آیا در کامپوزیت دندان تراشیده میشود؟
تقریباً برای انجام تمام روشهای زیبایی در دندانپزشکی نیاز به آماده سازی دندانها وجود دارد.متخصص ایمپلنت در رشت تفاوت این روشها در میزان آماده سازی و تراش دندانها است. با این حال برای نصب ونیر کامپوزیت این میزان تراش در حدی جزئی است که گاها این روش را کامپوزیت بدون تراش مینامند.
البته لازم به ذکر است که در موارد بسیار جزئی میتوان این روش را بدون هیچگونه تراش دادن دندان برای کامپوزیت انجام داد.
پس در پاسخ به این سؤال باید گفت که هم بله و هم خیر.
در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این باره به دست آورید.
چه زمانی به تراش دندان قبل از کامپوزیت نیاز است؟
معمولا دندانپزشکان برای کامپوزیت دندان را میتراشند. این کار معمولا برای فراهم کردن شرایط لازم برای باندینگ کامپوزیت به دندان است. فقط در صورتی کامپوزیت بدون تراشیدن دندان انجام خواهد شد که مینای دندان نازک شده باشد.
در ادامه به طور دقیقتر به بررسی مواردی که سبب افزایش نیاز به این کار میشوند، میپردازیم:
-
وجود لکههای به شدت بدرنگ روی دندان
تغییر رنگ شدید دندان و لکه دار بودن آن از دلایل مهمی است که سبب میشود تا دندانپزشک میزانی از مینای دندان را برای قرار دادن لایه کامپوزیت بتراشد.
-
کج بودن و نامرتب بودن جزئی دندانها
لازم به ذکر است که اگر دندانهای به شدت نامرتبی داشته باشید، به متخصص ارتودنسی ارجاع داده میشوید. اگر این میزان در حد جزئی باشد، با مقداری تراش میتوان به اصلاح طرح لبخند با کامپوزیت ونیر پرداخت.
-
بیرون زدگی دندانها و یا درشت بودن آنها
اگر دندانها درشت، بزرگ و یا بیرون زده باشند، با نصب ونیر میزان بیرون زدگی آنها افزایش پیدا میکند؛ بنابراین دندانپزشک متخصص با دقت کافی تناسبی بین اندازه دندانها ایجاد میکند تا بعد از نصب کامپوزیت زیبایی برای لبخند ایجاد گردد.
آیا تراش کامپوزیت به دندانها آسیب میرساند؟
در صورتی که دندانپزشک مهارت و تخصص کافی در این زمینه را نداشته باشد، احتمال دارد با تراش مینای دندان سبب ایجاد مشکل برای دندانهای طبیعی گردد. در غیر این صورت آسیبی به دنبال نخواهد داشت.
معمولا تراش مینا با فرزهای مخصوصی انجام میشود و به همین دلیل هم مقدار خیلی کمی از مینا برداشته میشود. این مقدار برای اتصال بهتر کامپوزیت لازم است. این فرزها قدرت زیادی ندارند و به همین دلیل هم کمتر پیش میآید که به دندان آسیبی وارد شود.
میزان تراش دندان برای کامپوزیت چقدر است؟
میزان تراش دندان در کامپوزیت بستگی به شرایط دندانی هر فرد دارد و این موضوع توسط دندانپزشک به دقت مورد بررسی قرار میگیرد. معمولاً این میزان تراش بین ۰.۵ میلیمتر تا ۰.۷ میلیمتر است.
آیا تراشیدن دندان برای کامپوزیت درد دارد؟
احساس درد در این مرحله از درمان تا حد زیادی به عملکرد دندانپزشک بستگی دارد. در صورتی که نیاز به میزان تراش بیشتری روی دندان باشد، ممکن است برای راحتتر بودن بیمار از مواد بیحسی استفاده شود. در این صورت در حین انجام کار هیچ گونه ناراحتی وجود نخواهد داشت.
اما به طور کلی این اقدام با درد غیر قابلی تحملی برای افراد همراه نیست.
عوارض تراش دندان در کامپوزیت
لازم به ذکر است که این کار به نوبه خود عوارضی ندارد و جزئی از مراحل این درمان است. با این حال انجام این درمان به دست دندانپزشک غیر مجرب میتواند فرد را با مشکلاتی روبهرو کند که عبارتاند از:
https://drshamsdentist.com/%D9%84%D9%85%DB%8C%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/
-
وارد شدن آسیب به بافت سالم دندان
با تراش بیش از اندازه روی دندان به بافت سالم آن آسیب جدی وارد خواهد شد. در این صورت ممکن نیاز باشد دندان ترمیم شود.
-
بروز حساسیت شدید دندانی
در صورتی که مینای دندان آسیب ببیند، این احتمال وجود دارد که بیمار حساسیت شدیدی در دندانهای خود تجربه کند.
-
تاثیر روی نتیجه درمان
زمان که بافت مینا برداشته شود، عاج زیرین آن نمایان میشود. با توجه به رنگ زرد عاج دندان، ممکن است روی رنگ ونیر کامپوزیت تاثیر بگذارد.
-
دوام کمتر ونیر کامپوزیت
همانطور که گفته شد، اتصال ونیر کامپوزیت به بافت مینا خیلی مستحکمتر از عاج دندان است. در صورتی که مینای دندان حذف شود، اتصال و باندینگ کامپوزیت به جای مینا، به عاج خواهد بود. به همین دلیل ممکن است در زمان کمتری کامپوزیت از دندان جدا شود.
- پنجشنبه ۰۹ آذر ۰۲ ۱۳:۴۵
- ۱۹ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر