کدورت سنج چیست؟
کدورت سنج Turbiditymeter به دستگاهی گفته می شود که به روش اپتیکی (انعکاس نور توسط ذرات معلق) مقدار کدورت محلول ها را اندازه گیری می کند. یک خاصیت فیزیکی نمونه که باعث می شود قیمت اون ازمایشگاهی نور تابیده شده به نمونه متفرق شده و یا جذب شود ولی عبور نکند.
به عبارتی کدورت باعث پراکندگی یا جذب نور در حین عبور آن بر روی یک خط مستقیم در آب می شود. در اصطلاحات فیزیکی ، کدورت متناسب با ذرات پراکنده با اندازه های مختلف یا جذب شدن نور، می باشد که به محیط مورد بحث ، ظاهری مات و ابری می دهد، ظاهر تیره و ابری مانند در آب که از طریق ذرات معلق موجود در آن ایجاد می شود کدورت یا تیرگی نامیده می شود. کدورت معیاری برای برنامه های تهیه ، تأمین و توزیع آب آشامیدنی است، پدیده ای است که میزان زلال بودن یا شفافیت آب را مشخص می کند .
کدورت چیست؟
تعریف کدورت،ابری یا خطرناک بودن مایع ناشی از مواد جامد معلق است که معمولاً برای چشم غیر مسلح نامرئی است. اندازه گیری میزان کدورت یک آزمایش مهم هنگام تلاش برای تعیین کیفیت آب است. این خاصیت نوری کل آب است و مواد جداگانه را شناسایی نمی کند.فقط می گوید چیزی وجود دارد. آب تقریباً همیشه حاوی مواد معلق است که از بسیاری از ذرات مختلف با اندازه های مختلف تشکیل شده است.
برخی ازذرات به اندازه کافی بزرگ وسنگین هستند تا درصورت بی حرکت ماندن نمونه در ته ظرف رسوب کنند(این موادجامد قابل حل هستند). ذرات کوچک تر به ارامی حل می شوند.(این مواد جامدکلوئیدی هستند).این ذرات هستند که باعث ایجاد آب کدر می شوند. اصطلاح کدورت(به آن haze گفته می شود)همچنین می تواند درمواد جامد شفاف مانند پلاستیک وشیشه استفاده شود.
چه عواملی باعث کدورت می شود؟
ارگانیسم هایی مانند فیتوپلانکتون می توانند در کدورت در آب آزاد نقش داشته باشند. فرسایش و پساب حاصل از مناطق بسیار شهرنشینی به کدورت آبها در آن مناطق کمک می کند. ساخت و ساز،معدن و کشاورزی،خاک را مختل می کندو می تواند منجربه افزایش سطح رسوب شود که درطی طوفان ها به سمت آبراهه جاری می شوند.
آب طوفان از سطوح آسفالت شده مانند جاده ها، پل ها و پارکینگ ها نیز به کدورت کمک می کند. در آب آشامیدنی که میزان کدورت در آن بیشتر است ، احتمال اینکه افرادی که از آن استفاده می کنند به بیماری های دستگاه گوارش مبتلا شوند بیشتر است. آلودگی هایی مانند ویروس ها و باکتری های بیماری زا می توانند خود را به مواد جامد معلق وصل کنند.
https://hakimazma.com/%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87/%da%a9%d9%88%d8%b1%d9%87/
میزان کدورت زیاد می تواند باعث کاهش میزان نفوذ نور به اعماق آب مانند رودخانه ها ، دریاچه ها و مخازن شود ، که از رشد برخی اشکال گیاهان آبزی جلوگیری می کند و می تواند گونه های وابسته به آنها مانند ماهی و صدف را تحت تأثیر قرار دهد. سطح بالای کدورت همچنین توانایی ماهی را در جذب اکسیژن محلول کاهش می دهد.
- یکشنبه ۲۶ آذر ۰۲ ۲۲:۳۴
- ۱۶ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر