده، در حال حاضر بیش از ۹۰۰ میلیون سایت اینترنتی وجود دارد، روزانه بالغ بر ۵/۳ میلیارد جست‌وجو‌ انجام می‌شود و حدودا ۳۵۰ هزار توییت در هر دقیقه فرستاده می‌شود. در چنین فضایی، تمرکز بر موضوعات مورد علاقه این کاربران می‌تواند به‌شدت سودآور باشد. بر اساس مطالعه انجام‌شده توسط یک نرم‌افزار آماری، ۵۵ درصد از بازدیدکنندگان وب‌سایت‌ها مدت‌زمانی حدود ۱۵ ثانیه یا کمتر برای بازدید وقت می‌گذارند. به همین دلیل، تولید محتوای با کیفیت کلید موفقیت در جذب بازدیدکنندگان بیشتر است. محتوایی که متناسب با اهداف وب‌سایت و در راستای جذب ترافیک طبیعی نوشته شده باشد، می‌تواند به راحتی در صدر نتایج جستجو قرار بگیرد.

چرا به تولید محتوای با کیفیت نیاز داریم؟

قبل از هر چیز باید بدانید مخاطب هوشمند امروزی دیگر مانند گذشته هر محتوایی را نمی‌پذیرد و به‌محض آنکه تشخیص دهد محتوایی که می‌خواند کیفیت لازم را ندارد، از خیر آن می‌گذرد. شاید هم دیگر هرگز به وب‌سایت‌تان برنگردد. مطمئن باشید کاربر روی هوا نمی‌ماند! آن بیرون رقیبان شما منتظر کوچکترین اشتباه از جانب شما هستند تا مخاطبان‌تان را به چنگ بیاورند. بنابراین به شعور مخاطب احترام بگذارید و بهترین محتوا را برایش تولید کنید تا هم پاسخ سؤالاتش را بگیرد و هم به شما وفادار بماند.

مراحل تولید محتوای با کیفیت

۱. مخاطبان‌تان را بشناسید

اولین و مهم‌ترین گام در تولید محتوا شناخت مخاطب است. محتوا را برای چه کسی می‌نویسید؟ شاید تصور کنید شناخت مخاطب و نیازهای او کاملا بدیهی است، اما بسیاری از نویسندگان و تولیدکنندگان محتوا هستند که بدون گذراندنِ این مرحله دست به قلم می‌شوند.  قبل از آغاز به کار، از خودتان این دو سؤال مهم را بپرسید:

  • مخاطب اصلی من کیست؟
  • مخاطب فرعی که با کمک او می‌توانم مخاطب اصلی‌ام را از وجود این محتوا آگاه کنم یا تحت‌تأثیر قرار دهم کیست؟

برای نمونه، دارید برای وب‌سایت اصلی یک سازمان حقوقی محتوا تولید می‌کنید. مخاطبان اصلی شما بی‌تردید وکلا هستند. اما مخاطب فرعی طیف گسترده‌تری از مخاطبان را دربر می‌گیرد. این افراد کارکنان دادگستری‌ها، گزارشگران حقوقی یا هر فردی که در آینده ممکن است به خدمات حقوقی نیاز داشته باشد هستند. حالا می‌توانید از خودتان بپرسید: برای این گروه از مخاطبان چه سؤالاتی ممکن است پیش بیاید؟ چه نوع اطلاعاتی نیاز دارند؟ و پرسش‌هایی از این دست.

۲. مدل هرم معکوس را در محتوا به کار ببرید

گام دوم در نوشتن محتوا تعیین ساختار آن است. فراموش نکنید برای جلب توجه خوانندگان فرصت بسیار کوتاهی دارید. خوانندگان محتوا در عرض چند ثانیه درباره مفید و جذاب بودن اطلاعات آن تصمیم می‌گیرند. ساختار محتوا باید از مدل هرم یا مخروط وارونه پیروی کند. مدل این هرم به این شکل است که باید مهم‌ترین پیام‌ها را در بالای صفحه قرار دهید. سپس اطلاعات ویژه در ادامه متن قرار می‌گیرد و جزئیات کم‌اهمیت را در انتهای آن بنویسید.

برای مثال، اگر در حال تولید محتوای با کیفیت برای یک رویداد مانند کنفرانس هستید، مرتبط‌ترین جزئیات مانند موضوع، تاریخ و موقعیت مکانی را در بالای آن قرار دهید. اطلاعات تکمیلی مانند اسامی سخنرانان و موضوعات سخنرانی‌شان را در ادامه ذکر کنید. اطلاعات با اهمیت کمتر مانند اسامی برگزارکنندگان کنفرانس، تاریخچه کنفرانس و یا لیستی از منابع را در انتهای متن ارائه دهید.

۲. از جملات ساده و کوتاه استفاده کنید

جملات بلند به درد داستان‌های چارلز دیکنز می‌خورَد! امروزه خوانندگان محتوای فقط با جملات حداکثر ۲۰ تا ۲۵ کلمه‌ای را می‌پسندند. بیشترین تمرکزتان را روی استفاده از اسم‌ و فعل قرار دهید. قیدها و صفت‌ها را با دقت و احتیاط بیشتری به‌کار ببرید. مثلا به جای استفاده از کلمه «محتاطانه» می‌توانید از کلمه «احتیاط» یا «دقت» استفاده کنید.

از جملات معلوم استفاده کنید. تولید محتوای با کیفیت باید خوانا و قابل فهم باشد. برای مثال، به جای جمله «قهوه توسط آن خانم سفارش داده شد» بنویسید: «آن خانم قهوه سفارش داد». افعال معلوم به شیوایی و سادگی جمله کمک می‌کنند و جملات خواننده پسند می‌سازند. این جملات به‌شکل مستقیم با خواننده ارتباط برقرار می‌کنند. جمله «می‌توانی انجامش دهی» قطعا از جمله «می‌تواند انجام داده شود» بیشتر مخاطب را درگیر موضوع می‌کند.

۳. برای محتوایتان از ویژگی‌های بصری استفاده کنید

تصاویر، ویدئو و حتی طرح گرافیکی در جذب مخاطب بسیار خوب عمل می‌کنند. تحقیقات نشان می‌دهد ۹۰%  اطلاعات انتقال‌یافته به ذهن انسان محتوای تصویری است. مغز انسان اطلاعات تصویری را ۶۰ هزار برابر سریع‌تر از اطلاعات متنی پردازش می‌کند. محتوایی که فقط شامل متن است، برای مخاطب خسته‌کننده است و حوصله او را سر می‌برد. اگر خودتان مهارت طراحی گرافیکی ندارید، می‌توانید از ابزارهای موجود در بازار استفاده کنید و خودتان این طراحی‌ها را انجام دهید. محتوا را با مثال‌های شفاف و تصاویر فوق‌العاده قابل فهم کنید. این کار به حک‌شدن پیام‌تان در ذهن خواننده کمک می‌کند. کدام جمله تصویر واضح‌تری از یک اسباب‌بازی برای کودکان در ذهن شما ایجاد می‌کند؟

  • «این اسباب‌بازی زیبا بهترین هدیه‌ای است که می‌توانید برای کودک‌تان می‌توانید بخرید» و سپس تصویری از آن اسباب‌بازی را قرار دهید.
  • «این اسباب‌بازی زیبا و جالب را برای کودکان از جنس الیاف طبیعی بادوام ساخته‌ایم» و سپس بدون هیچ عکسی فقط درباره جزئیات آن توضیح دهید.

قطعا جمله اول بهتر است. زیرا بدون هیچ جزئیات اضافی، توضیحی ساده و تصویری از اسباب‌بازی را نشان می‌دهد. تصاویر با قدرت آسان کردن خواندن محتوا برای بازدیدکنندگان بر متن صرف برتری دارند. به شما پیشنهاد می‌کنیم که حتما در هر صفحه از سایت‌تان حداقل یک تصویر را بگنجانید.

۴. محتوا را فقط برای افراد خاصی طراحی نکنید

وب‌سایت‌ها را فقط برای کارشناسان متخصص طراحی نمی‌کنند. محتوا باید به ‌شکلی نوشته شود که عموم مردم از آن استفاده کنند. املای صحیح واژه‌های اختصاری را حتما در منبعی قابل‌ اعتماد چک کنید. از به‌کارگیری زبان بومی در نوشتار اجتناب کنید. واژه‌های نامفهوم و پیچیده را تشریح کنید. در مواقع موردنیاز لینک‌های مرتبط با موضوع را قرار دهید تا خوانندگان بتوانند اطلاعات بیشتری کسب کنند. به‌عنوان مثال، به این جمله دقت کنید: «گزارشگر یک SOT از MOS گرفت، به دفتر برگشت و داستان را در کن قرار داد.» بسیاری از واژه‌های این جمله فقط برای گزارشگران قابل‌فهم است. بهتر است آن را ساده‌تر بنویسید: «گزارشگر با یک رهگذر مصاحبه‌ای درباره اتفاق انجام داد و متن گزارش را به داستان ضمیمه کرد.»

اگر در حوزه تخصصی کار می‌کنید و خواهان جذب کاربران و مشتریان غیرمتخصص هستید، این نکته بسیار برای شما مفید خواهد بود. به‌یاد داشته باشید که شما برای مخاطبتان می‌نویسید نه برای همکارانتان. استفاده از بیان عامه‌پسند شما را به هدفتان در جذب مشتری و بازدیدکننده بیشتر نزدیک‌تر می‌کند.

۵. قابلیت مرور متن در یک نگاه

محتوای شما باید به راحتی و با یک نگاه سطحی قابل مرور کردن باشد. بیشتر خوانندگان سایت‌ها با نگاه اجمالی به صفحه موردنظرشان سعی می‌کنند مطلب موردنظرشان را بیابند. بنابراین اگر به سرعت آن اطلاعات را در همان مدت زمان کوتاه نبینند، سایت را ترک می‌کنند.

برای درک بهتر این موضوع، دفعه بعد به سایتی که برای اولین بار باز کرده‌اید توجه کنید. آیا از ابتدا تا پایان سایت را کاملا مطالعه می‌کنید؟ یا اینکه چشم‌هایتان به دنبال یافتن اطلاعات موردنظرتان به سرعت می‌چرخد؟

از فهرست شماره‌گذاری شده یا نکته‌ای به جای پاراگراف‌های طولانی و سنگین استفاده کنید. محتوای سایت را به جای ارائه در یک صفحه با متن طولانی و بلند، به صورت طبقه‌بندی شده بنویسید.

همیشه در صفحه‌تان فضای خالی قرار دهید. فضای خالی در میان محتوا، پاراگراف‌ها، عکس‌ها و سایر قسمت‌های صفحه‌تان قرار دارد. اگرچه این فضاهای خالی در نگاه اول مانند فضای هدر رفته به‌نظر می‌رسند، اما در حقیقت بهترین دوست طراح سایت هستند. درج فضاهای خالی اطراف یک متن به اندازه کافی، آن را خواناتر و خواندنش را لذت‌بخش‌تر می‌کند.

محتوای سایت را قسمت‌بندی کنید و برای هر قسمت زیرعنوانِ توصیفی مناسبی بنویسید. مثلا سایت تغییرات آب‌وهوایی را می‌توان اینگونه تقسیم‌بندی کرد:

  • تغییرات آب‌وهوایی چیست؟
  • عوامل تغییر آب‌و هوایی
  • تأثیرات و عواقب تغییرات آب‌وهوایی
  • راه‌حل‌های کاهش گازهای گلخانه‌ای
  • مطالب بیشتر

این بخش‌بندی محتوا و زیرعنوان‌ها نه تنها به خوانندگان در یافتن اطلاعات موردنظرشان کمک می‌کند؛ بلکه به موتورهای جستجو هم در یافتن این محتوا یاری می‌رساند. برای استفاده از این شیوه در سایت‌تان از شیوه‌های درج عنوان بهره بگیرید.

۶. مثل موتور جستجو فکر کنید

خوانندگان و بازدیدکنندگان، وب‌سایت شما را از راه‌های مختلفی مانند اشتراک‌گذاری در رسانه‌های جمعی، شبکه‌های اجتماعی، لینک‌های سایر سایت‌ها، اشتراک‌گذاری در ایمیل و نتایج موتور جستجو پیدا می‌کنند. نتایج موتورهای جستجو بخصوص برای نویسندگان سایت‌ها و تولیدکنندگان محتوا بسیار حائز اهمیت است. اگر متن شما بی‌نهایت خوب نوشته شده و پر از اطلاعات مفید هم باشد، ولی برای موتورهای جستجو بهینه‌سازی نشده باشد شانس کمی برای خوانده شدن دارد. دوباره به مخاطب‌تان فکر کنید: چه واژه‌ای را در جستجوی گوگل می‌نویسند تا محتوای دلخواه‌شان را پیدا کنند؟ از گنجاندن این کلمات (که کلمات کلیدی نامیده می‌شوند) در عناوین و زیرعنوان‌های محتوایتان مطمئن شوید. اگر در تشخیص درست کلمات مناسب تردید دارید از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی استفاده کنید.

در حالت کلی تولید محتوا کار ساده‌ای نیست. بهترین نویسندگان سایت‌ها ویژگی مهمی مانند خلاقیت، دانش و تحقیق را به‌شکل یکسان و همزمان به خدمت می‌گیرند. شما هم می‌توانید با کمک ترفندهای گفته شده در این مطلب، تولید محتوای با کیفیت و تأثیرگذار داشته باشید. برای این کار باید واقعا تمرین کنید.

مهم‌ترین بخش‌های سئو

• الگوریتم های گوگل.
• سئو داخلی (On-Page SEO).
• سئو تکنیکال (Techniacal SEO).
• سئو خارجی (Off-Page SEO).
• سرچ کنسول (Search Console).
• ساخت استراتژی (SEO Strategy).

چگونه سایت خود را سئو کنیم در رابطه با مفاهیم مهم در سئو که باید بدانید،‌ همچنین می‌توان به 3 اصل مهم دیگر نیز اشاره کرد. توضیحات تکمیلی هرکدام در دوره آموزش سئو و ادامه این مقاله مشاهده کنید.

  • کیورد ریسرچ.
  • لینکسازی.
  • بازاریابی محتوایی.

مهم ترین الگوریتم های گوگل

 

هنگامی که در گوگل به دنبال موضوعی هستید، مرتبط‌ترین مقالات با توجه به سرچ شما در نتایج گوگل نماش داده می‌شوند. برای نمایش بهترین و نزدیک‌ترین نتایج، گوگل دست به کار شده و الگوریتم‌های مختلفی را روی کارآورده است.

الگوریتم‌ها، چهارچوب‌هایی هستند که طرز کار موتور جستجو و برخورد با محتوای سایت شما را کنترل کرده و در رتبه بندی، جریمه کردن یا پروموت شدن ‌سایت‌تان موثر خواهند بود.

این الگوریتم ‌ها به طور پیوسته در حال آپدیت شدن هستند و تغییرات مختلفی در آن‌ ها اتفاق می‌افتند تا کاربر در سریع‌ترین زمان ممکن بتواند به موضوع دلخواهش برسد. الگوریتم‌ها جایگاه و رتبه سایت شما را در نتایج گوگل مشخص می‌کنند.

با یادگیری آموزش سئو از صفر تا صد رایگان (مقدماتی تا پیشرفته) قادر خواهید بود در چهارچوب این الگوریتم‌ها سئو سایت خود را پیش ببرید. همچنین با استفاده از تکنیک‌های مختلف، نظر الگوریتم‌های گوگل را به خود جلب کنید و به رتبه و جایگاه خوبی در صفحه سرپ برسید.

الگوریتم پاندا (Panda)

 

اگر محتوا‌ های سایت نظیر عکس، مقالات، ویدیو ‌ها و… از سایر سایت ‌ها کپی شده باشد، الگوریتم پاندا این اطلاعات را به موتور ‌های جستوجو گوگل اطلاع می ‌دهد. گوگل نیز برای آن که از رتبه گرفتن سایت‌ هایی که همواره مطالب خود را از جاهای دیگر کپی می‌کنند، جلوگیری کند، آن‌‌ها را هیچگاه در نتایج اولیه خود نشان نمی ‌دهد.

الگوریتم پاندا از سال 2011 برای جلوگیری از کپی برداری روی کار آمده و از آن زمان بازار کار تولید انواع محتوا و بازاریابی محتوا بسیار داغ شده است. از این رو برای آن که به جایگاه مطلوبی در نتایج گوگل برسید به هیچ عنوان متن، عکس و هیچ چیز دیگری را از سایت های دیگر کپی نکنید.

منظور از بازاریابی محتوا،‌ توسعه و توزیع محتوا در بخش‌های مختلف اعم از بلاگ،‌ پست‌های رسانه اجتماعی،‌ صفحات محصول و غیره است. این کار به گونه‌ای انجام می‌شود که موضوعات در سایت شما پیوستگی و ارتباط داشته و در نهایت منجر به ایجاد روابط قوی‌تر با مشتریان و کاربران شما شود.

الگوریتم پنگوئن (Penguin)

 

الگوریتم پنگوئن از دیگر الگوریتم‌های مهم گوگل است که از ماه آوریل 2012 به عنوان یکی از دستورالعمل‌های گوگل معرفی شد. این الگوریتم تمام تمرکز خود را بر روی لینک‌های سایت و بک لینک‌های آن قرار داده است تا به شناسایی لینک‌های اسپم و جلوگیری از فریب گوگل کمک کند.

اگر با بک لینک آشنایی ندارید در ادامه آن را به طور کامل شرح می‌دهیم. گوگل اهمیت بسیار زیادی برای بک لینک‌های قدرتمند قائل است و اگر از بک لینک‌های خوب استفاده کنید، احتمال افزایش رتبه شما در نتایج گوگل بالاتر خواهد بود.

در کنار بک لینک‌های خوب، استفاده از آنها به شیوه اسپم یا در سایت‌های نامناسب می‌تواند تاثیر منفی در رتبه و جایگاه سایت داشته باشد که در آموزش سئو مقدماتی تا پیشرفته به عوارض آن خواهیم پرداخت.

الگوریتم برت (Bert)

 

هنگامی که می‌خواهید موضوعی را در گوگل سرچ کنید از لحن زبان رسمی استفاده می‌کنید یا محاوره؟ اکثر ما ایرانیان در زندگی روزمره مکالمات‌مان را به صورت محاوره بیان می‌کنیم و از این رو گوگل نیز الگوریتم برت را به وجود آورده تا بتواند راحت‌تر با انسان ها ارتباط برقرار کند.

این الگوریتم سبب می‌شود تا گوگل لحن مکالمه انسان را راحت‌‌تر درک کند و دقت بیشتری در تحلیل کوئری‌ها و جستجوی کاربران داشته باشد. به همین دلیل گوگل با استفاده از الگوریتم برت نتایج دقیقی را به شما نمایش می‌دهد. توجه به این الگوریتم یکی دیگر از موضوعاتی است که باید در آموزش سئو 0 تا صد با آن آشنا شوید.

الگوریتم مرغ مگس خوار (Hummingbird)

قبل از روی کار آمدن الگوریتم مرغ مگس خوار معمولا سایت‌‌هایی در نتایج گوگل رتبه خوبی می‌گرفتند که از کلمات کلیدی با تکرار بیشتری استفاده می‌کردند.

این موضوع کیفیت مقالات منتشر شده روی سایت‌ها را تا حد بسیار زیادی کاهش می‌داد و کاربر به سختی می‌توانست مقاله باکیفیتی را پیدا کند و همچنین سایت‌هایی که به کیفیت محتواهای خود اهمیت می‌دادند، هیچ گاه نتایج خوبی را در گوگل به دست نمی‌آوردند.

مرغ مگس خوار روی کار آمد تا شرایط را کاملا بر عکس کند. حال سایت‌هایی که از تعداد کلمات کلیدی به طور بیش از حد استفاده می‌کنند، از طرف گوگل جریمه می‌شوند و رتبه آن‌ها کاهش می‌یابد. در مقابل سایت‌هایی که از کیفیت مقالات خوبی برخوردارند و به اندازه کلمه کلیدی اصلی را به کار برده‌اند، به جایگاه مناسبی در سرچ گوگل می‌رسند.

با روی کار آمدن چنین الگوریتم‌هایی، تولید محتوا و سئو اهمیت و دقت بیشتری را می‌طلبد. در ادامه آموزش سئو مقدتاتی تا پیشرفته توضیحاتی را برای انتشار یک محتوا باکیفیت و سئو شده بر اساس الگوریتم‌های گوگل بیان می‌کنیم.

الگوریتم کبوتر (Pigeon)

الگوریتم کبوتر الگوریتمی است که عبارت جستجو شده‌ی کاربران را در صورت آنکه اشاره به یک مکان یا کسب و کار خاص دارد، در همان منطقه نمایش دهد. مثلا زمانی که کاربر عبارت “رستوران انقلاب تهران” را جستجو می‌کند،گوگل به کمک این الگوریتم، کسب‌وکارهای رستوران در منطقه انقلاب تهران را نمایش می‌دهد.

الگوریتم گوره خر (zebra)

این الگوریتم ساختار کلیه‌ی سایت‌هایی که در زمینه‌ی تجارت الکترونیک فعالیت دارند را مورد بررسی قرار می‌دهد و آن‌هایی که کیفیت پایینی داشته و سایت بی‌ارزشی محسوب می‌‌شوند را از نتایج گوگل حذف می‌کند. در واقع فروشگاه‌های تقلبی با این الگوریتم شناسایی و حذف می‌شوند.

دلیل این موضوع جلوگیری از سو استفاده و کلاه برداری سایت‌های اینترنتی بوده است. از این رو اگر قصد دارید فروشگاه اینترنتی خود را راه اندازی کنید، لازم است به آن توجه کنید تا هیچگاه به دام این الگوریتم بی‌رحم نیوفتید. شما می‌توانید با جلوگیری از قراردادن محتوای اسپم، طراحی مناسب سایت، درج اینمادها و شماره‌های تماس تا حد زیادی سایت خود را قابل اعتماد کنید.

توجه به تجربه کاربری و رابط کاربری از دیگر موارد مهم از دید الگوریتم گوره خر است. به طور کلی بهترین کاری که باید برای مقابله با این الگوریتم انجام دهید، راضی نگه داشتن مشتری است، هر چه مشتریان راضی ‌تر باشند، الگوریتم گوره خر نیز از شما راضی‌تر است!

الگوریتم Mobaile First Index

در سال‌های نه چندان دور همه‌ی ما برای تماشای سایت‌ها به سراغ لپ تاپ و کامپیوتر‌های خود می‌رفتیم و احتمال آن که سایتی را با گوشی باز کنیم بسیار کم بود؛ اما رفته رفته با افزایش تکنولوژی و روی کار آمدن گوشی‌هایی که امکاناتش حتی از یک لپ تاپ‌ هم بیشتر بود، استفاده از گوشی همراه روز به روز افزایش یافت.

اما در این هنگام سایت‌ها با مشکلی روبه‌رو شدند و آن هم نمایش بد آن‌ها در گوشی‌های همراه بود. گوگل برای حل این مشکل الگوریتم Mobaile First Index را معرفی کرد؛ تا سایت‌ها مجبور شوند که سایت‌های خود را برای کاربران موبایلی نیز طراحی کنند تا افراد در هنگام بازدید از آن‌ها مشکلی نداشته باشند.

به طور کلی ریسپانسیو بودن سایت‌ها یکی از مهم‌ترین عواملی است که باید تمام سئوکار ها با آن آشنا باشند و طراحان سایت این پلتفرم‌ها را با این ویژگی راه اندازی نمایند.

سئوکار حرفه ای سایت چه مشخصاتی دارد؟

مهمترین چیز در مورد سئوکار حرفه ای سایت تسلط او به ابزار اصلی سئو از جمله WordPress است. وظایف سئوکار علاوه بر این، سئوکار باید به الگوریتم های گوگل و موتورهای جستجو اشراف کامل داشته باشد.

الگوریتم ها هر چند وقت یک بار به روز شده یا اینکه الگوریتم های جدید پدید می آیند؛ یک سئو کار باید نسبت به این آپدیت ها آگاهی داشته باشد. فرآیند سئو دارای استمرار است و از این جهت تسلط به الگوریتم ها به این استمرار کمک خواهد کرد.

سئوکار حرفه ای سایت و تعریف کلمات کلیدی

پس از مشخص شدن استراتژی های مرتبط با وبسایت، باید کلمات کلیدی برای آن تعریف شود. برای این منظور وضعیت رقبا مورد بررسی و آنالیز قرار می گیرد و پس از آن برای سایت متقاضی، کلمه کلیدی تعریف خواهد شد.

فرقی نمی کند که سایت برای معرفی محصول بالا بیاید یا هدف از آن جذب ترافیکی از مخاطبان باشد، سئوکار حرفه ای سایت باید کلمه هایی را تعریف کند. طبیعتاً این کلمه ها مواردی است که بیشترین شانس جستجو را از سوی کاربران مرتبط با محتوای وبسایت دارد.

تولید محتوا برای سایت توسط سئوکار

تولید محتوا از دیگر مواردی است خود سئوکار حرفه ای سایت یا تیم او باید انجام دهند. در حقیقت پس از مشخص شدن کلمات کلیدی باید محتوایی بر پایه آن تولید شود. این محتوا نباید کپی برداری از سایت های دیگر باشد.

علاوه بر این یک محتوای مناسب باید دارای لینک های داخلی و خارجی مناسبی باشد. تولید محتوا فقط به صورت نوشتاری نیست بلکه دامنه آن شامل پادکست، ویدیو، اینفوگرافی، موشن گرافی و… می شود.

سئوکار حرفه ای و پایش مداوم سایت

یکی دیگر از موارد مهم در ارتباط با وظایف سئوکار حرفه ای سایت، بررسی سرعت و همچنین ورودی سایت است. به عبارتی دیگر سرعت لود شدن سایت باید بالا و سایت همواره باید در دسترس باشد.

در صورت پایین بودن سرعت بارگذاری صفحات سایت پایین باشد، باید حتما آن مشکل را بررسی کرد، زیرا سرعت پایین نقطه ضعفی اساسی برای سایت است. همچنین سایت باید مدام در دسترس باشد وگرنه دچار افت رتبه خواهد شد.

به علاوه اینکه ترافیک ورودی به سایت باید همواره بررسی شود تا بتوان آماری از کاربران ورودی و برنامه ریزی برای تولید محتوا داشت.

سوشال سیگنال و بازاریابی محتوا

سئوکار حرفه ای سایت به صورتی غیر مستقیم با بازاریابی محتوا نیز ارتباط دارد. در حقیقت بازاریابی محتوا از خط مشیی پیروی می کند که سئو کار برای سایت می نویسد.

بر همین اساس باید شبکه های اجتماعی لازم فعال شوند و محتوا سایت در آن ها نیز به اشتراک گذاشته شود. همچنین تیم سایت باید در شبکه های اجتماعی فعال بوده و در جایی که نیاز است به اشتراک گذاری لینک و جذب مخاطب اقدام کند.

اجتناب از به کارگیری سئوی کلاه سیاه

در نهایت اینکه سئوکار حرفه ای سایت باید از به کارگیری سئوی کلاه سیاه اجتناب کند. سئو کلاه سیاه عبارت از مجموعه اقداماتی برای دور زدن قوانین و خط مشی های موتور جستجو است.

به کارگیری سئوی کلاه سیاه نوعی عمل غیر حرفه ای به شمار می رود که سبب از دست رفتن اعتبار وبسایت شده و آن را با خطراتی از جمله پنالتی شدن روبرو می کند.

ثبت موسسه ترک اعتیاد

به موجب ماده 1آیین نامه راه اندازی مرکز MMT، مرکز درمان سوء‌مصرف مواد به مرکزی اطلاق میگردد که امکانات ارائه خدمات درمانی سم‌زدائی و خدمات پیشگیری از عود و درمان‌های غیرداروئی و درصورت اخذ مجوز واحد درمان وابستگی به مواد افیونی با داروهای آگونیست،‌ درمان سم‌زدائی و نگهدارنده (طولانی‌مدت) را با داروی آگونیست افیونی برای درمان سرپائی معتادان دارا باشد. اخذکارت بازرگانی  کلیه این خدمات باید منطبق با پروتکل درمان سوء‌ مصرف مواد (که توسط معاونت سلامت ابلاغ می‌گردد) باشد.

  • شرایط تأسیس و بهره برداری

متقاضییان تاسیس مراکز ترک و درمان اعتیاد، می توانند بر حسب نوع فعالیتی که می خواهند آغاز کنند ، با ارائه درخواست رسمی نسبت به اخذ مجوز از سازمان بهزیستی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت کشور و نیروی انتظامی اقدام کنند.
به موجب ماده 9 آیین نامه ، اجازه تأسیس مطابق با آیین‌نامه تأسیس درمانگاه‌ها خواهد بود.
.تبصره- هر پزشک می‌تواند به تنهائی نیز متقاضی تأسیس مرکز باشد لکن در مورد دیگر متقاضیان مطابق تبصره 1 ذیل ماده 3 آئین‌نامه تأسیس درمانگاه‌ها رفتار خواهد شد.

وفق ماده 10، علاوه بر متقاضیان مشمول مادة 9، همة بیمارستان‌های عمومی، بیمارستان‌های تخصصی اعصاب و روان، درمانگاه‌های عمومی، مراکزجامع توانبخشی و درمانگاه‌های تخصصی مغز اعصاب و روان می‌توانند افزایش بخش درمان سوء‌مصرف مواد را تقاضا نمایند.

تبصره-  مراکز مشاوره‌ بیماریهای رفتاری دانشگاه (مراکز بهداشتی درمانی مرجع یا درمانگاه مثلثی)، درمانگاه‌های ‌سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی ‌کشور، مراکز درمان‌ و بازتوانی معتادان‌ سازمان بهزیستی کشور (دولتی و خصوصی) و مراکز گذری کمک‌رسانی به معتادان خیابانی(DIC)  معادل مرکز ارزیابی شده و نیازی به اخذ پروانه بهره‌برداری مرکز ندارند، لکن برای آنها اخذ مجوز راه‌اندازی واحد الزامی است.

- مجوز بهره برداری منوط به‌ تأمین تجهیزات عمومی و ملزومات پزشکی و همچنین رعایت سایر اصول مورد توجه این آیین‌نامه توسط مؤسس/ مؤسسان (و تأیید وضعیت ساختمانی، بهداشتی ، پرسنلی و تجهیزات با توجه به ضوابط و مقررات مربوطه توسط وزارت ) خواهد بود.( ماده 11)

- چنانچه مؤسس/ مؤسسان همزمان متقاضی درمان با داروهای آگونیست افیونی نیز باشند، مطابق با فصل 8 این آیین‌نامه باید مجوز جداگانه‌ای دریافت کند.  ( ماده 14)

شرایط مؤسسان

شرایط و وظایف مسئول یا مسئولان فنی مرکز ( ماده 15. 16. 17)

الف- شرایط:

 - مسئول فنی مرکز علاوه بر شرایط مندرج در آیین‌نامه تأسیس درمانگاه‌ها باید متخصص روانپزشکی یا پزشک دوره دیده باشد.

- دورة آموزشی مورد نیاز پزشکان بشرح زیر است :

یک ‌دورة آموزش کارگاهی نظری 3 روزه (مشتمل بر 20 ساعت) وفق برنامه مدون آموزشی مصوب معاونت‌ آموزشی و امور دانشجوئی (کد 3301094 و کد 3301095) یا دوره‌های آموزشی مشابه چنانچه توسط معاونت آموزشی و امور دانشجویی معادل کدهای فوق ارزیابی گردد.-یک ‌دورة آموزش ‌عملی 14 روزه ‌در مراکز آموزشی منتخب ‌درمان ‌سوء‌مصرف‌ مواد وفق پروتکل درمان وابستگی به مواد افیونی با داروهای آگونیست (مراکز منتخب جهت آموزش عملی، همه ساله توسط ادارة پیشگیری و درمان ‌سوء‌مصرف مواد به معاونت درمان دانشگاه معرفی می‌گردد). تبصره 1- گواهی دوره‌های آموزشی نظری 3 روزه از نظر رعایت سرفصل آموزشی باید به تأیید معاونت‌ آموزشی دانشگاه محل برگزاری دوره برسد. بدیهی است که گواهی صادره معاونت آموزشی هر دانشگاه‌ برای معاونت درمان دانشگاه‌های سراسر کشور قابل پذیرش خواهد بود. تبصره 2- گذراندن دوره آموزشی 3 روزه نظری برای روانپزشکان الزامی نبوده لکن گذراندن دوره آموزشی عملی 14 روزه برای آنان الزامی است.تبصره 3- گواهی دوره‌های آموزشی عملی 14 روزه صادره توسط هریک از مراکز آموزشی منتخب، در معاونت درمان همة دانشگاه‌ها مورد قبول خواهد بود. تبصره 4- پزشک مسؤل فنی مرکز، در دوره‌های بازآموزی 5 سالة خود باید حداقل 50 امتیاز از برنامة مدون بازآموزی را به برنامه‌های آموزشی در زمینة اعتیاد، روانپزشکی و عفونی (ایدز و هپاتیت) اختصاص دهند.

- شرایط و وظایف کادر نیروی انسانی  : ( ماده 19، 20، 21)

الف- شرایط:

- پرسنل درمانی مرکز (به ازاء هر نوبت کاری) باید حداقل 3 نفر شامل افراد زیر باشد. - روانپزشک یا پزشک دوره دیده حداقل یک نفر- روانشناس بالینی/ مشاوره(واجد مدرک کارشناسی یا بالاتر)دوره‌دیده حداقل یک نفر - پرستار/بهیارحداقل یک نفر حضور مددکار اجتماعی توصیه می‌شود ولی الزامی نیست.

 - پزشکان شاغل در مرکز علاوه بر شرایط کلی مندرج در آیین‌نامه تأسیس درمانگاه‌ها باید روانپزشک یا پزشک دوره دیده (مطابق ماده 17 ) باشد.

- دوره‌های آموزشی مورد نظر برای روانشناس بالینی/ مشاوره بشرح زیر است:- دورة آموزشی کارگاهی نظری (16 ساعت) وفق برنامه مدون آموزشی معاونت آموزشی و امور دانشجوئی- دورة آموزشی کارگاهی عملی (8 ساعت) وفق برنامه مدون آموزشی معاونت آموزشی و امور دانشجوئی (مراکز منتخب جهت آموزش عملی، همه‌ساله توسط ادارة پیشگیری و درمان ‌سوء‌مصرف مواد به معاونت درمان دانشگاه‌ها معرفی می‌گردد).تبصره- ‌درصورت نداشتن ‌روانپزشک دائمی، جهت مشاوره‌ از ‌روانپزشک ‌قراردادی (حضوری/ غیرحضوری) در مرکز استفاده شود (اما در صورت عدم حضور روانپزشک در شبکه ‌بهداشت درمان شهرستان، می‌توان بیمار را با برگة ارجاع به شهرستان همجوار اعزام نمود.

ب – شرایط ساختمانی :

شرایط ساختمانی و تأسیساتی مرکز مطابق با آیین‌نامه تأسیس درمانگاه‌ها بوده، لکن حداقل سطح کلی زیربنا 70 مترمربع (و شامل اتاق معاینه پزشک به متراژ حداقل 8 مترمربع، اتاق روانشناس/مشاوره حداقل 8 مترمربع، اتاق دارو حداقل 8 مترمربع، اتاق مراقبت‌های پرستاری و احیاء حداقل 10 مترمربع، اتاق انتظار با قابلیت استفاده جهت گروه‌درمانی در ساعات خاص حداقل 16 مترمربع و سرویس‌های بهداشتی) محدود خواهد بود

نکته :

-   مراکز درمان سوءمصرف مواد و مراکزی که طبق تبصره ذیل ماده 10 معادل مرکز ارزیابی شده‌اند‌ برای درمان سم‌زدائی و نگهدارنده با داروهای آگونیست افیونی باید مجوز جداگانه‌ای به نام واحد درمان وابستگی به مواد افیونی با داروهای آگونیست را اخذ نمایند.  ( ماده 30)

- برای درمان با داروهای آگونیست افیونی کمیته‌ای به نام «کمیتة منطقه‌ای نظارت بر واحدهای درمان وابستگی به مواد افیونی با داروهای آگونیست» (متشکل از معاون درمان دانشگاه بعنوان رئیس، معاون بهداشتی دانشگاه، معاون/مدیر داروی دانشگاه، معاون پیشگیری بهزیستی استان، مدیر گروه روانپزشکی یا یک روانپزشک با حکم ریاست دانشگاه و مدیر درمان دانشگاه بعنوان دبیر کمیته) تشکیل و نظر مشورتی خود را در خصوص صدور مجوز واحد توسط معاونت درمان دانشگاه مطابق برآورد پروتکل درمان وابستگی به مواد افیونی با داروهای آگونیست به کمیسیون قانونی ماده 20 اعلام خواهد کرد. روند نظارت کمیته مستمر بوده و در طول سال نیز تداوم خواهد داشت و نتایج آن در تمدید سالانه فعالیت واحدها موثر خواهد بود. ترکیب تیم نظارتی و سیاست‌های مربوطه نیز مطابق مصوبات کمیته خواهد بود. کمیته مذکور به اختصار کمیتة ماده 31 نامیده خواهد شد.تبصره- کمیتة ماده 31 می‌بایست حداقل ماهی یکبار تشکیل جلسه دهد و درخواستهای متقاضیان واحد را با فرجه زمانی حداکثر دوماه بررسی و اعلام نظر نماید. ( ماده 31)

 - در ابتدا واحد با رتبه3 راه‌اندازی می‌شود و برای ارتقاء به رتبه‌های بالاتر (به ترتیب 2 و 1) ‌باید شرایط مندرج در پروتکل درمان وابستگی به مواد افیونی با داروهای آگونیست را احراز نماید. در شرایط‌ خاص (ازجمله در واحدهای‌ پایلوت ‌فعال ‌فعلی)، می‌توان با تصویب کمیتة ماده 31، مجوز واحد با رتبة 2 و 1 صادر نمود. ( ماده 33)

- جهت ارائه خدمت به معتادان در مناطق سخت‌دسترس از جمله روستاها و حاشیة شهرها که فاقد مراکز دولتی یا متقاضی تأسیس در بخش خصوصی هستند، کمیتة مادة 31 می‌تواند بسته به نیاز، از میان واحدهای فعال داوطلب، راه‌اندازی یک یا چند واحد قمر را در آن مناطق به کمیسیون قانونی ماده 20 پیشنهاد نماید. ( ماده 36)

- اعتبار مجوز مرکز مطابق آیین‌نامه تأسیس درمانگاه‌ها و اعتبار مجوز‌ واحد، یکساله بوده و تمدید آن منوط‌ به اجرای دقیق مفاد پروتکل درمان وابستگی به مواد افیونی با داروهای آگونیست و رعایت ضوابط ‌این‌ آیین‌نامه، ازطریق دانشگاه ‌مربوطه ‌خواهد بود.  ( ماده 37)

ثبت شعارها و کلمات قصار به عنوان علائم تجاری

در قانون ثبت علائم تجاری ایالات متحده آمریکا مصوب 1946 علامت تجاری چنین تعریف شده است : " هرگونه واژه ، علامت ، نشان یا ترکیبی از آن ها که به وسیله یک شخص به منظور معرفی و تشخیص کالای او، از جمله کالای منحصر به فرد وی، از کالای تولید یا فروخته شده دیگران و برای هدایت منشاء تولید کالاها به کار می رود".
اخذکارت بازرگانی به عبارت دیگر، علامت تجاری یا برند عبارت است از یک نام ، عبارت ، اصطلاح ، نشانه ، علامت ، نماد ، طرح یا ترکیبی از آنها که هدف آن معرفی کالا یا خدمتی است که یک فروشنده یا گروهی از فروشندگان عرضه می کنند و بدین وسیله آنها را از محصولات شرکت های رقیب متمایز  می نمایند.

یکی از حوزه های مورد علاقه مدیران برند، ایجاد راه های میانبر در ذهن مصرف کننده برای معنا دادن و همچنین به خاطر سپردن آن نام تجاری می باشد. شعارهای تبلیغاتی ، فرصتی بی نظیر جهت ماندگار کردن نام تجاری را فراهم می آورند.
ساختن شعار، یعنی گردآوری چند واژه که می تواند به صورت یک جمله یا یک عبارت و با هدف جذب مشتری به کار گرفته شود. امروزه شعار را می توان مانند علامت تجاری به ثبت رسانید.
گاه در جریان مبارزات تبلیغاتی وسیع یا هنگامی که طی سالیان بسیار، از یک شعار استفاده می شود، جمله یا عبارت مزبور به تنهایی در ذهن مردم کالا یا خدمات بنگاه را تداعی می کند.
شعارهایی مانندciti"   هرگز به خواب نمی رود "؛ " این نوشابه واقعی است " یا " زندگی نیازمند visa است " نمونه هایی خوب از شیوه ای است که به نقش تاثیرگذار و قدرتمند شعارها در بازاریابی و معرفی خدمات و کالا اشاره دارد .درواقع، شعارها ابزاری ثمربخش برای شناساندن موسسه یا کالا در مقابل مردم هستند که عمدتاَ همراه با علامت اصلی تجاری و صنعتی موسسه به کار گرفته می شوند.
تفکر اساسی ای که در پشت شعارهای تبلیغاتی قرار دارد، یک استراتژی موضع یابی است که نشان دهنده ارزش های احساسی نام تجاری در زندگی می باشد. بدون داشتن چشم انداز و شعار مشخص یک نام تجاری در معرض خطر خارج شدن از مسیر خود قرار خواهد گرفت و زمانی که با یک تهدید غیرمنتظره مواجه می گردد به اتخاذ راه حل های کوتاه مدت توسط مدیران خواهد انجامید که این امر می تواند جهت حرکت آن نام تجاری را تغییر دهد. یک شعار و چشم انداز مناسب برای نام تجاری در مدیران کارکنان و مصرف کنندگان انگیزه حرکت به سمت اهداف بزرگ تری را فراهم خواهد نمود. شعار شرکت نایک (Nike) با این محتوا که شما نقره را نمی برید، شما طلا را از دست می دهید ؛ نمونه ای خوب از شیوه ای است که یک شعار برای نام تجاری باعث تشویق رفتارهای بخصوصی می گردد.
شعار تبلیغاتی می تواند در چهارچوب " حق مولف " تحت حمایت قرار گیرد به شرطی که اصالت داشته ، با هدف رقابت نامشروع به کار گرفته نشود.
لذا شعار را می توان همانند علامت تجاری حمایت و ثبت کرد و انحصار در به کار بردن آن را به مولف بخشید. برای به کارگیری یک شعار در کشورهای خارجی، لازم است ترجمه به زبان غیربومی، به خوبی صورت گیرد، به علاوه در کشور یاد شده نیز ثبت شود، اما این امکان نیز وجود دارد که ترجمه یادشده، تاثیری که شعار مزبور در کشور اصلی دارد را ، نداشته باشد. با این توضیح که شعار در زبان اصلی می تواند وزن داشته، یا زاییده بازی با کلمات یا یادآور گوشه ای از " حافظه جمعی " جامعه باشد که در عبارت ترجمه شده، این ابعاد معمولاَ نمی تواند منعکس شود.

ثبت علائم تجاری تصویری

علائم تصویری، همان طور که از نام آن پیداست ، نشانه های غیرنوشتاری هستند، اما اغلب به همراه علائم نوشتاری به کار می روند. اخذکارت بازرگانی  این علائم را می توان به پنج دسته اصلی تقسیم نمود :
1. علائم صرفاَ تصویری

این گونه علائم، شامل لوگوها و تصاویری است که تبلور محصول یا خدمات موسسه هستند. این علائم می توانند از سه نوع حمایت قانونی برخوردار باشند. به عنوان علامت بازرگانی و تولیدی، همبن طور به مثابه حق مولف یا حق بر نقوش و الگوها. در این میان تصویری که تحت پوشش حق مولف قرار می گیرد از استحکام بیشتری برخوردار است و به هیچ وجه شخص ثالث نمی تواند از آن بهره برداری کند.
لازم به ذکر است که اغلب علائم از اشکال حیوانات گرفته شده تا کیفیت آن حیوان را به موسسه مربوط نسبت دهند مثلاَ کفش بلا با تصویر اسب است. در فرانسه برخی از بانک ها از تصویر سنجاب به عنوان نشانه شمارش پول بهره می گیرند. گاه نیز هیچ ارتباط منطقی میان کیفیت حیوان و محصول و خدمات وجود ندارد ، مثلاَ تصویر تمساح که روی پیراهن مارک لوگوست وجود دارد هیچ کیفیتی که قابل انتساب به پیراهن باشد ندارد. ظاهراَ لقب آقای رونه لاگوست، سازنده این علامت ( از بازیکنان معروف تنیس ) تمساح است و همین لقب را به صورت تصویر یک سوسمار روی لباس و کم کم روی کالاهای دیگر چون کمربند حک نموده است.
در برخی کشورها حمایت از تصویر ثبت شده ( در چهارچوب حقوق نقوش و الگوها ) روی تمام محصولاتی است که علامت روی آن ها قرار گرفته است، به عبارت روشن تر حمایت از علائم تصویری به خود نقاشی محدود می شود و قضات هرگونه نقش یا الگوی همانند و یا مشابه را مورد مجازات قرار می دهند. مضاف بر این با استفاده از این " حق مولف " مجازات مربوط را ، حتی زمانی که از علامت یاد شده برای محصولات متفاوت استفاده می شود به اتهام بهره برداری غیرقانونی ، به شخص ثالث تحمیل می کنند.
برعکس اگر علائم تصویری به عنوان علامت تجاری ثبت شود ( برعکس حقوق بر نقوش و الگوها ) ، حمایت قانونی از علامت محدود می شود به انعکاس آن ها برای محصولات و خدماتی که به هنگام ثبت در اظهارنامه در آن ها یاد شده است ، اما همین حمایت محدود نیز، به نوعی می تواند قلمروی وسیعی را تحت پوشش قرار دهد ، یعنی نه تنها حمایت علیه " علائم همانند " بلکه علیه  " علائم نزدیک و تقریباَ مشابه " نیز صورت می گیرد. در این وضعیت گرایش دادگاه ها به سوی مجازات جاعلانی است که از علائم تصویری مشابه بر روی محصولات همانند و یا مشابه ( هم طبقه ) استفاده کرده اند.
علاوه بر این ضرورت ، " جدید بودن " و تازگی داشتن برای اعتبار علامت تجاری و صنعتی الزامی نیست و ثبت کننده می تواند تصویری استفاده شده ولی ثبت نشده را یا تصویری که ثبت آن منسوخ شده را دوباره به ثبت برساند. در حالی که نقوش و مدل ها بایستی حتماَ ویژگی تازگی و جدید بودن را به همراه داشته باشند.
ناگفته نماند که تصاویر ترکیبی ( سنتز) پیلتوگرام ، نمادهای ریاضی، اشکال مبهم و هولوگرام ها نیز ممکن است به عنوان علائم تجاری معتبر ثبت شوند. البته برای هولوگرام انتشار عناصر مختلف تشکیل دهنده آن به طور جداگانه و به صورت یک نقشه ضروری است.
بالاخره باید یادآوری نمود که نمی توان از علائم پرچم های رسمی، مثل حلقه های پرچم المپیک یا پرچم های ملی یا بین المللی چون پرچم اتحادیه اروپا، به عنوان علامت تجاری استفاده یا از آن ها تقلید کرد.
2. علائم تصویری همراه با طراحی و نامگذاری
این دسته از علائم شامل دونوع علامت است : برچسب ها ، نامگذاری ها ( یا علائم نوشتاری) در چهارچوب یک طراحی خاص و همین طور علائم همراه با لوگوها. برجسب ها از قدیمی ترین انواع علامت تجاری هستند که سابقه آن ها در قرن نوزده وجود دارد. امروزه نیز برچسب ها از موقعیت بالایی، به ویژه برای محصولات کشاورزی برخوردارند.
گرافیک یا طراحی ویژه از نامگذاری یا از حروف اختصاری نیز از گونه های معتبر برچسب به حساب می آید. در واقع با استفاده از علائم تصویری، حیات علائم نوشتاری تداوم می یابد، اما باید تاکید کرد که اینگونه علائم ( تصویری، طراحی ، برچسب ها ...) برای ادامه حیات خود بهتر است " به روز " باشند، یا بهتر است گفته شود دنباله روی مد باشند. بنابراین مدت عمر آن ها کوتاه است ، حتی گاهی کمتر از مدت زمان حمایتی که از ثبت یک علامت تجاری به دست می آید. ( یعنی ده سال).
3. اشکال، لفافه ها و ظروف
اینگونه از علائم که مربوط به شکل و لفافه یا پوشش و ظرف کالاها و حتی خدمات هستند به طور روزافزودنی افزایش می یابند. این وضعیت به ویژه در عطریات و مواد غذایی بیشتر به چشم می خورد ، برای مثال شکل بطری کوکاکولا و کانادا در آی و حتی شکل بیرونی و مشخص کننده برخی رستوران ها ( همچون " مک دونالد " و یا " کورت پای " ) ، به عنوان علامت تجاری تحت حمایت قرار دارند. اینگونه علائم در برخی کشورها به سختی ثبت می شوند. در ایران " شکل بیرونی و ظاهری " یک فروشگاه یا رستوران زنجیره ای تا این زمان به ثبت نرسیده است. به علاوه برخی از علائم چون برچسب ها و طراحی و لفافه ها نیز مجبورند در راستای اهداف بازاریابی با مد روز حرکت کنند. در نتیجه ، در بلند مدت با سختی می توان از آن ها حمایت کرد و لازم است در این زمینه از مارک نوشتاری و شکل لفافه و ظرف به طور جداگانه حمایت کرد.
4. ترکیب رنگ ها
ترکیبی از دو یا چند رنگ نیز می تواند به عنوان علامت تجاری ثبت شود.
5. علائم مرکب
علائم مرکب ( درهم آمیخته ) آن هایی هستند که مرکب از عناصر متنوع همچون یک اسم تجاری، یک عدد یا یک یا چند رنگ ، یک واژه خارجی همراه با یک علامت تصویری. از این علائم می توان به طور جداگانه و مستقل از ترکیب کلی حمایت کرد.

  • مشکلات ثبت علائم تصویری و نمایشی

به نظر می رسد وارد کردن یک علامت نمایشی و تصویری در یک فضای مربع شکل هشت سانتی متری بسیار مشکل باشد. در سال 1993 شرکت مک دونالد علامت تجاری خود را به صورت عکسی رنگی از تجهیزات داخلی یکی از شعب خود به ثبت رسانید، اما هنگامی که تلاش نمود در مقابل یکی از رقبای خود، علامت ثبت شده را به عنوان سند حقانیت مطرح کند با مشکل روبرو شد. دادگاه تجدید نظر، مسئول رسیدگی به این دعوی، درخواست شرکت مک دونالد را به علت اینکه برخی از عناصر تشکیل دهنده علامت مبهم و نامشخص بود، رد نمود.

نکات کلیدی در اخذ و تمدید کارت بازرگانی

مطابق قوانین گمرکی کشور، کارت بازرگانی مجوزی است که دارنده ی آن، اعم از شخص حقیقی و حقوقی می تواند با داشتن آن، اقدام به تجارت در عرصه واردات و صادرات کالا کند.در ایران تنها بازرگانانی می توانند در واردات و صادرات فعالیت نمایند که دارای کارت بازرگانی باشند. اخذکارت بازرگانی لذا، کارت بازرگانی جهت صادرات و واردات کالا برای تاجر ضروری بوده و تاجر اعم از شخص حقیقی یا حقوقی می تواند با در دست داشتن آن برای امور تجاری از جمله گشایش اعتبار در بانک استفاده نماید .

  • نکات اخذ و تمدید کارت بازرگانی

_  مرجع صدور کارت بازرگانی اتاق بازرگانی است.
_ کارت بازرگانی به هر 2 صورت حقیقی و حقوقی قابل اخذ می باشد.
_ هر شخص بیش از یک کارت بازرگانی اعم از حقوقی یا حقیقی نمی تواند داشته باشد.
_  کارمندان تمام وقت دستگاه های دولتی نمی توانند کارت بازرگانی دریافت نمایند.
_ عضویت در اتاق بازرگانی ، امکان ثبت علامت تجاری غیرفارسی ،  واردات از مناطق آزاد ، ثبت سفارش و ترخیص کالا ، صادرات کلیه کالاهای مجازو مبادرت به حق العمل کاری گمرک از جمله مزایای داشتن کارت بازرگانی می باشد.
_ مدارک لازم جهت اخذ کارت بازرگانی : حداقل 24 سال سن ، اخذ مدرک گواهی سوء پیشینه ، داشتن عکس شش در چهار پشت سفید ، تکمیل اظهارنامه مربوطه ، اخذ پلمپ دفاتر که از آن بیش از 2 سال نگذشته باشد ، مدرک تحصیلی حداقل دیپلم ، ارائه مدرک و کپی سند مالکیت 6 دانگ و یا اجاره نامه ملکی تجاری یا اداری، داشتن کد اقتصادی جدید ، اخذ مفاصا حساب مالیات ماده 186، گواهی حسن حساب بانکی و نداشتن چک برگشتی
_ مراحل تمدید کارت بازرگانی تا حدود زیادی همانند مراحل اخذ اولیه کارت بازرگانی می باشد. به این ترتیب مدارکی چون حداقل مدرک دیپلم ، حداقل 24 سال سن ، اجاره نامه ، مفاصاحساب دارایی، حسن اعتبار بانکی، گواهی عدم سوء پیشینه و کارت پایان خدمت یا معافی مورد نیاز می باشد. همچنین علاوه بر مدارک مذکور، نیاز به مفاصاحساب بیمه در خصوص  کارت های بازرگانی حقوقی و پرداخت مالیات یک در هزار و سه در هزار کارکرد سال قبل می باشد.
_ در هنگام تمدید کارت بازرگانی چنانچه کارت بازرگانی حقیقی باشد دیگر نیاز به طی کلاس های آموزشی اتاق بازرگانی و شرکت در آزمون نیست و چنانچه کارت بازرگانی حقوقی بوده مدیر عامل شرکت هم تغییر نکرده باشد باز هم نیاز به گذراندن مجدد کلاس به هنگام تمدید کارت بازرگانی نیست. تنها زمانی در تمدید کارت بازرگانی نیاز به طی کردن دوره آموزشی است که مدیر عامل شرکت مربوطه تغییر کرده باشد.
_ در بعضی مواقع حتی بدون داشتن دیپلم می توانید برای اخذ کارت بازرگانی اقدام نمایید.
_ حتی بدون داشتن کارت بازرگانی خدمت می توانید با یک سری شرایط برای اخذ کارت بازرگانی اقدام نمایید.
_ محاسبه و پرداخت سه در هزار مالیات بردرآمد و یک در هزار فروش کالا و خدمات صرفاَ از طریق امور مالی اتاق تهران امکان پذیر است.
_ در صورتی به بازرگانان خارجی کارت بازرگانی داده می شود که کشور آن ها نیز به بازرگانان ایرانی اجازه فعالیت بازرگانی بدهد.
_ اشخاص ذیل نمی توانند کارت بازرگانی دریافت دارند.
اشخاصی که به علت ارتکاب به جنحه جنایت به موجب حکم قطعی از مراجع قضایی از تمام و یا پاره ای از حقوق اجتماعی محروم گردیده اند ؛ ورشکستگان به تقصیر و تقلب و همچنین ورشکستگان در حال موقت که امور آن تصفیه نشده باشد ؛  افرادی که مشهور به فساد اخلاق و سوء استفاده باشند.
_ مدت اعتبار کارت بازرگانی 5 سال از تاریخ صدور می باشد مشروط بر این که همه ساله عضویت دارنده کارت بازرگانی و صنایع و معادن نیز تایید و به وزارت بازرگانی اعلام شود.
یکی از خدمات اداری که توسط موسسه حقوقی فکر برتر انجام می شود اخذ و تمدید کارت بازرگانی است.

ثبت و ارتباط آن با ایجاد شخصیت حقوقی

بر اساس ماده ی یک قانون تجارت، تاجر کسی است که شغل معمولی خود را معاملات تجارتی قرار دهد، لیکن این نکته را نباید فراموش کرد که تاجر لزوماً شخص حقیقی نیست و اشخاص حقوقی نیز ممکن است تاجر یا غیر تاجر باشند.  ثبت شرکتها مثلاَ ماده ی 20 قانون تجارت هفت نوع شرکت تجارتی را نام برده است که بعضی از این انواع بسیار مبتلا به جامعه هستند. مانند شرکت های سهامی عام، سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود. برخی از آن ها نیز تقریباً متروکه هستند مانند شرکت های نسبی یا مختلط سهامی و برخی دیگر مانند شرکت های تضامنی صرفاً بر اساس ضرورت قانونی مورد استفاده قرار می گیرند، مانند شرکت هایی که به عملیات صرافی و مالی می پردازند.

در مورد اشخاص حقیقی ماده 2 قانون تجارت انواع فعالیت های تجارتی را در 10 بند احصا کرده است که خرید یا تحصیل هر نوع مالی به قصد فروش و اجاره یکی  از آن ها است. این ماده می گوید: معاملات تجارتی از قرار ذیل است:

1-خرید یا تحصیل هر نوع مال منقول به قصد فروش یا اجاره اعم از این که تصرفاتی در آن شده یا نشده باشد.

2-تصدی بحمل و نقل از راه خشکی یا آب یا هوا به هر نحوی که باشد.

3-هر قسم عملیات دلالی یا حق العمل کاری (کمسیون) یا عاملی و همچنین تصدی به هر نوع تاسیساتی که برای انجام بعضی امور ایجاد می شود از قبیل تسهیل ملکی یا پیدا کردن خدمه یا تهیه و رسانیدن ملزومات و غیره

4-تاسیس و به کار انداختن هر قسم کارخانه مشروط بر این که برای رفع حوائج شخصی نباشد.

5-تصدی به عملیات حراجی

6-تصدی بهر قسم نمایشگاه های عمومی

7-هر قسم عملیات صرافی و بانکی

8-معاملات برواتی اعم از اینکه بین تاجر یا غیر تاجر باشد.

9-عملیات بیمه بحری و غیر بحری

10-کشتی سازی و خرید و فروش کشتی و کشتیرانی داخلی یا خارجی و معاملات راجع به آن ها.

از تکالیف تاجر ،ثبت در دفاتر ثبت تجارتی، داشتن دفاتر تجاری و پرداخت مالیات و پرداخت تامین اجتماعی می باشد.

اثر حقوقی ثبت نسبت به تاجر :(شخص حقیقی)

کسی که شغل معمولی خود را عملیات تجارتی ذاتی موضوع ماده 2 قانون تجارت قرار دهد، با لحاظ سایر شرایط، تاجر است حتی اگر نام خود را در دفتر ثبت تجارتی به ثبت نرسانده باشد.

وقتی تاجری اسم خود را ثبت می کند، این عمل تنها اماره ای قضایی بر تاجر بودنش محسوب می شود.

اثر حقوقی  ثبت نسبت به شخص حقوقی (شرکت های تجاری و تشکیلات و موسسات غیر تجاری)

اثر حقوقی ثبت نسبت به شرکت های تجاری:

در حقوق ایران، ثبت شرکت الزامی است ،اما از شرایط ثبت شخصیت حقوقی و تشکیل شرکت نیست.

(به استناد مواد 195 تا 198 قانون تجارت و ماده ی 2 قانون ثبت شرکت ها و ماده ی 583 قانون تجارت)

اثر حقوقی ثبت نسبت به تشکیلات و موسسات غیر تجاری:

به موجب ماده ی 1 آیین نامه اصلاحی ثبت تشکیلات و موسسات غیر تجارتی مصوب 1327،معیار غیر تجاری بودن موسسه،غیر تجاری بودن موضوع فعالیت است و داشتن قصد انتفاع یا عدم آن،تاثیری در این امر ندارد.

اثر ثبت:فقط در این نوع موسسات،زمان تشخص به شخصیت حقوقی تاریخ ثبت در دفتر ثبت می باشد.(ماده ی 584 قانون تجارت)

چند نکته:

-دفتر ثبت تجارتی،دفتری است برای ثبت نام بازرگانان،شرکت های تجارتی،بنگاه های بازرگانی و اطلاعات راجع به آن ها،که زیر مجموعه ی اداره ی ثبت به حساب می آید.

-ملاک تمییز شخصیت ها،انجمن ها،موسسات و تشکیلات غیر تجاری از شخصیت حقوقی تجاری این است که آن ها باید جنبه ی معنوی داشته و این جنبه،جنبه ی غالب آن ها باشد.سودآوری و انتفاع نمی تواند ملاک تمییز باشد،چرا که هم در مورد شرکت های تجاری و هم در خصوص انجمن ها و تشکیلات غیر تجاری جستجوی سود و تقسیم آن بین اعضاء مجاز است.

-کلیه ی اشخاصی که در ایران به شغل تجارت اشتغال دارند،اعم از ایرانی و خارجی باید در همان محل خود که در دفتر ثبت تجارتی وجود دارد،اسم خود را ثبت نمایند.(ماده ی 16 قانون تجارت)

-هرچند ثبت موجد شخصیت حقوقی نیست ولی آثار خاص خود را دارد.برای نمونه فعالیت در زمینه ی صادرات و واردات کالا منوط به داشتن کارت بازرگانی بوده و آن نیز منوط به ثبت می باشد.

ثبت شرکت در سیرجان

سیرجان به موجب تبصره 20 قانون برنامه اول و بند "د" تبصره 25 برنامه دوم به رسمیت شناخته شد و از شهریور 1372 واحد ویژه گمرک ایران در این منطقه تاسیس گردید و با هدف فعالیت اقتصادی در زمینه ساخت و ساز، بهره برداری از انبار و ترانزیت کالا و بسته بندی و ایجاد واحدهای صنعتی و تولیدی و رفاهی و اقامتی شروع به کار کرد. ثبت شرکت  ملاحظه می شود که پشتیبانی از تولید و تامین کالا برای مصرف داخلی ضروری بوده و نیز می توان از این منطقه برای تولید صادرات غیر نفتی استفاده نمود.

سیرجان در غرب استان کرمان واقع می باشد و جمعیت آن حدود 300 هزار نفر بوده و مساحت آن حدود 18409 متر مربع می باشد و آب و هوای آن نیمه کویری و شبیه کرمان است. ویژگی خاص منطقه سیرجان محل تلاقی راه های ارتباطی استان خراسان، سیستان و بلوچستان، یزد، فارس و هرمزگان می باشد. با توجه به دسترسی به خلیج فارس و اقیانوس هند، سیرجان منطقه اقتصادی مناسبی از نظر واردات و صادرات کشور ایران به کشورهای آسیای میانه و کشورهای دیگر، از طریق خلیج فارس می باشد. جاده و خط آهن سراسری می تواند در این منطقه به عنوان حلقه ارتباطی در حمل کالا و مسافر نقش مهمی را به عنوان یک قطب اقتصادی ویژه ایفا کند.

آب و هوای معتدل و خشک این منطقه و نزدیکی آن به مرزهای آبی و شهرهای داخلی کشور، دسترسی به انرژی، آب، نیروی انسانی و امکانات حمل هوایی می تواند آن را از بهترین مناطق آزاد ویژه اقتصادی معرفی نماید. علاوه بر آن منطقه سیرجان دارای ذخایر زیرزمینی مانند معدن سنگ آهن-سنگ مرمر می باشد.

فعالیت های مجاز در منطقه ویژه سیرجان

به موجب بند د تبصره 25 قانون برنامه دوم توسعه اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی راجع به مناطق آزاد ویژه اقتصادی فعالیت های مجاز در مناطق از جمله منطقه ویژه سیرجان به شرح ذیل می باشد:

  • نگهداری امانی کالا؛
  • تسریع و تسهیل در دستیابی به کالا برای نزدیک کردن صحنه فعالیت صاحبان کالا اعم از مواد اولیه ماشین آلات و سایر کالاهای ساخته شده مصرف کنندگان داخلی به منظور پشتیبانی از تولید داخلی کشور؛
  • پردازش کالا یا ایجاد تغییرات در آن برای تحصیل ارزش افزوده با استفاده از امکانات بالقوه؛
  • فراهم نمودن تسهیلات لازم جهت دستیابی خریداران عمده داخلی و خارجی به کالاهای مورد نیاز خود در این مناطق،نزدیک کردن بازارهای تجاری منطقه ای و بسط و توسعه تجارت خارجی کشور؛
  • ایجاد عرضه فعالیت های تجاری منطقه ای با توجه به بازارهای کشورهای آسیای میانه قفقاز و ماورای قفقاز ارتباط با کشورهای آسیایی و اروپایی و سایر نقاط و بهره برداری مفید از این بازارها با استفاده از تمامی تسهیلات ترانزیت داخلی و خارجی وصادرات مجدد؛
  • جذب سرمایه و امکانات داخلی و خارجی برای موارد فوق الذکر به منظور نیل به اهداف مورد نظر با رعایت قوانین و مقررات مربوط

ورود کالا از خارج یا مناطق آزاد کشور به منطقه ویژه با کم ترین تشریفات گمرکی انجام می شود و در مورد کالای ترانزیت داخلی به منطقه بر طبق مقررات مربوط (از ماده 178 تا 190 آیین نامه اجرایی ترانزیت کالا در منطقه سیرجان) انجام خواهد شد.

ممکن است مدیریت منطقه به اشخاص حقیقی یا حقوقی واجد شرایط واگذار گردد و هزینه های تخلیه، بارگیری و انبارداری کالا در منطقه توسط مدیریت دولتی بر اساس تعرفه تهیه شده و به تصویب اکثریت وزرای عضو شورای عالی می رسد. ماده 10-6 آیین نامه اجرایی بند "د" تبصره 25 سایر موارد مانند تشریفات ترانزیت خارجی کالا، جواز عبور بین المللی برای وسائل نقلیه موتوری مسافران یا سیاحان (ماده 193 تا 196)، کالای انتقالی (ماده 199 تا 206)، واردات کالا،قوانین و مقررات آئین نامه ها، اسناد و مدارک و ترخیص قطعی کالا شامل عملیات نحوه فروش و ترخیص کالا در منطقه و قوانین امور گمرکی ترخیص قطعه کالا، ورود دستگاه های فیلمبرداری و عکس برداری هوایی و اشیاء و دستگاه های مطالعات علمی و آموزشی و غیره می تواند تابع تشریفات آیین نامه واردات موقت باشد. وسائط نقلیه و محفظه های مخصوص حمل کالا و بالاخره به منظور طی مراحل ترخیص قطعی کالای وارده یا "دپو" شده در منطقه ویژه توسط شرکت یا شخص حقوقی، در پیش فاکتور این جمله باید قید گردد:
Price ex-ware-house+Name of the Special Economic Zone.

در خاتمه مدارک و اسناد مورد نیاز ترخیص قطعی کالا در منطقه ویژه پس از ارائه اصل پیش فاکتور و مدارک لازم مندرج در آئین نامه به گمرک مستقر در منطقه جهت ترخیص کالا مراجعه می شود و پس از طی تشریفات هزینه ها و عوارض منطقه ویژه اقتصادی نیز پرداخت می شود و با ارائه قبض ware house receipt  و برگ سبز گمرکی، ترخیص کالا صورت می گیرد. در ضمن هزینه های انبارداری، تخلیه و بارگیری، بیمه محلی کالا از قبیل آتش سوزی و غیره به حساب منطقه ویژه قبل از خروج کالا باید پرداخت گردد تا قبض درآمد سازمان صادر شود. شایان ذکر است که در منطقه ویژه اگر شخص ایجاد کارخانه تولیدی بنماید از کلیه حقوق و عوارض گمرکی برای واردات معاف می باشد.

مدارک لازم جهت ثبت شرکت در سیرجان با توجه به قالب شرکت متغیر است. از میان شرکت های هفت گانه، شرکت های سهامی خاص و با مسئولیت محدود، از زمره شرکت های متداول محسوب می شوند. پس از انتخاب قالب و موضوع شرکت، چنانچه فعالیت شما نیازمند مجوز باشد اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح الزامی باشد.

مدارک لازم جهت ثبت شرکت سهامی خاص در سیرجان:

1-تکمیل دو نسخه اظهارنامه شرکت سهامی خاص
2-تکمیل دو نسخه اساسنامه شرکت سهامی خاص
3-ارائه دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی موسسین
4-فتوکپی شناسنامه برابر اصل شده تمامی اعضای هیئت مدیره و سهامداران و بازرسین
5- فتوکپی کارت ملی  برابر اصل شده  تمامی اعضای هیئت مدیره و سهامداران و بازرسین
6-در صورتیکه اعضاء هیئت مدیره یا سهامداران اشخاص حقوقی باشند ارائه کپی آخرین روزنامه رسمی،شخص حقوقی و نامه معرفی نماینده (در سربرگ شرکت)و کپی شناسنامه و کپی کارت ملی برابر اصل شده نماینده شخص حقوقی
7-در صورت داشتن سهامدار خارجی برای اشخاص حقیقی ارائه کپی برابر اصل پاسپورت و برای اشخاص حقوقی ارائه گواهی ثبت شرکت نزد مرجع ثبت شده حاوی آخرین وضعیت شرکت و همچنین ارائه اصل و ترجمه وکالتنامه و اختیارنامه وکیل سهامدار خارجی(اعم از حقیقی و حقوقی)
8-ارائه گواهی عدم سوءپیشینه کیفری برای کلیه اعضا ی هیات مدیره و بازرسان شرکت از طرف متقاضی ثبت شرکت(مراکز پلیس +10)
9-ارائه اقرارنامه در متن صورتجلسه جهت کلیه ی اعضای هیات مدیره،مدیر عامل و بازرسان شرکت مبنی بر اینکه مشمول ممنوعیت های مندرج در اصل 141 قانون اساسی نبوده و هیچگونه ممنوعیت قانونی موضوع مواد 111و 126 قانون تجارت برای آن ها جهت عضویت در هیات مدیره و مدیر عاملی وجود ندارد. در زیر همین بند نمونه اقرارنامه آورده شده است:
نمونه متن اقرارنامه: کلیه اعضا هیئت مدیره و مدیر عامل اقرار نمودند مشمول ممنوعیت های مندرج در اصل 141 قانون اساسی و مواد 111 و 126 لایحه اصلاحی قانون تجارت نمی باشند.
10-ارائه اقرارنامه بازرس یا بازرسان در متن صورتجلسه مبنی بر اینکه هیچگونه نسبت فامیلی اعم از نسبی و سببی با مدیران و مدیر عامل شرکت تا درجه سوم از طبقه اول و دوم ندارند و خود و یا همسرشان نیز از مدیران و مدیر عامل شرکت بطور موظفی حقوق دریافت نمی دارند .در صورت کشف خلاف مشمول بند 3 ماده 243 لایحه اصلاح قسمتی از قانون تجارت خواهد بود.ارائه گواهی عدم سوءپیشنه کیفری کلیه اعضای هیات مدیره،مدیر عامل و بازرسان شرکت از طرف متقاضی ثبت لازم می باشد.در زیر همین بند نمونه اقرارنامه آورده شده است:
نمونه متن اقرارنامه:بازرس(بازرسین)اقرار نمودند مشمول ممنوعیت های مندرج در اصل 141 قانون اساسی و مواد 111 و 126 لایحه اصلاحی قانون تجارت نمی باشند.
11-ارائه اصل وکالتنامه یا کپی برابر اصل وکالتنامه
12-ارائه اصل قیم نامه یا کپی برابر اصل قیم نامه
13-پرداخت فیش 40.000 ریال بعنوان هزینه
14-ارائه گواهی بانکی مبنی بر پرداخت حداقل 35% سرمایه اولیه شرکت

مدارک لازم جهت ثبت شرکت در سیرجان با مسئولیت محدود:

-تقاضانامه ثبت شرکت با مسئولیت محدود در 2 برگ
-شرکت نامه 2 برگ
-اساسنامه 2 جلد
-صورت جلسه مجمع عمومی موسسین 2 نسخه
-فتوکپی شناسنامه شرکاء و مدیران برابر اصل
-قتوکپی کارت ملی
-اخذ و ارائه ی مجوز در صورت نیاز
مراحل ثبت:
1-آماده نمودن مدارک مورد نیاز با توجه به نوع شرکت
2-مراجعه به سامانه اداره ثبت شرکت و تکمیل اطلاعات خواسته شده و تعیین نام شرکت
3-ارسال مدارک به اداره ثبت شرکت ها
4-در صورت عدم نقص مدارک، دستور ثبت در دفتر ثبت شرکت ها صادر می شود و مسئول دفتر شروع به ثبت و پیش نویس آگهی تاسیس شرکت در دفتر ثبت شرکت ها می نماید و در نهایت آگهی تاسیس صادر می شود.

راهنمای ثبت اینترنتی شرکت

برای فراهم شدن فضایی مطلوب و مساعد، رسیدگی به چگونگی تشکیل شرکت ها امری ضروری و غیر قابل اجتناب است. اخذ کارت بازرگانی ثبت نمودن شرکت نیز خود نوعی رسیدگی است که متصدیان امر انجام می دهند تا معلوم شود آیا برای بوجود آوردن این شخصیت حقوقی دقت های لازمه شده و مقررات رعایت گردیده یا خیر. در گذشته کلیه عملیات ثبت صرفاَ به طور سنتی از طریق حضوری و به شکل دفتری رایج و متعارف بود اما امروزه بمنظور پیشگیری از اتلاف هزینه و زمان متقاضیان، ثبت اینترنتی شرکت در سامانه ثبت شرکت ها راه اندازی شد تا قسمت عمده ای از مراجعات ارباب رجوع به صورت غیر حضوری و از طریق سامانه انجام گیرد.

مراحل اینترنتی ثبت شرکت

در ابتدا متقاضیان می بایست به پورتال اداره ثبت شرکت ها مراجعه کنند. سپس گزینه پذیرش درخواست ثبت شرکت را انتخاب کنند.

_ درج مشخصات اولیه متقاضی، از اقدامات اولیه جهت طی نمودن روند ثبت شرکت از طریق اینترنت می باشد. اولین کاری که باید انجام داد این است که تعداد اعضای شرکت و سهامداران آن با توجه به نوع فعالیت مبتنی بر نوع شرکت مشخص شود.

_ بعد از این مرحله باید به سراغ تکمیل فرم نام و نوع شخص حقوقی رفت. در این قسمت باید نام انتخاب شده برای شرکت را وارد نمود (در رابطه با قواعد انتخاب نام شرکت در مقالات پیشین به کرات توضیح داده ایم. علاقه مندان می توانند جهت یادآوری به مقالات قبلی ما مراجعه نمایند)

_ بعد از انتخاب نام شرکت اطلاعات دیگری که باید داده شود مربوط به موضوع فعالیت شرکت است. اینکه زمینه فعالیت شرکت علمی است، آموزشی یا پژوهشی و یا...

_ در صفحه ی بعدی باید مشخصات شرکت یا مؤسسه را نوشت. کد پستی و شماره تلفن، شماره دورنگار، پست الکترونیک، نشانی تارنما باید وارد شود. نشانی مرکز اصلی باید تایپ شود تا مرسولات پستی را بتوان به آن آدرس ارسال نمود. باید گزینه گام بعدی را وارد نمود تا اطلاعات پر شده ذخیره شود.

_نوع سرمایه شخص حقوقی باید از فهرست انتخاب شود. مانند سرمایه نقدی یا غیر نقدی. ارزش ریالی هر سهم نیز باید مشخص شود که هر سهم باید چقدر باشد. میزان مبلغی که برای سرمایه در نظر گرفته می شود ارتباط مستقیمی با اعتبار شرکت دارد. پس باید در مرحله بعد مشخصات اعضای اصلی شرکت را وارد نمود و سهام هر کدام از اعضا و سهامداران را در قسمت مشخص نمود. اگر نوع سرمایه، نقدی یا غیر نقدی باشد تعداد سهام و ارزش ریالی هر سهم غیر فعال می شود و فقط ارزش سرمایه به ریال فعال است.

_ فرم دیگری وجود دارد مبنی بر اینکه اگر قرار است شرکت شعبه هایی داشته باشد باید این قسمت  نیز پر گردد، در این فرم مشخصات ان شعبه ها وارد می شود. سپس باید سال مالی شرکت را تعیین کرده و فرم مربوط به صورتجلسه را پر نمود.

_ اطلاعاتی که در سامانه تکمیل می کنید باید تایید گردد. بعد از ان تصویر برابر با اصل از اساسنامه را در سایت اداره ثبت شرکتها بارگذاری کنید.بسته به نوع شرکت مدارکی که بارگذاری می گردد نیز متفاوت است.

_ مدارک که تایید شود به شما شماره ثبت شرکت داده می شود.بعد از ورود اطلاعات نهایی بطور کامل توسط متقاضی، رایانه تایید پذیرش را به متقاضی نشان می دهد که متقاضی باید پس از بازبینی نهایی بر روی آن کلیک نماید. سپس باید منتظر بمانید تا کارشناس مربوطه اطلاعات شما را مورد ارزیابی قرار دهد. در صورت عدم نقص در اطلاعات وارد شده اداره ثبت شرکتها از شما می خواهد که مدارک را برایشان ارسال کنید.شایان ذکر است برای پیگیری کلیه مراحل ثبت شرکت دیگر به مانند گذشته نیازی به مراجعه حضوری به اداره ثبت شرکت ها نمی باشد و تنها از طریق کد پیگیری که در هنگام ثبت شرکت به شما داده می شود می توانید کلیه ی مراحل ثبت شرکت خود را پیگیری و رصد کنید.لذا می بایست کد رهگیری را تا آخرین مرحله ثبت شرکت نزد خود نگاه دارید.

  • بعد از تکمیل اطلاعات در سامانه و انجام صحیح مراحل اینترنتی ثبت شرکت می بایست مدارک به اداره ثبت از طریق پست ارسال گردد.از جمله این مدارک عبارتند از:
  • اساسنامه شرکت.
  • کپی اسناد شناسایی یا شناسنامه کلیه اعضا ( برابر با اصل شده).
  • ارایه گواهی عدم سوء پیشینه.
  • مجوز ثبت شرکت در صورت نیاز به مجوز

کارشناس حقوقی مدارک را بررسی می کند و پس از بررسی ممکن است پرونده ثبت شرکت را رد کند. یعنی پرونده دارای ایرادی است که قابل حل نمی باشد و باید تمامی مراحل را از ابتدا طی کنند. ممکن هست پرونده دارای نقص باشد که قابل رفع هست. در این صورت باید نواقص رفع گردد. و حالت دیگر اینکه مدارک هیچ ایرادی نداشته باشند. در این صورت اداره ثبت شرکت ها، از متقاضی برای امضا کردن در دفتر و تطبیق مدارک دعوت به عمل می آورد تا در مراحل بعدی نسبت به چاپ پیش نویس آگهی ثبتی اقدام گردد.

بدین ترتیب، تقریبا تمامی کارها انجام شده است و تنها باید آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی چاپ شود که در آن، نام شرکت، نوع و زمینه ی فعالیت شرکت درج می گردد. قابل توجه است، ثبت آگهی در روزنامه رسمی و همچنین پرداخت هزینه آگهی تنها از طریق پورتال روزنامه رسمی کشوربه صورت الکترونیکی امکان پذیر است. لذا پس از تایید تمام مدارک و دریافت شماره ثبت شرکت، به سایت روزنامه رسمی کشور مراجعه نمایید.