نحوه استفاده از کوره آزمایشگاه

نحوه استفاده از کوره آزمایشگاهی و نگهداری آن

کوره آزمایشگاهی اجاق ‌های با دمای بالا هستند که در اکثر آزمایشگاه‌های بالینی، پزشکی قانونی، الکترونیک، پردازش مواد و تحقیقات یافت می‌شوند.

خرید اتوکلاو ازمایشگاهی کوره آزمایشگاهی اجاق ‌های با دمای بالا هستند که در اکثر آزمایشگاه‌های بالینی، پزشکی قانونی، الکترونیک، پردازش مواد و تحقیقات یافت می‌شوند. کوره های آزمایشگاهی تهویه‌دار کنترل دمای یکنواخت و دقیق را برای عملکردهایی مانند گرم کردن، پخت، تبخیر، خشک کردن، استریل کردن و سایر عملکردهای آزمایشگاهی صنعتی فراهم می‌کنند.
دمای کوره آزمایشگاهی معمولا از محیط تا بالای 300 درجه سانتی گراد متغیر است. آن ها در گرانش (طبیعی)، مکانیکی (اجباری) جابجایی و پمپ خلاء برای کاربردهای معمول گرمایش و خشک کردن موجود هستند. برای آزمایشگاه‌هایی با یکنواختی دما، پایداری و دقت مورد نیاز، کوره‌های پروتکل پیشرفته برای برآورده کردن چنین الزاماتی در دسترس هستند.
این مقاله کاربردها، نحوه استفاده و نگهداری یک کوره آزمایشگاهی را پوشش می دهد. 


کوره های هوای گرم  

 
کوره آزمایشگاهی برای خشک کردن و ضد عفونی کردن ظروف شیشه ای و فلزی و تست های حساس به دما استفاده می شود. خشک کردن آزمایشگاهی بسیار مهم است؛ زیرا خشک کردن خیلی سریع، خیلی کند یا ناهموار کل فرایند را مختل می کند. کوره ها دمایی بین دمای اتاق تا حدود 300 درجه سانتیگراد دارند. عناصر با دمای بالاتر از 300 درجه معمولا در زمینه های تخصصی تر مانند فیزیک و تجزیه و تحلیل مواد استفاده می شوند.


مشخصات کوره آزمایشگاهی


کوره آزمایشگاهی دارای بدنه فولادی، فن، تایمر، دماسنج، تنظیم کننده دما، ترموستات و سیستم کف می باشد. زمان استریل کردن کوره های هوای گرم 160 درجه سانتیگراد برای 2 ساعت، 171 درجه سانتیگراد برای 1 ساعت، 180 درجه سانتیگراد برای 30 دقیقه و 191 درجه سانتیگراد برای 6 تا 10 دقیقه است.
 

کاربردها


کوره آزمایشگاهی در طیف گسترده ای از کاربردها در صنایعی مانند بیوتکنولوژی، داروسازی و تولید مواد استفاده می شود. این صنایع اغلب به فرایند پخت، بازپخت و خشک کردن مواد با ترکیبات شیمیایی و فیزیکی متفاوت نیاز دارند. بسیاری از این کاربردهای فرایندی در نتیجه نهایی منحصر به فرد هستند و بنابراین به انواع مختلفی از کوره های آزمایشگاهی نیاز دارند.
استفاده استاندارد برای اجاق های آزمایشگاهی شامل بسیاری از فرایندهای آزمایش و عیب یابی مانند موارد زیر است:

  •   گرم کردن و خشک کردن ظروف شیشه ای یا لوازم آزمایشگاهی اتوکلاو برای اهداف استریل کردن
  • آزمایش مواد برای تعیین استحکام کششی، تغییر شکل و انعطاف پذیری محصولات تولیدی، استحکام لحیم کاری در برد مدارها و موارد دیگر.
  • تست الکترونیک
  • تست Burn-in برای تشخیص خرابی های اولیه در مدارهای مجتمع ساخته شده
  •  تست قدرت لحیم کاری در بردهای مدار

استفاده تخصصی از کوره آزمایشگاهی در آزمایشگاه های بیولوژیکی، پزشکی قانونی و محیطی انجام می شود. علوم طبیعی از کوره های آزمایشگاهی برای پیشبرد سرعت تحقیق به روش های زیر استفاده می کنند:

  • آزمایشگاه‌های پزشکی قانونی از اجاق‌های خلاء با پیکربندی خاص به عنوان اتاقک توسعه اثر انگشت استفاده می‌کنند.
  • آزمایشگاه‌های بیولوژیکی از کوره ‌های جابجایی گرانشی برای حذف آلاینده‌های میکروبیولوژیکی در ظروف آزمایشگاهی و کوره‌های خلاء برای چسباندن بسترها به سطح فیلترها و سایر محیط‌ها استفاده می‌کنند.
  • آزمایشگاه‌های محیطی اغلب نمونه‌ها را در کوره‌های آزمایشگاهی خشک می‌کنند و نمونه‌ها را قبل و بعد از خشک شدن وزن می‌کنند تا میزان رطوبت نمونه را تعیین کنند.

 

کاربردهای اصلی اجاق آزمایشگاهی تهویه شده چیست؟

کوره آزمایشگاهی بسته به فرآیند مورد نیاز برای کاربرد، برای عملکردهای زیر استفاده می شود:

آنیل کردن

فرایند بازپخت شامل حرارت دادن و سپس سرد شدن آهسته موادی مانند شیشه یا فولاد است تا تنش های داخلی کاهش یابد و شکل پذیری افزایش یابد . در این فرایند، اغلب در صنایع متالورژی، تولید تجهیزات پزشکی و صنایع علم مواد، از فر با دمای بالا استفاده می‌شود . مواد آنیل شده را می توان با سهولت بیشتری برش و شکل داد تا در تولید اقلامی مانند سرنگ و کاتتر استفاده شود.


پخت

پخت شامل سخت شدن ترکیب شیمیایی یک ماده از طریق ترکیب خشک کردن و پخت است. این فرآیند اغلب برای ساخت اپوکسی، چسب، پلاستیک و لاستیک در تحقیقات پلیمری، فناوری نانو و صنایع نیمه هادی استفاده می شود.


خشک کردن

خشک کردن حذف رطوبت از نمونه است که برای بسیاری از آزمایشگاه های زیست محیطی، بیولوژیکی و بالینی ضروری است. اجاق‌ آزمایشگاهی هوای اجباری و خلاء برای خشک کردن نمونه‌هایی استفاده می‌شوند که به راحتی شکسته می‌شوند، زیرا رطوبت را از بین می‌برند و نقطه جوش آب را پایین می‌آورند که اجازه می‌دهد نمونه در دمای پایین‌تری خشک شود.
کوره آزمایشگاهی جابجایی گرانشی اغلب برای خشک کردن ذرات ریز مورد استفاده قرار می گیرد. زیرا ممکن است با جریان هوای زیاد پراکنده شوند و برای محافظت از آن ها به جریان هوای طبیعی تری نیاز دارند.


استریل کردن

استریل کردن توسط کوره آزمایشگاهی شامل حذف باکتری ها یا میکروارگانیسم ها است و معمولا برای استریل کردن تجهیزات آزمایشگاهی استفاده می شود. دمای ایده آل باید حداقل 160 درجه سانتیگراد باشد و محتویات در این گرما به مدت 45 تا 60 دقیقه کنترل شود.
سپس یک دوره خنک شدن آهسته مورد نیاز است، زیرا خارج کردن سریع اقلام از فر می تواند باعث ترک خوردن آن ها شود. در حالی که خنک شدن تدریجی از ورود هوای بالقوه مضر به داخل فر جلوگیری می کند. سپس اقلام باید با دمای 60 درجه سانتیگراد خشک شوند.

 

نحوه استفاده از کوره آزمایشگاهی

برای ضدعفونی سریع وسایل، ابتدا وسایل را بشویید و خشک کنید. سپس موارد را مرتب کنید. کوره آزمایشگاهی را به منبع برق متصل کنید و پس از روشن شدن بلافاصله منتظر بمانید تا گرم شود.
وسایل را داخل دستگاه قرار داده و آن را استریل کنید. بلافاصله بعد از زمان بندی اجازه دهید خنک شود. تجهیزات استریل شده را از کوره آزمایشگاهی خارج کرده و در مکانی مناسب نگهداری کنید.
اطمینان حاصل کنید که دستگاهی که بلافاصله در محلول ضدعفونی کننده قرار می گیرد قابل اشتعال نباشد. مثلا برای پارچه های استریل بهتر است از اتوکلاو استفاده کنید و .... در صورت عدم وجود ماده ضدعفونی کننده، مراقب باشید که فورا مواد قابل اشتعال را استریل نکنید.
اتصال دستگاه به منبع برق باید از یک سوکت استفاده شود. در ضمن هنگام کار با کوره آزمایشگاهی حتما درب آن را ببندید و داخل دستگاه را خشک کنید. اگر فضای داخلی دستگاه خیس است، ابتدا آن را با یک پارچه نخی تمیز خشک و سپس از دستگاه استفاده کنید.
هنگام خرید کوره آزمایشگاهی، مطمئن شوید که دستگاه دارای استانداردهای لازم است. از آنجایی که دستگاه حساس است و سازنده استانداردهای لازم را رعایت نمی کند، ممکن است خطرات زیادی وجود داشته باشد.
هرگز دستگاه را قبل از خنک شدن باز نکنید. زیرا ظروف شیشه ای ممکن است در اثر کاهش تورم ناگهانی بشکنند.
نحوه نگهداری کوره های آزمایشگاهی

  • همان گونه که گفته شد، مطمئن شوید که تجهیزات توسط آزمایشگاه های مرجع استاندارد و کالیبره شده اند. زیرا هیچ استفاده فوری، بدون محاسبه و قانون وجود ندارد.
  •  از سیم زمین استفاده کنید.
  • در صورت امکان از تایمر دستگاه در هنگام استفاده از رابط و با توجه به برنامه استریلیزاسیون مورد نظر خود استفاده کنید. این کار از کارکرد غیر ضروری دستگاه جلوگیری می کند.
  • دو یا چند شاخه را به یک پریز وصل نکنید.
  • هنگام جدا کردن دوشاخه، هرگز سیم برق یا یو پی اس را جدا نکنید. این بار اضافی بر روی سیستم وارد می کند و باعث از کار افتادن آن می شود.
  • برای جلوگیری از سوختگی احتمالی، هنگامی که درب بلافاصله باز می شود، صورت یا سایر نقاط حساس بدن به در نزدیک نشوید.
  • تغییرات سریع دما می تواند باعث ایجاد تنش در مواد شکننده شود که منجر به شکستگی یا حتی انفجار ظروف می شود. در صورت امکان، نمونه ها را به سرعت در دمای بالا خاموش نکنید.
https://hakimazma.com/%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87/%d8%a2%d9%88%d9%86/

  • از اکوره آزمایشگاهی برای تبخیر مواد شیمیایی فرار استفاده نکنید.
  • از دماسنج های جیوه ای برای اندازه گیری دما در اجاق های آزمایشگاهی استفاده نکنید. 

مفاد اظهارنامه ثبت موسسات غیر تجاری

کلیه موسسات و سازمان هایی که به منظور اهداف غیرتجاری تشکیل می شوند و جزء دستگاه های دولتی نباشند،ثبت برند تجاری سازمان یا موسسه غیرتجاری می باشند .
موسسات غیر تجاری به دو صورت انتفاعی و غیر انتفاعی تقسیم می شوند :
الف) موسسات غیر انتفاعی موسساتی هستند که هدفشان جلب منافع و تقسیم آن بین اعضاء خود نیست . مانند موسسات خیریه و انجمن های اسلامی و تخصصی و احزاب و صندوق های قرض الحسنه و گروه های سیاسی
ب) موسساتی که هدفشان جلب منافع مادی و تقسیم منافع مزبور بین اعضاء خود یا غیر باشد موسسات انتفاعی نامیده می شوند. مانند کانون های فنی و حقوقی و موسساتی که هدفشان ارائه خدمات شهری از قبیل نظافت و فضای سبز
علاقه مندان به ثبت تشکیلات و موسسات غیرتجاری ، باید در اقدامات اولیه اظهارنامه ثبت تشکیلات و موسسات غیرانتفاعی را در دو نسخه به زبان فارسی تنظیم به نحوی که دارای تاریخ و امضاء و همچنین حاوی نکات ذیل باشد :
الف) اسم و اقامتگاه و تابعیت و موضوع موسسه و مراکز و شعب آن
ب) اسم و اقامتگاه و شهرت اشخاصی که برای اداره کردن موسسات و تشکیلات معین شده اند.
ج) اسم و اقامتگاه و تابعیت وکیل در صورتی که اظهارنامه به وسیله وکیل تنظیم شده باشد.
د) تاریخ ثبت و محل و شماره ثبت و نام کشوری که موسسه در آن به ثبت رسیده در صورتی که موسسات یا تشکیلات مذکور در خارج از ایران به ثبت رسیده باشد.
ه) تعیین ضمایم اظهارنامه
اظهارنامه باید دارای ضمایم ذیل باشد :
الف) نسخه اصلی یا رونوشت وکالتنامه در صورتی که تقاضا توسط وکیل داده شده باشد.
ب) رونوشت گواهی شده ی تصدیق کشوری که موسسات یا تشکیلات مزبور در آن جا به ثبت رسیده به انضمام ترجمه مصدق آن به فارسی
ج) دو نسخه اساسنامه و دو نسخه ترجمه مصدق آن در صورتی که اصل اساسنامه به زبان خارجی باشد.
د) صورتمجلس مجمع عمومی مبنی بر انتخاب هیائت مدیره و معرفی کسانی که حق امضاء دارند.
ه) یک نسخه اجاره نامه حاصله از شهربانی در صورتی که موضوع ثبت طبق مدلول ردیف الف از ماده 2 آیین نامه اصلاحی ثبت تشکیلات و موسسات غیرتجاری باشد.
و ) رسید پرداخت حق الثبت
در صورتی که ظرف 15 روز بعد از وصول اظهارنامه معلوم گردد که تقاضای ثبت دارای نواقصی می باشد دفتر اداره ی ثبت شرکت ها به متقاضی اخطار می کند که نواقص را ظرف مدت پانزده روز رفع کند و چنانچه در ظرف مدت مذکور اقدامی برای رفع نواقص نکند و یا اصولاَ  تقاضای ثبت غیرقابل قبول باشد رئیس اداره ثبت شرکت ها اقدام به رد آن خواهد کرد. در شهرستان ها این اقدام بر عهده ی ادارات ثبت می باشد.

https://danasabt.ir/2023/09/04/%d8%b1%d8%a7%d9%87%d9%86%d9%85%d8%a7%db%8c-%d8%ab%d8%a8%d8%aa-%d9%84%d9%88%da%af%d9%88/

  • نکته :

1- در موسسات غیر تجاری که هدفشان جلب منافع مادی است موسسین باید پس از به ثبت رساندن موسسه نسبت به اخذ مجوز فعالیت اقدام کنند.
2- در موسسات غیر تجاری که هدفشان غیر انتفاعی است می بایستی هنگام درخواست ثبت توسط اداره ثبت شرکت ها مراتب از اداره کل اطلاعات نیروی انتظامی استعلام شود و پس از وصول پاسخ مثبت ، نسبت به ثبت اقدام خواهد شد.

خدمات کامپوزیت دندان در کلینیک چگونه انجام می‌شود؟

کامپوزیت دندان یا Composite veneer چیست؟

کامپوزیت دندان نوعی ماده بسیار کاربردی در دندان‌پزشکی است که به صورت تک تک آن را روی دندان‌ها قرار می‌دهند و دندان‌پزشک زیبایی با دقت و مهارت خود به این ترتیب مشکلات ظاهری دندان را برطرف می‌کند.لمینت دندان در رشت به‌طوری‌که پس از کامپوزیت بیمار دندان‌هایی یک اندازه و یک دست و بدون فاصله داشته باشد.

کامپوزیت مخلوطی از ذرات کوارتز، گلاس و رزین آکریلیک است. این ماده در حالت طبیعی به صورت خمیر بوده و در بسته بندی‌هایی شبیه سرنگ که رنگی تیره دارند در دسترس کلینیک‌های دندان‌پزشکی قرار می‌گیرد. در طی پروسه درمانی این ماده با قرارگیری در زیر نور، سفت و سخت شده و زیبایی را به دندان‌ها هدیه می‌بخشد. 

 مراحل چسباندن کامپوزیت دندان در کلینیک

خدمات کامپوزیت دندان در کلینیک دارای مراحل متفاوتی است که در ادامه به معرفی و بررسی آن‌ها می‌پردازیم. 

  • دریافت مشاوره از متخصص زیبایی

هنگامی که می‌خواهید نقص ظاهری دندان‌های خود را با استفاده از کامپوزیت پوشش دهید، نیاز است که ابتدا تحقیقات لازم در این زمینه را انجام دهید و یک متخصص زیبایی دندان مجرب انتخاب نمایید. تا با مراجعه به کلینیک ایشان وضعیت دهان و دندان‌هایتان مورد بررسی قرار بگیرد و پزشک تعیین کند که شما کاندید مناسبی برای استفاده از این روش هستید یا خیر؟ همچنین در جلسه مشاوره می‌توانید تمامی سوالات خود را مطرح کنید تا با کسب اطلاعات لازم در این زمینه با اطمینان خاطر برای درمان اقدام کنید.

  • انتخاب رنگ مناسب کامپوزیت

رنگ کامپوزیت و هماهنگ بودن آن با رنگ سایر دندان‌های بیمار بسیار حائز اهمیت است. ازاین‌رو نخستین مرحله برای کامپوزیت دندان ها، انتخاب رنگ کامپوزیت است. در این مرحله دندان‌پزشک با قرار دادن سایه رنگ کامپوزیت در کنار دندان بیمار، راهنمایی‌های لازم را ارائه می‌دهد تا بیمار بتواند بهترین رنگ را انتخاب کند.

  • آماده سازی دندان‌ها

پس از تعیین رنگ کامپوزیت، می‌توان گفت مهم‌ترین مرحله آماده‌سازی و تمیزکردن دندان‌ها است. البته در روش کامپوزیت همانند لمینت به تراشیدن مینای دندان نیازی نیست. اما برای نصب کامپوزیت نیز لازم است که سطح دندان‌ها عاری از هر نوع جرم و پلاک باشد. ازاین‌رو دندان‌پزشک پیش از نصب کامپوزیت سطح دندان را کاملا تمیز نموده و اگر پوسیدگی‌های کمی داشته باشد آن را برطرف می‌کند تا آماده کامپوزیت گذاری شود. 

  • اسیدشویی سطح دندان

اسید شویی به منظور ایجاد پیوند میان مواد کامپوزیت و سطح دندان‌ها صورت می‌گیرد. دندان‌پزشک در این مرحله ماده‌ای مانندی که دارای حدود ۴۰ درصد اسید فسفریک است را داخل سرنگی ریخته و بر روی دندان‌ها قرار می‌دهد. بعد از ۱۵ ثانیه این مواد کاملا شستشو داده شده و از دهان خارج می‌شود. با اتمام این مرحله سطح دندان‌ها کاملا جهت قراردادن مواد کامپوزیتی آماده خواهد شد.  

  • قرار دادن پیوند دهنده کامپوزیت

پس از طی نمودن این مراحل دندان‌پزشک عامل پیوند دهنده کامپوزیت را روی دندان‌ها قرار می‌دهد. دندان‌پزشک با استفاده از یک اپلیکاتور یا برس کوچک این ماده را روی سطح دندان قرار می‌دهد و از طریق تاباندن نور لیزر روی آن حدود ۱۰ الی ۲۰ ثانیه کاتالیست‌های پیوند دهنده را فعال می‌کند. 

  • شکل دهی به ماده کامپوزیت دندان

مرحله فرم‌دهی به کامپوزیت بسیار حائز اهمیت است. زیرا دارای تاثیر مستقیمی بر نتیجه ترمیم است. بنابراین دندان‌پزشک باید با دقت و ظرافت زیادی آن را انجام دهد. به عبارتی می‌توان گفت میزان موفقیت و رضایت از نتیجه نهایی کامپوزیت کاملا وابسته به هنر دست دندان‌پزشک و مهارت اوست. این مرحله با استفاده از تکنیک لایه‌گذاری توسط دندان‌پزشک انجام می‌شود و از این طریق می‌تواند به شکل و رنگ طبیعی‌تری برای ترمیم دست یابد و ظاهری زیبا برای دندان‌های بیمار به وجود آورد. 

  • سفت کردن مواد کامپوزیت روی دندان 

در نهایت هنگامی که دندان‌پزشک لایه‌های کامپوزیت را بر روی دندان قرار می‌دهد و به فرم مناسب دست می‌یابد، نور لیزر را حدود ۱۰ الی ۴۰ ثانیه روی آن می‌تاباند تا سفت و محکم شود. درصورتی‌که پس از سفت کردن مواد روی دندان، دندان‌پزشک رضایت کافی از شکل آن نداشته باشد می‌تواند لایه دیگری را بر روی آن قرار دهد تا به نتیجه دلخواه دست یابد. 

  • پولیش کردن کامپوزیت دندان

از دیگر خدمات کامپوزیت دندان در کلینیک می‌توان به پالیش کردن دندان اشاره نمود. پس از سفت شدن مواد کامپوزیت، دندان‌پزشک از نوارهای سمباده و دیسک‌های کوچک مخصوص استفاده می‌کند تا جلا و سطح صاف و درخشانی به کامپوزیت‌ها ببخشد و ظاهری زیبا و طبیعی داشته باشند. در این مرحله اصلاحات لازم بر روی فرم کامپوزیت صورت می‌گیرد و هر گونه ایرادی وجود داشته باشد آن‌ها را برطرف می‌کند.  

  • بررسی نحوه گاز زدن بیمار بعد از کامپوزیت

در این مرحله دندان‌پزشک نحوه گاز زدن بیمار را پس از کامپوزیت بررسی می‌کند تا هنگام جویدن غذا با مشکلی مواجه نگردد. برای این منظور یک کاغذ کاربنی را میان دندان‌های بیمار می‌گذارد و از او می‌خواهد که گاز بزند. سپس رد دندان‌های بیمار روی کاغذ را مشاهده می‌کند تا در صورت وجود ایراد از طریق پولیش کردن آن را برطرف نماید. 

از کامپوزیت دندان در چه مواردی استفاده می‌شود؟

از کامپوزیت دندان در موارد مختلفی استفاده می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان به اصلاح دندان‌های کج، تغییر رنگ دندان ، اصلاح ترک خوردگی و خرد شدگی دندان، بستن فاصله میان دندان‌ها اشاره نمود. 

یکی از شایع‌ترین مشکلات زیبایی دندان‌ها، تغییر رنگ آن‌ها است که با استفاده از کامپوزیت می‌توان آن را برطرف نمود. روش کامپوزیت همچنین گزینه‌ای ایده‌آل برای درمان آسیب‌های جزئی دندان مثل فرسایش، ترک یا خردشدگی است و یک روش غیر تهاجمی برای ترمیم صدمات محسوب می‌شود. 

از این روش درمانی جهت بستن شکاف‌های کوچک میان دندان‌های جلویی فرد نیز استفاده می‌کنند. اما در صورتی که مشکل تراز شدید دندان‌ها وجود داشته باشد بهتر است که ابتدا درمان ارتودنسی دندان‌ها انجام شود. 

ماندگاری کامپوزیت دندان چقدر است؟

ماندگاری کامپوزیت‌ها به عوامل مختلفی بستگی دارد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • میزان مراقبت از دندان‌ها و رعایت بهداشت دهان و دندان
  • عادت‌های تغذیه‌ای بیمار
  • نوع کامپوزیت دندان

با توجه به موارد ذکر شده می‌توان گفت ماندگاری کامپوزیت‌های دندان به طور میانگین بین ۵ الی ۸ سال است. کامپوزیت‌ها در مقایسه با لمینت دارای طول عمر کوتاه‌تری هستند. اما در مقابل تعویض کامپوزیت‌ها کم هزینه‌تر و کم تهاجمی است. البته لمینت‌ها نسبت به کامپوزیت دارای زیبایی و شفافیت بیشتری هستند. 

کامپوزیت دندان برای چه افرادی مناسب است؟

برای کلینیک‌های دندان‌پزشکی معتبر بسیار اهمیت دارد که مراجعه‌کنندگان شرایط لازم به منظور استفاده از کامپوزیت را داشته باشند. مراجعانی که یکی از مشکلات یا شرایط زیر را داشته باشند می‌توانند کاندید مناسبی برای درمان کامپوزیت دندان باشند. 

  • تغییر رنگ دائمی دندان‌ها که با سایر روش‌های دندانپزشکی مثل بلیچنگ باز نمی‌گردد.
  • شکستگی، ترک خوردگی و لب پر شدگی جزئی تا خیلی حاد دندان‌ها
  • کوچک یا کوتاه بودن بعضی از دندان‌ها
  • ساییده شدن سطح جونده دندان
  • لکه‌های تیره یا سفید روی دندان‌ها که نمی‌توان با هیچ روشی آن‌ها را برطرف نمود
  • نامرتب یا کج بودن جزئی دندان‌ها، البته به شرطی که قصد نداشته باشید دندان‌های خود را ارتودنسی کنید.

کامپوزیت دندان و لمینت چه تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند؟

خدمات کامپوزیت دندان در کلینیک کاملا متفاوت از لمینت است و این دو روش درمانی یکسان نیستند. از شاخص‌ترین تفاوت‌های این دو روش می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • مدت زمان

لمینت دندان نیز مانند کامپوزیت روشی برای زیبایی طرح لبخند محسوب می‌شود. اما نصب آن روی دندان دارای مراحل حساس‌تری است. ازاین‌رو نسبت به کامپوزیت پروسه آن طولانی‌تر است.

  • تراش دندان

در روش کامپوزیت درمانی بر خلاف لمینت، دندان تراش نمی‌خورد و به راحتی ماده کامپوزیت روی دندان چسبیده می‌شود. به همین دلیل می‌توان گفت کامپوزیت دندان روشی نسبتا سریع و بدون دردسر است.

  • مقاومت

اگر بخواهیم از نظر مقاومت این دو روش را با هم مقایسه کنیم، لمینت دارای مقاومت بیشتری نسبت به کامپوزیت است و رنگ پذیری و تغییر رنگ کمتری در طولانی مدت دارد.

مزایای کامپوزیت دندان

  • موجب زیبا و یکدست شدن طرح لبخند می‌گردد.
  • این پروسه درمانی خیلی کوتاه است و فقط به یک جلسه نیاز دارد.
  • با استفاده از کامپوزیت اکثر مشکلات و عیوب ظاهری دندان برطرف می‌شود.
  • نسبت به لمینت دارای هزینه کمتر و مقرون به صرفه‌ای است.

 معایب کامپوزیت دندان

خدمات کامپوزیت دندان در کلینیک همانند سایر روش‌های درمانی و زیبایی در کنار تمامی مزایایی که دارد دارای معایبی نیز می‌باشد که به شرح زیر هستند.

  • نسبت به لمینت دارای مدت زمان ماندگاری کمتری است و لمینت پایدارتر از کامپوزیت است.
  • در صورتی که مراقبت از کامپوزیت به درستی صورت نگیرد امکان شکسته شدن کامپوزیت‌ها وجود دارد.  
  • کامپوزیت‌ها تغییر رنگ و لکه پذیری بالایی دارند.
https://drshamsdentist.com/%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%BE%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

هزینه کامپوزیت دندان چقدر است؟

خدمات کامپوزیت دندان در کلینیک با تعرفه مشخصی انجام می‌شود. بر روی هزینه کامپوزیت دندان فاکتورهای مختلفی تاثیر گذار است که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به جنس کامپوزیت، تعداد دندان‌هایی که به کامپوزیت نیاز دارند، تخصص دندان‌پزشک و دستمزد او، دولتی یا خصوصی بودن کلینیک دندان‌پزشکی اشاره نمود. 

ثبت شرکت دامپروری

یکی از شرکت های پرمخاطب جهت ثبت و راه اندازی، شرکت دامپروری است.اخذ کارت بازرگانی موضوع فعالیت این شرکت ها می تواند فعالیت های دامی از جمله گاو شیری و گوشتی، نگهداری و خرید و فروش و پرواربندی دام سبک و سنگین مثل گاومیش باشد؛ دراین نوشتار قصد داریم تا ضمن توضیح مختصری در رابطه با دامپروری، نحوه ثبت این شرکت ها را برای علاقه مندان مورد بحث قراردهیم .

• دامپروری :
به دانش و فن مدیریت در پرورش، تغذیه و اصلاح نژاد دام برای دستیابی به استانداردهای ملی و فرا ملی گفته می شود،به شخص حقوقی یا حقیقی که با استفاده از روش علمی، فنی یا تجربی به پرورش انواع دام می پردازد، دامپرور می گویند.
دامپروری در هر کشوری از مهم ترین شاخه های کشاورزی به حساب می آید و از اهمیت خاصی برخوردار است،اثرات دامپروری در اقتصاد یک کشور را می توان به شرح ذیل خلاصه کرد:
1- از نظر تغذیه :
از بدو خلقت، غذا و تغذیه یکی از مسائل مهم برای بشر بوده است.از زمانی که بشر به حال وحشی در غارها می زیسته تا به امروز که به کمک تکنولوژی فضای لایتناهی را در سیطره خود در آورده است،با وجود اینکه انسان توانسته است پیشرفت های چشمگیری را در بخش های مختلف زندگی اش پدید آورد، باز هم مسئله غذا و تغذیه از نظر اقتصادی و اجتماعی از اهمیت خاصی برخوردار است.
2- پوشاک :
نقش پوشاک در زندگی انسان به اندازه نقش تغذیه اهمیت دارد.پوشاک تولید شده از پشم به علت حفاظت از سرما، جذب رطوبت و عرق، داشتن ظرافت و عدم تغییر شکل همیشه دارای قیمت بالایی است.
3- نیروی کار:
حیوانات مقدار زیادی انرژی لازم به خصوص برای کارهای زراعی را در اغلب نقاط جهان تامین می کنند؛با وجود اینکه امروزه در نقاط مختلف جهان تمایل زیادی به مکانیزه شدن هست، ولی در اکثر کشورهای در حال توسعه فاکتورهایی نظیر کوچک بودن واحدهای زراعی، ضعف اقتصاد، نبودن سرمایه کافی، نبودن امکانات سرویس، مانع رشد مکانیزاسیون می شوند، درنتیجه این قبیل کشورها به نیروی حیوانی نیاز زیادی دارند.
• اگر علاقه مند به راه اندازی کسب و کاری با موضوع دامپروری می باشید لازم است برای طراحی و ارائه طرح و راه اندازی، موارد زیر را در نظر داشته باشید :
1) امکان واگذاری طرح از طرف دولت :
برای شروع کار بایستی با مراجعه و هماهنگی با سازمان متولی از امکان واگذاری طرح مورد نظر مطالعه شده و سپس کارهای مطالعاتی و بررسی شرایط و ضوابط مربوطه را آغاز نمود.
2) عوامل اقتصادی و اجتماعی :
در اجرای پروژه های دام و طیور به نظر می رسد کسب اطلاعات اولیه از شرایط پرورش، نحوه تامین مواد اولیه، نحوه فروش، تعداد طرح های موجود در منطقه و وضعیت طرح های مشابه موجود بسیار مفید باشد. چرا که بررسی عوامل تاثیر گذار در طرح های فعال موجود و علل موفقیت و شکست آنها می تواند در تصمیم گیری برای انتخاب طرح و ظرفیت آن کمک شایانی بنماید.
3) علاقه مندی :
یکی از عوامل بسیار تاثیر گذار در انجام هر کاری میزان اشتیاق و علاقه به آن می باشد. به ویژه در پروژه های دامپروری که هر کدام شرایط کاری و روحی خاص خود را می طلبد؛ لذا در صورتی که کاملا علاقه مند نبوده و آمادگی حضور فیزیکی در عملیات کاری و پرورشی طرح خود، را نداشته باشیم، میزان موفقت و سودآوری طرح پائین خواهد آمد و مشکلات عدیده ای را در آن به وجود می آورد.
4) سرمایه :
الف- اجرای طرح بر اساس سرمایه شخصی : در این صورت ضریب موفقیت طرح بسیار بالا رفته و متقاضی بر اساس مبالغی که توسط کارشناس خبره و در قالب طرح توجیهی بر آورد می گردد میزان سرمایه مورد نیاز را تأمین و تصمیم گیری می نماید.
ب- با استفاده از تسهیلات بانکی : با توجه به اینکه اکثر متقاضیان از این گروه می باشند؛ الزامی است که برای اجرای موفق و خوب طرح حدود 50 الی 30 درصد سرمایه مورد نیاز برای طرح را در اختیار داشته باشند؛زیرا اعمال در زمان اجرا و احداث در صورت کمبود نقدینگی مشکلات عدیده ای پیش خواهد آمد و روند اجرای عملیات به کندی جلو خواهد رفت و در نهایت موجب افزایش هزینه ها و به تاخیر افتادن زمان بهره برداری از طرح خواهد شد.
موضوع بسیار مهم دیگر تامین وثیقه مورد نیاز در صورت اخذ تسهیلات از بانک ها می باشد؛ لذا بایستی در این خصوص نیز اطلاعات کافی در مورد میزان و نوع وثیقه در خواستی بانک عامل به دست آورد و در صورت توانایی اقدام به اخذ مجوز و اجرای طرح نمود.
5) نحوه مالکیت یا درخواست مجوز:
صدور مجوز یا پروانه به نام یک نفر و یا یک شرکت به ثبت رسیده صورت می گیرد، بنابراین بایستی ابتدا در نحوه مدیریت پروژه تحقیق و بررسی لازم را به عمل آورد زیرا هر یک از حالت های ذکر شده دارای مزایا و معایبی می باشند که با کمی تلاش و پرس و جو می توان اطلاعات مورد نیاز را به دست آورد. در صورتی که قرار بر اجرای طرح به صورت شرکتی باشد بایستی از طریق اداره ثبت اسناد و یا اداره تعاون، بعد از طی مراحل  قانونی شرکت مورد نظر را به ثبت رساند.
• ثبت شرکت دامپروری :
برای ثبت شرکت دامپروری، می توان همانند سایر شرکت ها در قالب های سهامی خاص، یا با مسئولیت محدود اقدام نمود؛ ثبت شرکت دامپروری سهامی خاص و با مسئولیت محدود دارای ضوابط و شرایطی می باشد که در ادامه  ضمن تعریف شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود به ذکر آنها می پردازیم. 
• شرکت سهامی خاص :
شرکت سهامی خاص شرکتی است بازرگانی که تمام سرمایه آن منحصراً تامین گردیده و سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی آنها است. و تعداد سهامداران نباید از سه نفر کمتر باشد ؛عنوان شرکت سهامی باید قبل از نام شرکت یا بعد از آن بدون فاصله با نام شرکت به طور روشن و خوانا قید شود.
• شرکت با مسئولیت محدود :
شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجاری تشکیل شده و هر یک از شرکا بدون اینکه سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد، فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت است، در اسم شرکت باید عبارت (با مسئولیت محدود) قید شود.
⃰  فایده ای که شرکت های با مسئولیت محدود دارند این است که شرکت های سهامی غالبا احتیاج به سرمایه های مهم دارند و ناچارند شریک زیاد داشته باشند به این جهت مقررات زیادی درباره آنها وضع شده که رعایت تمام آنها از عهده اشخاصی که می خواهند شرکاء محدودی داشته باشند خارج است؛ این قبیل شرکت ها از اشخاصی تشکیل می شود که با یکدیگر دوست و یا همکارند و در حقیقت شرکت فامیلی است، از آن قیود تا اندازه ای آزاد است.
• شرایط لازم جهت ثبت شرکت دامپروری سهامی خاص :
- حداقل وجود 3 نفر عضو
- حداقل میزان سرمایه یک میلیون ریال
- پرداخت نقدی حداقل 35% از سرمایه به صورت نقدی
• مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت دامپروری سهامی خاص :

  • دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومی موسسین که به امضاء سهامداران و بازرسین رسیده باشد.
  • دو جلد اساسنامه شرکت سهامی خاص و امضاء ذیل تمام صفحات آن توسط کلیه سهامداران.
  • دوبرگ صورتجلسه هیات مدیره که به امضاء مدیران منتخب رسیده باشد.
  • دونسخه اظهارنامه تکمیل شده شرکت سهامی خاص و امضاء ذیل آن توسط سهامداران.
  • تصویر برابر اصل شده شناسنامه کلیه سهامداران و بازرسین
  • ارائه گواهی پرداخت حداقل 35 درصد از سرمایه شرکت

• شرایط لازم جهت ثبت شرکت دامپروری با مسئولیت محدود :
-  وجود حداقل 2 نفر عضو
- حداقل سرمایه مبلغ 100.000 تومان
- تعهد به پرداخت کل سرمایه به طور نقدی
• مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت دامپروری با مسئولیت محدود :

https://danasabt.ir/

  • تصویر کارت ملی و شناسنامه شرکاء و مدیران
  • 2 برگ تقاضانامه
  • 2جلد اساسنامه و امضای ذیل صفحات آن توسط سهامداران
  • 2 نسخه صورتجلسه مجمع عمومی موسسین
  • اخذ و ارائه مجوز در صورت نیاز
  • گواهی عدم سوء پیشینه کیفری

نحوه استفاده و نگهداری از انواع هات پلیت در آزمایشگاه ها

هات پلیت اغلب در آزمایشگاه برای انجام واکنش های شیمیایی و گرم کردن نمونه ها استفاده می شوند.هود شیمیایی  هات پلیت شامل یک عنصر حرارتی نصب شده در زیر سطح صفحه، ساخته شده از فولاد رسانا یا پلاستیک، متصل به یک کنترل کننده دیجیتال یا آنالوگ است. اما انواع Hot Plate چیست و چگونه استفاده می شود و نحوه نگهداری از آن چگونه است؟

هات پلیت آزمایشگاهی برای چه مواردی استفاده می شود؟

در همه جا در آزمایشگاه های بالینی، تولیدی و تحقیقاتی، از صفحه داغ برای گرم کردن آهسته و ایمن نمونه ها، معرف ها و مواد شیمیایی بدون خطرات ناشی از شعله باز مشعل Bunsen استفاده می شود.

انواع هات پلیت

صفحه های داغ همزن مجهز به یک دستگاه همزن سربار یا مغناطیسی هستند تا نمونه را در طول فرآیند گرمایش مخلوط کرده و از یکنواختی کامل دما اطمینان حاصل کنند. برای محافظت از اپراتور، صفحات داغ شامل چندین حفاظت از جمله جلوگیری از دمای بیش از حد، هشدارهای صوتی و بصری و اجزای بدون جرقه برای نمونه های قابل اشتعال یا انفجاری است.

هات‌پلیت کنترل دمای استاندارد

هات پلیت کنترل دمای استاندارد دستگاه همزن برای اختلاط نمونه در طول فرآیند گرمایش ندارند. این دستگاه مقرون به صرفه تر از صفحات همزن داغ استاندارد هستند. همچنین اسباب کار قابل اعتمادی اند که به حداقل تعمیر و نگهداری و کالیبراسیون مجدد نیاز دارند.

هات‌پلیت با همزن مغناطیسی     

صفحه داغ همزن مغناطیسی حاوی یک آهنربای الکتریکی است که در زیر سطح صفحه نصب شده و یک میدان مغناطیسی دوار در سراسر صفحه ایجاد می کند. میدان مغناطیسی باعث می شود که یک نوار همزن غوطه ور در نمونه، با سرعت از پیش تعریف شده (تا 2500 دور در دقیقه) بچرخد. همزن های مغناطیسی فاقد عنصر گرمایشی هستند.

صفحه داغ همزن

صفحه های داغ همزن حاوی یک دستگاه همزن و عنصر گرمایشی هستند که در زیر سطح صفحه برای هم زدن یکنواخت با گرم شدن نمونه نصب شده اند. در حالی که صفحات داغ همزن گران تر از همزن های مغناطیسی یا صفحات داغ استاندارد هستند، یکنواختی گرمایش بهتری را برای نمونه های با حجم بالا (بیش از 500 میلی لیتر) و بسیار چسبناک فراهم می کنند.

هات پلیت آلومینیومی

سطوح هات پلیت آلومینیومی نسبت به سرامیک، پلی پروپیلن یا فولاد ضد زنگ یکنواختی دمایی بهتری را ارائه می دهند. صفحات آلومینیومی با دوام تر و شکستن سخت تر، برای عملیات های با کارایی بالا که شامل فنجان های فولادی است، بهینه هستند.

صفحات داغ سرامیکی

صفحه داغ سرامیکی در برابر خوردگی مقاوم بوده و دمای بالای 350 درجه سانتی گراد را تحمل می کند. سطح سفید سرامیک مشاهده نمونه هایی را که توسط صفحات آلومینیومی یا فولادی پوشانده شده اند بهینه می کند. رویه های سرامیکی در برابر شوک حرارتی ناشی از سیلندرهای فلزی حساس هستند. بنابراین سرامیک یک انتخاب ایده آل برای نمونه هایی است که در بشر شیشه ای گرم می شوند.

هات پلیت پلی پروپیلن

صفحه داغ پلی پروپیلن در برابر مواد شیمیایی سخت، اسیدها و حلال ها مقاومت می کند، اما به دمای سرامیک یا آلومینیوم نمی رسد. Hot Plate پلی پروپیلن برای کارهای شیمی مرطوب با حلال هایی مانند متانول، استونیتریل و اتانول بهینه است.

صفحات داغ از جنس استنلس استیل

صفحات داغ از جنس استنلس استیل در برابر خوردگی، اکثر الکل ها و اترها مقاومت می کنند و شرایط آسپتیک را بهبود می بخشند. صفحات داغ از جنس استنلس استیل برای اتاق های تمیز با درجه ISO، فضاهای cGMP و امکانات مطابق با USP بهینه هستند.


صفحات داغ دیجیتال

صفحه داغ با کنترل‌کننده‌های دیجیتال شامل نرم‌افزار روی برد برای ذخیره‌سازی برنامه‌ها، بازخوانی‌های PLC برای نظارت بر خروجی دما و کلیدهای بالا/پایین برای تغییر سریع نرخ‌های شیب‌دار است. کنترل‌کننده‌های پیشرفته شامل محافظت از رمز عبور و هشدارهای دمای بیش از حد است.


صفحات داغ آنالوگ

هات پلیت با کنترل کننده های آنالوگ شامل صفحه هایی برای تغییر نقاط تنظیم دما و هشدارهای شنیداری بیش از حد دما است. این نوع مقرون به صرفه تر از صفحات داغ دیجیتال است، زیرا نیاز کمتری به نگهداری و کالیبراسیون مجدد دارند. صفحات داغ همزن آنالوگ با همزن های سربار به سرعت 1200 دور در دقیقه برای مخلوط کردن نمونه ها و حلال ها می رسد. برای نمونه های چسبناک و با حجم بالا، صفحات داغ همزن دیجیتالی از آهنرباهای الکترومغناطیس و میله های همزن برای رسیدن به سرعت تا 2500 دور در دقیقه استفاده می کنند.


صفحه داغ ایمن انکوباتور

صفحات گرم ایمن انکوباتور برای کار کشت سلولی پروکاریوتی و یوکاریوتی بهینه است. این دستگاه دمای ایده آل را برای رشد رده سلولی حفظ کرده و در برابر خوردگی مبتنی بر رطوبت مقاومت می کند.

نحوه استفاده از هات پلیت آزمایشگاهی

دو روش برای گرم کردن ظروف شیشه ای از طریق صفحه داغ آزمایشگاه وجود دارد. یک روش، تعلیق ظروف شیشه ای است که بدون تماس مستقیم کمی بالاتر از سطح اجاق گاز قرار می گیرند. در نتیجه علاوه بر کاهش دمای شیشه، مقدار کل گرمایش نیز افزایش می یابد. روش تعلیق در مواردی استفاده می شود که نقطه جوش کم و یا حداقل دمای منبع حرارت بالا باشد.
روش دوم با نصب برخی از قطعات بر روی صفحه گرمایش انجام می شود. از این روش برای گرم کردن ظروف شیشه ای تا دمای بالا و محافظت از محلول در برابر تشکیل رسوب استفاده می شود.

نکات نگهداری از هات‌پلیت

صفحه داغ آزمایشگاهی خطرات آشکاری را به همراه دارد، مانند احتمال اینکه افراد خودشان را بسوزانند یا حتی آتش بزنند. در حالی که صفحات داغ جدیدتر برای جلوگیری از جرقه تولید می شوند، دستگاه های قدیمی به دلیل موقعیت سوئیچ «روشن خاموش» روی خود دستگاه و همچنین ترموستات دو فلزی که می توانند خورده شوند، بیشتر در معرض خطر جرقه هستند.
هنگام استفاده از صفحات گرم باید اقدامات احتیاطی زیر را رعایت کرد:

  1. همیشه صفحات گرم را در زمانی که استفاده نمی کنید خاموش کنید. کلید برق اصلی صفحه داغ علاوه بر کلید برق بخاری باید خاموش شود.
  2. مطمئن شوید که سیم های برق و سیم های سنسور دما با سطح صفحه داغ تماس نداشته باشند. باید وسیله ای برای ایمن سازی مثبت کابل ها به گونه ای که نتوانند حرکت کنند فراهم شود.
  3. به طور دوره ای عملکرد «سوئیچ خاموش» را آزمایش کنید تا مطمئن شوید که کار می کند و صفحه داغ به سرعت خنک می شود. واحدهایی که خراب می شوند باید فورا از رده خارج شوند.
  4. در برخی مدل‌ها می‌توان کلید دما را از «کم» به «خاموش» و سپس به «بالا» چرخاند، در حالی که در همان جهت می‌چرخد. یک محقق می‌تواند چرخش را از حالت خاموش به حالت «بالا» بچرخاند که باعث گرمای بیش از حد می‌شود. تعویض این واحدها را در نظر بگیرید.
  5. در صورت امکان از استفاده بی رویه از صفحات داغ خودداری کنید. اگر نمی توان از گرمایش بدون مراقبت جلوگیری کرد، استفاده از یک سیستم بازخورد اضافی مانند تایمرهای از پیش تنظیم شده یا خاموش شدن خودکار دمای بالا را در نظر بگیرید.
  6. مواد قابل احتراق یا مایعات قابل اشتعال را در نزدیکی صفحات داغ نگهداری نکنید. این شامل بطری های فشاری است که چکه می کنند. مقدار این مواد را در داخل هود بخار به حداقل برسانید و با استفاده از سینی ها جداسازی کنید.
  7. برای جلوگیری از تماس مایع با صفحه داغ در صورت نشتی یا سرریز، محفظه ثانویه ای برای هر مایع قابل اشتعال در حال گرم شدن تهیه کنید.
  8. در صورت گرم شدن مایعات قابل اشتعال، باید جریان هوای کافی در هود وجود داشته باشد تا از ایجاد جو قابل اشتعال/منفجره در نزدیکی صفحه داغ جلوگیری شود. صفحات داغ ضد انفجار یا ذاتا ایمن نیستند.
  9. https://hakimazma.com/%d9%87%d9%88%d8%af-%d8%a2%d8%b2%d9%85%d8%a7%db%8c%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87%db%8c/%d9%87%d9%88%d8%af-%d9%84%d8%a7%d9%85%db%8c%d9%86%d8%a7%d8%b1/
  10. از تنظیم دمای بالا برای گرم کردن مایعات با نقطه جوش کم استفاده نکنید. اجازه دهید مایعات به تدریج در تنظیمات کم یا متوسط گرم شوند. در صورت نیاز به جوشاندن یک حلال، به جای یک فنجان یا فلاسک باز، از کندانسور استفاده کنید.

راه‌های جذاب کردن محیط دندانپزشکی کودکان

چه اقداماتی دندانپزشکان اطفال برای جذاب کردن محیط دندانپزشکی کودکان انجام می‌دهند؟

برای آنکه محیط دندانپزشکی برای کودکان ایجاد ترس نکند و تجربه ای خوب به همراه داشته باشد این وظیفه دندانپزشک است که محیط را امن کند. کامپوزیت در رشت در ادامه برخی از اقداماتی که دندانپزشک اطفال باید انجام دهد تا تجربه دندانپزشکی را برای کودکان بدون استرس کند آمده است. 

والدین را تشویق کنید که بچه‌ها را زودتر بیاورند

به عنوان یک دندانپزشک، می‌دانید که پیشگیری بهتر از درمان است. این امر به ویژه در مورد کودکان صدق می‌کند. اگر والدینی برای اولین بار کودک را به دلیل مشکل یا درد نزد دندانپزشک بیاورند، به احتمال زیاد این ملاقات با اضطراب و ناراحتی زیادی همراه خواهد بود. اما اگر اولین ملاقات مثبت و معمولی باشد، کودک با این روند آشنا شده و احتمالاً در ملاقات‌های بعدی نگرش بهتری خواهد داشت.

در صورت امکان، به والدین تاکید کنید که چقدر مهم است که بچه‌هایشان را در یک سالگی یا بلافاصله پس از رویش اولین دندان‌شان به دندانپزشکی بیاورند. این مراجعه فقط برای ارائه مراقبت‌های بهداشتی دهان و دندان در مراحل اولیه زندگی نیست، بلکه در مورد سازگاری و عادت کردن کودک با کل روند مراجعه منظم به دندانپزشک است.

دندانپزشک باید با دنیای کودکان آشنا باشد

دندانپزشکان اطفال می‌دانند که اغلب باید به همان اندازه درباره ملکه برفی و مرد عنکبوتی بدانند که در مورد اشعه ایکس و حفره‌ها می‌دانند. برقراری ارتباط با بچه‌ها بسیار مهم است. ارتباط خوب دندانپزشک اطفال با کودکان می‌تواند آنها را آرام کرده و به راحتی ذهن آنها را از اقدامات دندانپزشکی پرت کنند. دندانپزشک اطفال باید به دنبال موضوعاتی فراتر از ویزیت دندانپزشکی باشد. موضوعاتی مانند کارتون‌های مورد علاقه، فیلم‌ها، موضوعات مدرسه، سرگرمی‌ها، ورزش‌ها، غذاها یا بازی‌هایی که بتواند علاقه کودک را برانگیزد.

در صورت امکان بنشینید تا هنگام صحبت با بچه‌ها در یک سطح باشید و تماس چشمی خوبی برقرار کنید. طبیعی است که بخواهید قبل از هر چیز با والدین صحبت کنید، اما ایجاد ارتباط با بیمار خردسال امری کلیدی است. برای کمک به ایجاد رابطه و اعتماد، سؤال بپرسید و خوب به جواب‌ها گوش دهید.

پیدا کردن زمینه‌های مشترک می‌تواند کمک زیادی به کاهش استرس کودکان کند. بهتر است در پایان مراجعه، چند نکته در مورد علایق کودک یادداشت کنید تا در ملاقات‌های بعدی چیزی برای پرسیدن داشته باشید. کودکان از اینکه آنها را به یاد دارید احساس خوبی خواهند کرد.

آرامش خود را حفظ کنید

ارتباط فقط از طریق کلمات نیست بلکه از طریق زبان بدن شما نیز انجام می‌شود. رفتار کودک ممکن است شما را دچار استرس و عصبانیت کند، اما مهم است که با حفظ خونسردی اوضاع را کنترل کنید. کودکان حالات صورت را می‌خوانند حتی اگر ماسک داشته باشید. بنابراین اگر احساس ناامیدی یا بی حوصلگی دارید فقط باعث افزایش اضطراب کودک می‌شوید. حتی اگر کودک شروع به بدرفتاری کرد، سعی کنید شرایط را آرام کرده و استرس خود را نشان ندهید. نگاه و زبان بدن دندانپزشک کودکان عناصر مهمی در جلب اعتماد کودک و شکل دادن به یک ویزیت مثبت و بی نقص دندانپزشکی باشد.

محیطی مناسب برای کودک ایجاد کنید

احتمالاً شما و کارکنانتان دقت زیادی کرده اید که میز جلو و محل انتظار مطب شما فضاهایی آرام و دوستانه باشد. اما چیدمان مطب و وسایل آن باید از نگاه یک کودک مناسب باشد. اتاق انتظار را از اسباب‌بازی‌های جذاب، حیوانات عروسکی، کتاب‌ها و بازی‌ها پر کنید و حتی در نظر داشته باشید که یک فضای اختصاصی مناسب برای کودکان در اتاق ایجاد کنید.

اتاق انتظاری که وسایلی سرگرمی دارد می‌تواند حواس کودک را پرت کند و به نگه داشتن کودکان در اتاق انتظار کمک می‌کند. هنگامی که کودک روی صندلی دندانپزشکی قرار دارد، چهره‌های ناآشنا می‌تواند برای آنها ترسناک باشند. بنابراین فقط به پرسنل دندانپزشکی که به آنها نیاز ضروری دارید اجازه دهید در اطراف کودک بمانند. افراد زیادی که می‌آیند و می‌روند و به زبان پیچیده‌ای که کودک نمی‌فهمد صحبت می‌کنند، ممکن است باعث اضطراب بیشتر شود.

در پایان یک ملاقات، رفتار خوب کودک را با تحسین و جوایز کوچک مانند دادن برچسب یا جوایز دیگر تشویق کنید. می‌توانید به کودک پیشنهاد دادن تا از بین جوایز مختلف خودش یکی را انتخاب کند. با این روش می‌توانید پی به علایق کودک برده و از آن برای جلسات بعدی استفاده کنید. اگر دندانپزشک رفتار خوب کودک را تشخیص دهد و به آن پاداش دهد، دندانپزشکی می‌تواند به تجربه‌ای خوشایند تبدیل شود. حتی تجربه‌ای که کودک به جای اینکه از آن وحشت داشته باشد، مشتاقانه منتظر آن بماند.

توضیح دهید، نشان دهید و گزینه‌هایی را به کودکان پیشنهاد دهید

ترس و اضطراب کودکان ناشی از عدم درک و ندانستن آنچه قرار است اتفاق بیفتد است. بچه‌ها به طور طبیعی کنجکاو و بسیار اهل عمل هستند، بنابراین همیشه به کودک بگویید که قصد دارید چه کاری را انجام دهید.

از زبانی استفاده کنید که کودکان آن را بفهمند. دندانپزشکان اطفال معمولا زبان دومی برای بیان کامل اصطلاحات مورد علاقه کودک، برای صحبت در مورد تجهیزات و روش کار با آنها بلدند. همان کودکی که با شنیدن کلماتی مانند دریل یا کشیدن دندان وحشت دارد، اگر به جای آن از دستگاه تولید صدا یا تکان دادن دندان در بیرون از دهان صحبت کنید، ممکن است بسیار آرام شود. 

ایجاد احساس آگاهی و کنترل در کودک می‌تواند کمک زیادی به کاهش عصبی بودن آنها در زمان مشاهده وسایل و صدای بلند و ترسناک آنها باشد. برای مثال، می‌توانید نحوه عملکرد وسیله مکش را توضیح دهید. سپس به کودک اجازه دهید تا زمانی که با نحوه عملکرد آن آشنا می‌شود آن را در دست نگه دارد. همچنین می‌توانید در مورد محافظ صورت توضیح دهید که چه کارایی دارد و در حین کار می‌تواند از صورت آنها محافظت کند. همانطور که کلاه ایمنی فضانورد از او در هنگام کار محافظت می‌کند. 

کودکان احساس با اهمیت بودن را دوست دارند. برای این منظور می‌توانید حق انتخاب در مسائل ساده مانند انتخاب رنگ پیش بند دندانپزشکی یا هر زاویه ای که راحت ترند تا سر خود را بگذارند را به آنها بدهید. این کار به ایجاد احساس کنترل بر اوضاع به کودکان کمک می‌کند. وقتی کودکان کمتر احساس درماندگی و استرس می‌کنند، دندانپزشک نیز بهتر درمان آنها را انجام می‌دهد.

تجربه دندانپزشک در مواجهه با اطفال

درمان کودکان مجموعه ای از چالش‌های خاص خود را دارد. اما انعطاف پذیری و توانایی دندانپزشک در برقراری ارتباط می‌تواند فاکتورهایی اساسی برای مراقبت موثر از دندان‌های اطفال باشد. هدایت رفتار کودک از طریق تعامل و ارتباط مثبت می‌تواند به اطمینان از یک ویزیت راحت تر و آسانتر دندانپزشکی کمک کند.

چرا کودکان خود را نزد دندانپزشک کودکان ببریم؟

دندانپزشکان اطفال پس از اتمام دوره عمومی خود، دو سال دیگر آموزش می‌بینند تا با بسیاری از زمینه‌های پیشگیری و مراقبت که مختص کودکان است آشنا شوند. دندانپزشکان اطفال علاوه بر یادگیری به روز‌ترین درمان‌های موجود برای طیف گسترده ای از مشکلات دندانپزشکی کودکان، نحوه مدیریت رفتارهای مختلف را نیز آموزش می‌بینند. به همین دلیل است که بسیاری از والدین دندانپزشک کودکان را برای نیازهای دندانی کودک خود انتخاب می‌کنند.

https://drshamsdentist.com/%D9%85%D8%AA%D8%AE%D8%B5%D8%B5-%D8%A7%DB%8C%D9%85%D9%BE%D9%84%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

چه کار‌هایی در کلینیک دندانپزشکی کودکان انجام می‌شود؟

  • بررسی کامل دهان نوزادان و مادران
  • دادن توصیه‌هایی جهت پیشگیری از پوسیدگی دندان نوزادان و اطفال
  • ترمیم حفره‌ها و پوسیدگی‌های دندان کودکان
  • ارجاع به متخصص ارتودنسی کودکان در صورت داشتن فک کوچک یا دندان‌های به هم ریخته
  • ترمیم دندان‌های شکسته در صورت ضربه یا جویدن خوراکی‌های سخت
  • عصب کشی دندان کودکان 
  • روکش دندان کودکان 
  • فلوراید تراپی
  • کشیدن سیلانت‌های دندانی

ماندگاری کامپوزیت دندان

طول عمر کامپوزیت دندان چقدر است؟

ونیز کامپوزیت‌ها روکش‌هایی هستند که برای زیبا سازی و رفع عیوب ظاهری دندان مورد استفاده قرار‌ می‌گیرند.لمینت دندان در رشت نصب این روکش‌ها بر روی دندان در یک جلسه درمانی انجام‌ می‌شود و دارای طول عمری حدود ۵ الی ۷ سال هستند. کامپوزیت‌ها اگر به خوبی از آن‌ها مراقبت نشود به ترمیم نیاز دارند. هزینه نصب کامپوزیت‌ها تقریبا نصف روکش‌های سرامیکی است و با کمک آن‌ها‌ می‌توان زیبایی را به دندان‌ها هدیه بخشید و به نتایج شگفت‌انگیزی دست یافت. 

ماندگاری کامپوزیت دندان وابسته به عوامل مختلفی است که اگر به درستی رعایت شوند‌ می‌تواند سبب افزایش طول عمر کامپوزیت‌های دندان شوند. درصورتی‌که کامپوزیت توسط یک دندان‌پزشک متخصص روی دندان باند شود و فرد مراقبت‌های لازم را انجام دهد و عادات غلطی مثل دندان قروچه، رژیم غذایی نامناسب و ناخن جویدن را ترک کند‌ می‌تواند برای مدت زمان طولانی از زیبایی و مزایای این روش بهره‌مند شود. 

در واقع‌ می‌توان گفت که دوام و طول عمر کامپوزیت همانند سایر روش‌های جراحی زیبایی دندان درمانی دائمی است، البته به شرط اینکه به خوبی از آن‌ها مراقبت شود. لازم است که اشاره کنیم کامپوزیت دندان در مقایسه با آمالگام دارای طول عمر کوتاه‌تری است و پایداری و استحکام کمتری دارد. بنابراین‌ می‌توان حداقل طول عمر کامپوزیت دندان را ۵ سال اعلام نمود، اما باز هم همه چیز به شیوه مراقبت از آن‌ها بستگی دارد.

عوامل موثر بر ماندگاری کامپوزیت دندان

موارد متعددی بر میزان ماندگاری و دوام کامپوزیت دندان موثر هستند که از جمله آن‌ها‌ می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.  

  • تخصص و مهارت دندان‌پزشک 

اولین و مهم‌ترین عامل تاثیرگذار بر ماندگاری کامپوزیت مهارت و تخصص دندان‌پزشک است. دندان‌پزشکی که برای کامپوزیت گذاری انتخاب‌ می‌کنید باید از تجربه و مهارت کافی برخوردار باشد تا بتواند نصب کامپوزیت را با دقت کامل و به بهترین شکل ممکن به صورت اصولی انجام دهد. به این ترتیب‌ می‌توانید بهترین نتایج را دریافت کنید. 

  • روش نصب کامپوزیت دندان

یکی دیگر از موارد موثر بر ماندگاری کامپوزیت دندان روش نصب کامپوزیت است. دندان‌پزشک قبل از نصب کامپوزیت‌ها باید به خوبی سطح دندان‌ها را تمیز کند تا عاری از هر گونه آلودگی گردد. بنابراین همانطور که مشاهده‌ می‌کنید روش انتخابی دندان‌پزشک و تجربه و مهارت او در نصب کامپوزیت‌ها‌ می‌تواند نقش مهمی در افزایش طول عمر کامپوزیت‌ها داشته باشد. 

  • برند و جنس کامپوزیت

امروزه تنوع کامپوزیت‌های دندان خیلی افزایش یافته است و از برندهای مختلفی در کلینیک‌های دندان‌پزشکی استفاده‌ می‌کنند. کامپوزیت‌های برندهای معتبر دارای دوام و طول عمر بالاتری هستند. این در حالی است که استفاده از برندهای نامرغوب به دلیل کیفیت پایینی که دارند اصلا توصیه نمی‌شود. بنابراین بهتر است که پیش از انتخاب یک برند مناسب برای کامپوزیت حتما از دندان‌پزشک در این زمینه مشاوره دریافت کنید. 

  • نوع و جنس دندان

جنس و نوع دندان نیز‌ می‌تواند به نوبه خود در مدت زمان ماندگاری کامپوزیت خیلی موثر باشد. نوع و جنس دندان‌های افراد به طور ژنتیکی با یکدیگر متفاوت است. دندان‌پزشک با توجه به این موضوع که‌ می‌خواهد کامپوزیت را بر روی چه جنس دندانی نصب کند‌ می‌تواند موجب افزایش یا کاهش دوام کامپوزیت گردد. 

  • توجه به مراقبت‌های پس از نصب کامپوزیت

رعایت مراقبت‌های بعد از نصب کامپوزیت نقش بسیار مهمی در ماندگاری کامپوزیت دندان دارد. ازاین‌رو باید حتما به تمامی توصیه‌های دندان‌پزشک توجه کنید و کاملا رعایت نمایید تا بتوانید مدت زمان بیشتری از کامپوزیت‌ها استفاده کنید. علاوه بر این رعایت بهداشت دهان و دندان نیز کاملا الزامی است.

راهکارهای افزایش طول عمر کامپوزیت دندان

پس از به اتمام رساندن پروسه درمانی، شما صاحب لبخندی زیبا و جذاب خواهید شد. اما باید برای آنکه بتوانید مدت زمان بیشتری آن را حفظ کنید توصیه‌های پزشک را انجام دهید و موارد زیر را رعایت نمایید. 

  • در ۲۴ ساعت اول پس از نصب کامپوزیت از مصرف مواد غذایی رنگی و نوشیدنی‌هایی مانند چای و قهوه خودداری کنید.
  • بهداشت دهان و دندان را بیشتر از قبل رعایت کنید. به‌طوری‌که پس از هر وعده غذایی مسواک بزنید و یا درصورتی‌که شرایط فراهم نبود حتما از نخ دندان استفاده کنید و دهان خود را با آب بشویید تا باقیمانده مواد غذایی و پلاک‌های موجود بین دندان‌ها کاملا از بین بروند.  
  • در انتخاب و استفاده از دهان‌شویه حتما با دندان‌پزشک معالج خود مشورت کنید. 
  • هرگز از خمیردندان‌هایی که دارای خاصیت سایندگی هستند استفاده نکنید و در این زمینه از دندان‌پزشک خود کمک بگیرید.
  • از کشیدن سیگار و استعمال سایر دخانیات بپرهیزید، زیرا موجب آسیب دیدن دندان‌های کامپوزیت شده شما خواهند شد. 
  • چکاپ منظم داشته باشید و هر چند وقت یکبار به مطب دندان‌پزشک مراجعه کنید تا وضعیت سلامت دندان‌های شما را مورد بررسی قرار دهد. 

بهترین سن برای انجام کامپوزیت دندان

امروزه روش‌های اصلاح طرح لبخند در میان مردم محبوبیت زیادی پیدا کرده است، به‌طوری‌که خیلی از افراد در سنین مختلف تمایل به استفاده از این روش‌ها دارند. برای انجام کامپوزیت دندان و لمینت سرامیکی هیچ‌گونه محدودیت سنی وجود ندارد و تنها انجام آن برای سنین پایین و پیش از سن بلوغ نوجوانان پیشنهاد نمی‌شود. زیرا در سنین پایین به دلیل عدم رشد کامل دندان‌ها به مرور زمان به دلیل تغییراتی که ایجاد‌ می‌شود میان دندان و لثه فاصله به وجود‌ می‌آید وظاهر نامطوبی را ایجاد‌ می‌کند. البته در موارد خاصی که نقص ژنتیکی موجب بدشکل و نامناسب شدن ظاهر دندان‌ها شده امکان استفاده از کامپوزیت وجود دارد اما پس از مدتی کامپوزیت‌ها به ترمیم نیاز پیدا‌ می‌کنند.

چه عواملی‌ می‌تواند میزان ماندگاری کامپوزیت دندان را کاهش دهد؟

در کاهش یافتن میزان دوام و ماندگاری کامپوزیت فاکتورهای مختلفی موثر هستند که از جمله آن‌ها‌ می‌توان به موارد زیر اشاره نمود. 

  • رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان

نکشیدن نخ دندان و مسواک نزدن مرتب و به عبارتی عدم توجه به بهداشت دهان و دندان‌ می‌تواند تاثیر منفی بر کامپوزیت‌ها داشته باشد و موجب شود که سریع‌تر دچار تغییر رنگ و آسیب شوند. 

  • استعمال سیگار و سایر دخانیات

استفاده از دخانیات نیز‌ می‌تواند موجب کاهش ماندگاری کامپوزیت دندان شود.

  • رژیم غذایی نامناسب

داشتن یک رژیم غذایی نامناسب و استفاده بیش از حد از مواد غذایی رنگی و نوشیدنی‌هایی مثل چای و قهوه‌ می‌تواند سرعت تغییر رنگ کامپوزیت‌ها را خیلی افزایش دهد.

  • عادت‌های رفتاری اشتباه

انجام برخی از رفتارهای اشتباه و نادرست مثل دندان قروچه‌ می‌تواند موجب صدمه دیدن کامپوزیت‌ها و دندان‌های طبیعی شود. 

چه افرادی کاندید مناسبی برای کامپوزیت دندان هستند؟

می‌توان گفت که تقریبا تمامی افراد‌ می‌توانند از کامپوزیت دندان استفاده کنند و تغییرات زیر را روی دندان‌های خود ایجاد نمایند.

  • بهبود ظاهر دندان‌ها
  • محافظت از سطح دندان‌ها
  • تغییر رنگ و سفید‌تر کردن دندان‌ها
  • از بین بردن فضای خالی میان دندان‌ها
  • ترمیم شکستگی یا پریدگی دندان‌ها
  • براق‌تر و شفاف‌تر کردن دندان‌ها

چه زمانی باید برای ترمیم کامپوزیت دندان‌ها اقدام نمود؟

در مواقعی که فرد رضایت کافی از ظاهر طبیعی دندان‌های خود نداشته باشد و کامپوزیت‌ها به دلیل استفاده طولانی مدت دچار ساییدگی یا شکستگی شده باشند باید هر چه زودتر به دندان‌پزشک مراجعه نمود تا اقدامات لازم جهت ترمیم کامپوزیت‌ها و یا تعویض آن‌ها را انجام دهد. اگر مراقبت از کامپوزیت‌ها به خوبی انجام شود طول عمر بیشتری حدود ۵ الی ۷ سال خواهند داشت. پس از این مدت درصورتی‌که دندان‌ها ترک بخورند و یا شکسته شوند به ترمیم یا تعویض نیاز خواهند داشت. ترمیم کامپوزیت‌ها در کوتاه‌ترین زمان ممکن و بدون هیچ‌گونه دردی انجام‌ می‌شود.

بهترین برند کامپوزیت دندان از لحاظ طول عمر

در ایران برندهای کامپوزیت مختلفی توسط کلینیک‌های دندان‌پزشکی مورد استفاده قرار‌ می‌گیرد. از بهترین برندهای کامپوزیت‌ می‌توان به کامپوزیت‌های ژاپنی Geanial، Kuraray، کامپوزیت‌های آمریکایی M3، Bisco و Cosmedent ، Ultradent و ایویکولار آی پی اس  اشاره نمود که دارای استانداردهای لازم و مورد تایید وزارت بهداشت هستند. 
https://drshamsdentist.com/%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%BE%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

به همان اندازه که کیفیت و برند کامپوزیت در ماندگاری و طول عمر آن حائز اهمیت است، تخصص و مهارت دندان‌پزشک نیز مهم است. زیرا اگر گران‌ترین کامپوزیت‌ها توسط یک دندان‌پزشک غیر متخصص به روی دندان جایگذاری شود، به دلیل نداشتن مهارت کافی و روش نامناسب نصب کامپوزیت قطعا نمی‌توان به نتایج رضایت‌بخشی دست یافت و طول عمر کامپوزیت‌ها کاهش‌ می‌یابد. اما به‌طورکلی انتخاب بهترین نوع کامپوزیت کاملا به اولویت‌های بیمار و تشخیص دندان‌پزشک بستگی دارد. 

آشنایی با ارزش و اهمیت گیاهان دارویی و شناخت قالب های ثبتی شرکت های گیاهان دارویی

گیاهان دارویی و ارزش و اهمیت آن :
• گیاهان دارویی :
گیاهانی هستند که یک یا برخی از اندام های آنها حاوی ماده مؤثره است. پلمپ دفاتر این ماده کمتر از 1% وزن خشک گیاه را تشکیل می دهد، دارای خواص مؤثر بر موجودات زنده است. همچنین کاشت، داشت و برداشت این گیاهان به منظور استفاده از ماده مؤثره آنها انجام می گیرد.
تقریباً یک چهارم داروهای تهیه شده دنیا دارای منشأ گیاهی هستند که یا مستقیماً از گیاهان عصاره گیری شده اند و یا براساس ترکیب گیاهی، مدوله و سنتز شده اند. کار بر روی طب سنتی و استفاده از گیاهان دارویی، در سراسر جهان و در دست انجام می باشد. در اروپا حدود 1500 گونه از گیاهان دارویی و معطر مورد استفاده قرارگرفته و در حدود 1400 محصول گیاهی در اروپا و ایالات متحده تولید می شود. در حدود 25 درصد از داروهای تجویز شده در ایالات متحده، حاوی حداقل یک ترکیب فعال گیاهی هستند. در چین، فروش داروهای سنتی در طول 5 سال اخیر دو برابر شده لست. در هند نیز صادرات گیاهان دارویی نسبت به سال های قبل سه برابر شده است.
* مهمترین کشورهای صادرکننده گیاهان دارویی در آسیا چین، هندوستان، ترکیه و تایلند می باشد که متأسفانه ایران با این تنوع گونه ای جایگاهی ندارد. وضعیت گیاهان دارویی و داروهای گیاهی در ایران علیرغم مزیت های نسبی و امکان تولید متابولیست های دارویی ویژه و گران بها که می تواند علاوه بر تأمین مواد اولیه دارویی، یکی از مهمترین منابع صادرات غیر نفتی و تأمین ارز محسوب گردد که با محدودیت ها و مشکلات فراوانی مواجه است.
* پوشش گیاهی ایران چهار برابر کل پوشش گیاهی اروپاست و بیش از 2 هزار گونه گیاهان دارویی در کشور وجود دارد که فقط 100 گونه از این گیاهان در صنایع دارویی کشور استفاده می شود. به طوری که اگر زعفران، زیره سبز و سم های گیاهی را از بخش صادرات گیاهان دارویی حذف کنیم صادرات آن به صفر می رسد این در حالی است که میزان صادرات گیاهان دارویی در کشورهای اروپایی به 35 درصد می رسد. سطح زیرکشت گیاهان دارویی (برای 60 گونه) در کشور حدود 50 تا 70 هزار هکتار می باشد و میزان تولید به طور متوسط حدود 73 هزار تن می باشد. این مقدار تولید نه تنها ارزش صادرات ندارد،بلکه در تأمین نیازهای داخل کشور نیز بسیارناچیز است. در حال حاضر مقدار صادرات فرآورده های گیاهی بالغ بر 25 هزارتن و ارزش صادرات حدود20 میلیون دلار می باشد که سهم بسیار ناچیزی در بازار جهانی دارد و با ادامه این روند همین جایگاه در خطر می باشد.
با توسعه هدفمند گیاهان دارویی برای استخراج گیاهان دارویی مورد استفاده، مکان یابی مناطق مستعد کاشت، بهداشتی کردن تولید این گیاهان باید از مهمترین اهداف و برنامه های کشور در این زمینه باشد؛ با توجه به فراوانی گونه های مختلف گیاهان دارویی در کشور، به دلیل بسته بندی نامطلوب و صادرات فله ای متأسفانه از میزان صادرات قابل توجهی برخوردار نیستیم. فروش کنترل شده و تحت نظارت گیاهان دارویی یکی دیگر از مشکلات این صنعت است و باید فروش گیاهان دارویی به یک فرآیند رسمی تبدیل شود و امروزه میزان استفاده از فرآورده های طبیعی دارویی در کشورهای پیشرفته به طور میانگین بالای 40 درصد است که این مسئله نشانگر آن است که باید به فرهنگ سازی، آموزش پزشکان و داروسازان و تولید فرآورده های طبیعی و گیاهی در داخل بیشتر ارزش داده شود.
• اهمیت گیاهان دارویی :
برای نشان دادن اهمیت کشت و تولیدات گیاهان دارویی کافی است درباره چند جنبه مهم کشت و تولید این گیاهان چون : نوع گیاهی که کشت می گردد، میزان تولید محصول زیر کشت و اهمیت اقتصادی آن ( اهمیت صادراتی و نیازهای صنایع دارویی به آن ) اثر عوامل اکولوژیکی ( و به طور کلی مکان مناسب کشت ) بر کیفیت و کمیت مواد مؤثر می باشد.
در حال حاضر موضوع تولید و مصرف گیاهان دارویی در کشورهای صنعتی و توسعه یافته در حال احیاء است. محاسبه دقیق مقدار مصرف سالیانه گیاهان دارویی در جهان مشکل است زیرا از گیاهان دارویی به اشکال ناشناخته متفاوتی استفاده می شود و اطلاعات محلی جامعی نیز در این مورد وجود ندارد ولی به عنوان مثال می توان گفت که میزان واردات گیاهان دارویی ( که شامل گیاهان معطر نمی شود) به چند کشور خریدار این گیاهان از 355 میلیون دلار در سال 1976 به 551 میلیون دلار در سال 1900 افزایش یافت که این خود گواه کوچکی از رویکرد روز افزون به گیاهان دارویی است.
• قالب های ثبتی شرکت گیاهان دارویی :
برای تأسیس شرکت گیاهان دارویی در ابتدا باید یک شرکت ثبت نمود؛ می توان در قالب های شرکت سهامی خاص و یا شرکت با مسئولیت محدود جهت ثبت شرکت اقدام نمود. پس از تعیین قالب،برای ثبت شرکت نیاز به شرایط و مدارکی است که در ذیل به آن می پردازیم.
• مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت گیاهان دارویی سهامی خاص عبارت است از:
_ اصل گواهی عدم سوء پیشینه کیفری تهیه شده از مراکز پلیس+10
_ امضای اقرارنامه
_ کپی شناسنامه و کارت ملی برابراصل شده کلیه اعضاء
_ مجوز در صورت مجوزی بودن موضوع
• شرایط ثبت شرکت گیاهان دارویی سهامی خاص :
_ حداقل سرمایه 100,000تومان
_ دست کم 35% سرمایه نقداً پرداخت شود.
_ حداقل سه نفر عضو+ دو نفر بازرس (بازرسین نباید از اعضاء باشند).
• مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت گیاهان دارویی با مسئولیت محدود به شرح ذیل است :
_ تصویر برابراصل شناسنامه وکارت ملی کلیه اعضاء
_ اصل گواهی عدم سوء پیشینه
_ اقرارنامه امضاء شده

https://danasabt.ir/


_ اخذ مجوز بنا بر اعلام اداره ثبت شرکت ها
• شرایط ثبت شرکت گیاهان با مسئولیت محدود :
_ وجود حداقل دو نفر عضو
_ تعهد با پرداخت کل سرمایه
_ حداقل سرمایه یک میلیون ریال

وظایف انکوباتور

انواع انکوباتورهای مورد استفاده در آزمایشگاه کدامند؟

1. انکوباتورهای CO2: انکوباتورهای CO2 برای کاربردهای کشت سلولی طراحی شده اند و محیط کنترل شده ای از دما، رطوبت و غلظت CO2 را حفظ می کنند.هود شیمیایی آنها معمولاً در زیست شناسی سلولی، میکروبیولوژی و سایر کاربردهای علوم زیستی استفاده می شوند.

2. انکوباتورهای تکان دهنده: از انکوباتورهای تکان دهنده برای رشد کشت سلولی که نیاز به هم زدن یا هوادهی دارند استفاده می شود. آنها معمولاً در میکروبیولوژی، زیست شناسی مولکولی و سایر کاربردهای علوم زیستی استفاده می شوند.

3. انکوباتوریخچالی: انکوباتورهای یخچالی برای کاربردهایی در دمای پایین، مانند نگهداری نمونه ها یا رشد کشت ها در دماهای پایین طراحی شده اند. آنها معمولاً در میکروبیولوژی، زیست شناسی سلولی و سایر کاربردهای علوم زیستی استفاده می شوند.

4. انکوباتوربی هوازی: انکوباتورهای بی هوازی برای رشد میکروارگانیسم هایی که نیاز به محیطی بدون اکسیژن دارند استفاده می شود. آنها معمولاً در میکروبیولوژی و سایر کاربردهای علوم زیستی استفاده می شوند.

5. انکوباتورهای BOD: انکوباتورهای BOD (نیاز به اکسیژن بیولوژیکی) برای آزمایش نیاز اکسیژن نمونه‌های آب استفاده می‌شوند. آنها معمولاً در آزمایش های زیست محیطی و کاربردهای تصفیه فاضلاب استفاده می شوند.

6. انکوباتورنور: انکوباتورهای نور برای رشد گیاهان و کاربردهای تحقیقاتی که نیاز به شرایط نوری کنترل شده دارند طراحی شده اند. آنها معمولاً در بیولوژی گیاهی، کشاورزی و سایر زمینه های مرتبط استفاده می شوند.

انواع مختلفی از انکوباتور وجود دارد که معمولاً در محیط های آزمایشگاهی استفاده می شود.

انکوباتور چه وظایفی دارد؟

وظیفه اصلی انکوباتور فراهم کردن یک محیط کنترل شده برای رشد و نگهداری نمونه ها و کشت های بیولوژیکی است. انکوباتورها در طیف گسترده ای از کاربردها در محیط های آزمایشگاهی استفاده می شوند، از جمله:

1. کشت سلولی: از انکوباتورها برای رشد و نگهداری کشت های سلولی استفاده می شود که در طیف وسیعی از تحقیقات بیولوژیکی و کاربردهای پزشکی استفاده می شود.

2. میکروبیولوژی: دستگاه های انکوباتوربرای رشد و نگهداری کشت میکروارگانیسم ها، مانند باکتری ها و قارچ ها، که در طیف گسترده ای از تحقیقات میکروبیولوژیکی و کاربردهای پزشکی استفاده می شوند، استفاده می شود.

3. زیست شناسی مولکولی: انکوباتورها برای کاربردهای مختلف زیست شناسی مولکولی مانند PCR (واکنش زنجیره ای پلیمراز) و تعیین توالی DNA که نیاز به کنترل دقیق دما دارد، استفاده می شود.

4. مهندسی بافت: دستگاه های انکوباتوربرای رشد و نگهداری بافت ها و اندام ها در شرایط آزمایشگاهی استفاده می شوند که در مهندسی بافت و کاربردهای پزشکی بازساختی استفاده می شود.

5. آزمایش محیطی: دستگاه های انکوباتوربرای آزمایش و پایش محیطی مانند اندازه گیری نیاز بیولوژیکی اکسیژن (BOD) نمونه های آب استفاده می شوند.

6. رشد گیاه: دستگاه های انکوباتوربرای رشد و نگهداری گیاهان در یک محیط کنترل شده استفاده می شوند که برای تحقیقات گیاهی، کشاورزی و سایر زمینه های مرتبط مهم است.
https://hakimazma.com/%d9%87%d9%88%d8%af-%d8%a2%d8%b2%d9%85%d8%a7%db%8c%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87%db%8c/%d9%87%d9%88%d8%af-%d9%84%d8%a7%d9%85%db%8c%d9%86%d8%a7%d8%b1/

عملکردهای خاص انکوباتور به نوع دستگاه انکوباتورو کاربرد خاصی که برای آن استفاده می شود بستگی دارد. با این حال، به طور کلی، انکوباتورها محیط کنترل شده ای از دما، رطوبت و سایر عواملی را که برای رشد و نگهداری نمونه ها و کشت های بیولوژیکی ضروری هستند، فراهم می کنند.

عوارض اصلاح طرح لبخند

اصلاح طرح لبخند چیست؟

اصلاح طرح لبخند بر روی دندان‌ها، فک و لثه تمرکز دارد.لمینت دندان در رشت به همین دلیل دندان‌هایی که خراب و نامرتب هستند در ابتدا درمان و زیبا می‌شوند. اما اگر وضعیت سلامتی دندان‌های فرد خوب نباشد برای شروع تمام روش‌های ترمیمی روی دندان‌های فرد انجام می‌شود. زیرا اولویت همیشه با درمان است. سپس اصلاح طرح لبخند انجام خواهد گرفت. اصلاح طرح لبخند به تمامی روش‌هایی که برای زیبایی دندان‌ها انجام می‌شود گفته می‌شود. 

آیا اصلاح طرح لبخند عوارضی به دنبال دارد؟

مانند هر روش دیگر درمانی دندانپزشکی ممکن است انجام اصلاح طرح لبخند عوارض ایجاد کنند. این عوارض بسیار نادر هستند اما باز هم امکان به وجود آمدن آنها وجود دارد.

  • عفونت لثه یا پوسیدگی دندان

در صورت گذاشتن لمینت یا کامپوزیت ممکن است به بیماری لثه یا عفونت دندان دچار شوید. دلیل آن نیز لایه‌های سرامیکی و کامپوزیتی نیست بلکه عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است. اگر مسواک نزنید و نخ دندان نکشید باکتری‌ها به بافت لثه و مینای دندان هجوم آورده و مشکلات لثه را ایجاد می‌کنند. این عوامل باعث عدم موفقیت اصلاح طرح لبخند می‌شود. 

  • حساسیت دندان‌ها

یکی از شایع ترین عوارض لمینت دندان ایجاد حساسیت دندانی است. اما اگر دندانپزشک متخصص مهارت و تجربه کافی داشته باشد دندان برای آماده سازی زیاد تراشیده نمی شود. در این شرایط احتمال حساسیت دندان به سردی و گرمی کاهش می‌یابد. 

گاز زدن همراه با درد

یکی از عوارض اصلاح طرح لبخند بعد از لمینت می‌تواند احساس درد در حین گاز زدن خوراکی‌ها یا جویدن غذا باشد. این عارضه موقتی است و حداکثر تا ۳ هفته از بین می‌رود. اما اگر این کار توسط دندانپزشک بی تجربه انجام شود و به اعصاب دندان آسیب وارد شود تا مدت‌ها این عارضه همراه شما باقی خواهند ماند. 

  • عدم توجه به زیبایی شناختی دندان‌ها و صورت

هدف اصلاح طرح لبخند برای زیبا کردن چهره و لبخند است. اما گاهی افرادی را می‌بینیم که با وجود لمینت هیچ زیبایی ندارند. این مورد بستگی به مهارت دندانپزشک دارد که عوامل موثر بر زیبایی را تشخیص دهد. کامپوزیت و لمینت باید متناسب با فرم صورت انتخاب شوند تا ظاهری زیبا با اصلاح طرح لبخند به ارمغان بیاورند. در غیر این صورت فرد حتما ناراضی خواهد شد. 

لمینت کامپوزیتی تنها در صورتی که بسیار نازک بوده و نیاز به تراشیدن مینای دندان نداشته باشد در صورت عدم رضایت امکان برداشته شده دارد. اما اگر لمینت سرامیکی باشد برای آماده سازی مینای دندان را تراش می‌دهند و در این حالت برگشت پذیری وجود ندارد و نمی توانید در صورت ناراضی بودن آنها را بردارید. برای رهایی از عوارض اصلاح طرح لبخند تنها می‌توانید لمینت‌ها را تعویض نمایید. 

  • طرح لبخند معکوس

در طرح لبخند معکوس باید لبه تیز و برنده دندان‌های جلویی فک بالا با دندان‌های رو به روی آن در فک پایین مطابقت داشته باشد. در صورتی که این تقارن به درستی انجام نشود لبخندی نامتناسب و صورتی خشن به وجود می‌آید. در صورت عدم مهارت کافی دندانپزشک این عارضه رخ خواهد داد. به همین دلیل باید دندانپزشک طول دندان‌ها و فرم لب را در نظر بگیرد. این بررسی‌ها معمولا با کمک عکس و ویدئو انجام می‌شود. 

یک دندانپزشک حرفه ای باید طول دندان‌ها و شکل لب شما را به دقت آنالیز نماید. در حقیقت او باید تعیین نماید که آیا نیازی به کوتاه کردن با بلند نمودن دندان‌های نیش به منظور اصلاح یک لبخند مقعر وجود دارد یا خیر. این کار به طور موثر با استفاده از تکنیک‌های دیجیتالی مانند عکس یا ویدئو از دندان انجام می‌شود.

  • عارضه ۶ دندان جلویی

گاهی برای اصلاح طرح لبخند دندانپزشکان بدون توجه به سایر دندان‌ها، تنها ۶ دندان جلویی را لمینت می‌کنند. در برخی از افراد چهره ای مصنوعی و غیر طبیعی به آنها می‌دهد که یکی از مهمترین عوارض پس از اصلاح طرح لبخند است. 

  • ترمیم بیش از حد دندان

گاهی در ساخت لمینت‌های سرامیکی در لابراتوار دقت نمی شود و تمایز نور و انعکاس نور در لمینت به وجود نمی آید. اگر دندانپزشک مهارت و تجربه کافی در ساخت و طراحی شکل لمینت داشته باشد این عارضه رخ نخواهد داد. دندانپزشکان باید کوتاهی، بلندی، عرض، ضخامت و انحنای لمینت را در نظر بگیرد. 

  • بی توجهی به مرز بین دندان‌ها

برای آنکه لبخند زیبایی داشته باشید در اصلاح طرح لبخند، باید فاصله بین دندان‌ها را در نظر بگیرید. در برخی از موارد دندان‌ها لبه‌هایی ساییده شده دارند که در طراحی لبخند ظاهری مسطح و پیر به فرد می‌دهد. به همین دلیل باید دقت نمایید که زوایا به درستی انتخاب شوند تا دچار عوارض اصلاح طرح لبخند نشویم. 

  • لثه‌های نامتقارن

همانطور که به تقارن و خط لبخند توجه می‌شود باید به هماهنگی لثه نیز دقت کنید. افرادی که در زمان خندیدن نیم یا تمام لثه‌های آنها دیده می‌شود باید به خط لثه توجه بیشتری داشته باشند. در این صورت گرفتار عوارض اصلاح طرح لبخند نمی شوید. 

تا به این قسمت از مقاله درباره عوارض احتمالی که اصلاح طرح لبخند ممکن است برای ما بوجود بیاورد صحبت کردیم. اما باید بدانید که در صورت انجام این اقدامات نزد دندانپزشک متخصص و با تجربه، عوارض بسیار کاهش یافته و حتی به صفر می‌رسد. 

توهماتی درباره اصلاح طرح لبخند و ایجاد عارضه

برخی از عوارض دیگر وجود دارد که ممکن است شنیده باشید اما حقیقت ندارند. این عوارض غیر واقعی را در ادامه بررسی می‌کنیم. 

  • لمینت و کامپوزیت روشی ناکارآمد است

هر زمان که صورت فردی را به خاطر می‌آوریم ابتدا لبخند او نظر ما را جلب خواهد کرد. به همین دلیل لبخند زیبا بر زندگی اجتماعی ما تاثیر زیادی دارد. حال این دو روش می‌تواند لبخند ما را زیبا تر کند و بر اعتماد به نفس ما بیفزاید. در این حالت است که روابط اجتماعی ما بهتر می‌شود. پس لمینت و کامپوزیت و تمامی درمان‌های زیبایی کارآمد هستند. 

  • دندان‌ها با اصلاح طرح لبخند مصنوعی می‌شوند

لمینت و کامپوزیت دندان در کنار بلیچینگ به سفیدی و صافی دندان کمک می‌کند. فقط باید در زمان انتخاب رنگ لمینت‌ها دقت نمایید که به پوست و سایر دندان‌های شما بیاید. از انتخاب رنگ‌های خیلی روشن و متفاوت با سایر دندان‌هایتان اجتناب کنید تا ظاهری طبیعی به صورت شما بدهد. به دلیل آنکه لمینت‌ها در لابراتوار به صورت اختصاصی و متناسب با دندان‌های شما ساخته می‌شوند ظاهری زیبا و طبیعی دارند. 

  • از ونیر‌ها تنها برای دندان‌های جلویی فک بالا و پایین استفاده می‌شود

برخی از افراد گمان می‌کنند لمینت و کامپوزیت تنها برای ۶ دندان کاربرد دارند. اما در واقعیت این طور نیست. افراد زیادی در زمان لبخند زدن ۱۴ دندان آنها نمایان می‌شود. این دندان‌ها همگی لمینت سرامیکی می‌شوند. لمینت برای اصلاح نقایص تمام دندان‌های فک بالا و پایین مورد استفاده قرار می‌گیرند. 

  • ونیر‌ها در اصلاح طرح لبخند تهاجمی هستند

در آماده سازی دندان‌ها برای چسباندن ونیر‌ها کمی از مینای دندان را می‌تراشند تا روکش‌ها به درستی چسبیده شوند. این کار باید توسط بهترین متخصص زیبایی دندان انجام شود تا آسیبی به مینای دندان وارد نشود. اگر از کامپوزیت یا لمینت بسیار نازک استفاده کنند هرگز دچار عوارض اصلاح طرح لبخند نخواهید شد. 

https://drshamsdentist.com/%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%BE%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

  • لمینت و کامپوزیت‌ها باعث فرسوده شدن دندان‌ها می‌شوند

از آنجایی که لمینت و کامپوزیت روشی تهاجمی نیست پس آسیبی به دندان‌ها وارد نخواهند کرد. اگر بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید، روکش‌ها می‌تواند به استقامت دندان‌ها کمک کنند.