ارتودنسی نامرئی

یکی از روش های درمان ارتودنسی که به طرح لبخندی زیبا می پردازد و سبب تراز شدن دندان ها می شود، ارتودنسی لینگوال می باشد. این روش جزئی از درمان ارتودنسی ثابت بوده که بریس های آن مشابه با بریس های ارتودنسی ثابت ساده می باشد. دندانپزشک زن در رشت تفاوت این است که به جای قرار گرفتن براکت ها بر سطح رویی دندان ها، این بریس ها در قسمت پشتی دندان ها قرار می گیرند. این روش به دلیل آنکه در دید نیست، می تواند نوعی از ارتودنسی نامرئی باشد. در واقع می توان گفت تنها مزیت آن مخفی بودن براکت ها می باشد وگرنه معایب بسیاری دارد. این روش ارتودنسی هم برای بیمار و هم برای ارتودنتیست دشوار خواهد بود.

ارتودنسی به روش لینگوال برای چه کسانی مناسب است؟

افرادی که تمایل دارند درمان ارتودنسی آن ها از اطرافیان مخفی بماند، می توانند از ارتودنسی لینگوال استفاده کنند. اما این روش برای همه مناسب و قابل استفاده نمی باشد. برخی از بیماران که اوربایت بسیار شدیدی دارند، احتمال دارد با نصب این براکت ها دچار مشکلات شدید تری شوند. به هر حال متخصص ارتودنسی بهترین روش درمان را برای بیمار انتخاب خواهد کرد.

هزینه ارتودنسی لینگوال

به طور کلی هزینه درمان علاوه بر روش درمان، تحت تاثیر عوامل متعددی می باشد. برخی از عوامل مانند شدت ناهنجاری، تعداد مراجعات به کلینیک دندانپزشکی، موقعیت جغرافیایی کلینیک، بیمه و دستمزد دندانپزشک، همگی بر قیمت نهایی ارتودنسی تاثیر گذارند. در جلسه اول معاینه، دندانپزشک مدت زمان درمان و حدود قیمت را برای شما شرح خواهد داد، اما قبل از آن میانگین قیمت ارتودنسی لینگوال را در محدوده مورد نظر خود به دست آورید. به طور معمول این روش ارتودنسی، هزینه بالاتری نسبت به دیگر روش ها دارد که به علت تخصصی ساخته شدن آن ها در لابراتوار می باشد. قیمت این روش ارتودنسی برای یک فک حدود ۶ میلیون تومان تا بیش از ۱۰ میلیون تومان می باشد.

مدت زمان درمان با روش لینگوال

مدت زمان درمان به روش ارتودنسی لینگوال با توجه به شدت ناهنجاری دندان ها و یا اختلال های فکی حدود ۱۸ تا ۳۶ ماه زمان می برد.

مزایای ارتودنسی لینگوال

 

ارتودنسی لینگوال مزایای محدودی دارد که در زیر به آن ها اشاره شده است:

  1. بارز ترین مزایایی که ارتودنسی لینگوال دارد، مخفی بودن آن است. به دلیل اینکه ارتودنسی یک درمان طولانی مدت می باشد، بسیاری از افراد تمایل دارند که آن را از اطرافیان پنهان کنند، به خصوص بزرگسالان که تمایل کمی به درمان ارتودنسی دارند، می توانند از این روش استفاده کنند.
  2. عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و مصرف نوشیدنی های رنگی، می تواند سبب تغییر براکت ها شود، مزیت این روش این است که تغییر رنگ براکت ها دیده نمی شود و تاثیری بر لبخند ندارد.
  3. این روش تا حدودی می تواند مشکلات ناشی از مال اکلوژن، بایت و ناهماهنگی دندان ها را درمان کند.

مراحل ارتودنسی لینگوال

 

مراحل ارتودنسی لینگوال به این صورت است که در جلسه اول، دندانپزشک قالب پلاستیکی از دندان های بیمار تهیه می کند و پس از آن قالب تهیه شده را برای ساخت براکت های مخصوص هر دندان به لابراتوار ارسال می کند. برای از دست نرفتن شکل براکت ها، تکنسین های لابراتوار آن ها را به حالت موم می سازند و در محفظه پلاستیکی قرار می دهند. تقریبا می توان گفت این روش به تهیه ژله و سفت شدن آن شباهت دارد. در جلسه دوم، دندانپزشک به پشت دندان ها چسب مخصوص زده و براکت ها را بدون محفظه پلاستیکی در قسمت پشتی دندان ها قرار می دهد. این سیم ها با وارد کردن فشار ملایمی سبب هدایت دندان ها به سمت جایگاه صحیح می شوند.

انواع بریس های لینگوال

متخصص ارتودنسی با توجه اولویت بیمار و شرایط مناسب، بهترین و مناسب ترین برند را انتخاب می کند. برخی از برند های ارتودنسی لینگوال عبارتند از:

  1. بریس های نامشخصاین بریس ها به صورت کاملا شخصی طراحی می شوند. براکت ها در طلا قالب گیری شده و شکل دندان را به خود می گیرند و سیم ها بر اساس نیاز بیمار تهیه می شوند.
  2. IBRACESاین بریس ها با تکنولوژی روز ساخته شده اند و توسط متخصصین آموزش دیده به وسیله تکنولوژی CAD/CAM طراحی شده اند.
  3. IN-OVATIONاین بریس ها ناراحتی کمتر و درمان سریع تر نسبت به بقیه بریس ها دارند. استفاده از این بریس ها دندان ها را به تدریج در محل صحیح قرار می دهد.

مراقبت از ارتودنسی لینگوال

 

ارتودنسی لینگوال نیز همانند هر روش درمانی دیگری به مراقبت هایی نیاز دارد که در زیر به آن ها اشاره شده است:

  1. رعایت بهداشت دهان و دندان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. باید سعی کنید حداقل روزی دو بار مسواک بزنید و به صورت روزانه از نخ دندان استفاده کنید.
  2. با مشورت دندانپزشک خود برای شستشوی دهان خود از دهانشویه استفاده نمایید.
  3. می توانید برای خارج کردن غذا های باقی مانده از بین دندان ها، از دستگاه هایی که با فشار آب را به درون دهان می فرستند، استفاده کنید.

چه کسانی نمی توانند از ارتودنسی لینگوال استفاده کنند؟

برخی از افراد که دندان های به شدت روی هم رفته ای دارند، با انجام این روش به شدت دچار مشکل خواهند شد، زیرا در هنگام بستن دندان ها و جویدن غذا فشار زیادی به براکت ها وارد می شود. همچنین برای افرادی که مستعد بیماری های دهان و عفونت های لثه هستند، این روش اصلا مناسب نخواهد بود.

معایب ارتودنسی لینگوال

معایب ارتودنسی لینگوال از مزایای آن بیشتر می باشد. می توان گفت این روش درمانی تنها برای افرادی که دوست ندارند اطرافیان متوجه درمان ارتودنسی آن ها شوند، مناسب است، اما این افراد باید در جریان تمام معایب این روش درمانی قرار بگیرند. معایب ارتودنسی لینگوال عبارتند از:

https://drshamsdentist.com/%D9%84%D9%85%DB%8C%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

  1. براکت های ارتودنسی لینگوال نسبت به براکت های ارتودنسی هزینه بالاتری را شامل می شوند.
  2. این نوع بریس ها در هنگام نصب شدن ناراحتی بیشتری را برای بیمار به وجود می آورند.
  3. تا حدودی روی گفتار تاثیر گذار است که البته بعد از مدتی بیمار به بریس ها عادت کرده و نحوه گفتار به شکل عادی بر می گردد.
  4. طول مدت درمان ارتودنسی لینگوال طولانی تر از روش های دیگر می باشد.
  5. تمیز کردن این براکت ها بسیار مشکل است، بنابراین احتمال پوسیدگی دندان ها افزایش می یابد.
  6. نصب ارتودنسی لینگوال برای متخصص ارتودنسی نیز دشوار است و دندانپزشک برای دقت بالاتر، زمان بیشتری را صرف می کند که بیمار باید آن را تحمل کند.
  7. حین درمان ارتودنسی لینگوال باید مراجعات بیشتری به مطب دندانپزشکی وجود داشته باشد.
  8. در ارتودنسی لینگوال به دلیل اینکه زبان با براکت ها در تماس است، ممکن است فرد دچار زخم خراش شود. گاهی اوقات به صورت ناخود آگاه از طرف زبان به دندان های پشتی فشار وارد می شود که می تواند در جابه جایی براکت ها تاثیر داشته باشد. در این صورت برای تنظیم مجدد بریس ها باید به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.