تفاوت پولیش و جرم گیری دندان چیست؟

جرم گیری دندان چیست؟

 

جرم گیری دندان یکی از پروسه‌های دندانپزشکی است که در آن، دندانپزشک به کمک یک سری ابزارها، جرم و پلاک تشکیل شده روی سطح دندان را بر می‌دارد.متخصص لمینت دندان رشت جرم گیری دندان برخلاف تصور خیلی‌ها، هیچ ضرری برای فرد به همراه ندارد و صرفا سطح دندان را کمی زبرتر می‌کند. اما این زبری با پولیش بعد از آن کاملا رفع خواهد شد.

پولیش دندان چیست؟

 

پولیش دندان نیز همانند جرم گیری، یک روش بدون درد بوده و دندانپزشک با استفاده از این روش، به جلا دادن سطح دندان می‌پردازد. توجه داشته باشید، با اینکه بعد از هر جرم گیری، پولیش دندان انجام می‌شود، اما این روش صرفا برای جلا دادن به کار برده نمی‌شود. دندانپزشک می‌تواند با استفاده از پولیش دندان، لکه و میکروارگانیسم‌های موجود روی سطح آن را هم بردارد.

جرم گیری و پولیش دندان چه تفاوتی دارند؟

 

جرم گیری دندان و پولیش، تفاوت‌هایی با هم دارند که در ادامه به بررسی آنها پرداخته‌ایم:

  1. نحوه و ابزار انجام هر یک

    توجه داشته باشید که جرم گیری با استفاده از ابزارهای مختلفی قابل انجام است. به عنوان مثال، دندانپزشک می‌تواند از یک سری کورت‌های دستی به حذف جرم بپردازد. همچنین، می‌تواند با استفاده از دستگاه اولتراسونیک، جرم دندانی را حذف کند. اما پولیش دندان با ماده و ابزار کاملا متفاوتی انجام می‌شود. به طوری که دندانپزشک از یک ماده جلا دهنده و هندپیس برای جلا دادن سطح دندان بهره می‌گیرد.

  2. تفاوت در مدت زمان انجام

    جرم گیری دندان و پولیش دندان معمولا همراه با هم انجام می‌شوند. اما اگر جلسه درمانی ۱ ساعت طول بکشد، شاید حدود یک چهارم این زمان به پولیش دندان اختصاص داده شود. در واقع زمان جرم گیری دندان بیشتر خواهد بود و پولیش دندان بعد از جرمگیری انجام خواهد شد.

  3. نیاز یا عدم نیاز به تزریق بی‌حسی

    توجه داشته باشید که پولیش دندان به تزریق بی‌حسی نیازی ندارد. اما جرم گیری دندان در برخی از کیس‌ها، آن هم به دلیل التهاب لثه‌ای که در بیمار وجود دارد، ممکن است نیاز به بی‌حسی داشته باشد. با این حال، در اکثر مواقع، جرم گیری نیز نیازی به تزریق بی‌حسی ندارد.

  4. متفاوت بودن کاربرد جرم گیری و پولیش

    جرم گیری دندان همانطور که از نام آن مشخص است، صرفا برای پاکسازی دندان‌ها از جرم‌های دندانی استفاده می‌شود. در واقع این روش، بیشتر برای درمان بیماری‌های دهان و دندان و در خیلی از مواقع، برای پیشگیری از این مشکلات انجام می‌شود.
    اما پولیش دندان هم می‌تواند کاربرد زیبایی داشته باشد و هم اینکه برای درمان برخی مشکلات به کار گرفته شود. به عنوان مثال، دندانپزشک در اکثر مواقع بعد از جرم گیری، از پولیش دندان برای برطرف کردن زبری حاصل از ابزارهای جرم گیری استفاده می‌کند. با این کار، زیبایی دندان دوباره حاصل می‌شود. همچنین، پولیش دندان می‌تواند برای پاکسازی دندان از لکه‌های سطحی تشکیل شده روی آن به کار گرفته شود.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.