شرایط ماهوی و شکلی تشکیل شرکت با مسئولیت محدود چیست ؟

مطابق ماده 94 قانون تجارت شرکت با مسوولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تشکیل شده و هر یک از شرکا بدون اینکه سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسوول قروض و تعهدات شرکت می باشد. ثبت شرکتها از این تعریف بر می آید که سرمایه به سهم الشرکه تقسیم شده نه سهام و مسوولیت هر شریک در مقابل دیون و قروض شرکت در حدود سهم الشرکه اوست و سهم الشرکه آزادانه قابل نقل و انتقال نیست.
برای تشکیل شرکت با مسوولیت محدود یک سری شرایط ماهوی و شکلی مورد نیاز است.

شرایط ماهوی عبارت است از قصد، رضایت و اهلیت شرکا ؛ تعیین موضوع شرکت و میزان سرمایه ؛ انتخاب نام شرکت و مدت آن؛ و از جمله شرایط شکلی می توان به شرکتنامه و نشر آگهی اشاره کرد.در ذیل به توضیح هر یک از این موارد می پردازیم.لازم به یادآوری است در صورت نیاز به هر گونه مشاوره ، می توانید با همکاران ما در ثبت شرکت فکر برتر تماس حاصل نمایید.
الف- شرایط ماهوی

  • رضایت و اهلیت

در قرارداد تشکیل شرکت با مسئولیت محدود که بین شرکا امضا می شود ، مانند شرکت های دیگر ، رضایت شرکاء باید بدون عیوب مانند اشتباه ، اکراه یا تدلیس باشد ، به عبارت دیگر هر شرکت باید با اراده آزاد خود قرارداد شرکت یا شرکتنامه را امضا کند.در پاسخ به این سوال که آیا محجورین می توانند شریک شرکت شوند باید گفت برابر ماده (1212 ق. م) اعمال و اقوال صغیر تا حدی که مربوط به اموال و حقوق مالی او باشد ، باطل و بلااثر است.به این ترتیب ضغیری که به سن بلوغ نرسیده است نمی تواند هیچ گونه اعمال حقوقی انجام دهد ، اما مطابق قسمت دوم ماده (1212 ق.م ) و ماده 85 و 86 قانون امور حسبی ، صغیر ممیز می تواند اموال و منافعی را که به سعی خود او حاصل شده با اذن ولی یا قیم اداره نماید و در صورتی که ولی یا قیم او مقتضی بداند به نامبرده اجازه اشتغال به کار یا پیشه داده می شود.به این ترتیب نامبرده می تواند شریک شرکت با مسئولیت محدود شود ، اما سایر محجورین فقط می توانند به وسیله نماینده قانونی خود شریک شرکت شوند.

  • موضوع شرکت و میزان سرمایه

به هنگام تشکیل شرکت با مسئولیت محدود شرکاء که مکلف به تنظیم شرکتنامه و امضاء آن می باشند ، موضوع شرکت را در آن قید و این موضوع مطابق ماده (190 ق.م ) تعهد نباید بنا به تجویز ماده (348 ق. م ) امر ممنوعی باشد.
با این وجود اینکه در قانون تجارت ایران برای سرمایه شرکت با مسئولیت محدود حداقل سرمایه ای پیش بینی نشده ، ولی با این حال شرکت با مسئولیت محدود زمانی تشکیل می شود که کلیه سرمایه نقدی آن تادیه و سهم الشرکه غیر نقدی نیز تقویم و تسلیم شده باشد.

  • تعداد شرکا و سهم الشرکه

مطابق ماده (94 ق. ت ) حداقل شرکاء شرکت با مسئولیت محدود 2 نفر تعیین گردیده ولی قانونگذار حداکثر شرکاء را پیش بینی ننموده است .

  • نام شرکت و مدت آن

در نام شرکت باید عبارت " با مسئولیت محدود " قید شود ، والا شرکت با مسئولیت محدود در مقابل اشخاص ، شرکت تضامنی محسوب شده و تابع مقررات آن خواهد بود .ضمناَ نام شرکت نباید متضمن هیچیک از شرکاء باشد ، حال اگر شریک نام خود را به دنبال اسم شرکت قید نماید ، در مقابل اشخاص ثالث در حکم شریک ضامن در شرکت تضامنی خواهد بود.در مورد مدت شرکت در قانون تجارت ایران ذکری به عمل نیامده و معمولاَ شرکاء به هنگام تشکیل شرکت ، مدت آن را نامحدود قید می کنند.
ب- شرایط شکلی

  • لزوم تنظیم شرکتنامه و نشر آگهی آن

در رابطه با لزوم تنظیم شرکت نامه و نشر آگهی می توان گفت:
اگر شرکتی دارای شرکت نامه نباشد اساس آن به عمل نیامده و عقد آن بسته نشده و بدون آن باطل است، در قانون تجارت صراحتاَ به لزوم تنظیم شرکت نامه اشاره نشده اما از بررسی مواد 97 قانون تجارت و 100 قانون تجارت آن می توان به ضرورت شرکت نامه پی برد.
به موجب ماده 197 قانون تجارت نشر خلاصه شرکت نامه ضروری می باشد و ضمانت اجرای آن مطابق ماده 198 قانون تجارت جواز ابطال عملیات شرکت می باشد.هرچند به موجب ماده 96 قانون تجارت شرکت با مسوولیت محدود به محض تقویم و تسلیم آورده ها تشکیل می گردد.

  • وضعیت قراردادهای تنظیمی به حساب شرکت قبل از تشکیل آن

طبق اصل تفکیک و تنجیز شخصیت حقوقی شرکت از شرکاء و سهامداران ، تا زمانی که شرکت تشکیل نشده و دارای شخصیت حقوقی نگشته است ، نمی تواند با اشخاص ثالث قرارداد تنظیم نموده و دارای حقوق و تعهدات گردد.
اگر قبل از تشکیل شرکت با مسئولیت محدود ، موسسین به حساب شرکت با اشخاص ثالث تعهداتی بنمایند ، آیا شرکت پس از تشکیل در مقابل صاحبان حق جوابگو می باشد یا خیر ؟ قانون تجارت در این زمینه سکوت نموده ، ولی به نظر می رسد برای حفظ حقوق اشخاص ثالث که قبل از تشکیل شرکت با موسسین قرارداد تنظیم نموده اند ، موسسین در مقابل آنان و همچنین نسبت به کلیه اعمال و اقداماتی که برای تاسیس و به ثبت رسانیدن شرکت انجام می دهند ، مسئولیت تضامنی داشته باشند.

محاسن و معایب شرکت با مسئولیت محدود در مقایسه با شرکت های سهامی خاص

در این مقاله ما برآنیم تا ضمن توضیح مختصری راجع به شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود ، هزینه پلمپ دفاتر به بررسی محاسن و معایب  میان این دو شرکت بپردازیم.
الف - شرکت سهامی خاص :
شرکت سهامی خاص شرکتی است که تمام سرمایه آن توسط موسسین تامین می گردد.در شرکت سهامی خاص مجمع عمومی موسس وجود ندارد و تعداد شرکای آن کمتر از شرکت سهامی عام است.در این گونه شرکت ها صدور اعلامیه پذیره نویسی وجود ندارد و در بدو امر 35% از سرمایه باید در حساب مخصوصی سپرده شود.
سایر مشخصات شرکت های سهامی خاص عبارت است از:
1-حداقل سرمایه شرکت های سهامی خاص یک میلیون ریال است.
2-تعداد مدیران حداقل 3 نفر است.
3-تعداد سهامداران نباید از سه نفر کمتر باشد.
4-در شرکت سهامی خاص مبلغ اسمی سهام محدود نیست.
5-سهام شرکت سهامی خاص قابل عرضه در بورس نیست.
6-در شرکت سهامی خاص اوراق قابل انتشار نیست.
7-انتقال سهام در شرکت سهامی خاص موکول به موافقت سایر شرکاست.
8-در شرکت سهامی خاص،مسئولیت شرکا به میزان مبلغ اسمی سهام هر شریک است.
ب- شرکت با مسئولیت محدود
شرکت با مسئولیت محدود،از رایج ترین شرکت های بازرگانی در کشور ما می باشد و عمدتاَ بین اعضای یک خانواده یا افراد فامیل و یا دوستان و آشنایان تشکیل می گردد.به موجب ماده 94 قانون تجارت،شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تشکیل شده و هر یک از شرکا بدون اینکه سرمایه به سهام و یا قطعات سهام تقسیم شده باشد فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت می باشد.ضمناَ برای میزان سرمایه شرکت با مسئولیت محدود هیچ مبلغی تعیین نشده است.
برای تشکیل شرکت با مسئولیت محدود طی مراحل ذیل ضروری است:
1-تنظیم شرکت نامه و امضای آن
2-تادیه و پرداخت کل سرمایه شرکت
3-ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها
محاسن و معایب شرکت با مسئولیت محدود در مقایسه با شرکت های سهامی

 

  • شرکت سهامی خاص با حداقل سه سهامدار تشکیل می گردد،در صورتی که شرکت با مسئولیت محدود را می توان حداقل دو شریک تشکیل داد.
  • شرکت با مسئولیت محدود به وسیله یک یا چند نفر مدیر موظف یا غیر موظف که ممکن است خارج از شرکا هم باشند برای مدت محدود یا نامحدود اداره می شود،ولی در شرکت های سهامی عام و خاص به ترتیب حداقل مدیران نباید از پنج و سه نفر کمتر باشد و نیز این مدیران برای مدت حداکثر 2 سال انتخاب می شوند.
  • از معایب شرکت با مسئولیت محدود این است که پذیره نویسی و پرداخت تمام سهم الشرکه شرکت صوری می باشد و نیز در شرکت با مسئولیت محدود ورقه ای به نام سهم الشرکه به صورت اوراق تجارتی قابل انتقال اعم از بانام و بی نام صادر نمی گردد،ولی در شرکت های سهامی عام نقل و انتقال ممکن است مشروط به موافقت مدیران شرکت یا مجامع عمومی سهامداران بشود.
  • در شرکت با مسئولیت محدود هیچ گونه حداقل سرمایه ای پیش بینی نشده و الزام قانونی ارائه مدارک در این زمینه به اداره ثبت شرکت ها برای موسسین وجود ندارد؛فقط اقرار موسسین به میزان سرمایه و پرداخت آن به صندوق شرکت یا هیات مدیره در شرکت نامه کافی خواهد بود،در صورتی که حداقل سرمایه در شرکت سهامی خاص یک میلیون ریال می باشد و موسسین مکلفند حداقل 35% کل سرمایه را به حساب شرکت در شرف تاسیس واریز و فیش بانکی را به اداره ثبت شرکت ها ارائه نمایند.
  • و بالاخره آخرین حسن شرکت با مسئولیت محدود در مقایسه با شرکت های سهامی این است که قلمرو آگهی ها در شرکت های سهامی وسیعتر از شرکت با مسئولیت محدود می باشد.

مقررات مالیاتی
به موجب بند (د ) ماده 105 قانون مالیات های مستقیم ، جمع درآمد مشمول مالیات شرکت های سهامی و مختلط سهامی و سایر اشخاص حقوقی ( از جمله شرکت با مسئولیت محدود ) پس از کسر مالیات به نرخ 10 % نسبت به مجموع درآمد به عنوان مالیات شرکت محاسبه و وصول می شود به شرح ذیل می باشد :

  • در مورد شرکت های سهامی و مختلط سهامی به نسبت درآمد سهام بی نام کلاَ به نرخ ماده 131 قانون مالیات های مستقیم و در مورد سهام بانام و سهم الشرکه شرکا ضامن و با توجه به درآمد سهم هر یک از سهامداران و سهم الشرکه شرکا ضامن به نرخ ماده 131 همان قانون .
  • در مورد سایر اشخاص حقوقی از جمله شرکت با مسئولیت محدود به نسبتی از سود مشمول مالیات که طبق اساسنامه یا شرکت نامه شخص حقوقی به هر یک از صاحبان سرمایه یا اعضا شخص حقوقی تعلق می گیرد به نرخ مقرر در ماده 131 این قانون
  • در مورد سایر اشخاص حقوقی از جمله شرکت با مسئولیت محدود به نسبتی از سود مشمول مالیات که طبق اساسنامه یا شرکت نامه شخص حقوقی به هر یک از صاحبان سرمایه یا اعضا شخص حقوقی تعلق می گیرد به نرخ مقرر در ماده 131 این قانون.
  • امتیازی که شرکت های سهامی عام در مقایسه با شرکت های با مسئولیت محدود دارند این است که شرکت هایی که سهام آن ها از طرف هیات پذیرش بورس برابر قانون برای معامله در بازار بورس پذیرفته شده اند از سال پذیرش تا سالی که فهرست نرخ ها در بورس حذف نشده اند از پرداخت ده درصد مالیات شرکت معاف می باشند مشروط بر اینکه کلیه نقل و انتقالات سهام شرکت های مزبور از طریق کارگزاران بورس انجام و در دفاتر مربوط ثبت گردد.

ثبت علامت تجاری ( برند) فردی و جمعی

علامت تجاری عبارت است از هر قسم علامتی اعم از نقش – تصویر – رقم – حرف – عبارت – مهر – لفاف و غیر آن که برای امتیاز و تشخیص محصول صنعتی، هزینه پلمپ دفاتر تجاری یا فلاحتی اختیار می شود. ممکن است یک علامت تجاری برای تشخیص امتیاز محصول جماعتی از زارعین یا ارباب صنعت و یا محصول یک شهر و یا یک ناحیه از مملکت اختیار شود. در ذیل به بررسی ثبت علائم تجاری فردی و جمعی می پردازیم . خاطر نشان می شویم ، در صورت نیاز به هر گونه مشاوره در این رابطه می توانید با همکاران توانمند ما در ثبت شرکت فکر برتر تماس حاصل فرمایید.

  • علایم تجاری فردی

علایم فردی برای اشخاص معین حقیقی یا حقوقی استعمال می شود و مشخص کننده محصولات تجاری متعلق به آن ها می باشد مانند ارج.
انتخاب و ثبت علامت تجاری تابع شرایط خاصی است که در قوانین کشورهای مختلف با توجه به عرف جامعه ، عفت عمومی ، اخلاق حسنه ، مصالح کشور و رعایت مسایل مذهبی و اخلاقی محدودیت هایی برای آن پیش بینی شده است.
علامت تجاری نه تنها باید با سایر علایم تجاری تمایز و تفاوت داشته باشد و با نوع و جنس کالا نیز ارتباط تنگاتنگ نشان دهد ، بلکه باید توام با ابتکار و نوآوری ترسیم و تنظیم گردد و از اسامی عام و گمراه کننده در علامت استفاده نشود ، مثلاَ کلمه " شکر " را که عام و ویژه کالا و جنس خاص است ، نمی توان به عنوان علامت انتخاب نمود.
به موجب ماده 5 قانون ثبت علایم و اختراعات ، ثبت علایم و اختراعات ذیل ممنوع است :
_ پرچم رسمی ایران با علامت مخصوص جمهوری اسلامی و شعار الله اکبر  و هر پرچمی که دولت ایران استعمال آن را به طور علامت تجاری منع کند.
_ علامت هلال احمر – نشان ها – انگ های دولت ایران
_ کلمات و یا عباراتی که موهم انتساب به مقامات رسمی ایران باشد از قبیل دولتی و امثال آن
_ علامت موسسات رسمی مانند هلال احمر و صلیب احمر و نظایر آن
_ علائمی که مخل انتظامات عمومی یا منافی عفت باشد.

  • علایم تجاری عمومی یا جمعی

علایمی هستند که برای تشخیص و امتیاز محصولات عده ای از ارباب حرف یا ساکنین محل معینی بکار می روند.مانند " سبلان " که برای تشخیص و تمییز عسل  آن منطقه ( بدون توجه به شخص معین ) از محل دیگر می باشد و یا " قالی کرمان" که از علایم جمعی است و یا " سولینگن"  که برای تشخیص و امتیاز محصولات فولادی ناحیه معینی از آلمان بکار می رود. این نوع علایم مختص کارخانجات و صنعتگران و تولید کنندگان می باشد که در آن ناحیه بخصوص فعالیت می کنند یا عضو اتحادیه ای می باشند که به ساخت اجناس مزبور مبادرت می ورزند.

  • ضوابط ثبت علامت تجاری جمعی به قرار ذیل است :

_ در تنظیم فرم اظهارنامه ثبت علامت تجاری، می بایست عنوان "علامت جمعی " قید گردد.
_ علامت توسط یک گروه  مورد تقاضا قرار می گیرد.
_ همان طور که گفته شد، علامت گروهی بر خلاف درخواست ثبت علامت تجاری ،  ممکن است شامل مواردی باشد که نشانگر مبدا جغرافیایی کالاها یا خدمات مربوطه است.
_ ضوابط مربوط به نحوه استفاده از علامت نیز می بایست در اداره ثبت علائم تجاری به ثبت برسد. نظیر شرایط استفاده از علامت ، افرادی که مجاز به استفاده از علامت هستند و ...
_ مخالف اخلاق حسنه و نظم عمومی نباشد.
_ علامت نباید گمراه کننده باشد.

تعریف منطقه آزاد تجاری و منطقه ویژه اقتصادی و تفاوت میان آن ها

منطقه آزاد به ناحیه صنعتی ویژه در خارج از مرز گمرکی که تولیداتش جهت گیری صادراتی دارند گفته می شود.
ایجاد یک منطقه آزاد،اخذ کارت بازرگانی فوری امتیازات ویژه ای را می تواند به همراه داشته باشد.از جمله ی این امتیازات می توان به ایجاد فرصت های اشتغال در داخل و خارج و جذب سرمایه های خارجی  و همچنین کمک به کشور برای ورود به بازارهای جهانی و گسترش صادرات اشاره کرد. به همین دلیل ، امکانات و تسهیلات قانونی، شرایط مساعدی را جهت سرمایه گذاری های اقتصادی و زیر بنایی برای حضور فعالان اقتصادی در مناطق آزاد مهیا کرده است .

  • از جمله تعاریفی که از منطقه آزاد تجاری – صنعتی ارائه گردیده است عبارت است از :

_ منطقه آزاد قلمرویی است که غالباَ در داخل یا مجاورت یک بندر واقع گردیده و در آن تجارت آزاد با سایر مناطق جهان مجاز شناخته شده است.  در این محدوده ی جغرافیایی مشخص ، قوانین گمرکی محدوده گمرکی کشور در آن اجرا نمی شود و به منظور تسهیل در امر واردات و صادرات کالا و حمایت از صنعت داخلی کشور و همچنین جذب فناوری های نوین در امر تولید و توسعه منطقه ای در مبادی گمرکات و نقاط مرزی کشور ایجاد می شود.
_ بنا به تعاریف بین المللی ، منطقه آزاد محدوده حراست شده بندری و غیر بندری است که از شمول برخی از مقررات جاری کشور متبوع خارج بوده و با بهره گیری از مزایایی نظیر معافیت های مالیاتی ، بخشودگی سود و عوارض گمرکی ، عدم وجود تشریفات زاید ارزی ، اداری و مقررات دست و پا گیر و همچنین سهولت و تسریع در فرآیندهای صادرات و واردات با جذب سرمایه گذاری خارجی و انتقال فناوری به توسعه سرزمین اصلی کمک می نماید.
_ وفق تعریف سازمان ملل متحد ( یونیدو ) از مناطق آزاد به عنوان محرکه در جهت تشویق صادرات صنعتی تلقی می گردد. همچنین در برداشت جدید از مناطق آزاد – که به منطقه آزاد پردازش صادرات معروف است – به ناحیه صنعتی ویژه ای در خارج از مرز گمرکی ، که تولیداتش جهت گیری صادراتی دارند ،گفته می شود. فلسفه ی این اصطلاح را می توان در تغییر استراتژی واردات به استراتژی توسعه صادرات دانست.

  • تاریخچه ی منطقه آزاد تجاری – صنعتی در ایران

در ایران در سال 1368 بر اساس تبصره 19 برنامه 5 ساله اول توسعه اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به دولت اجازه داده شد که در سه منطقه مرزی کشور اقدام به تاسیس مناطق آزاد تجاری بنماید و به موجب تبصره ماده 20 همان قانونی، گمرک ایران و سازمان بنادر کشتیرانی نیز مکلف به تاسیس منطقه های ویژه حراست شده ای برای این منظور شدند.متعاقباَ مناطق آزاد کیش در سال 1368 و قشم در سال 1369 و چابهار در سال 1370 تاسیس و فعالیت خود را آغاز نمودند و پس از آن منطقه آزاد اروند رود ( آبادان-خرمشهر) در سال 1383، بندر انزلی در سال 1382  و منطقه آزاد تجارتی ارس در سال 1383 شروع به فعالیت نمودند.

  • هم اکنون در ایران 7 منطقه آزاد وجود دارد که عبارت است از :

_ منطقه آزاد تجاری – اقتصادی قشم ( استان هرمزگان ، شهرستان قشم )
_ منطقه آزاد تجاری – صنعتی کیش ( استان هرمزگان ، شهرستان بندر لنگه )
_ منطقه آزاد تجاری – صنعتی ارس ( استان آذربایجان شرقی ، شهرستان جلفا )
_ منطقه آزاد تجاری -  صنعتی ماکو ( استان آذربایجان شرقی ، شهرستان ماکو و چالدران )
_ منطقه آزاد تجاری - صنعتی اروند ( استان خوزستان ، شهرستان آبادان )
_  منطقه آزاد تجاری – صنعتی چابهار ( استان سیستان و بلوچستان  )
_ منطقه آزاد تجاری – صنعتی انزلی ( استان گیلان ، شهرتان انزلی )

  • مزیت سرمایه گذاری و ثبت شرکت در مناطق آزاد

منطقه آزاد تجاری برای تشویق صادرات صنعتی، شامل کارخانجات تولیدی و صنعتی موقعیت مناسبی برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی دارد.همان طور که گفته شد ، معمولاَ چنین منطقه ای در بندر یا فرودگاه یا ناحیه محصور محافظت شده انتخاب می گردد و کالاهای خارجی از طریق هوا، دریا و زمین بدون پرداخت حقوق گمرکی وارد و صادر می شوند.
در مناطق آزاد، کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی و موسسات اعم از ایرانی و خارجی و سازمان های بین المللی می توانند طبق ماده 2 مقررات سرمایه گذاری در مناطق آزاد تجاری- صنعتی جمهوری اسلامی ایران سرمایه گذاری نمایند.
واردات کالا به مناطق آزاد خارج از مقررات صادرات و واردات و امور گمرکی مناطق آزاد جمهوری اسلامی بوده و از مقررات صادرات و واردات کشور مستثنی می باشد.به همین دلیل ، از بهترین مناطق برای ثبت شرکت هم برای اتباع خارجی و هم داخلی به شمار می آید.
سرمایه گذار می تواند در هر یک از مناطق آزاد که بخواهد فعالیت کند برای این منظور تقاضای خود را به همراه پرسش نامه ای به سازمان هر منطقه تسلیم می نماید که پس از بررسی، مجوز سرمایه گذاری صادر می گردد.ملاحظه می شود که صدور مجوز در منطقه آزاد با تشریفات بسیار کمتری صورت می گیرد و بهره برداری از فعالیت موضوع مجوز سرمایه گذاری منوط به مجوز بهره برداری توسط سازمان می باشد. (تبصره 2 ماده مقررات سرمایه گذاری در مناطق آزاد) البته پس از تشکیل مجمع عمومی موسس شرکت و انتخاب هیات مدیره و مدیر عامل، می بایست مراتب در اداره ثبت شرکت ها به ثبت برسد.

  • به طور کلی از جمله مزایای ثبت شرکت در مناطق آزاد می توان به موارد ذیل اشاره کرد :

1- در اداره ثبت شرکت و مالکیت های صنعتی و معنوی مناطق آزاد امکان ثبت شرکت با مالکیت 100 % خارجی وجود دارد. 100 % مالکیت خارجی
2- ثبت سهل و آسان شرکت ها و موسسات صنعتی و موسسات فرهنگی و مالکیت معنوی
3- مقررات آسان برای ورود کالاهای مجاز
4- آزادی کامل ورود و خروج اصل سرمایه و سود حاصل از فعالیت های اقتصادی
5- تشریفات ساده برای صادرات مجدد و ترانزیت کالا
6- فعالیت بورس نفت و محصولات پتروشیمی و بورس بین المللی اوراق بهادار
7- عدم محدودیت انتقال ارز دیگر مناطق آزاد ایران با سایر کشورها
8- صدور محصولات خارج از کشور بدون پرداخت عوارض گمرکی و بندرگاهی
9- شرایط و مقررات ساده کار و دسترسی نیروی کار ماهر
10- نرخ های مناسب برای مصرف انرژی
11- تضمین و حمایت قانونی از سرمایه گذاران خارجی
12- امکان صادرات کالاها ی تولید شده کیش به سایر سرزمین اصلی
13- معافیت از حقوق گمرکی برای واردات مواد اولیه ماشین الات صنعتی واحدهای تولیدی خدمات پولی و بانکی انعطاف پذیر
14- خدمات گسترده بانکی و بیمه ای(هم دولتی هم خصوصی)
15- ورود اتباع خارجی بدون اخذ ویزا
16- انجام معاملات ارزی
17- و...

  • منطقه ویژه اقتصادی

منطقه ویژه اقتصادی عبارت است از محدوده جغرافیایی مشخص در مبادی ورودی یا در داخل کشور که به منظور جذب سرمایه های خارجی و داخلی و همچنین ایجاد عرصه فعالیت های تولیدی و تجاری جهت افزایش صادرات کالا و ارائه بهینه خدمات برای حضور فعال در بازارهای منطقه ای و بین المللی ایجاد می شوند.

  • فهرست مناطق ویژه اقتصادی ایران

_ منطقه ویژه اقتصادی سیستان ( استان سیستان و بلوچستان ، شهرستان رامشار )
_ منطقه ویژه اقتصادی سبزوار ( استان خراسان رضوی ، شهرستان سبزوار )
_ منطقه ویژه اقتصادی سرخس ( استان خراسان رضوی ، شهرستان سرخس )
_ منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان ( استان قم ، شهرستان قم )
_ منطقه ویژه اقتصادی سیرجان ( استان کرمان ، شهرستان سیرجان )
_ منطقه ویژه اقتصادی ارگ بم ( استان کرمان ، شهرستان بم )
_ منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان ( استان کرمان ، شهرستان رفسنجان )
_ منطقه ویژه اقتصادی اسلام آباد غرب ( استان کرمانشاه ، شهرستان اسلام آباد غرب )
_ منطقه ویژه اقتصادی بروجرد ( استان لرستان )
_ منطقه ویژه اقتصادی لرستان ( استان لرستان )
_ منطقه ویژه اقتصادی شیراز ( استان فارس ، شهرستان شیراز )
_ منطقه ویژه اقتصادی سهلان ( استان آذربایجان شرقی ، شهرستان تبریز )
_ منطقه ویژه اقتصادی تجاری سلماس ( استان آذربایجان غربی ، شهرستان سلماس )
_ منطقه ویژه اقتصادی پیام ( استان البرز، شهرستان کرج )
_ منطقه ویژه اقتصادی عسلویه ( استان بوشهر ، شهرستان کنگان )
_ منطقه ویژه اقتصادی بوشهر ( استان بوشهر ، شهرستان بوشهر )
_ منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس ( استان تهران ، شهرستان تهران )
_ منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ( استان خوزستان ، شهرستان بندر امام خمینی ( ره ) )
_ منطقه آزاد ویژه ویژه اقتصادی چابهار ( استان سیستان و بلوچستان ، شهرستان چابهار )
_ منطقه ویژه اقتصادی شهید رجایی ( استان هرمزگان ، شهرستان بندر عباس )
_ منطقه ویژه اقتصادی یزد ( استان یزد ، شهرستان یزد )
_ منطقه ویژه اقتصادی امیر آباد ( استان مازندران ، شهرستان بهشهر )
_ منطقه ویژه اقتصادی کاوه ( استان مرکزی ، شهرستان ساوه )
_ منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس ( استان هرمزگان ، شهرستان بندرعباس )

  • اهداف کلی در بخش تجاری منطقه ویژه

به موجب قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران مصوب 5/9/1384 و آیین نامه اجرایی آن اهداف کلی منطقه بشرح ذیل می باشد:
_ فراهم نمودن زمینه استراتژی نوین برای توسعه و گسترش منطقه به منظور افزایش تولید و صادرات
_ ارتقا سطح تکنولوژی و بهره گیری از فن آوری های برتر و نوین اقتصادی
_ جذب سرمایه های خارجی و داخلی
_ ایجاد عرصه فعالیت های تولیدی و تجاری جهت افزایش صادرات کالا و ارائه بهینه خدمات برای حضور فعال در بازارهای منطقه ای و بین المللی
_ ایجاد فرصت های شغلی جدید و ارتقای سطح اشتغال در کشور
_ کاهش هزینه های تولید به منظور ورود به بازارهای رقابتی جهان
_ اجرای سیاست های توسعه منطقه ای و ایجاد قطب های اقتصادی و صنعتی
_ پردازش کالا یا ایجاد تغییرات در آن برای تحصیل ارزش افزوده با استفاده از امکانات بالقوه

  • مزیت های مناطق ویژه اقتصادی

_ صدور مجوز ساخت و پایان کار بصورت رایگان
_ تبعیت از قانون کار مناطق آزاد تجاری و صنعتی در مناطق ویژه
_ ورود ماشین آلات خط تولید و ابراز و اثاثیه اداری بدون عوارض گمرکی
_ معافیت گمرکی تا سقف ارزش افزوده و پرداخت عوارض گمرکی مازاد بر ارزش افزوده قطعات خارجی در تولیدات .

  • برخی از مهم ترین تفاوت های مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی :

_ مقررات روادید برای اتباع خارجی در مناطق ویژه بر اساس ضوابط داخل کشور است ولی در مناطق آزاد روادید در مرزهای ورودی اعطاء می شود.
_ خرده فروشی کالا در مناطق ویژه اقتصادی فقط برای اتباع خارجی امکان پذیر است. لیکن در مناطق آزاد خرده فروشی برای اتباع خارجی و داخلی امکان پذیر می باشد.
_ معافیت مالیاتی به مدت 15 سال در مناطق آزاد وجود دارد و در مناطق ویژه اقتصادی تخفیف مالیاتی طبق مقررات داخل کشور است.

قواعد تاسیس و ثبت شرکت های سهامی (2)

در مطلب پیشین ، تا حدودی راجع به الزامات قانونی تاسیس و ثبت شرکت های سهامی پرداختیم .اخذ کارت بازرگانی فوری در این نوشتار ، به ادامه ی این مبحث می پردازیم. خاطر نشان می شویم چنانچه در هر یک از مراحل تاسیس و ثبت شرکت سهامی با مشکل و یا سوالی مواجه شدید می توانید با همکاران ما در ثبت شرکت فکر برتر تماس حاصل نمایید. کارشناسان ما در این مرکز ، می توانند از طریق مشاوره ی راهبردی رایگان شما را راهنمایی کنند.
ماده 10- مرجع ثبت شرکت ها پس از مطالعه اظهارنامه و ضمائم آن و تطبیق مندرجات آن ها با قانون ، اجازه انتشار اعلامیه پذیره نویسی را صادر خواهد نمود.

  • توضیح

کارشناس اداره ثبت شرکت ها مدارک تقدیمی متقاضی را با کلیه ضمائم بررسی و در صورت کامل بودن ، اجازه انتشار اعلامیه مذکور را صادر می نماید .
ماده 11- اعلامیه پذیره نویسی باید توسط موسسین در جراید آگهی گردیده و نیز در بانکی که تعهد سهام نزد آن صورت می گیرد در معرض دید علاقه مندان قرار داده شود.
ماده 12- ظرف مهلتی که در اعلامیه پذیره نویسی معین شده است علاقه مندان به بانک مراجعه و ورقه تعهد سهام را امضاء و مبلغی را که نقداَ باید پرداخت شود تادیه و رسید دریافت خواهند کرد.
ماده 13- ورقه تعهد سهم باید مشتمل بر نکات ذیل باشد :
1- نام و موضوع و مرکز اصلی و مدت شرکت
2- سرمایه شرکت
3- شماره و تاریخ اجازه انتشار اعلامیه پذیره نویسی و مرجع صدور آن
4- تعداد سهامی که مورد تعهد واقع می شود و مبلغ اسمی آن و همچنین مبلغی که از آن بابت نقداَ در موقع پذیره نویسی باید پرداخت شود.
5-نام بانک و شماره حسابی که مبلغ لازم توسط پذیره نویسان باید به آن حساب پرداخت شود.
6- هویت و نشانی کامل پذیره نویس
7- قید اینکه پذیره نویس متعهد است مبلغ پرداخت نشده سهام مورد تعهد را طبق مقررات اساسنامه شرکت پرداخت نماید.

  • توضیح

رعایت مواد مندرج در ماده 13 برای حفظ حقوق سهامدار در ورقه سهم که از شرایط شکلی می باشد الزامی است .
ماده 14- ورقه تعهد سهم در دو نسخه تنظیم و با قید تاریخ به امضاء پذیره نویس یا قائم مقام قانونی او رسیده نسخه اول نزد بانک نگهداری و نسخه دوم با قید رسید وجه و مهر و امضاء بانک به پذیره نویس تسلیم می شود.
تبصره – در صورتی که ورقه تعهد سهم را شخصی برای دیگری امضاء کند هویت و نشانی کامل و سمت امضاء کننده قید و مدرک سمت او اخذ و ضمیمه خواهد شد.
ماده 15- امضاء ورقه تعهد سهم ، به خودی خود مستلزم قبول اساسنامه شرکت و تصمیمات مجامع عمومی صاحبان سهام می باشد .
ماده 16- پس از گذشتن مهلتی که برای پذیره نویسی معین شده است و یا در صورتی که مدت ، تمدید شده باشد بعد از انقضای مدت تمدید شده ، موسسین حداکثر تا یک ماه به تعهدات پذیره نویسان رسیدگی و پس از احراز اینکه تمام سرمایه شرکت صحیحاَ تعهد گردیده و اقلاَ سی و پنج درصد آن پرداخت شده تعداد سهام هر یک از تعهد کنندگان را تعیین و اعلام و مجمع عمومی موسس را دعوت خواهند نمود.

  • توضیح

در شرکت های سهامی عام حداقل آورده های نقدی اعم از موسس یا پذیره نویس باید 35% کل سرمایه باشد و پس از انقضای مهلت پذیره نویسی، موسسین مکلفند تعداد سهام هر یک از سهامداران را تعیین و اعلام نمایند. چنانچه مبلغ سرمایه پذیره نویسی شده کمتر از سرمایه اعلام شده باشد و یا تجدید اعلامیه پذیره نویسی سرمایه تکمیل نگردد در آن صورت شرکت تاسیس نشده اعلام و پذیره نویسان طبق ماده 19 ( ل. ا. ق. ت ) مبلغ پرداختی خود را از بانک دریافت می نمایند اما اگر میزان سرمایه بیش از سرمایه اعلام شده بوسیله پذیره نویسان به حساب بانک واریز گردد در این صورت موسسین مبلغ اضافی را به نسبت سهام هر یک از پذیره نویسان به آنان مسترد می دارند . ( این عمل را در حقوق فرانسه تعدیل سهام می نامند.)
ماده 17- ( اصلاحی 22 / 11/ 1353 ) مجمع عمومی موسس با رعایت مقررات این قانون تشکیل می شود و پس از رسیدگی و احراز پذیره نویسی کلیه سهام شرکت و تادیه مبالغ لازم و شور درباره اساسنامه شرکت و تصویب آن اولین مدیران و بازرس یا بازرسان شرکت را انتخاب می کند. مدیران و بازرسان شرکت باید کتباَ قبول سمت نمایند قبول سمت به خودی خود دلیل بر این است که مدیر و بازرس با علم به تکالیف و مسئولیت های سمت خود عهده دار آن گردیده اند از این تاریخ شرکت تشکیل شده محسوب می شود.
تبصره – ( اصلاحی 22 / 11/ 1353 ) هر گونه دعوت و اطلاعیه برای صاحبان سهام تا تشکیل مجمع عمومی سالانه باید در دو روزنامه کثیرالانتشار منتشر شود یکی از این دو روزنامه به وسیله مجمع عمومی موسس و روزنامه دیگر از طرف وزارت ارشاد اسلامی تعیین می شود.
ماده 18- اساسنامه ای که به تصویب مجمع عمومی موسس رسیده به ضمیمه صورت جلسه مجمع و اعلامیه قبولی مدیران و بازرسان جهت ثبت شرکت به مرجع ثبت شرکت ها تسلیم خواهد شد.
ماده 19- در صورتی که شرکت تا شش ماه از تاریخ تسلیم اظهارنامه مذکور در ماده 6 این قانون به ثبت نرسیده باشد به درخواست هر یک از موسسین یا پذیره نویسان مرجع ثبت شرکت ها که اظهارنامه به آن تسلیم شده است گواهی نامه ای حاکی از عدم ثبت شرکت صادر و به بانکی که تعهد سهام و تادیه وجوه در آن به عمل آمده است ارسال می دارد تا موسسین و پذیره نویسان به بانک مراجعه و تعهد نامه و وجوه پرداختی خود را مسترد دارند. در این صورت هر گونه هزینه ای که برای تاسیس شرکت پرداخت یا تعهد شده باشد به عهده موسسین خواهد بود.

  • توضیح

در این ماده قانون گذار از پذیره نویسان حمایت کرده است که اگر شرکت تا شش ماه از تاریخ تسلیم اظهارنامه تشکیل نشد هر پذیره نویس می تواند به اداره ثبت شرکت ها مراجعه نموده و گواهی عدم ثبت شرکت را دریافت کند سپس از بانک مربوط مبلغ پرداختی خود را مسترد می دارد. ضمناَ کلیه هزینه های مربوط به شرکت در شرف تاسیس به عهده موسسین می باشد.
ماده 20 – برای تاسیس و ثبت شرکت های سهامی خاص فقط تسلیم اظهارنامه به ضمیمه مدارک ذیل به مرجع ثبت شرکت ها کافی خواهد بود :
1-اساسنامه شرکت که باید به امضاء کلیه سهامداران رسیده باشد.
2- اظهارنامه مشعر بر تعهد کلیه سهام و گواهی نامه بانکی حاکی از تادیه قسمت نقدی آن که نباید کمتر از سی و پنج درصد کل سهام باشد. هر گاه تمام یا قسمتی از سرمایه به صورت غیر نقد باشد باید تمام آن تادیه گردیده و صورت تقویم آن به تفکیک در اظهارنامه منعکس شده باشد و در صورت تقویم آن به تفکیک در اظهارنامه منعکس شده باشد و در صورتی که سهام ممتازه وجود داشته باشد باید شرح امتیازات و موجبات آن در اظهارنامه منعکس شده باشد.
3- انتخاب اولین مدیران و بازرس یا بازرسان شرکت که باید در صورت جلسه ای قید و به امضای کلیه سهامداران رسیده باشد.
4- قبول سمت مدیریت و بازرسی با رعایت قسمت اخیر ماده 17
5- ذکر نام روزنامه کثیرالانتشاری که هر گونه آگهی راجع به شرکت تا تشکیل اولین مجمع عمومی عادی در آن منتشر خواهد شد.
تبصره – سایر قیود و شرایطی که در این قانون برای تشکیل و ثبت شرکت های سهامی عام مقرر است در مورد شرکت های سهامی خاص ، لازم الرعایه نخواهد بود.

  • توضیح

برای تاسیس شرکت سهامی خاص اگر کلیه پذیره نویسان در مجمع عمومی موسس حضور داشته باشند طبق تبصره ماده 97 ( ل. ا. ق. ت ) نیاز به نشر دعوت نامه مجمع مزبور ندارد. ضمناَ در شرکت سهامی خاص بر خلاف شرکت سهامی عام کلیه آورده می تواند به صورت غیر نقدی هم باشد.
ماده 21- شرکت های سهامی خاص نمی توانند سهام خود را برای پذیره نویسی یا فروش در بورس اوراق بهادار یا توسط بانک ها عرضه نمایند و یا به انتشار آگهی و اطلاعیه و یا هر نوع اقدام تبلیغاتی برای فروش سهام خود مبادرت کنند مگر اینکه از مقررات مربوط به شرکت های سهامی عام به نحوی که در این قانون مذکور است تبعیت نمایند.

  • توضیح

یکی از وجوه افتراق شرکت سهامی خاص با عام ممنوعیت عرضه سهام به مردم از طریق نشر آگهی در روزنامه و یا فروش آن در بورس اوراق بهادار یا توسط بانک ها می باشد.
ماده 22- استفاده از وجوه تادیه شده به نام شرکت های سهامی در شرف تاسیس ممکن نیست مگر پس از به ثبت رسیدن شرکت و یا در مورد مذکور در ماده 19

  • توضیح

این ماده از پذیره نویسان در مقابل سوء استفاده مدیران با برداشت مبالغ واریز شده در حساب بانکی شرکت حمایت کرده است که موسسین نمی توانند از وجوه مذکور تا به ثبت رسیدن شرکت برداشت و استفاده نمایند.
ماده 23- موسسین شرکت نسبت به کلیه اعمال و اقداماتی که به منظور تاسیس و به ثبت رسانیدن شرکت انجام می دهند مسئولیت تضامنی دارند.

  • توضیح

موسسین شرکت در مقابل اشخاص ذی نفع اعم از پذیره نویس و طلبکار مسئولیت تضامنی دارند به این ترتیب اشخاص زیان دیده فقط می توانند علیه موسسین اقامه دعوی نمایند.

چند ساعت بعد از کشیدن دندان آب بخوریم؟

چرا خوردن آب به بهبود سریعتر کمک می‌کند؟

می دانیم که نوشیدن آب تعادل مایعات را در بدن حفظ می‌کند و باعث افزایش تولید بزاق می‌شود که در دوران نقاهت پس از جراحی مهم است. ایمپلنت دندان در رشت به غیر از نوشیدن آب خالص، راه‌های دیگری نیز وجود دارد که می‌تواند به تسریع بهبودی شما کمک کند. در ادامه با این راه‌ها آشنا می‌شویم.

آب نمک

یکی از رایج ترین نکات که می‌تواند به بهبود سریعتر پس از جراحی دهان کمک کند استفاده از آب نمک است. تنها چیزی که نیاز دارید این است که یک قاشق چایخوری نمک را در یک لیوان آب ولرم مخلوط کنید. پس از هر وعده غذایی و میان وعده یا حداقل چهار بار در روز، باید دهان خود را با آب نمک بشویید تا بقایای مواد غذایی از بین برود. به این ترتیب می‌توانید دهان خود را تمیز نگه دارید و به حداقل رساندن خطر عفونت کمک کنید.

آب یخ و آب نارگیل

به غیر از استفاده از کمپرس یخ روی صورت و گونه‌ها پس از جراحی، باید آب سرد یا یخ نیز بنوشید. یخ نه تنها تورم را کاهش می‌دهد، بلکه سردی آن نیز یک مسکن عالی است. ناحیه ای از دهان شما را که تحت تاثیر جراحی قرار گرفته را بی حس می‌کند. نوشیدن آب نارگیل سرد راه دیگری برای تسریع بهبودی جراحی دهان است. شما قادر به خوردن غذاهای جامد نخواهید بود و این روی خون شما تأثیر می‌گذارد. آب نارگیل به بهبودی شما کمک می‌کند و سطح قند خون را پایین نگه می‌دارد.

توجه: مراقبت‌های بعد از کشیدن دندان برای بهبود سریع دندان درد یا تورم بعد از جراحی بسیار ضروری است. به خصوص زمانی که کشیدن دندان بعد از علائم پوسیدگی دندان انجام شود. مراقبت‌های عمومی برای کشیدن دندان شامل استراحت مناسب، پرهیز از هرگونه ساییدن دندان‌ها به هم یا جویدن و پرهیز از غذای سرد یا گرم است. 

چه مدت بعد از کشیدن دندان می‌توانیم آب بخوریم؟

شما می‌توانید به سادگی بعد از یک یا دو ساعت آب معمولی بنوشید. اما اگر به دنبال نوشیدن نوشابه، نوشیدنی اسیدی یا الکل هستید، باید حداقل یک هفته بعد از کشیدن دندان صبر کنید. این نوشیدنی‌ها پس از کشیدن دندان به شدت ممنوع هستند. حتی یک آب ساده که خیلی سرد یا خیلی گرم باشد نیز نمی توانید مصرف کنید. تنها آب معمولی و هم دما با محیط باید بنوشید.

آیا در زمان کشیدن دندان درد دارید؟

در حین کشیدن دندان که تحت تاثیر بیهوشی انجام می‌شود، هیچ گونه دردی احساس نمی کنید. اما فوران خون و بخیه‌ها ممکن است باعث آسیب شود، بنابراین به شما توصیه می‌شود بلافاصله پس از جراحی از گاز استریل دهان استفاده کنید. برای چند روز از خوردن، آشامیدن یا جویدن خودداری کنید. در صورت درد، دارو‌های مسکن کمک کننده است. 

چه زمانی می‌توانم بعد از کشیدن دندان از نی استفاده کنیم؟

معمولا شما باید ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از کشیدن دندان از هرگونه فعالیت ساکشن مانند خوردن با نی اجتناب کنید. اگر این کار را انجام دهید، احتمال از دست دادن لخته خون وجود دارد که ممکن است منجر به خشکی حفره شود. بنابراین، باید ۴۸ ساعت پس از کشیدن دندان صبر کنید و سپس برای نوشیدن به سراغ نی بروید.

بعد از کشیدن دندان می‌توانیم نوشابه سرد بنوشیم؟

نوشیدن هر گونه نوشیدنی اسیدی یا نوشابه بلافاصله پس از کشیدن دندان به شدت ممنوع است. فقط یک هفته منتظر بمانید تا دندان‌های شما از آسیبِ کشیدن بیرون بیاید. اجازه ندهید بخیه‌ها یا زخم‌های شما تحت تأثیر نوشیدنی‌های اسیدی قرار گیرد.

چند ساعت بعد از کشیدن دندان سیگار بکشیم؟

قبل از شروع مجدد سیگار باید چند روز (۳ تا ۴ روز) صبر کنید. مراقبت‌های بعد از کشیدن دندان بسیار مهم تر است و شما فقط نمی توانید سیگار کشیدن یا نوشیدن الکل را بلافاصله بعد از عمل کشیدن دندان انجام دهید. بگذارید بخیه‌های جراحی قبل از انجام چنین فعالیت‌های مضری بهبود یابند.

چند ساعت بعد از کشیدن دندان غذای جامد بخوریم؟

اکیداً به شما توصیه می‌شود که حداقل ۴۸ تا ۷۲ ساعت بلافاصله پس از کشیدن دندان از خوردن غذای جامد خودداری کنید. برای ۲۴ ساعت اول، توصیه می‌شود که تنها نوشیدنی‌ها سرد مصرف کنید. روز بعد، می‌توانید از پوره سیب زمینی یا سایر سبزیجات پوره شده استفاده کنید. تا زمانی که به طور کامل بهبود نیافته اید، غذای جامد نخورید.

چند ساعت بعد از کشیدن دندان گاز روی زخم را برداریم؟

شما باید بلافاصله پس از کشیدن دندان از گاز روی دندان‌های خود استفاده کنید. زمان توصیه شده برای نگه داشتن گاز در دهان حدود ۴۵ تا ۶۰ دقیقه است. از احتمال داشتن حفره خشک جلوگیری می‌کند و باعث می‌شود لخته خون در ناحیه تشکیل شود.

چند ساعت بعد از کشیدن دندان مسواک بزنیم؟

استفاده از مسواک ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از کشیدن دندان به شما توصیه نمی شود. دندان‌ها یا لثه‌های شما ممکن است زخمی یا متورم شوند. بنابراین، اکیداً به شما توصیه می‌شود که فقط از یک شستشوی معمولی برای تمیز کردن دهان خود استفاده کنید. آب یا دهانشویه را محکم در دهان خود نچرخانید و تا حد امکان آرام بشویید. 

مراقبت‌های کلی پس از کشیدن دندان

یک لخته خون در حفره ای که دندان از آن خارج شده تشکیل می‌شود. این لخته خون برای بهبود خوب زخم ضروری است و نباید کنده شود. این روند طبیعی درمان بدن شماست. می‌توانید با رعایت نکات ساده زیر به این روند بهبودی کمک کنید:

  • تا سه ساعت پس از کشیدن دندان از نوشیدن و خوردن خودداری کنید. توصیه می‌کنیم غذای نرم بخورید و با طرف دیگر دهان خود آن را بجوید.
  • زخم را نمکید یا لمس نکنید (این شامل چسباندن انگشت یا زبان در زخم می‌شود) زیرا این کار می‌تواند لخته خون را از بین ببرد و ممکن است منجر به عفونت یا خونریزی شود.
  • دهان خود را نشویید. می‌توانید آب معمولی بنوشید اما به مدت ۲۴ ساعت آب نکشید و تف نکنید.
  • استراحت کنید. بهتر است خم نشوید و اجسام سنگین را بلند نکنید. ورزش را برای چند روز کنار بگذارید.
  • به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت الکل مصرف نکنید. رعایت نکردن این نکته می‌تواند باعث عفونت شود.
  • ۲۴ تا ۴۸ ساعت سیگار نکشید. زیرا می‌تواند خطر ابتلا به بیماری دردناکی به نام حفره خشک که التهاب در استخوان است را افزایش دهد.
  • آسپرین مصرف نکنید زیرا باعث رقیق شدن خون شده و می‌تواند باعث شروع مجدد خونریزی شود. مصرف داروهای روتین را طبق معمول ادامه دهید. اگر پزشک عمومی شما آسپرین را برای بیماری قلبی تجویز کرده است، لطفاً به دندانپزشک خود اطلاع دهید.
  • اگر سوکت دوباره شروع به خونریزی کرد، می‌توانید گاز روی زخم قرار دهید و در حالی که آرام نشسته‌اید به مدت ۳۰ دقیقه محکم گاز بگیرید. این کار خونریزی بیشتر را متوقف می‌کند. در صورت ادامه خونریزی و نگرانی با دندانپزشک تماس بگیرید. اگر خارج از ساعات کاری عادی است و خونریزی شدید یا طولانی مدت دارید به بخش حوادث و اورژانس محل خود مراجعه کنید.
  • در هنگام بی حسی ناشی از بی حسی موضعی مراقب باشید گونه یا لب خود را گاز نگیرید. ممکن است زمانی که بی‌حس هستید دردناک نباشد اما بعد از رفتن بی حسی درد گونه و زبان خواهید داشت.
  •  اطمینان حاصل کنید که نوشیدنی‌های ولرم می‌نوشید. نوشیدنی‌های خیلی داغ برای ناحیه زخم مناسب نیستند. 
  • وقتی به دهان خود نگاه می‌کنید، ممکن است متوجه مقداری خون شوید. شما فقط می‌توانید آن را به طور معمول قورت دهید و در صورت نیاز یک جرعه آب بنوشید. به این نکته توجه کنید که اگر مقدار کمی خون با بزاق شما ترکیب شود زیاد به نظر می‌رسد. اما در واقع احتمالاً خون کمی باشد.
  • ۲۴ ساعت پس از کشیدن دندان، می‌توانید دهان خود را با آب نمک شستشو دهید. یک قاشق چایخوری نمک را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید و دو تا سه بار در روز به مدت سه روز به آرامی بشویید.

برترین نکات در مورد انواع شرکت ها

  • تعریف شرکت تجاری

شرکت تجاری شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای فعالیت های تجاری و به منظور کسب درآمد و تقسیم بین آن ها ،پلمپ دفاتر تحت عنوان یکی از شرکت های مذکور در قانون تجارت ، تشکیل و ثبت می شود.

  • انواع شرکت های تجاری

شرکت های تجاری به انواع ذیل تقسیم می شوند :
1. شرکت سهامی عام ؛
2. شرکت سهامی خاص ؛
3. شرکت با مسئولیت محدود ؛
4. شرکت تضامنی ؛
5. شرکت نسبی ؛
6. شرکت مختلط سهامی ؛
7. شرکت مختلط غیر سهامی .
یادآوری می شود که همه شرکت های تجاری ؛ دارای شخصیت حقوقی بوده و یک شخص حقوقی محسوب می شوند.
1. شرکت سهامی عام
شرکت سهامی عام ، شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام ، محدود به مبلغ اسمی سهام آن هاست. تعداد سهامداران شرکت سهامی عام باید حداقل پنج نفر باشد. در شرکت های سهامی عام ، به هنگام تاسیس ، قسمتی از سرمایه را خود موسسان تامین می کنند و قسمتی دیگر از طریق فروش سهام به مردم تامین می شود. سرمایه اولیه شرکت در موقع تاسیس باید حداقل پنج میلیون ریال باشد . در تمام مدت فعالیت شرکت نیز میزان سرمایه نباید از این مبلغ کمتر شود ؛ در غیر این صورت هر ذی نفعی می تواند انحلال آن را ( با رعایت شرایط ماده 5 لایحه اصلاحی ) از دادگاه درخواست کند. برای تاسیس شرکت سهامی عام ، موسسان آن باید حداقل بیست درصد سرمایه را خود تعهد کنند و لااقل سی و پنج درصد مبلغی را که تعهد کرده اند ، نقداَ در حسابی که به نام شرکت در شرف تاسیس در یکی از بانک ها افتتاح کرده اند ، بسپارند.
آورده های موسسان ممکن است نقدی و غیر نقدی باشد. آورده غیر نقدی مخصوص موسسان است. خریداران سهام باید بهای آن ها را نقداَ بپردازند ؛ منتها پرداخت یکجای تمام بهای سهام الزامی نیست ؛ ولی نباید مبلغ پرداخت شده در موقع خرید سهام کم تر از سی و پنج درصد مبلغ اسمی هر سهم باشد. آورده های غیر نقدی موسسان باید تماماَ ارزیابی و تسلیم شود.
لازم است بلافاصله قبل از نام شرکت یا بعد از آن ،  عنوان " شرکت سهامی عام " در کلیه اوراق و اطلاعیه ها و آگهی های شرکت به طور روشن و خوانا قید شود. شرکت دارای اساسنامه و ارکان سه گانه ، یعنی مجامع عمومی ( عادی و فوق العاده ) ، هیئت مدیره و بازرس یا بازرسان و نیز مدیر عامل است. مجمع عمومی موسس در بدو تاسیس شرکت ، هیئت مدیره را از بین صاحبان سهام انتخاب می کند و بعداَ مجمع عمومی عادی عهده دار این کار است. تعداد اعضای هیئت مدیره نباید از پنج نفر کمتر باشد. مدت مدیریت مدیران ، در اساسنامه تعیین می شود ؛ لیکن این مدت نباید از دو سال تجاوز کند. مدیر عامل را هیئت مدیره انتخاب می کند. مجمع عمومی موسس در بدو تاسیس شرکت ، بازرس یا بازرسان را برای مدت یک سال از بین سهامداران یا خارج آن ها برمی گزیند. و بعداَ این کار بر عهده مجمع عمومی عادی قرار می گیرد. در حوزه هایی که وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام می کند ، بازرس یا بازرسان حتماَ باید از میان اشخاصی باشند که نام آن ها در فهرست رسمی بازرسان شرکت ها درج شده است. هیئت مدیره و بازرس یا بازرسان ، علاوه بر اعضای اصلی ، علی البدل نیز باید داشته باشند.
در شرکت سهامی عام مبلغ اسمی هر سهم نباید از ده هزار ریال بیشتر باشد. در مجامع عمومی ، هر سهم یک رای دارد. شرکت سهامی عام می تواند تحت شرایطی اوراق قرضه منتشر کند. دارندگان اوراق قرضه ، در اداره امور شرکت هیچ گونه دخالتی ندارند و فقط طلبکار شرکت محسوب می شوند. سهام شرکت سهامی عام قابل معامله در بازار بورس است .
2. شرکت سهامی خاص
شرکت سهامی خاص، شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام، محدود به مبلغ اسمی آنان است. تعداد سهامداران شرکت سهامی خاص نباید از سه نفر کمتر باشد.
لازم است بلافاصله قبل از نام شرکت یا بعد از آن عنوان " شرکت سهامی خاص " در تمام اوراق و اطلاعیه ها و آگهی های آن به طور روشن و خوانا نوشته شود.
سرمایه اولیه شرکت در موقع تاسیس نباید از یک میلیون ریال کمتر باشد. تمام سرمایه شرکت سهامی خاص را ( برخلاف شرکت سهامی عام ) باید خود موسسان تامین کنند که ممکن است به صورت نقدی یا غیر نقدی باشد. پرداخت نقدی نباید کمتر از 35 درصد بهای کل سهام باشد ، میزان سرمایه آن نباید از مبلغ یک میلیون ریال کمتر شود. در مدت فعالیت شرکت ، میزان سرمایه آن نباید از مبلغ یک میلیون ریال کمتر شود والا هر ذی نفعی می تواند انحلال آن را ( با رعایت شرایط ماده 5 لایحه اصلاحی ) از دادگاه درخواست کند. شرکت سهامی خاص دارای اساسنامه و ارکان سه گانه ، یعنی مجامع عمومی ( عادی و فوق العاده ) هیئت مدیره و بازرس یا بازرسان ، مرکب از اصلی و علی البدل و نیز مدیر عامل است. در مجامع عمومی هر سهم یک رای دارد. در بدو تاسیس، مجمع عمومی موسس و بعداَ مجمع عمومی عادی، مدیران را از بین سهامداران و بازرس یا بازرسان را از بین سهامداران یا از خارج انتخاب می کند. مدت مدیریت نباید از دو سال تجاوز کند. مدت بازرسی نیز یک سال مالی است. مدیر عامل را هیئت مدیره تعیین می کند. منافع شرکت به نسبت سهام، بین سهامداران تقسیم می شود. یادآوری می کنیم که شرکت سهامی خاص نمی تواند اوراق قرضه منتشر کند . اصولاَ سهام آن قابل معامله در بازار بورس نیست.
3. شرکت با مسئولیت محدود
شرکت با مسئولیت محدود یکی دیگر از شرکت های سرمایه است و در آن مانند دو شرکت سرمایه دیگر ( شرکت های سهامی عام و خاص ) ، مسئولیت شرکا در برابر طلبکاران شرکت ، محدود به میزان سرمایه ای است که در شرکت دارند و جوابگوی طلب طلبکاران شرکت ، فقط دارایی شرکت است.
شرکت با مسئولیت محدود ، بین دو یا چند نفر برای انجام امور تجاری تشکیل می شود. در اسم شرکت باید عبارت " با مسئولیت محدود " حتماَ قید شود ، در غیر این صورت به تصریح قانون تجارت ، در مقابل اشخاص ثالث ، شرکت تضامنی محسوب خواهند شد و در نتیجه شرکای شرکت در برابر بدهی های آن متضامناَ مسئول خواهند بود. ضمناَ اسم هیچ کدام از شرکا نباید به همراه نام شرکت آورده شود والا شریکی که اسم او قید شده است ، در مقابل اشخاص ثالث ، حکم شریک ضامن در شرکت تضامنی را خواهد داشت.
سرمایه شرکا ممکن است نقدی یا غیر نقدی باشد و لازم است که تمام سرمایه نقدی پرداخت شود و تمام سهم الشرکه غیر نقدی قیمت گذاری و تسلیم شود. سرمایه شرکت با مسئولیت محدود را نمی توان به سهام تقسیم کرد ؛ همچنین سهم الشرکه شرکا را نیز نمی توان به شکل اوراق تجاری قابل انتقال درآورد. سهم الشرکه قابل انتقال به غیر نیست ، مگر با رضایت عده ای از شرکا که لااقل سه چهارم سرمایه متعلق به آن ها باشد و اکثریت عددی نیز داشته باشند ؛ و انتقال وقتی واجد اعتبار است که به موجب سند رسمی صورت گیرد. اداره امور شرکت بر عهده مدیر یا مدیرانی است که شرکا آن ها را از بین خود یا از خارج، برای مدت محدود یا نامحدود انتخاب می کنند. هر یک از شرکا به نسبت سهم الشرکه ای که در شرکت دارد ، دارای رای است ؛ مگر اینکه اساسنامه ، ترتیب دیگری پیش بینی کرده باشد. تقسیم منافع شرکت بین شرکا به نسبت سرمایه آن هاست ؛ مگر اینکه اساسنامه مقررات دیگری را در این باره تعیین کرده باشد. برای شرکت با مسئولیت محدود ، هر گاه تعداد شرکای آن دوازده نفر یا کمتر باشند ، بازرسی پیش بینی نشده است ، ولی اگر تعداد شرکا سیزده نفر یا بیشتر باشد ، هیئتی به نام هیئت نظار ، مرکب از سه نفر عضو تشکیل می شود. مدت عضویت در هیئت نظار یک سال است.
4. شرکت تضامنی
شرکت تضامنی، شرکتی است که تحت اسم مخصوص برای امور تجاری، بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می شود. اگر دارایی شرکت برای پرداخت تمام بدهی های شرکت کافی نباشد ، هر یک از شرکا مسئول پرداخت تمام بدهی های شرکت است. هر قراری که بین شرکا برخلاف این ترتیب داده شده باشد ، در مقابل اشخاص ثالث کان لم یکن خواهد بود.
در نام شرکت ، عبارت " شرکت تضامنی " و لااقل اسم یکی از شرکا باید ذکر شود. به علاوه در صورتی که نام شرکت مشتمل بر نام تمام شرکا نباشد ، بعد از اسم شریک یا شرکایی که ذکر شده است ، کلماتی از قبیل " و شرکا"  یا " و برادارن " باید قید شود.
مادام که شرکت تضامنی منحل نشده است ، بدهیهای آن را باید از خود شرکت مطاله کرد ؛ یعنی قبل از انحلال ، دارایی خود شرکت وثیقه طلب طلبکاران آن است و پس از انحلال، نخست دارایی شرکت بین طلبکاران وی تقسیم می شود. اگر دارایی شرکت برای پرداخت تمام طلب طلبکاران کافی نباشد، آن ها می توانند برای گرفتن باقیمانده طلب خود به شرکا مراجعه کنند و آن را از دارایی شخصی آن ها وصول کنند؛ بنابراین دارایی شرکت تضامنی، حایل بین طلبکاران شرکت و دارایی شرکاست و تا وقتی که شرکت تضامنی منحل نشود و پس از انحلال و پرداخت طلب طلبکاران طلبی باقی نماند ، طلبکاران شرکت حق مراجعه به شرکا را ندارند. طلبکاران برای وصول باقیمانده مذکور می توانند به اختیار خود به هر یک از شرکا منفرداَ یا به دو یا چند و یا همه آن ها مجتمعاَ مراجعه و علیه آن ها در دادگاه اقامه دعوی کنند. در هر حال هیچ یک از شرکا حق ندارد به استناد اینکه میزان باقیمانده بدهی شرکت از میزان سرمایه او در شرکت ، تجاوز می کند از پرداخت بدهی مذکور خودداری کند و استناد وی در دادگاه مسموع نخواهد بود. هر قراری که بین شرکا برخلاف این نرتیب گذاشته شده باشد ، در مقابل طلبکاران شرکت باطل است ؛ زیرا اصل تضامن جزء ذات شرکت تضامنی و از مقررات آمره قانونی است و قرارهای شخصی شرکا نمی تواند آن را برهم زند ؛ ولی چنین قرارهایی در روابط بین شرکا لازم الرعایه است ؛ زیرا تعارضی با اصل فوق الاشعار ندارد. در رابطه بین شرکا ، مسئولیت هر یک از آن ها در پرداخت بدهی های شرکت ، به نسبت سرمایه ای است که در شرکت گذاشته اند ، مشروط بر اینکه شرکا در بین خود قرار دیگری نگذاشته و ترتیب دیگری اتخاذ نکرده باشند. در هر حال هر گاه احدی از شرکا یا بعضی از آن ها طلب طلبکاران شرکت را بپردازد، می تواند به هر کدام از شرکای دیگر مراجعه کند و قسمتی از پرداختی خود را به نسبت سرمایه ای که وی در شرکت دارد از او وصول کند.
سرمایه شرکا ممکن است نقدی و غیر نقدی باشد. شرکت تضامنی وقتی تشکیل می شود که تمام سرمایه نقدی پرداخت و سهم الشرکه غیرنقدی، تقویم و تسلیم شده باشد. هیچ یک از شرکا نمی تواند سهم خود را به دیگری منتقل کند ، مگر اینکه تمام شرکا به این امر رضایت دهند. امور شرکت را مدیر یا مدیرانی اداره می کنند که شرکا آن ها را از بین خود یا از خارج انتخاب می کنند. تقسیم منافع شرکت بین شرکا و حق رای شرکا در امور مربوط به شرکت ، به نسبت سهم الشرکه ای است که در شرکت دارند، مگر اینکه شرکتنامه ترتیب دیگری را اتخاذ کرده باشد. مسئولیت مدیر یا مدیران شرکت تضامنی در مقابل شرکا همان مسئولیتی است که وکیل در مقابل موکل دارد.
5. شرکت نسبی
شرکت نسبی یکی دیگر از شرکت های شخصی است که با اتکا بر شخصیت و اعتبار شرکا تشکیل شده ، فعالیت می کند. در تعریف شرکت نسبی می توان گفت : شرکت نسبی شرکتی است که برای امور تجاری، در تحت اسم مخصوص بین دو یا چند نفر تشکیل می شود و مسئولیت هر یک از شرکا در برابر بدهی های شرکت به نسبت سرمایه ای است که در شرکت گذاشته است ، بنابراین هر گاه دارایی شرکت برای پرداخت تمام بدهی های آن کافی نباشد ، هر یک از شرکا بر خلاف شرکت تضامنی، مسئول پرداخت تمام باقیمانده آن نیست بلکه به نسبت سرمایه ای که در شرکت دارد، مسئول پرداخت است. در شرکت نسبی نیز مانند شرکت تضامنی، دارایی شرکت حایل بین طلبکاران شرکت و دارایی شرکاست و تا وقتی شرکت منحل نشود و پس از انحلال و پرداخت طلب طلبکاران ، باقیمانده ای از طلب آن ها نماند ، طلبکاران شرکت حق مراجعه به شرکا را ندارند.
در نام شرکت نسبی ، عبارت " شرکت نسبی " و لااقل اسم یک نفر از شرکا باید ذکر شود. در صورتی که اسم شرکت مشتمل بر نام تمام شرکا نباشد ، بعد از اسم شریک یا شرکایی که ذکر شده است ، کلماتی از قبیل " و شرکا " یا " و براداران " باید قید شود. سرمایه شرکا ممکن است نقدی و غیر نقدی باشد.
شرکت نسبی وقتی تشکیل می شود که تمام سرمایه نقدی تادیه و سهم الشرکه غیر نقدی، تقویم و تسلیم شده باشد. منافع شرکت به نسبت سهم الشرکه که بین شرکا تقسیم می شود ، مگر آنکه شرکتنامه ترتیب دیگری مقرر کرده باشد. همچنین حق رای شرکا به نسبت سرمایه آن هاست ، مگر اینکه شرکتنامه ترتیب دیگری را معین کند. در شرکت نسبی هیچ یک از شرکا جز با رضایت همه آن ها نمی تواند سهم خود را به دیگری منتقل کند. مدیریت شرکت بر عهده مدیرانی است که شرکا از بین خود یا از خارج انتخاب می کنند و مسئولیت آن ها در برابر شرکا مانند دمسئولیت مدیران شرکت تضامنی، همان مسئولیتی است که وکیل در برابر موکل دارد.
6. شرکت مختلط سهامی
شرکت مختلط سهامی، شرکتی است که تحت اسم مخصوصی، بین یک عده شرکای سهامی و یک یا چند نفر شریک ضامن تشکیل می شود. شرکای سهامی کسانی هستند که سرمایه آن ها به صورت سهام متساوی القیمه درآمده و مسئولیت آن ها تا میزان سرمایه ای است که در شرکت دارند. شریک ضامن کسی است که سرمایه او به صورت سهام درنیامده و مسئول کلیه بدهی هایی است که ممکن است علاوه بر دارایی شرکت پیدا شود. در صورت تعدد شریک ضامن ، مسئولیت آن ها در مقابل طلبکاران شرکت و روابط آن ها با یکدیگر تابع مقررات شرکت تضامنی خواهد بود.
در نام شرکت باید عبارت " شرکت مختلط " و لااقل اسم یکی از شرکای ضامن قید شود. بهتر است کلمه " سهامی " نیز در آن ذکر شود تا تمیز آن در بادی امر از شرکت مختلط دیگر ممکن باشد.
مدیریت شرکت مختلط سهامی، مخصوص به شریک یا شرکای ضامن است که می توانند خود ، مدیریت را بر عهده بگیرند و یا شخص یا اشخاص دیگری به عنوان مدیر شرکت تعیین کنند. در هر یک از شرکت های مختلط سهامی، هیئت نظار مرکب از لااقل سه نفر وجود دارد. اعضای هیئت باید از شرکا باشند و انتخاب آن ها با مجمع عمومی شرکاست. ترتیب انتخاب هیئت نظار و مدت آن در اساسنامه تعیین می شود و در هر حال اولین هیئت نظار برای یک سال انتخاب خواهد شد.
اعضای هیئت نظار دفاتر و صندوق و کلیه اسناد شرکت را بررسی و همه ساله گزارشی به مجمع عمومی تسلیم می کنند. هیئت نظار می تواند شرکای شرکت را برای تشکیل مجمع عمومی دعوت کند. می توان گفت که تعداد شرکای شرکت مختلط سهامی حداقل باید 4 نفر باشد ؛ زیرا بنا بر آنچه گفته شد ، در شرکت مختلط  سهامی حداقل وجود سه نفر از شرکا برای عضویت در هیئت نظار و یک نفر شریک ضامن برای مدیریت لازم است و طبق اصول کلی، مدیر شرکت نمی تواند عضو هیئت نظار که سمت بازرسی شرکت را دارد باشد.
7. شرکت مختلط غیر سهامی
شرکت مختلط غیر سهامی، شرکتی است که برای امور تجاری، در تحت اسم مخصوصی، بین یک یا چند نفر شریک ضامن و یک یا چند نفر شریک با مسئولیت محدود ، بدون انتشار سهام تشکیل می شود. شریک ضامن مسئول کلیه بدهی هایی است که ممکن است علاوه بر دارایی شرکت پیدا شود. شریک با مسئولیت محدود کسی است که مسئولیت او فقط تا میزان سرمایه ای است که در شرکت دارد.
در نام شرکت باید " شرکت مختلط " و لااقل اسم یکی از شرکای ضامن قید شود. بهتر است کلمه " غیر سهامی " نیز در آن ذکر شود تا تمیز آن از شرکت مختلط دیگر آسان باشد.
هر گاه شریک ضامن بیش از یک نفر باشد ، مسئولیت آن ها در مقابل طلبکاران شرکت و روابط آن ها با یکدیگر ، تابع مقررات راجع به شرکت تضامنی خواهد بود. مدیریت شرکت مختلط غیر سهامی، مانند شرکت مختلط سهامی به عهده شریک یا شرکای ضامن است که می توانند مدیر یا مدیرانی برای شرکت تعیین کنند یا خود شخصاَ مدیریت شرکت را عهده دار شوند. تشکیل شرکت مختلط غیر سهامی، با دو نفر شریک ممکن است ؛ زیرا همان طور که در بالا گفته شد ، برای تشکیل آن یک نفر شریک ضامن و یک نفر شریک با مسئولیت محدود می تواند کافی باشد.

مراحل شستشو استریل و پک کردن ابزار دندانپزشکی

هدف از استریل کردن وسایل در دندانپزشکی چیست؟

هدف اصلی محافظت از بیمار، سلامت در برابر عفونت و ارائه درمان با کیفیت در محیطی عاری از میکروب است.ایمپلنت دندان در رشت انجمن‌های دندانپزشکی دستورالعمل‌هایی را به متخصصان دندانپزشکی توصیه کرده اند که شامل پیروی صحیح از مراحل استریل کردن ابزار و هندپیس است که منجر به بهبود کنترل عفونت و مدیریت بیماری می‌شود.

مراحل استریل کردن 

باید برای پاک سازی میکروب‌ها و عوامل بیماری زا روش‌هایی را به صورت متوالی و همیشگی انجام داد. این فرآیندها شامل تمیز کردن مناسب ابزار، استریل کردن، بسته بندی و نگهداری در محفظه UV  برای حفظ استریل ابزار برای مدت طولانی تر است.

فرآیند قبل از عقیم سازی یا استریلیزاسیون

ضروری ترین بخش در استریل کردن، عقیم سازی است. بدون پیروی از فرآیند پیش استریلیزاسیون، نمی توان به استریلیزاسیون مناسب دست یافت. بهتر است حذف زباله و ذرات آلوده از سطح ابزار چند بار مصرف با استفاده از پاک کننده‌های اولتراسونیک انجام شود.

پاک کننده اولتراسونیک جایگزین شستشوی دستی

معمولا ابزار را می‌خیسانند و سپس با مسواک و مواد مخصوص آنها را شسته و آبکشی می‌نمایند. اما در پاکسازی با پاک کننده‌های اولتراسونیک از امواج اولتراسونیک برای تمیز کردن ابزار استفاده می‌شود. این روش مفیدتر از تمیز کردن دستی است. این دستگاه‌ها آلودگی‌هایی مانند لکه‌های خون و باله‌ها را بدون آسیب رساندن به خود ابزار از بین می‌برند. یک پاک کننده اولتراسونیک از امواج با فرکانس بالا استفاده می‌کند. این امواج مایع درون مخزن را بر هم می‌زند و حباب‌هایی ایجاد می‌کنند. حباب‌های ترکیده و انرژی بالایی تولید می‌شود، به این فرایند اثر کاویتاسیون می‌گویند. همانطور که حباب می‌ترکد، محلول تمیز کننده به سمت قسمت‌های غیرقابل دسترس از اجسام غوطه ور در مخزن می‌رود و ابزار را برای فرآیند بعدی آماده می‌کند.

استریل کننده بخار یا اتوکلاو

استریل کردن با بخار موثرترین روش ضد عفونی است. هنگامی که آب مقطر تحت فشار گرم می‌شود، بخاری ایجاد می‌شود که برای از بین بردن میکروارگانیسم‌ها بسیار موثر است. ابزارهای جراحی قابل استفاده مجدد هنگامی که در داخل دستگاه استریل کننده بخار قرار می‌گیرند به طور موثر استریل می‌شوند. در این فرایند‌هاگ‌های رویشی باکتری‌ها به همراه ویروس غیرفعال می‌شوند. استریلیزاسیون بخار تحت فشار توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) و سازمان غذا و دارو (FDA) تایید و توصیه می‌شود. استریلیزاسیون بخار تحت فشار کاملا اقتصادی و به صرفه است. اثر استریلیزاسیون پایدار و قابل اعتماد است و می‌توان از آن در اکثر ابزارهای دندانپزشکی استفاده کرد. زمان استریلیزاسیون کوتاه و تعداد زیادی از ابزار‌ها در یک بار استریل می‌شوند. این روش استریل کردن وسایل دندانپزشکی را آسان و ساده می‌کند.

اتوکلاو نوع B:

برای کلینیک‌های دندانپزشکی اتوکلاو نوع B بیشتر توصیه می‌شود. اتوکلاو نوع Bیا کلاس B به شما کمک می‌کند بهترین کیفیت درمان را در کار‌های دندانپزشکی خود ارائه دهید. این دستگاه‌ها دارای سیکل خلاء سه گانه هستند. 

  • یک چرخه قبل از خلاء، هوای موجود در داخل محفظه را برای روش استریل‌سازی موثر جابجا می‌کند.
  • چرخه مرطوب که باعث استریل کردن ابزار دندانپزشکی می‌شود. 
  • چرخه خلاء دیگر پس از استریل کردن، رطوبت را از محفظه برای چرخه خشک مناسب خارج می‌کند. 

این فرایند‌ها باعث می‌شود اتوکلاو برای کلینیک‌های دندانپزشکی مناسب باشد. اتوکلاو نوع B استریل کردن ابزار متخلخل و توخالی را می‌تواند بار‌ها به طور موثر انجام داده و بیشتر برای ابزار‌های جراحی استفاده می‌شود.

روش پس از عقیم سازی و استریلیزاسیون

روش‌های پس از عقیم سازی برای حفظ استریل ماندن ابزار ضروری است. ابزار باید به گونه ای نگهداری شوند که احتمال آلودگی کاهش یابد. بسته‌های ابزار استریل باید با احتیاط و بدون له شدن، خم شدن یا سوراخ شدن در بسته مهر و موم و نگهداری شوند. برای جلوگیری از همه این موارد، استفاده از محفظه UV برای جلوگیری از ورود آلودگی توصیه می‌شود.

پک کردن ابزار دندانپزشکی زمانی اتفاق می‌افتد که میکروارگانیسم‌ها در یک طول موج خاص (۲۰۰ تا ۲۸۰ نانومتر) در معرض اشعه UV قرار می‌گیرند. در داخل محفظه اشعه ماوراء بنفش وجود دارد. این اشعه توانایی تولید مثل باکتری‌ها را از بین می‌برد و غیرفعال شدن با سرعت بیشتری اتفاق می‌افتد، به طوری که دیگر تهدیدی برای سلامت انسان ندارند. 

بسته بندی و پک کردن ابزار

بسته بندی ابزارها باید در محیطی عاری از آلودگی با دست تمیز و دستکش انجام شود. کیسه‌های استریلیزاسیون، از مواد پلاستیکی و کاغذی برای دید مناسب ابزارهای داخل آن ساخته شده اند. طرف کاغذی این پک‌ها، دارای نشانگر داخلی برای تایید استریلیزاسیون است. همچنین نگهداری مناسب از وسایل استریل شده و حمل و نقل ایمن کیت‌ها پس از استریلیزاسیون، جراحی ایمن دندان را تضمین می‌کند.

عقیم سازی چیست؟

عقیم سازی فرآیندی است که انواع میکروارگانیسم‌ها، باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها و‌هاگ‌های رویشی را از سطح ابزار از بین می‌برد تا از آلودگی و انتقال بیماری جلوگیری کند. گندزدایی یا ضدعفونی فرآیندی است که طی آن باکتری‌ها و قارچ‌ها حذف شده و بی ضرر می‌شوند. بنابراین ضدعفونی جایگزینی برای استریلیزاسیون نیست. 

مزایای استریلیزاسیون چیست؟

  • رشد باکتری‌ها را در سطح ابزار از بین می‌برد.
  • کاهش تعداد بارهای زیستی (تعداد باکتری‌های غیر استریل ساکن در سطح)

اصول کلی استریلیزاسیون برای ابزارهای دندانی

اگر ابزار یا وسیله ای تمیز نباشد، نمی توان آن را استریل کرد. بنابراین، اولین مرحله در استریل کردن ابزار، تمیز کردن و شستن آنهاست. دستورالعمل‌هایی که شرکت سازنده ابزار برای تمیز کردن وسایل توصیه کرده اند را بررسی کنید. به عنوان مثال، برخی از دستورالعمل‌های شرکت‌های سازنده ابزار دندانپزشکی توصیه می‌کنند برخی از ابزار که قابلیت جدا شدن دارند را ابتدا از هم جدا کرده و سپس استریل نمایید. در نهایت برای استفاده دوباره به هم متصل و مونتاژ کنید. 

برای استفاده از کاست‌های دندانپزشکی، یکی از سازندگان این ابزار آلات دندانپزشکی معتقد است که کاست باید در هر بار استفاده به مدت ۱۶ دقیقه در دستگاه اولتراسونیک قرار گیرد. دستورالعمل‌های شرکت سازنده باید دقیقاً دنبال شود تا اطمینان حاصل شود که بار زیستی تا حد امکان بر روی ابزار، دستگاه‌ها و ظروف ابزار قبل از استریل کردن کاهش می‌یابد. اگر تصمیم دارید برای تمیز کردن، ابزار را در دستگاه اولتراسونیک قرار دهید ابتدا ابزار را بشویید تا اطمینان حاصل شود که تمام باقی مانده مواد شوینده و آلودگی‌ها پاک شده است. 

یکی از اصول مهم استریلیزاسیون این است که ماده ضدعفونی کننده مانند بخار باید بتواند با تمام سطوح اقلامی که قرار است استریل شوند تماس پیدا کند. به عنوان مثال اگر مواد کامپوزیت روی ابزار باقی بماند، استریل کردن کافی نخواهد بود زیرا ماده استریل کننده نمی تواند به چنین موانعی نفوذ کند.

سه طبقه بندی استریل کردن ابزار دندانپزشکی 

سیستم طبقه بندی Spaulding به طور کلی برای اطمینان از ایمن بودن ابزارها و دستگاه‌ها معمولا ملاک قرار می‌گیرد. این سیستم شامل سه طبقه بندی ابزار دندانپزشکی به بحرانی، نیمه بحرانی و غیر بحرانی است.

موارد بحرانی

ابزارها یا وسایل دندانپزشکی به بافت نرم یا استخوان نفوذ می‌کنند. برخی از ابزار‌ها وارد جریان خون یا سایر بافت‌های معمولی شده و یا با آن تماس پیدا می‌کنند. به عنوان مثال می‌توان به بیوپسی، جراحی پریودنتال، جراحی اپیکال و جراحی ایمپلنت اشاره کرد. هر وسیله ای که در این دسته قرار می‌گیرد باید استریل شوند. استریلیزاسیون با بخار رایج ترین نوع استریلیزاسیون حرارتی در دندانپزشکی است. با این حال، دستورالعمل‌های سازنده را بررسی کنید تا مطمئن شوید که از نوع صحیح استریلیزاسیون و و پارامترهای صحیح استفاده می‌شود.

موارد نیمه بحرانی

ابزارها یا دستگاه‌ها با پوست یا غشاهای مخاطی سالم دهان تماس پیدا می‌کنند. این طبقه بندی تقریباً بیشتر ابزارها و وسایلی را که وارد دهان می‌شوند اما با بافت استریل یا سیستم عروقی تماس ندارند، پوشش می‌دهد. در حالت ایده‌آل، اقلام نیمه بحرانی باید استریل یا حداقل، ضدعفونی شوند. همچنین می‌توان آنها را با مواد شیمیایی سرد استریل کرد. استریل به این معنی است که همه موجودات غیرفعال می‌شوند، در حالی که ضد عفونی به عنوان از بین بردن همه موجودات به جز‌هاگ‌های باکتری تعریف می‌شود.

تنها تفاوت بین ضدعفونی سطح بالا و استریلیزاسیون شیمیایی سرد، مدت زمانی است که اقلام باید غوطه ور شوند. همچنین باید دقت داشته باشید مواد شیمیایی که توسط FDA تایید شده ناد در این روش به کار گرفته شوند.

موارد غیر بحرانی

موارد غیر بحرانی فقط با پوست سالم تماس می‌گیرند اما با غشاهای مخاطی تماس ندارند. این موارد نیاز به ضدعفونی سطح پایین یا متوسط دارند. اسپری یا دستمال مرطوب ضد عفونی کننده برای این موارد مناسب است. 

چگونه ابزار دندانپزشکی که قابلیت استریل با گرما را ندارند استریل کنیم؟ 

ابزارها و وسایل حیاتی نیاز به استریل کردن دارند. اگر برای استفاده از وسایل در موارد بحرانی نتوانیم وسیله را با گرما استریل کنیم، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) توصیه می‌کند آن مورد استریلیزاسیون سرد تمیز کنید. 

ثبت نام در دفتر ثبت تجاری چه اهمیتی دارد ؟

در قانون تجارت ایران شرایط خاصی برای تاجر بودن و اشتغال به تجارت پیش بینی نشده است ولی به ملاحظات ذیل باید در این مورد توجه کرد.
پلمپ دفاتر 1. با توجه به اینکه تجارت نیازمند یک سلسله عملیات حقوقی ، تعهدات و قراردادهاست طبیعتاَ تاجر باید طبق مقررات قانون مدنی دارای اهلیت باشد.
2. اشتغال به بعضی از رشته های مخصوص تجارت مثل داروسازی ، مستلزم داشتن پروانه مخصوص است.
3. تاجر دارای یک سلسله تکالیف خاصی است که از جمله آن ها داشتن دفاتر تجاری و ثبت نام در دفتر ثبت تجاری است. این دو تکلیف در قانون تجارت ایران پیش بینی شده است.
در ذیل راجع به ثبت نام در دفتر ثبت تجاری و اهمیت آن سخن خواهیم گفت. لطفاَ ما را تا انتهای این مقاله همراهی بفرمایید. خاطر نشان می شویم در صورت مواجه شدن با هر گونه سوال و یا ابهامی در این رابطه می توانید با همکاران ما در ثبت شرکت فکر برتر تماس حاصل فرمایید. متخصصان ما در این مرکز، از طریق مشاوره ی تلفنی رایگان شما را راهنمایی خواهند کرد.

  • ثبت نام در دفتر ثبت تجاری

مطابق ماده 16 قانون تجارت و ماده 1 آیین نامه دفتر ثبت تجاری، هر کس در ایران به شغل تجارت اشتغال ورزد باید نامش را در محلی که مشغول فعالیت است به ثبت برساند . عمل ثبت تجاری در یکی از ادارات، دوایر یا شعب سازمان ثبت اسناد و املاک کشور صورت می گیرد در هر محلی که این ادارات موجود نباشد به صورت موقت در دفاتر اسناد رسمی مبادرت به ثبت می نمایند ( مواد 16 تا 19 ق. ت) به استناد نظامنامه راجع به مواد فصل دوم و باب سوم قانون تجارت کلیه تجار مکلفند شماره ثبت تجارتخانه خود را بر روی همه اوراق و اسناد منتشر درج کنند. همینطور باید کلیه تغییرات مندرج در تجارتخانه از جمله تصفیه ، حجر ، ممنوعیت معاملاتی و ... در دفتر ثبت تجاری ثبت گردد.
دفتر ثبت تجاری در بسیاری از کشورها وجود دارد و اهمیت آن به قرار ذیل است :
الف ) دلالت تاجر بودن
در کشورهایی که دلیل تاجر بودن شخصی است نه موضوعی، ثبت در دفاتر ثبت تجاری بهترین وسیله برای اثبات تاجر بودن است و بنابراین ثبت نام شخص در دفتر ثبت تجاری او را مشمول مقررات مربوط به تجار خواهد کرد.
ب) اطلاع از تعداد و نوع فعالیت تجار
اطلاع از تعداد و نوع فعالیت و رشته تجاری تجار از مسائلی است که مسئولین هر کشوری از نظر برنامه ریزی ها و توسعه اقتصادی باید آمار دقیق آن را بدانند و در درجه اول از روی دفتر ثبت تجاری است که می توان به این اطلاعات دسترسی پیدا کرد.
ج) اطلاع تجار از وضع یکدیگر
تجار برای معامله با یکدیگر، از نظر میزان سرمایه ، نوع تجارت و حدود اختیارات مسئولین تجاری با خبر باشند و بهترین وسیله همین دفتر ثبت تجاری است که نام تاجر و خلاصه وضعیت او در آن ثبت است و هر کس می تواند با مراجعه به دفتر ثبت تجاری از وضع تجار باخبر شود.
د) روشن کردن وضعیت مالیاتی
طبق ماده 184 قانون مالیات های مستقیم مصوب 3/ 12/ 1366 " ادارات ثبت مکلف اند در آخر ماه فهرست کامل شرکت ها و موسساتی را که در طول ماه به ثبت می رسند و تغییرات حاصله در مورد شرکت ها و موسسات موجود و نیز نام اشخاص حقیقی یا حقوقی را که دفتر قانونی به ثبت رسانده اند با ذکر تعداد دفاتر ثبت شده و شماره های آن به اداره امور اقتصادی و دارایی محل اقامت موسسه ارسال دارند." بنابراین از نظر مسائل مالیاتی نیز ثبت نام در دفاتر ثبت تجاری دارای اهمیت است.
ه) اعطای بعضی امتیازات
اعطای بعضی امتیازات به تجار از جمله اعطای کارت بازرگانی به آنان منوط به ثبت نام در دفتر ثبت تجاری است.

سیگار بعد از عصب کشی مجاز نیست

سیگار کشیدن و بهبودی بعد از عصب کشی

سیگار بر روند بهبودی پس از عصب کشی تأثیر منفی می‌گذارد.ایمپلنت اقساطی در رشت عصب کشی نیاز به جراحی دهان دارد و دهان شما در روزهای بعد از جراحی بسیار حساس و آسیب پذیر است. پس از عصب کشی، باید دستورالعمل‌های مراقبتی که بعد از آن توسط دندانپزشک تجویز می‌شود را به طور کامل انجام دهید. در چند ساعت اول پس از عصب کشی، دهان شما همچنان بی حس خواهد بود، بنابراین تا زمانی که بی حسی موضعی به طور کامل از بین نرفته است، نباید مایعات داغ مصرف نمایید.

سیگار چگونه روی بافت لثه تاثیر می‌گذارد؟

از آنجایی که سیگار جریان خون را کاهش می‌دهد، اکسیژن و سایر مواد مغذی کافی نمی‌تواند به لثه‌ها برسد. همین عامل می‌تواند زمان بهبودی را طولانی‌تر کرده و باعث سایر مشکلات سلامت دهان شود.

باید در مدت نقاهت از استعمال دخانیات خودداری کنید، زیرا می‌تواند روند بهبودی را به تاخیر بیندازد. سیگار حاوی مواد شیمیایی سمی‌است که باعث سرطان می‌شود و اساساً بافت حساس دهان را مسموم می‌کند.

مراقبت بعد از عصب کشی

  • پس از دریافت عصب کشی، بی حسی موضعی تا چند ساعت از بین نمی‌رود. مهم است که از مصرف هر چیزی غیر از آب سرد خودداری کنید تا از گاز گرفتن تصادفی دهان یا سوزاندن خود با مایعات داغ جلوگیری شود.
  • هنگامی‌که داروی بی حسی از بین رفت، می‌توانید غذا بخورید. اما باید با غذاهای نرم شروع کنید و با طرف دیگر دهان بجوید. برای چند روز غذاهای نرم تر مانند ماست، بستنی، بلغور جو دوسر و پوره سیب زمینی مصرف نمایید. 
  • ممکن است در روزهای بعد کمی‌ناراحتی، درد یا تورم احساس کنید، اما این حالت خفیف بوده و درد کمی‌احساس خواهید کرد. برای تسکین، می‌توانید از داروهای ضد درد و کیسه یخ برای کاهش تورم استفاده نمایید. در عرض سه روز باید بتوانید به روال عادی خود بازگردید، اما تا آن زمان نباید از با نی مایعات بنوشید یا سیگار بکشید. 

آیا بعد از عصب کشی سیگار کشیدن مجاز است؟

سیگار کشیدن پس از یک عصب کشی، نه تنها مانع بهبودی می‌شود، بلکه در صورت کشیدن سیگار در مقابل سایر بیماری‌های دهان و دندان نیز آسیب‌پذیرتر می‌شوید.

اجتناب از استعمال دخانیات می‌تواند منجر به سلامت دهان و دندان و همچنین کاهش احتمال ابتلا به درمان کانال ریشه یا عصب کشی شود.

چرا نباید بعد از عصب کشی سیگار بکشید؟

دلایل زیادی برای اجتناب از سیگار کشیدن بعد از عصب کشی وجود دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم.

  • مضرات سیگار باعث افزایش نیاز به درمان عصب کشی می‌شود. 
  • با اختلال در خونرسانی باعث عدم بهبودی به موقع می‌شود. 
  • انجمن دندانپزشکی آمریکا هیچ کدام از محصولات حاوی تنباکو را تایید نکرده است. به همین دلیل قبل و بعد از عصب کشی باید از آن اجتناب کنید. 

سایر عوامل مخرب سیگار بر سلامت دهان و دندان 

سیگار کشیدن به طور کلی برای سلامت دهان و دندان شما خوب نیست، اما ممکن است شما را به طور ویژه در معرض ابتلا به خرابی دندان و عصب کشی قرار دهد.

در بررسی‌های انجام شده مشخص شد که افراد سیگاری قطعا نیاز به عصب کشی دندان پیدا خواهند کرد. در واقع افراد سیگاری ۷ برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری در معرض خرابی دندان قرار می‌گیرند. اما اگر سیگار را ترک کنید این احتمال کاهش پیدا می‌کند. 

چه مدت بعد از عصب کشی  باید سیگار کشید؟

روند بهبود عصب کشی از چند روز تا ۲ هفته طول می‌کشد. بهتر است در این مدت از سیگار دوری کنید. اما قبل از ۷۲ ساعت بهتر است به سراغ سیگار نروید. 

افرادی که سیگار می‌کشند، بیشتر مستعد عوارض ناشی از عصب کشی هستند. سیگار می‌تواند باعث التهاب شود. همینطور بدن افراد سیگاری کمتر قادر به مبارزه با عفونت است و شما در معرض خطر ابتلا به عفونت پس از عصب کشی قرار می‌گیرید. سیگار همچنین به تحلیل استخوان کمک می‌کند، نحوه حمل اکسیژن خون را کاهش می‌دهد و منجر به اختلال در عملکرد رگ‌های خونی می‌شود.

سیگار کشیدن خطر عوارض عصب کشی را افزایش می‌دهد، بهبودی شما را طولانی تر می‌کند و خطر نیاز به عصب کشی و سایر درمان‌های دندانی را افزایش می‌دهد. با کشیدن سیگار مستقیماً بعد از عصب کشی، اثرات مثبت درمان را معکوس می‌کنید. اگر به تلاش برای ترک سیگار فکر می‌کردید، ممکن است اکنون زمان خوبی برای انجام اقدامات لازم برای این کار باشد.

جایگزین‌های سیگار کشیدن

عصب کشی زمان و هزینه می‌برند، بنابراین ترک سیگار برای مدت کوتاهی می‌تواند شما را در دراز مدت نجات دهد. دندانپزشکان درک می‌کنند که به دلیل ماهیت اعتیادآور سیگار، ترک آن می‌تواند دشوار باشد. اما باید با فعالیت‌ها و عادات مثبت دیگر خود را مشغول کنید. چندین کار وجود دارد که می‌توانید برای به تاخیر انداختن نیاز به سیگار کشیدن امتحان کنید. برخی عبارتند از:

  • زمانی که میل به سیگار کشیدن دارید، خود را مشغول کاری کنید تا سرگرم شوید. 
  • جویدن آدامس و آبنبات برای مشغول کردن دهان
  • نوشیدن آب زیاد
  • یک ورزش را انتخاب کنید و خود را با آن سرگرم نمایید.
  • مدیتیشن به شما در ترک سیگار کمک می‌کند.

سیگار کشیدن چه مشکلاتی را برای دندان‌ها به وجود می‌آورد؟

دخانیات و تنباکو همیشه مشکلاتی برای دهان و سایر اندام‌های بدن ایجاد می‌کند. مواد سمی‌داخل سیگار به بافت‌های زنده دهان نفوذ کرده و باعث درست عمل نکردن آنها می‌شود. زیرا خون رسانی به بافت‌های زنده را کاهش می‌دهد. همچنین سیگار سیستم ایمنی بدن را مختل کرده و عفونت و باکتری به سرعت به لثه حمله میکند. پس از این حمله لثه دچار عفونت و خونریزی می‌شود.

افراد سیگاری چند بار در سال باید به دندانپزشک مراجعه کنند؟

چه سیگار بکشید چه نکشید حداقل دو بار در سال باید به دندانپزشکی بروید. حتما به دندانپزشک در مورد سیگار کشیدن خود بگویید تا بهتر بتواند شما را درمان کند. در صورت درد، التهاب و تغییر رنگ لثه به احتمال زیاد دندان شما باید عصب کشی شود.