عوارض دندان خراب؛ آیا باید مضرات ناشی از دندان پوسیده را سریع درمان کرد؟

آیا دندان پوسیده عوارضی برای بیمار ایجاد می‌کند؟

خیلی از افراد پوسیدگی دندان خود را به حال خود رها می‌کنند؛ در حالی که همین پوسیدگی عوارض زیادی به همراه خواهد داشت.متخصص لمینت دندان رشت تصور اینکه پوسیدگی دندان صرفا به خود دندان آسیب می‌‎زند، یک تصور کاملا اشتباه است. البته اگر همین موضوع را هم در نظر بگیرید، متوجه خواهید شد که رها کردن پوسیدگی به حال خود، می‌تواند مشکل ساز باشد؛ چرا که هر دندان انسان از ارزش بالایی برخوردار است که باید به آن توجه شود.

عوارض دندان پوسیده چیست؟

دقت داشته باشید که پوسیدگی دندان بسته به نوع دندان و درجه پوسیدگی، می‌تواند عوارض زیادی به همراه داشته باشد. در صورت عدم توجه و درمان این بیماری، ممکن است هر یک از عوارض زیر به سراغ شما بیایند:

  1. ظاهر بد

    این عارضه روی ظاهر دندان و حتی خود فرد، تاثیر منفی می‌گذارد. توجه داشته باشید که اگر این پوسیدگی برای دندان‌های قدامی فرد اتفاق بیفتد، تاثیری به مراتب بیشتر از دندان‌های خلفی خواهد داشت.
    پوسیدگی باعث تغییر رنگ دندان و سیاه شدن آن می‌شود؛ به همین دلیل هم طرح لبخند فرد را تحت تاثیر نامطلوبی قرار می‌دهد.

  2. بوی بد دهان

    پوسیدگی دندان توسط باکتری‌های دهان ایجاد می‌شود. همین باکتری‌ها زمانی که با دندان تماس بیشتری داشته باشند، می‌توانند پوسیدگی بیشتری ایجاد کنند. اسید تولید شده توسط باکتری‌ها سبب حل شدن بیشتر بافت دندان خواهد شد.
    همین موضوع نیز در دراز مدت و در صورت عدم درمان، می‌توانند سبب بوی بد در دهان شود. به طوری که فرد با رعایت بهداشت دهان هم نمی‌تواند این بوی بد را از بین ببرد.

  3. طعم بد دهان

    علاوه بر بوی بد دهان، وجود باکتری‌ها و تولید اسید سبب می‌شود فرد نتواند از غذایی که می‌خورد، لذت ببرد. چرا که همیشه طعم بدی در دهان خود احساس می‌کند. این طعم بد بدون درمان پوسیدگی از بین نخواهد رفت.

  4. عفونت‌های تنفسی

    توجه داشته باشید که ریه‌ها علی رغم اینکه فاصله زیادی از دندان‌ها دارند، اما باز هم تحت تاثیر وضعیت آنها قرار می‌گیرند. در صورتی که پوسیدگی دندان خیلی گسترش پیدا کند، می‌تواند به طرق مختلف خود را به ریه‌ها برساند.
    البته خود پوسیدگی به ریه وارد نمی‌شود؛ بلکه باکتری‌های موجود در آن، از طریق خون و بافت‌های مختلف خود را به ریه فرد می‌رسانند. در این صورت، می‌توانند عفونت‌های مختلفی را به وجود آورند. این باکتری‌ها در دهان مشکل خاصی ایجاد نمی‌کنند و جزء فلور نرمال به حساب می‌آیند. اما اگر به بافتی مثل ریه وارد شوند، می‌توانند مشکلاتی مثل COPD یا برونشیت حاد را ایجاد کنند.

  5. بیماری‌های قلبی و عروقی

    باکتری‌های دهان برای دهان بی‌خطر هستند؛ اما برای بافت‌های دیگر می‌توانند خیلی خطرناک باشند. تصور کنید همین باکتری‌ها بتوانند خود را از طریق خون به بافت‌های قلب یا عروق آن برسانند. در این صورت رگ‌های خونی ممکن است در اثر سخت شدن، مسدود شوند. این مسدود شدن بسته به موقعیتی که اتفاق بیفتد، می‌تواند خطرات زیادی داشته باشد.
    به عنوان مثال، می‌تواند سبب سکته مغزی یا قلبی شود. همچنین، اگر در قسمت‌های دیگر بدن ایجاد شود، می‌تواند سلامتی فرد را با افزایش فشار خون تهدید کند. در موارد خیلی حادتر نیز، ممکن است آندوکاردیت عفونی را ایجاد کند.

  6. زوال عقل

    زمانی که باکتری بتواند از طریق بافت عصبی یا خون، خود را به سلول‌های مغز برساند، می‌تواند مشکلاتی برای فرد ایجاد کند. خود باکتری به علت اینکه یک عامل خارجی تلقی می‌شود، می‌تواند برای سلول مغزی مشکلاتی ایجاد کند.
    علاوه بر آن نیز، مواد تولید شده توسط باکتری برای این چنین سلول‌هایی، سمی هستند. در صورتی که سلول‌های مغزی تحت تاثیر قرار بگیرند، می‌توانند زوال عقل و آلزایمر را تسریع کنند. امروزه نیز در مقالات مختلف، ارتباط بین بهداشت دهان و این چنین بیماری‌هایی به اثبات رسیده است.

  7. عفونت و تورم

    خیلی از افرادی که پوسیدگی دندان خود را درمان نمی‌کنند، با تورم قسمتی از صورت مواجه می‌شوند. این تورم به دلیل ایجاد آبسه دندان و تجمع باکتری‌ها به وجود می‌آید. همچنین، گاهی به دلیل انتشار عفونت، قسمت‌هایی از فک و گردن فرد با درد زیادی همراه می‌شوند.

  8. مرگ

    در صورتی که عفونت ناشی از پوسیدگی دندان به قسمت‌های خیلی حساسی از بدن نفوذ پیدا کند، شاید نتوان با جراحی نیز آن را حذف کرد. به همین دلیل هم اگر خیلی برای درمان پوسیدگی دیر شود، ممکن است مرگ، زندگی فرد را تهدید کند.

  9. زایمان زودرس

    در صورتی که مادر بارداری به پوسیدگی‌های دندن خود توجه نکند، ممکن است چنین عارضه‌ای را نیز تجربه کند. دقت داشته باشید که پوسیدگی دندان در ابتدا سبب بیماری‌های لثه می‌شود. در ادامه سموم باکتری‌ها، خود را به بافت‌های اطراف جنین می‌رسانند و سبب بروز چنین اتفاقی می‌شوند.

  10. گلودرد مزمن

    شاید تا به حال دیده باشید که برخی از افراد، دائما از گلودرد شکایت دارند. این افراد احتمالا به پوسیدگی دندان خود بی توجهی کرده‌اند. چرا که این عفونت می‌تواند به بافت‌های اطراف و به خصوص زبان و گردن منتقل شود. در این صورت، ممکن است فرد در گلوی خود درد زیاد و مزمنی احساس کند.

  11. پوسیدگی سایر دندان‌ها

    بر خلاف تصور خیلی از افراد، پوسیدگی می‌تواند به دندان‌های دیگر هم سرایت کند. حتی این عارضه می‌تواند از فردی به فرد دیگر هم سرایت کند. به همین دلیل هم یکی از عوارض پوسیدگی این است که سایر دندان‌ها به مرور زمان دچار پوسیدگی شوند.

https://drshamsdentist.com/%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

درمان دندان پوسیده برای پیشگیری از عوارض آن

بهترین زمان برای درمان پوسیدگی دندان، زمانی است که این پوسیدگی هنوز پیشرفت نکرده باشد. در ابتدای ایجاد چنین پوسیدگی‌هایی، بهتر است برای ترمیم دندان اقدام شود؛ چرا که می‌توان با حذف مقدار کمی از نسوج دندان، این مشکل را برطرف کرد.
اما اگر این پوسیدگی خیلی پیشرفت کند، نمی‌توان به همین راحتی از شر آن خلاص شد. به خصوص زمانی که به بافت پالپ دندان وارد می‌شود. در چنین مواقعی باید حتما از درمان‌های دیگر مثل عصب کشی نیز کمک گرفت. دقت داشته باشید که اگر پوسیدگی دندان را در همان آغاز کار درمان کنید، تاج دندان نیز استحکام خود را حفظ خواهد کرد. اما در صورتی که تمام تاج را درگیر کند، شاید نتوان روی استحکام آن حساب باز کرد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.