دستگاه دیونایزر یا آب فوق خالص ساز آزمایشگاهی چیست؟
در محیط های آزمایشگاهی، دیونایزر به عنوان ابزاری حیاتی برای تحقیقات و آزمایش های علمی کاربرد دارد. خرید کوره ازمایشگاهی دیونایزر با توانایی خود در حذف ناخالصی ها و یون ها از آب و سایر حلال ها، نقش حیاتی در حصول اطمینان از نتایج دقیق و قابل اعتماد ایفا می کند. تفاوت دستگاه دیونایزر آزمایشگاهی با سایر دستگاه های آب مقطرساز در آزمایشگاه، در از بین بردن تمام یون های باردار آب است. این نوع آب در آزمایشگاه کاربردهای ویژه ای دارد و کاربران در استفاده از برخی دستگاه ها مانند HPLC ملزم به استفاده از آب دیونیزه هستند. در این مقاله به بررسی 5 کاربرد مهم دستگاه دیونایزر آزمایشگاهی در سایر دستگاه ها و آزمایش های مختلف آزمایشگاهی می پردازیم.
رویان ایران، مرجع تخصصی فروش تجهیزات آزمایشگاهی، دستگاه دیونایزر آزمایشگاهی یا دستگاه تولید آب دیونیزه را با بهترین قیمت و کیفیت به فروش می رساند.
تفاوت آب دیونیزه با آب مقطر چیست؟
آب دیونیزه به عنوان آب DI، آب HPLC یا آب فوق خالص نیز شناخته می شود. این آب با تکنولوژی متفاوتی نسبت به دستگاه های تهیه آب مقطر، که تنها املاح معدنی آب تصفیه می شود، و به وسیله دستگاه دیونایزر آزمایشگاهی تهیه می شود و همه یون های باردار آزاد از آب خروجی حذف می شوند.
کاربردهای آب DI یا آب فوق خالص در آزمایشگاه
در بسیاری از آزمایش هایی که در آزمایشگاه های شیمی یا زیستی انجام می شود، وجود عناصر معدنی در آب می تواند در آزمایش منشا خطا باشد. به همین علت نمونه ها حتما باید در آب مقطر آزمایشگاهی محلول شوند. درحالی که در بسیاری از آزمایش ها استفاده از آب مقطر آزمایشگاهی کافی است، در استفاده از برخی دستگاه مانند HPLC یون هایی که در آب وجود دارند، می توانند در پیک های کروماتوگرام اختلال ایجاد کنند. به همین دلیل در این آزمایش ها حتما باید از آب دیونیزه استفاده شود. مهم ترین کاربردهای آب فوق خالص یا آب دیونیزه در آزمایشگاه را در ادامه بررسی می کنیم
خالص سازی آب در سیستم های تصفیه آب
یکی از کاربرد های اولیه دیونایزر ها در سیستم های تصفیه آب مورد استفاده در آزمایشگاه ها می باشد. دیونایزر با حذف نمک های محلول، مواد معدنی و سایر ناخالصی ها، آب با کیفیتی تولید می کند که برای آزمایش های حساس ضروری است. برای تهیه معرف، انجام کشت سلولی یا انجام آزمایش های تحلیلی، آب دیونیزه شده دقت نتایج را تضمین می کند و باعث افزایش اطمینان به یافته های علمی به دست آمده می شود.
آب دیونیزه شده در تکنیک های کروماتوگرافی
تکنیک های کروماتوگرافی، مانند کروماتوگرافی تعویض یونی و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC)، برای عملکرد بهینه به شدت به آب دیونیزه شده متکی هستند. دیونایزر ها نقش مهمی در کیفیت حلال برای جداسازی دقیق و شناسایی ترکیبات در مخلوط های پیچیده دارند. همچنین با حذف یون ها و آلاینده ها به دقت آنالیز های کروماتوگرافی در آزمایشگاه کمک می کند.
ضرورت استفاده از دستگاه دیونایزر آزمایشگاهی در مطالعات الکتروشیمیایی
در مطالعات و آزمایشات الکتروشیمیایی، حفظ یک محیط یونی کنترل شده بسیار مهم است. دیونایزر ها به ایجاد محلول هایی با ترکیبات یونی خاص کمک می کنند و به محققان این امکان را می دهند که رفتار یون ها و برهم کنش آن ها با الکترود ها را مطالعه کنند. با استفاده از آب دیونیزه شده به عنوان نقطه شروع، دانشمندان می توانند غلظت یون ها را در آزمایشات خود به طور برنامه ریزی شده دستکاری کنند که منجر به نتایج معنادارتر و درک عمیق تری از فرآیند های الکتروشیمیایی می شود.
کاربرد های دیونایزر در طیف سنجی
تکنیک های طیف سنجی، مانند طیف سنجی UV-Vis و طیف سنجی جذب اتمی، به حلال خالص برای اطمینان از اندازه گیری های دقیق نیاز دارند. آب دیونیزه شده به عنوان یک جزء ضروری در تهیه محلول های استاندارد و رقیق کردن نمونه ها برای تجزیه و تحلیل طیف سنجی عمل می کند. حذف ناخالصی ها با استفاده از دیونایزر به کاهش نویز و تداخلات امواج پس زمینه کمک میکند و در نتیجه داده های طیفی مطمئن تر و دقیق تری به دست می آید.
دیونایزر در تحقیقات بیولوژیکی و پزشکی
در تحقیقات بیولوژیکی و زیست پزشکی، دیونایزر ها برای کاربرد های مختلف ضروری هستند. از آماده سازی محیط کشت سلولی گرفته تا سنجش آنزیمی، آب دیونیزه یک نیاز اساسی است. این دستگاه عدم وجود یون ها و آلاینده هایی را که می توانند با فرآیند های بیولوژیکی تداخل ایجاد کنند و یا بقای سلول را به خطر بیندازند، تضمین میکند. علاوه بر این، دیونایزر ها در تولید آب خالص برای استفاده در تجهیزات آزمایشگاهی مانند اتوکلاو ها و انکوباتور ها استفاده می شوند.
- دوشنبه ۲۸ اسفند ۰۲ ۱۷:۲۹
- ۱۲ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر