کسب درآمد از کشت قارچ گانودرما
قرن ها است که از قارچ گانودرما به دلیل فواید بی شماری که برای سلامتی دارد در طب سنتی چینی استفاده می شود. این قارچ نه تنها دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی است، خرید کوره ازمایشگاهی بلکه در تقویت سیستم ایمنی، افزایش کیفیت خواب و بهبود سلامت قلب و عروق کمک می کند. با همه این مزیت هایی که در یک قارچ کوچک وجود دارد، جای تعجب نیست که افراد علاقه مند به پرورش گانودرما باشند. به سبب همین مزایا و تقاضای بالای این قارچ افراد بسیاری روی به پرورش قارچ گانودرما آورده اند. اما هنوز این بازار اشباع نشده و خریداران بسیاری وجود دارند. از طرف دیگر فرایند کشت قارچ گانودرما بسیار ساده است و نیاز به تجهیزات پیچیده ای ندارد.
هدف از تدوین این پست ارائه تجهیزات مورد نیاز پرورش قارچ گانودرما، دستورالعمل کشت و دستگاه و روش کنترل کیفیت این محصول است.
فواید پرورش قارچ گانودرما
یکی از مزیت های اصلی گانودرما خواص آن در تقویت سیستم ایمنی است. این قارچ حاوی ترکیبات فعال زیستی مانند پلی ساکاریدها و تری ترپن ها است که سیستم ایمنی را تقویت می کنند.
علاوه بر اثرات گانودرما در سیستم ایمنی، دارای خواص ضد التهابی نیز می باشد و می تواند به کاهش التهاب در بدن و کاهش علائم مرتبط با آن و همچنین کاهش درد کمک کند.
تجهیزات و ابزارهای لازم برای کشت قارچ گانودرما
- بذر یا میسلیوم برای شروع پرورش قارچ گانودرما ضروری است.
- به ظروف مناسب مانند کیسه های پلاستیکی یا شیشه های استریل شده نیاز دارید. این ظروف فضای کنترل شده ای را فراهم می کنند که قارچ ها بدون آلودگی رشد کنند.
- یکی دیگر از موارد مورد نیز در پرورش قارچ گانودرما بستر مناسب است. بسترهای رایج مورد استفاده در کشت گانودرما شامل خاک اره چوب سخت، تراشه های چوب یا کاه است. اطمینان حاصل کنید که قبل از استفاده، بستر را به درستی استریلیزه کنید تا هرگونه آلودگی که در بستر وجود دارد حذف شود.
- حفظ درجه حرارت و رطوبت مطلوب برای کشت موفق حیاتی است. دماسنج و رطوبت سنج ابزارهای مفیدی برای نظارت دقیق بر این شرایط در طول فرآیند پرورش هستند.
- وجود نورپردازی در پرورش این قارچ ضروری نیست زیرا گانودرما در تاریکی بهترین رشد را دارد. با این حال، داشتن یک منبع نور کوچک و در دسترس میتواند در انجام کارها بدون ایجاد مزاحمت برای محیط پرورش قارچ کمک کند.
آماده سازی فضای مناسب برای پرورش قارچ گانودرما
- منطقه ای با نور مناسب پیدا کنید. گانودرما با نور غیر مستقیم خورشید رشد می کند، بنابراین از قرار دادن آن در زیر نور مستقیم خورشید خودداری کنید زیرا می تواند برای رشد آن مضر باشد.
- یک ظرف مناسب انتخاب کنید. اطمینان حاصل کنید که ظرف دارای زهکشی مناسب است.
- از یک سیستم مه پاش برای ثابت نگه داشتن سطوح رطوبت در فضای پرورش استفاده کنید. علاوه بر این، برای جلوگیری از راکد شدن هوا، با استفاده از فن یا هود از گردش هوا اطمینان حاصل کنید.
- کنترل دما یکی دیگر از عوامل مهم است. محدوده دمایی ایده آل برای پرورش گانودرما بین 20-28 درجه سانتی گراد است. با استفاده از دماسنج دما را در فضای پرورش قارچ کنترل کنید.
مراحل پرورش قارچ گانودرما
اکنون که شرایط و تجهیزات لازم را آماده کرده اید، زمان آن رسیده است که پرورش قارچ گانودرما را شروع کنید.
- استریل کردن محیط برای جلوگیری از هر گونه آلودگی.
- پس از استریل شدن محیط کشت آن را به ظروف تمیز و استریل منتقل کنید. مطمئن شوید که آن ها را بیش از حد بسته بندی نکنید و مقداری فضا برای گردش هوا باقی بگذارید.
- اکنون زمان آغشتن محیط کشت با بذر گانودرما است. بذر را به آرامی در سطح محیط رشد پخش کنید.
- ظروف را در محیطی تاریک و گرم با سطح رطوبت کنترل شده قرار دهید.
- سطح رطوبت را با مه پاش کردن آب بر روی محیط رشد به طور منظم کنترل کنید.
- پس از حدود دو هفته، شاهد گسترش رشد قارچ در سراسر سطح بستر خواهید بود. این نشان دهنده پرورش موفق آمیز است.
برداشت و نگهداری قارچ
زمانی که قارچ ها کاملاً بالغ شدند، زمان آن است که آن ها را با دقت از محیط رشد جدا کنید.
پس از برداشت، مهم است که قارچ ها را به درستی نگهداری کنید تا تازگی و خاصیت آن ها حفظ شود. بهترین راه برای نگهداری گانودرما ، خشک کردن آن است. این کار را میتوان با استفاده از دستگاه آبگیری مواد غذایی یا قرار دادن آنها روی یک سطح تمیز با تهویه مناسب برای چند روز انجام داد.
پس از خشک شدن، قارچ ها را می توان در یک ظرف دربسته به دور از نور مستقیم خورشید و رطوبت نگهداری کرد. بسیار مهم است که آن ها را در مکانی خنک و تاریک نگهداری کنید تا خواص دارویی آن ها حفظ شود.
هنگام مصرف از گانودرمای برداشت شده، قارچ های خشک را در آب گرم به مدت 20 دقیقه قرار دهید. اینگونه بافت اولیه خود را به دست می آورند و می توانید از آن در سوپ، دمنوش، چای و یا با روش های دیگر مصرف کنید.
تجهیزات آزمایشگاه کنترل کیفیت پرورش قارچ
- pH متر
- ویسکومتر
- ترازو رطوبت سنج
- هات پلیت
- میکروسکوپ
- هود لامینار
- بلوک لامپ UV برای ضدعفونی محیط
- انکوباتور
- اتوکلاو
- دستگاه جذب اتمی
- دستگاه های کروماتوگرافی
- سانتریفیوژ
چالش های رایج در پرورش قارچ گانودرما
- کنترل دما و رطوبت: یکی از چالش های اصلی در رشد گانودرما، حفظ درجه حرارت و رطوبت مناسب است.
- اطمینان از گردش هوای مناسب: گردش هوای خوب برای رشد قارچ بسیار مهم است زیرا به جلوگیری از آلودگی باکتریایی یا قارچی کمک می کند.
- مقابله با هجوم آفات: مانند هر محصول دیگری، گانودرما هم به آفات حساس است و این آفات می توانند به قارچ ها آسیب رسانده و مانع رشد آن ها شوند.
- آلودگی: آلودگی ناشی از باکتری ها یا قارچ های دیگر می تواند به سرعت کل گانودرمای در حال پرورش را در بر بگیرد. حفظ پروتکل های بهداشتی هنگام دست زدن به تجهیزات و کار در فضای پرورش گانودرما بسیار مهم است.
- دوشنبه ۲۱ اسفند ۰۲ ۱۷:۰۷
- ۱۳ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر