عوارض و مضرات کامپوزیت دندان

چرا دندان‌ها پس از نصب کامپوزیت دچار حساسیت می‌شوند؟

از آنجایی که میزان تراش دندان برای کامپوزیت، بسیار کمتر از میزان آن برای لمینت است و مقدار بسیار جزئی از سطح مینای دندان تراشیده می‌شود، طبیعی است که دندان‌ها دچار حساسیت شوند. متخصص لمینت دندان رشت علاوه بر این قرار دادن مواد خارجی بر روی سطح دندان از جمله چسب و مواد کامپوزیت خود می‌تواند دلیل دیگری برای واکنش نشان دادن دندان‌ها و حساس شدن آنها باشد.
به طور کلی لازم است بدانید که این حساسیت‌ها موقتی هستند و پس از حدود ۱۰ روز از بین می‌رود.
چنانچه میزان حساسیت دندان‌ها بیش از ۲ هفته طول بکشد باید به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا علت باقی ماندن طولانی مدت آن مورد بررسی قرار بگیرد و در صورت وجود مشکل هرچه سریع‌تر درمان شود.

ونیر کامپوزیت دندان چه عوارضی دارد؟

همانند سایر روش‌های درمانی و ترمیمی دندان، در برخی موارد احتمال بروز عوارضی وجود دارد که در ادامه به عوارض ونیر کامپوزیت اشاره کرده‌ایم:

  1. حساس شدن دندان‌ها

    حساس شدن دندان‌ها به دمای سرد و گرم پس از کامپوزیت کردن، عارضه‌ای کوتاه مدت بوده که با گذشت چند روز بهبود پیدا می‌کند و معمولاً به فرد توصیه می‌شود که در طول این مدت زمان از خمیر دندان‌های مخصوص دندان‌های حساس استفاده کنند و از مصرف غذاهای داغ یا خیلی سرد اجتناب کند.

  2. مشکل در جویدن غذا یا صحبت کردن

    نصب کردن کامپوزیت بر روی دندان باید با دقت و ظرافت بسیار زیادی انجام شود و مرحله بررسی کردن وضعیت ونیرها با استفاده از کاغذ کاربن که آخرین مرحله از نصب است، باید با دقت مورد ارزیابی قرار بگیرد تا فرد دچار مشکل جویدن غذا و یا صحبت کردن نشود.

  3. بوی بد دهان

    فاصله افتادن بین کامپوزیت و خط لثه به دلیل عدم نصب صحیح توسط دندانپزشک و یا بر اثر بیماری‌های لثه که باعث عقب نشینی آن می‌شوند، باعث ایجاد فضایی برای تجمع باکتری‌ها و ذرات غذایی می‌شود که یکی از عوارض آن ایجاد بوی بد دهان می‌باشد.

  4. پوسیده شدن دندان‌ها

    علتی که در مورد قبلی برای ایجاد بوی بد دهان بیان کردیم، به مرور می‌تواند موجب پوسیده شدن دندان شود. علاوه بر این عدم نصب صحیح کامپوزیت که می‌تواند موجب نفوذ باکتری‌ها در فضای بین دندان و ونیر شود و همچنین رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان و مصرف سیگار از دیگر مواردی هستند که می‌توانند در پوسیده شدن دندان‌های زیر کامپوزیت نقش داشته باشند.

  5. متورم و کبود شدن لثه

    یکی از عوارضی که معمولاً به ندرت رخ می‌دهد، تورم و کبودی لثه است که احتمال دارد تا ۲ هفته پس از کامپوزیت کردن دندان‌ها باقی بماند. در صورت بروز این عارضه دندانپزشک برای کمک به بهبود سریع‌تر آن داروهای ضد التهاب را برای بیمار تجویز می‌کند.

  6. واکنش آلرژیک به مواد کامپوزیت

    به طور معمول مواد کامپوزیت حساسیتی را برای بافت‌های نرم دهان به وجود نمی‌آورند، اما در برخی موارد نادر ممکن است بدن افراد به این مواد واکنش آلرژیک نشان دهد و فرد علائمی از جمله سوزش، تورم و تغییر رنگ لثه را تجربه کند. در چنین مواردی احتمال دارد که دندانپزشک برای درمان این عارضه ونیرها را از روی دندان بیمار بردارد و سپس اقدامات درمانی لازم برای بهبود لثه را انجام دهد.

آیا کامپوزیت باعث جلو آمدن دندان‌ها می‌شود؟

کامپوزیت به صورت یک لایه بسیار نازک بر روی دندان‌ها قرار داده می‌شود تا مشکلات ظاهری آنها را بپوشاند.
دندانپزشکی که در انجام این ترمیم مهارت کافی را داشته باشد، کار خود را به قدری با دقت و ظرافت انجام می‌دهد که دندان‌ها برجسته نشوند و کاملاً طبیعی به نظر برسند.
تنها زمانی احتمال جلو آمدن دندان‌ها پس از انجام این ترمیم وجود دارد که دندانپزشک مواد را به صورت لایه ضخیمی بر روی دندان‌ها قرار دهد و کار ایشان ظرافت کافی را نداشته باشد.
همچنین در شرایطی که فرد دندان‌های برجسته‌ای داشته باشد، ممکن است استفاده از این روش باعث برجسته‌تر دیده شدن دندان‌هایش شود.

چرا بعد از نصب کامپوزیت دندان درد وجود دارد؟

معمولا این روش سبب بروز درد نخواهد شد، اما به دلایلی ممکن است افرادی دچار درد جزئی پس از نصب کامپوزیت روی دندانهای خود شوند. البته این درد به مرور رفع می‌گردد.

لازم به ذکر است اگر مدت زمان زیادی و بیشتر از یک هفته احساس درد داشتید، باید به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید تا علت درد مشخص گردد. این درد می‌تواند علت‌های متفاوتی داشته باشد که عبارت‌اند از:

  • پوسیدگی دندانهای طبیعی زیر کامپوزیت
  • آسیب بافت و رشته‌های عصبی در هنگام نصب
  • عدم مراقبت درست

آیا کامپوزیت به دندانها آسیب وارد می‌کند؟

کامپوزیت به نوبه خود سبب آسیب دیدگی دندانها نمی‌شود. اما باید در نظر داشته باشید که اگر این روش به دست دندانپزشک غیر مجرب انجام گیرد، ممکن است با تراش بیشتر روی مینای دندان سبب آسیب دیدگی آن گردد.

پس برای جلوگیری از بروز این نوع آسیب دیدگی در انتخاب دندانپزشک ترمیمی و زیبایی نهایت دقت را داشته باشید.

آیا کامپوزیت می‌تواند دلیلی بر پوسیدگی دندان‌ها باشد؟

کامپوزیت دندان به خودی خود روش ایمنی است و خطری را برای دندان‌ها و لثه به وجود نمی‌آورد. اما مواردی هستند که عدم توجه به آنها می‌تواند منجر به پوسیدگی دندان‌های زیر کامپوزیت شود. یکی از این موارد مربوط به نحوه کار دندانپزشک است و دیگری به مراقبت‌هایی که بیمار انجام می‌دهد، ارتباط دارد. در ادامه توجه به این دو مورد و نحوه اثر گذاری آنها بر سلامت دندان را شرح داده‌ایم:

https://drshamsdentist.com/%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%BE%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

  1. اگر قبل از انجام کامپوزیت دندان‌ها به خوبی تمیز و پالیش نشوند، دندان‌ها پوسیده می‌شوند.
    دلیل این امر این است که باقی ماندن باکتری‌ها، ذرات ریز مواد غذایی و یا پوسیدگی‌های قبلی بر روی دندان‌ها باعث می‌شود که به مرور زمان در زیر لایه کامپوزیت رشد کنند و باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.
    بنابراین یک نکته مهمی که باید مورد توجه قرار بگیرد انتخاب یک دندانپزشک زیبایی با تجربه و ماهر است.
  2. متأسفانه بسیاری از افراد فکر می‌کنند که پس از ترمیم، دندان‌ها نیازی به مراقبت ندارند، اما این مسئله می‌تواند منجر به بروز برخی مشکلات از جمله پوسیدگی دندان شود. در برخی بیماران، به ویژه افرادی که میزان پوسیدگی دندان‌های آنها زیاد است، ممکن است نیاز باشد برای نصب کامپوزیت مقداری از دندان تراشیده شود.
    دندان تراشیده شده در معرض خطر بیشتری خواهد بود، زیرا مینای دندان تراشیده و ضعیف شده است، بنابراین در صورت عدم مراقبت صحیح احتمال پوسیدگی دندان بیشتر خواهد شد.
    علاوه بر این، اگر ذرات غذا بر روی دندان‌ها باقی بمانند، باکتری‌ها بر روی سطح آنها رشد می‌کنند و خطر پوسیدگی دندان را افزایش می‌دهند. بنابراین برای کاهش احتمال پوسیدگی دندان باید بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کنید، سیگار نکشید و به طور مرتب به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید تا وضعیت دندان‌های کامپوزیت شده و لثه خود را بررسی کنید.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.