آیا ایمپلنت نیاز به تعویض دارد؟

آیا ایمپلنت دندان را می‌توان تعویض کرد؟

احتمالاً بارها شنیده‌اید که ایمپلنت دندان روشی دائمی است. گرچه این جمله به دلیل بالا بودن طول عمر می‌تواند صحیح باشد، اما ممکن است در این میان مسائلی رخ دهند که باعث شوند این‌گونه نباشد و ایمپلنت پس از مدتی نیاز به خارج کردن و در صورت امکان تعویض پیدا کند.دندانپزشک زن در رشت موارد و علل متعددی در ایجاد نیاز به تعویض ایمپلنت دندان نقش دارند و اینکه این روش قابل تعویض است یا خیر، به نوع مشکل آن بستگی دارد.

علل نیاز به تعویض ایمپلنت دندان

بسته به نوع مشکلی که برای ایمپلنت ایجاد می‌شود، ممکن است تنها تاج، پایه و یا کل ایمپلنت نیاز به خارج کردن و تعویض پیدا کند. هریک از موارد و مشکلات زیر از جمله مواردی می باشند که جزو علل نیاز به تعویض ایمپلنت هستند:

  1. شکستن یا ترک خوردن تاج ایمپلنت

    تاج ایمپلنت از ماده بسیار محکم و با دوامی به نام سرامیک ساخته می‌شود که طول عمر بالایی دارد. اما با وجود داشتن استحکام کافی ممکن است بر اثر مواردی مانند وارد شدن فشار زیاد به آن بر اثر گاز زدن غذاهای سفت و یا وارد شدن ضربه محکم به آن دچار شکستگی و یا ترک خوردگی شود که در این صورت بیمار باید به کلینیک ایمپلنتولوژیست خود مراجعه نماید تا تاج ایمپلنت او تعویض شود.

  2. فرسودگی ایمپلنت

    اغلب به این دلیل که طول عمر ایمپلنت بالا می باشد، به عنوان درمانی دائمی در نظر گرفته‌ می شود. اما در واقع این درمان نیز ماندگاری مشخصی دارد و به طور مثال پایه آن معمولاً پس از حدود ۲۵ سال نیاز به تعویض پیدا می کند. همچنین تاج آن همانند سایر پروتزهای دندانی دارای طول عمر مشخصی در حدود ۱۰ تا ۱۵ سال است و پس از آن دچار فرسودگی می‌شود و باید با تاج جدیدی جایگزین شود.

  3. واکنش آلرژیک بدن به جنس ایمپلنت

    گرچه پایه ایمپلنت از ماده‌ای به نام تیتانیوم که با بدن انسان سازگاری بالایی دارد و بدن اغلب بیماران به آن واکنش و حساسیتی نشان نمی‌دهد، ساخته می‌شود با این حال ممکن است برخی بیماران به این ماده واکنش آلرژیک نشان دهند. بنابراین فرد پس از کاشت ایمپلنت باید به علائمی از جمله تورم، قرمزی و خارش در ناحیه ایمپلنت شده توجه کند و در صورت مشاهده هر یک از آنها موضوع را با ایمپلتولوژیست خود در میان بگذارند. زیرا ممکن است نیاز باشد که پایه ایمپلنت تعویض گردد. در این موارد ممکن است متخصص ایمپلنت استفاده از پایه‌هایی از جنس‌های دیگر را پیشنهاد دهد.

  4. پس زدن پایه ایمپلنت

    ایمپلنت دندان موفق‌ترین و بهترین روش جایگزینی دندان است، اما با این حال در درصد کمی از بیماران احتمال پس زدن پایه ایمپلنت توسط بدن وجود دارد. به همین دلیل بیمار باید به علائمی مانند دردی که با مرور زمان و حتی با وجود مصرف داروهای مسکن تسکین پیدا نمی‌کند، توجه نماید و مشکل را با ایمپلنتولوژیست خود مطرح کند تا اقدامات لازم که می‌توانند شامل خارج کردن پایه ایمپلنت و انجام درمان‌های لازم است، صورت گیرند.

  5. عفونت کردن ایمپلنت

    ایمپلنت ممکن است در کوتاه مدت و یا بلند مدت دچار عفونت شود. عواملی مانند آلوده بودن ابزار جراحی دندانپزشکی و تماس آنها با بافت‌های دهان در حین جراحی در کوتاه مدت و پس از جراحی باعث ایجاد عفونت می‌شود. همچنین موارد دیگری در بلند مدت می‌توانند باعث عفونت ایمپلنت شوند که از میان آنها می‌توان به سیگار کشیدن و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان توسط بیمار اشاره کرد.
    بیمار باید همواره به بروز علائمی از جمله درد، تورم و قرمزی ناحیه ایمپلنت شده توجه کند، زیرا ممکن است نشان‌دهنده وجود عفونت باشد. عفونت در صورت پیشروی می‌تواند عوارض جبران ناپذیری را برای بیمار ایجاد کند. به طور معمول ایمپلنتولوژیست با تجویز داروهای آنتی بیوتیک اقدام به درمان این عارضه می‌کند، اما در صورتی که میزان عفونت زیاد باشد ممکن است ایمپلنت را خارج کند و پس از انجام درمان‌های لازم، در صورت امکان آن را با ایمپلنت جدیدی جایگزین نماید و در واقع اقدام به تعویض ایمپلنت کند.

  6. عدم رعایت دستورالعمل‌های مراقبتی

    برای حاصل شدن بهبودی سریع پس از جراحی ایمپلنت و همچنین برای حفظ سلامتی آن و افزایش ماندگاری ایمپلنت، لازم است که بیمار تمام نکاتی را که دندانپزشک به او آموزش می‌دهد را به طور دقیقی رعایت کند و در صورت عدم توجه به آنها ممکن است مشکلاتی به وجود آیند که باعث شوند فرد نیاز به خارج کردن ایمپلنت و یا تعویض آن پیدا کند. از میان این نکات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    • رعایت بهداشت دهان و دندان
    • روزی دو بار مسواک زدن با استفاده از مسواک و خمیر دندان مناسب
    • استفاده از دهانشویه مناسب
    • عدم مصرف سیگار و سایر دخانیات
    • پرهیز از عادات نامناسب دهانی مانند گاز زدن یخ
    • استفاده از نایت گارد در صورت ابتلا به دندان قروچه
    • استفاده از محافظ دهان هنگام شرکت در فعالیت‌های ورزشی تماسی
    • داشتن رژیم غذایی مناسب
    • https://drshamsdentist.com/%D9%84%D9%85%DB%8C%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/
    • محدود کردن مصرف نوشیدنی‌ها و خوراکی‌های رنگی
    • مصرف به موقع داروها در صورت ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت و …
  7. جابجایی های کوچک در پایه ایمپلنت

    قرارگیری پایه ایمپلنت در استخوان فک در محل صحیح خود اهمیت بسیار زیادی دارد و انجام صحیح این کار به مهارت و دقت ایمپلنتولوژیست بستگی دارد. در صورتی که پایه ایمپلنت در موقعیت صحیحی قرار نگیرد، دچار جابجایی هایی می‌شود. این جابجایی ها درد و ناراحتی را برای بیمار ایجاد می‌کند که به طور معمول ایمپلنتولوژیست برای برطرف کردن این مشکل با خارج کردن ایمپلنت و انجام اقدامات لازم، مجدداً ایمپلنت دیگری را جایگزین می‌کند و به ‌گونه‌ای می‌توان گفت تعویض ایمپلنت انجام می‌شود.

  8. نداشتن تراکم کافی استخوان

    یکی از شرایط موفقیت آمیز بودن این درمان داشتن تراکم کافی استخوان است که تشخیص آن بر عهده دندانپزشکی که به مطب ایشان مراجعه می‌کنید، می‌باشد. با انجام آزمایش سنجش تراکم استخوان می‌توان از وضعیت تراکم استخوان فک مطلع شد. به طور مثال در مواردی که ایمپلنتولوژیست کم بودن میزان تراکم استخوان را به درستی تشخیص ندهد و کاشت ایمپلنت را انجام دهد، ممکن است پس از مدتی با شکست درمان مواجه شود و نیاز به خارج کردن ایمپلنت و انجام مجدد درمان پیدا کند که به نوعی تعویض ایمپلنت انجام می‌شود.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.