ثبت مدت در شرکت های تجاری

شرکت تجاری ممکن است برای مدت محدود یا نامحدود تشکیل شده باشد . گرفتن کارت بازرگانی فوری در هیچ ماده ای از قانون تجارت درباره مدت شرکت نکته ای بیان نشده است در حالی که مدت شرکت تجاری لازم است معین گردد.
معمولاَ شرکا به هنگام تشکیل شدن شرکت ، مدت آن را نامحدود قید می نمایند. با این حال شرکاء در صورت تمایل مجازند در حین تاسیس شرکت ، آن را برای مدت معین تاسیس نمایند. مدت شرکت در صورتیکه محدود باشد باید قید گردد که مثلاَ برای ده سال است والا قید خواهد شد که برای مدت نامحدود از تاریخ ثبت.
چنانچه شرکاء ، شرکت را برای مدتی محدود و معین مثلاَ 5 سال تاسیس  نمایند، با انقضاء این مدت ، شرکت خود به خود منحل می گردد . این قاعده کاملاَ منطقی است ، چرا که شرکا با تعیین مدت برای شرکت، از قبل چنین توافق کرده اند که هرگاه مدت شرکت به پایان برسد، منحل شود.
شرکا در صورت تمایل به ادامه حیات شرکت می توانند مطابق قوانین و مقررات آن شرکت مدت شرکت را تمدید کنند مگر این که تمدید مجدد آن در اساسنامه منع شده باشد. هر گونه تغییر در مواد اساسنامه شرکت منحصراَ در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده است . لذا مجمع می تواند در امور شرکت و از جمله  تغییر در مقررات اساسنامه شرکت نظیر تغییر مدت شرکت ( اعم از تمدید، تقلیل و خاتمه ) تصمیماتی را اتخاذ نماید.
هر نوع تغییرات اساسی در امور شرکت و از جمله هر گونه تغییر در مقررات اساسنامه شرکت ، در صلاحیت این مجمع می باشد.
البته مجمع حق افزایش تعهدات صاحبان سهام را با هیچ اکثریتی ندارد زیرا از نظر حقوقی اگر چه تعهد به نفع شخص ثالث جایز است ولی توافق و تراضی به ضرر دیگران ( افزودن تعهدات آنان بدون رضایتشان ) جایز نیست. ولی مجمع عمومی فوق العاده می تواند به اتفاق آرای کلیه شرکای شرکت به تعهدات آنان بیفزاید . ( مثلاَ سرمایه شرکت را افزایش دهد ).
همچنین اتخاذ تصمیم برخلاف مقررات قانونی ( به طور کلی ) و برخلاف مقررات تجاری ( به طور خاص) ممنوع است . زیرا توافق اشخاص برخلاف مقررات قانونی اعتبار ندارد.

  • مدارک مورد نیاز جهت ثبت تغییرات مدت شرکت
  • ارائه اصل صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده با امضاء هیات رئیسه ذیل مجمع
    ÷- ارائه لیست حاضرین در مجمع در جهت رعایت ماده 99 لایحه اصلاحی قانون تجارت به امضاء کلیه سهامداران
    - ارائه برگ نمایندگی ، نمایندگان اشخاص حقوقی در صورتیکه سهامداران شرکت اشخاص حقوقی می باشند. ( رعایت ماده 2 لایحه اصلاحی قانون تجارت )
    - در صورت لزوم ارائه مجوز از مراجع ذیصلاح
    - چنانچه مجمع مذکور با حضور اکثریت سهامداران تشکیل شده باشد ارائه اصل آگهی دعوت ( ماده 97 لایحه اصلاحی قانون تجارت )
  • https://danasabt.ir/%D9%BE%D9%84%D9%85%D9%BE-%D8%AF%D9%81%D8%A7%D8%AA%D8%B1/


    - چنانچه مجمع مذکور دو نوبتی می باشد ارائه صورتجلسه منفی نوبت اول و اصل آگهی دعوت نوبت اول و دوم

5 کاربرد آب دیونیزه

دستگاه دیونایزر یا آب فوق خالص ساز آزمایشگاهی چیست؟

در محیط های آزمایشگاهی، دیونایزر به عنوان ابزاری حیاتی برای تحقیقات و آزمایش های علمی کاربرد دارد. خرید کوره ازمایشگاهی دیونایزر با توانایی خود در حذف ناخالصی ها و یون ها از آب و سایر حلال ها، نقش حیاتی در حصول اطمینان از نتایج دقیق و قابل اعتماد ایفا می کند. تفاوت دستگاه دیونایزر آزمایشگاهی با سایر دستگاه های آب مقطرساز در آزمایشگاه، در از بین بردن تمام یون های باردار آب است. این نوع آب در آزمایشگاه کاربردهای ویژه ای دارد و کاربران در استفاده از برخی دستگاه ها مانند HPLC ملزم به استفاده از آب دیونیزه هستند. در این مقاله به بررسی 5 کاربرد مهم دستگاه دیونایزر آزمایشگاهی در سایر دستگاه ها و آزمایش های مختلف آزمایشگاهی می پردازیم.

رویان ایران، مرجع تخصصی فروش تجهیزات آزمایشگاهی، دستگاه دیونایزر آزمایشگاهی یا دستگاه تولید آب دیونیزه را با بهترین قیمت و کیفیت به فروش می رساند.

تفاوت آب دیونیزه با آب مقطر چیست؟

آب دیونیزه به عنوان آب DI، آب HPLC یا آب فوق خالص نیز شناخته می شود. این آب با تکنولوژی متفاوتی نسبت به دستگاه های تهیه آب مقطر، که تنها املاح معدنی آب تصفیه می شود، و به وسیله دستگاه دیونایزر آزمایشگاهی تهیه می شود و همه یون های باردار آزاد از آب خروجی حذف می شوند.

 

کاربردهای آب DI یا آب فوق خالص در آزمایشگاه

در بسیاری از آزمایش هایی که در آزمایشگاه های شیمی یا زیستی انجام می شود، وجود عناصر معدنی در آب می تواند در آزمایش منشا خطا باشد. به همین علت نمونه ها حتما باید در آب مقطر آزمایشگاهی محلول شوند. درحالی که در بسیاری از آزمایش ها استفاده از آب مقطر آزمایشگاهی کافی است، در استفاده از برخی دستگاه مانند HPLC یون هایی که در آب وجود دارند، می توانند در پیک های کروماتوگرام اختلال ایجاد کنند. به همین دلیل در این آزمایش ها حتما باید از آب دیونیزه استفاده شود. مهم ترین کاربردهای آب فوق خالص یا آب دیونیزه در آزمایشگاه را در ادامه بررسی می کنیم

خالص سازی آب در سیستم های تصفیه آب

 یکی از کاربرد های اولیه دیونایزر ها در سیستم های تصفیه آب مورد استفاده در آزمایشگاه ها می باشد. دیونایزر با حذف نمک های محلول، مواد معدنی و سایر ناخالصی ها، آب با کیفیتی تولید می کند که برای آزمایش های حساس ضروری است. برای تهیه معرف، انجام کشت سلولی یا انجام آزمایش های تحلیلی، آب دیونیزه شده دقت نتایج را تضمین می کند و باعث افزایش اطمینان به یافته های علمی به دست آمده می شود.

آب دیونیزه شده در تکنیک های کروماتوگرافی

 تکنیک های کروماتوگرافی، مانند کروماتوگرافی تعویض یونی و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC)، برای عملکرد بهینه به شدت به آب دیونیزه شده متکی هستند. دیونایزر ها نقش مهمی در کیفیت حلال برای جداسازی دقیق و شناسایی ترکیبات در مخلوط های پیچیده دارند. همچنین با حذف یون ها و آلاینده ها به دقت آنالیز های کروماتوگرافی در آزمایشگاه کمک می کند.

ضرورت استفاده از دستگاه دیونایزر آزمایشگاهی در مطالعات الکتروشیمیایی

در مطالعات و آزمایشات الکتروشیمیایی، حفظ یک محیط یونی کنترل شده بسیار مهم است. دیونایزر ها به ایجاد محلول هایی با ترکیبات یونی خاص کمک می کنند و به محققان این امکان را می دهند که رفتار یون ها و برهم کنش آن ها با الکترود ها را مطالعه کنند. با استفاده از آب دیونیزه شده به عنوان نقطه شروع، دانشمندان می توانند غلظت یون ها را در آزمایشات خود به طور برنامه ریزی شده دستکاری کنند که منجر به نتایج معنادارتر و درک عمیق تری از فرآیند های الکتروشیمیایی می شود.

کاربرد های دیونایزر در طیف سنجی

 تکنیک های طیف سنجی، مانند طیف سنجی UV-Vis و طیف سنجی جذب اتمی، به حلال خالص برای اطمینان از اندازه گیری های دقیق نیاز دارند. آب دیونیزه شده به عنوان یک جزء ضروری در تهیه محلول های استاندارد و رقیق کردن نمونه ها برای تجزیه و تحلیل طیف سنجی عمل می کند. حذف ناخالصی ها با استفاده از دیونایزر به کاهش نویز و تداخلات امواج پس‌ زمینه کمک می‌کند و در نتیجه داده ‌های طیفی مطمئن ‌تر و دقیق ‌تری به دست می ‌آید.

https://hakimazma.com/%d9%87%d9%88%d8%af-%d8%a2%d8%b2%d9%85%d8%a7%db%8c%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87%db%8c/%d9%87%d9%88%d8%af-%d8%b4%db%8c%d9%85%db%8c%d8%a7%db%8c%db%8c/

دیونایزر در تحقیقات بیولوژیکی و پزشکی

در تحقیقات بیولوژیکی و زیست پزشکی، دیونایزر ها برای کاربرد های مختلف ضروری هستند. از آماده سازی محیط کشت سلولی گرفته تا سنجش آنزیمی، آب دیونیزه یک نیاز اساسی است. این دستگاه عدم وجود یون ‌ها و آلاینده ‌هایی را که می ‌توانند با فرآیند های بیولوژیکی تداخل ایجاد کنند و یا بقای سلول را به خطر بیندازند، تضمین می‌کند. علاوه بر این، دیونایزر ها در تولید آب خالص برای استفاده در تجهیزات آزمایشگاهی مانند اتوکلاو ها و انکوباتور ها استفاده می شوند.

اندازه گیری ضریب شکست روغن های خوراکی با رفراکتومتر

مقدمه ای بر اندازه گیری ضریب شکست در شناسایی خواص مواد

رفراکتومتر دستگاهی ضروری است که برای اندازه گیری ضریب شکست یا Refractive Index با نام اختصاری RI در تجهیزات آزمایشگاهی روغن موتور، صنایع غذایی و نوشیدنی، داروسازی و …  اهمیت و کاربرد دارد.قیمت هود لامینار از این دستگاه در فرایندهای تحقیق و توسعه و کنترل کیفیت استفاده می شود. ضریب شکست که وسیله رفراکتومتر های دستی یا رومیزی قابل اندازه گیری است، جز خواص فیزیکی یک ماده محسوب می شود. اندازه گیری ضریب شکست روغن های خوراکی اطلاعات ارزشمندی درباره کیفیت و خلوص روغن ها در اختیار کارشناسان صنایع غذایی قرار می دهد. به همین دلیل در این مقاله روش استفاده از رفراکتومتر برای اندازه گیری ضریب شکست انواع روغن های خوراکی را آموزش مطالعه خواهید کرد.

 

راهنمای کامل استفاده از رفراکتومتر برای اندازه گیری ضریب شکست روغن های خوراکی

اندازه گیری ضریب شکست روغن های خوراکی با استفاده از رفراکتومتر می تواند اطلاعات دقیق درباره کیفیت و خلوص هر روغن به کارشناس ارائه دهد.

نحوه اندازه گیری ضریب شکست با استفاده از رفرکتومتر آنالوگ یا دستی

نحوه کار با رفراکتومترهای دستی و رومیزی یکسان است. این اندازه گیری سریع انجام می شود و نیاز به آماده سازی نمونه ندارد. مراحل اندازه گیری ضریب شکست را در ادامه مشاهده می کنید.

  1. در ابتدا لازم است منشور یا جایگاه قرار گیری نمونه را کاملا تمیز کنید تا اثری از نمونه های قبلی یا گرد و غبار روی آن نباشد. حتما از آب و الکل و یک دستمال پارچه ای بسیار نرم که هیچ پرزی از آن باقی می ماند استفاده کنید.
  2. پس از کالیبراسیون رفرکتومتر را بررسی کنید. در صورت کالیبره نبودن حتما با استفاده از یک قطره آب مقطر آن را کالیبره کنید. برای کالیبراسیون رفرکتومتر در حالی که در چشمی نگاه می کنید، پیچ را تا جایی بچرخانید که خط مرزی با علامت صفر قطع شود. هنگام کالیبراسیون دما را ثبت کنید و اندازه گیری ضریب شکست نمونه را در همان دما انجام دهید.
  3. سپس سطح منشور را کاملا خشک کنید. یک قطره بسیار کوچک از نمونه روغن خوراکی را با استفاده از میکروپیپت یا قطره چکان در محل مخصوص نمونه قرار دهید.
  4. درپوش جایگاه نمونه را به آرامی ببندید تا نمونه روی تمام سطح پخش شود.
  5. دمای محیط را هنگام اندازه گیری ثبت کنید.
  6. محیط آزمایشگاه را تا حد امکان تاریک کنید.
  7. داخل چشمی را نگاه کنید. یک دایره کامل خواهید دید که پخشی از آن روشن و بخشی تیره است. علامت صفر باید کاملا در وسط قرار گیرد. حال پیچ مخصوص را تا حدی بچرخانید که یک مرز مشخص بین قسمت تاریک تر و روشن تر ایجاد شود.
  8. درصورتی که مرز کاملا خطی بین دو مشاهده کردید می توانید عدد ضریب شکست و بریکس را ثبت کنید.

نحوه اندازه گیری ضریب شکست با استفاده از رفرکتومتر دیجیتال

کار با رفراکتومترهای دیجیتال بسیار ساده است. در این دستگاه ها هیچ پیچ تنظیمی وجود ندارد. ابتدا سطح منشور را کاملا تمیز کنید. کالیبراسیون را با مقداری آب مقطر انجا دهید. سپس مقدار کمی از نمونه را روی منشور قرار دهید و پس از چند ثانیه مقدار عددی ضریب شکست روغن خوراکی روی صفحه، نمایش داده می شود.

عومل تاثیر گذار بر دقت اندازه گیری ضریب شکست با استفاده از رفراکتومتر

  • حتما پیش از استفاده رفرکتومتر را کالیبره کنید.
  • دما محیط در شکست نور و در نتیجه ضریب شکست تاثیر مهمی دارد. بنابراین در دمای مشخص ضریب شکست را اندازه گیری و ثبت کنید.
  • هنگام قرار دادن قطره نمونه روی منشور حتما توجه کنید که حباب تشکیل نشود.
  • گرد و غبار و سایر آلودگی و ناخالصی های نمونه باعث خطا می شوند.
  • خطاهای فردی نیز می توانند دقت اندازه گیری ضریب شکست روغن های خوراکی با رفراکتومتر را به شدت کاهش دهند.

هنگام خرید رفرکتومتر برای اندازه گیری ضریب شکست روغن های خوراکی چه فاکتورهایی مهم است؟

  • آنالوگ یا دیجیتال بودن
  • پرتابل یا ثابت بودن
  • وزن و ابعاد
  • محدوده اندازه گیری
  • محدوده دمایی اندازه گیری
  • دقت اندازه گیری
  • واحدهای اندازه گیری ضریب شکست (nD)، غلظت ساکارز، گلوکز، فروکتوز (% Brix)
  • ضد آب بودن

https://hakimazma.com/%d8%af%d8%b3%d8%aa%da%af%d8%a7%d9%87/%da%a9%d9%88%d8%b1%d9%87/


کدام رفراکتومترها برای اندازه گیری ضریب شکست روغن های خوراکی پیشنهاد می شود؟

نحوه استفاده از رفرکتومترهای دیجیتال بسیار ساده تر است. یکی از رفرکتومترهایی که در صنایع غذایی بسیار پرکاربرد است، رفرکتومتر دیجیتال آتاگو مدل PAL-1 ساخت ژاپن، می باشد. این رفرکتومتر دستی و بسیار سبک است و برای اندازه گیری ضریب شکست روغن های خوراکی مناسب است. البته رفرکتومتر آتاگو سری PAL مدل 2،1 و3 دارای ویژگی های متفاوتی هستند که با مشاهده جدول مشخصات می توانید با توجه به نوع نمونه های خود، مدل مناسب را برگزینید.

عصب کشی چقدر درد دارد؟

عصب کشی چیست و چگونه انجام می شود؟

روت کانال یا عصب کشی یک روش رایج درمان دندانپزشکی است که توسط متخصص اندودنتیست برای نجات دندان طبیعی انجام می شود.کامپوزیت دندان در رشت  جراحی کانال ریشه یا عصب کشی به از بین بردن درد دندانی که قبل از مراجعه به دندانپزشک تجربه کرده اید کمک می کند. این درد به دلیل پوسیدگی، عفونت یا ضربه به دندان اتفاق می افتد. هر یک از این مشکلات با عصب کشی قابل درمان است. عصب کشی برای حذف عفونت از پالپ، حفظ دندان و جلوگیری از عفونت مجدد استفاده می شود. این روش به حفظ دندان طبیعی شما کمک می کند، درد را تسکین می دهد و دندان‌های شما را دوباره سالم می کند.

در طول پروسه درمان کانال ریشه دندان، دندانپزشک یک سوراخ کوچک در تاج دندان ایجاد می کند و پالپ عفونی داخل اتاقک پالپ دندان را تمیز می کند. بعد از اینکه دندان تمیز و تمام پوسیدگی‌ها برداشته شد، دندان شما با روکش یا پرکننده مهر و موم می شود.

عصب کشی دندان چقدر طول می کشد؟

به طور معمول، عصب کشی بسته به پیچیدگی آن از نیم ساعت تا یک ساعت و نیم طول می کشد و اکثر بیماران مشکلی برای بازگشت به فعالیت‌های عادی در همان روز را ندارند.

آیا در حین انجام عصب کشی درد خواهید داشت؟

از آنجایی که یک بی حس کننده موضعی در نزدیکی دندان و یک بی حس کننده موضعی به لثه شما تزریق می شود، در طول پروسه نباید دردی احساس کنید. با این حال، عصب کشی می تواند ناراحت کننده باشد. حتی اگر این روش با موفقیت انجام شده باشد باز هم ممکن است سه تا پنج روز پس از جراحی کانال کمی درد احساس کنید. اما این درد کاملا طبیعی است.

چه مقدار درد پس از عصب کشی طبیعی است؟

  • درد یا فشار شدید به مدت ۳-۵ روز
  • کمی التهاب و تورم در داخل یا خارج از دهان 
  • حساسیت به سرما و گرما

درد غیر طبیعی بعد از عصب کشی چگونه است؟

احتمال اینکه عصب کشی درد دندان را تسکین دهد بسیار بیشتر از تداوم درد خواهد بود. تجربه ناراحتی خفیف تا متوسط برای چند روز پس از عصب کشی کاملا طبیعی است. اما هر دردی فراتر از این ممکن است مستلزم وجود مشکل و مراجعه مجدد به دندانپزشک باشد. 

به طور معمول، درد شدیدی که بیش از یک هفته پس از عصب کشی باقی می‌ماند، نشان می‌دهد که عفونت هنوز وجود دارد و عصب کشی نا موفق بوده است. برای از بین بردن درد نیاز به آنتی بیوتیک، عصب کشی مجدد کانال‌ها یا سایر روش‌های دیگر وجود دارد.

در موارد بسیار نادر ممکن است عفونت در استخوان یا کانال ریشه دندان هنوز باقی مانده باشد. این عفونت‌ها ممکن است روزها، هفته‌ها یا حتی سال‌ها پس از عصب کشی خود را نشان دهند.

علائم وجود عفونت در دندان چیست؟

  • دردی مداوم که متوقف نمی شود و با گاز گرفتن بدتر می شود.
  • رنگ دندان تغییر کند. 
  • حساسیت یا تورم لثه ایجاد شود.
  • پاکت آبسه دندان در اطراف دندان مشاهده شود.
  • تیره شدن لثه یا پوسیدگی عمیق
  • بوی بد دهان، به صورت مداوم وجود داشته باشد.
  • دهان طعم بدی بدهد. 
  • تورم در صورت، گردن یا غدد لنفاوی دیده شود. 

علاوه بر عفونت، موارد دیگری نیز می‌توانند باعث درد غیرطبیعی پس از عصب کشی شوند که ممکن است نیاز به درمان بعدی داشته باشد. مواردی مانند عصب کشی ناموفق، ترمیم شکسته یا ورود هوا به نوک ریشه، کنده شدن روکش یا پرکردگی بزرگ روی دندان می توانند باعث ایجاد درد و نیاز به درمان مجدد عصب کشی داشته باشند. 

چه عوارضی پس از عصب کشی ممکن است برای دندان ایجاد شود؟

بعد از عصب کشی ممکن است درد همچنان وجود داشته باشد. اما این درد به دلایل مختلفی ایجاد می شود. در ادامه برخی از این عوامل ایجاد کننده درد را با هم بررسی می کنیم. 

عفونت در استخوان

بعد از اینکه تمام عفونت‌ها و پوسیدگی‌ها از دندان شما پاک شد، هنوز خطر وجود عفونت در استخوان شما وجود دارد. به این دلیل که دهان ما پر از باکتری‌های خوب و بد است و این احتمال وجود دارد که باکتری‌های باقی مانده در اطراف استخوان دندان وجود داشته باشد. این باکتری می تواند خود را به استخوان برساند و بسیار دردناک و ملتهب شود. در حالی که این نوع عفونت می تواند دردناک باشد، اما به راحتی قابل درمان است.

وقتی تمام عصب مرده برداشته شد، سیستم ایمنی بدن شما باید بتواند عفونت را از بین ببرد. در برخی موارد، سیستم ایمنی بدن به کمک نیاز دارد. دندانپزشکان یک نسخه آنتی بیوتیک برای بیمار تجویز می کنند تا با کمک آن عفونت سریعتر درمان شود.

کانال عفونی و آلوده

ممکن است دندان شما حتی پس از عصب کشی عفونی شود. معمولاً به این دلیل که ماده پرکننده کانال نشت می‌کند و به باکتری‌های بزاق شما اجازه می‌دهد تا وارد دندان شوند. هنگامی که باکتری وارد کانال می شود، می تواند در عرض چند روز عفونت ایجاد کند. به همین دلیل، اکثر دندانپزشکان روی دندانی که عصب کشی شده است را با روکش می پوشانند.

کانال مخفی و دور از چشم 

دندان‌های شما با کانال های باریکی که حاوی رگ‌های خونی و رشته‌های عصبی هستند پر شده اند. این کانال ها تغذیه و حس دندان‌های شما را تامین می‌کنند. معمولاً هر دندان یک تا چهار کانال دارد. دندانپزشکان برای عصب کشی، به یک کانال خاص رفته و تمام عفونت و پوسیدگی قدیمی را خارج می کنند و سپس آن را می بندد. اغلب دندانپزشکان برای مشخص کردن محل دقیق انتشار عفونت و اینکه بدانند کجا باید آن را درمان کنند، با اشعه ایکس از دندان عکس می گیرند. اما حتی با وجود همه این اقدامات، هنوز ممکن است کانالی نادیده گرفته شده و درمان نشود زیرا تشخیص برخی از این کانال‌ها سخت تر از سایرین است.

اگر کانالی از دید پنهان شود، عصب داخل دندان به محفظه ای برای باکتری‌ها تبدیل شده و عفونت ایجاد می کند. اگر حتی کمی از عصب باقی بماند، بیماران می‌توانند همچنان درد را تجربه کنند و دندان شما می‌تواند مانند قبل از عصب کشی نسبت به گرما و سرما بسیار حساس باشد.

در این موارد، اگر دندانپزشک تشخیص دهد که کانال از دست افتاده و آن را ندیده است، این پروسه باید مجدد تکرار شود. تکرار مجدد عصب کشی تهاجمی تر است زیرا مشکل عمیق تر از زمانی است که برای اولین بار تشخیص داده شده است.

چه زمانی به عصب کشی نیاز دارید؟

دندان شکسته یا ترک خورده، پوسیدگی عمیق ناشی از یک حفره درمان نشده یا مشکلات ناشی ازپرکردن های قبلی ممکن است باعث شود تا به عصب کشی نیاز پیدا کنید. 

چگونه از شکست پروسه عصب کشی جلوگیری کنیم؟

اگر دندانپزشک با تجربه عصب کشی شما را انجام دهد، کانال ریشه به ندرت باعث ایجاد مشکل می شود. در این شرایط هرگز نیاز به عصب کشی دوم یا درمان دیگر نخواهید داشت. در واقع، عصب کشی دارای میزان موفقیت ۸۶٪ تا ۹۸٪ است.

بعد از انتخاب دندانپزشک با تجربه و بسیار مورد اعتماد برای انجام این روش، مهمترین کاری که می توانید برای جلوگیری از شکست کانال ریشه یا عصب کشی انجام دهید این است که دستورالعمل‌های مراقبت در منزل را دنبال کنید که به جلوگیری از این مشکلات احتمالی کمک می کند.

https://drshamsdentist.com/%d9%85%d8%aa%d8%ae%d8%b5%d8%b5-%d8%a7%db%8c%d9%85%d9%be%d9%84%d9%86%d8%aa-%d8%af%d8%b1-%d8%b1%d8%b4%d8%aa/

بعد از عصب کشی طبق دستور دندانپزشک مسواک زده و نخ دندان بکشید. از خوردن غذا های سفت و ترد که باعث آسیب به دندان می شود پرهیز کنید. 

توجه: در مواردی که دندان نیاز به عصب‌کشی دارد، تاخیر در درمان ممکن است به تشدید عفونت و درد طاقت فرسا منجر شود. 

مراقبت‌های بعد از ونیر کامپوزیت

کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت دندان یک ماده دندانپزشکی است که برای ترمیم و بازسازی دندان‌های آسیب دیده، شکسته یا تغییر ظاهر داده استفاده می‌شود. کامپوزیت دندان در رشت این ماده یک نوع رزین ترکیبی است که از چندین ماده شیمیایی تشکیل شده و با دندان‌ها هماهنگی بسیار خوبی دارد. یکی از ویژگی‌های بارز کامپوزیت، قابلیت تطابق با رنگ و شکل دندان‌های طبیعی است، به‌طوری‌که پس از اعمال و تراشیدن، با ظاهر و رنگ دندان‌های اطراف تلفیق می‌شود.

فرآیند اعمال کامپوزیت نسبتاً ساده است و در کلینیک دندانپزشکی یا مطب انجام می‌شود. دندان‌پزشک ابتدا بخشی از دندان را تراشیده و سپس کامپوزیت را به شکل لایه‌های نازک بر روی دندان قرار می‌دهد و با استفاده از نور UV یا لیزر، آن را به دندان متصل و سفت می‌کند. 

کامپوزیت دندان علاوه بر بازسازی استحکام دندان، قابلیت ترمیم نقاط فرسوده، پر کردن شکاف‌ها و حتی تصحیح اندازه و شکل دندان‌ها را نیز داراست. اما بهتر است بدانید کامپوزیت نیاز به مراقبت‌های خاصی دارد و با گذشت زمان ممکن است دچار ترک و سایش‌ شود که نیاز به تعمیر و ترمیم دوباره دارد.

ونیر کامپوزیت چگونه انجام می‌شود؟

قبل از آنکه کاری انجام دهید بهتر است با روش آن آشنا شوید و اطلاعات درباره آن بدست بیاورید. این می‌تواند به کاهش اضطراب و عدم اطمینان در مورد آنچه در طول کل فرآیند انتظار دارید کمک کند. روش ونیر کامپوزیت معمولاً شامل یک فرایند چند مرحله ای است.این فرآیند شامل:

  • برداشتن لایه نازکی از مینای دندان از سطح دندان
  • چسباندن ونیر کامپوزیت‌های دندانی به سطح جلویی دندان‌ها

بسته به نوع ونیر کامپوزیت، کل فرآیند معمولا در یک نوبت انجام می‌شود. 

قبل از انجام کامپوزیت چه کار‌هایی باید انجام شود؟

قبل از انجام پروسه، با دندانپزشک برای مشاوره ملاقات و مشورت خواهید کرد. آنها دهان و دندان‌های شما را معاینه می‌کنند و در مورد سابقه پزشکی شما می‌پرسند. همچنین ممکن است برای تعیین اینکه آیا شما کاندید مناسبی برای ونیر کامپوزیت هستید یا خیر، عکس‌های اشعه ایکس دندان و سایر آزمایش‌های تصویربرداری را انجام دهند.

برای بیمارانی که از سلامت دهان و دندان برخوردار هستند، جرم گیری حرفه ای قبل از فرآیند کافی است. با این حال، افرادی که مشکلات اساسی دهان و دندان مانند بیماری لثه و پوسیدگی دندان دارند، تا زمانی که شرایط آنها برطرف نشود، نمی‌توانند ونیر کامپوزیت را انجام دهند.

بعد از ونیر کامپوزیت چه انتظاری باید داشت؟

پس از پروسه گذاشتن ونیر کامپوزیت ممکن است کمی ‌حساسیت و ناراحتی را تجربه کنید. این طبیعی است و باید خود به خود رفع شود. دندانپزشک شما دستورالعمل‌هایی را برای مراقبت مناسب از ونیر کامپوزیت و بهداشت پس از ونیر به شما می‌دهد.

در برخی موارد داروهای تسکین دهنده درد را برای راحتی شما تجویز می‌کنند یا به شما پیشنهاد کنند که هنگام ورزش از محافظ دهان استفاده کنید. به عنوان بخشی از نگهداری ونیر کامپوزیت دندان، باید به طور منظم برای معاینات و جرم گیری دندان به دندانپزشکی مراجعه کنید. همچنین باید روال بهداشت دهان و دندان را در خانه رعایت کنید. این کار‌ها به افزایش طول عمر ونیر کامپوزیت‌های شما کمک می‌کند.

آماده شدن برای مراقبت‌های بعدی ونیر کامپوزیت

برای حفظ ظاهر طبیعی ونیر کامپوزیت‌های خود باید دستورالعمل‌های مراقبت‌های بعد از ونیر کامپوزیت را رعایت کنید. دندانپزشکان دستورالعمل‌های شخصی مربوط به درمان را به شما ارائه می‌دهند.

عواملی که بر دستورالعمل‌های مراقبت‌های بعدی شما تأثیر می‌گذارند ممکن است شامل سن، سلامت، شغل و عادات سبک زندگی شما باشد. باید این دستورالعمل‌ها را با دندانپزشک خود در میان بگذارید و اگر جایی را متوجه نشدید در صورت نیاز به توضیح یا اطلاعات بیشتر سؤال بپرسید. رعایت این موارد به شما این امکان را می‌دهد که به طور موثر از ونیر کامپوزیت‌های خود مراقبت کنید و وضعیت آنها را حفظ نمایید.

بعد از گرفتن ونیر از چه چیزهایی باید اجتناب کرد؟

همه افراد پس از صرف زمان و هزینه برای گذاشتن ونیر کامپوزیت‌ها، می‌خواهند تا جایی که ممکن است کامپوزیت ها دوام بیاورند. دانستن اینکه از چه چیزی باید اجتناب کرد در نگهداری ونیر کامپوزیت دندان بسیار مهم است. برای اطمینان از اینکه ونیر کامپوزیت‌های شما سفید و طبیعی می‌مانند، این نکات را رعایت کنید:

از غذاها و نوشیدنی‌هایی که دندان‌ها را لکه دار می‌کند خودداری کنید

غذاها و نوشیدنی‌هایی مانند قهوه، چای، شراب قرمز و انواع توت‌ها می‌توانند به مرور زمان باعث تغییر رنگ ونیر کامپوزیت‌ها شوند. اگرچه لازم نیست به طور کامل از آنها اجتناب کنید، اما بهتر است آنها را در حد اعتدال مصرف نمایید و پس از آن دهان خود را با آب بشویید. همچنین می‌توانید هنگام نوشیدن از نی استفاده کنید تا تماس با ونیر کامپوزیت‌های خود را به حداقل برسانید.

اجسام سخت را گاز نگیرید یا نجوید

گاز گرفتن یا جویدن اجسام سخت مانند یخ، خودکار و ناخن می‌تواند باعث بریدگی یا ترک در ونیر کامپوزیت‌های شما شود. علاوه بر این، اگر در ورزش‌های تماسی مانند بوکس شرکت می‌کنید، مهم است که از محافظ دهان استفاده کنید تا از ونیر کامپوزیت‌های خود در برابر هرگونه ضربه محافظت کنید.

از دندان به عنوان ابزار استفاده نکنید

استفاده از دندان‌ها برای باز کردن بسته‌ها یا کندن برچسب‌ها می‌تواند فشار غیرضروری به ونیر کامپوزیت‌های شما وارد کند و باعث ترک خوردن یا بریدگی آن‌ها شود. به این ترتیب، از دندان به عنوان ابزار استفاده نکنید.

بهداشت دهان و دندان را نادیده نگیرید

در حالی که ونیر کامپوزیت‌ها نمی‌توانند پوسیدگی داشته باشند، دندان‌ها و لثه‌های زیرین هنوز هم می‌توانند مستعد پوسیدگی و بیماری لثه شوند. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن منظم دندان‌ها و مراجعه به دندانپزشک برای معاینه و تمیز کردن و جرم گیری بسیار مهم است.

دندان قروچه را درمان کنید

دندان قروچه می‌تواند به ونیر کامپوزیت‌های شما آسیب برساند و منجر به درد فک و سردرد شود. اگر شب‌ها دندان قروچه می‌کنید، با دندانپزشک خود در مورد گرفتن محافظ دهان برای محافظت از دندان‌ها و ونیر کامپوزیت‌ها صحبت کنید.

سیگار نکشید

سیگار کشیدن می‌تواند باعث تغییر رنگ و لکه دار شدن ونیر کامپوزیت‌ها شود و همچنین خطر ابتلا به بیماری‌های لثه و سایر مسائل مربوط به سلامت دهان را افزایش ‌دهد. اگر سیگار می‌کشید، ترک آن می‌تواند به حفظ ظاهر و سلامت ونیر کامپوزیت شما کمک کند.

مراقبت از آنچه می خورید و کاری که با دهانتان انجام می‌دهید می‌تواند تضمین کند که لبخند زیبای شما برای سال‌ها درخشان می‌ماند.

اهمیت بهداشت خوب دهان برای مراقبت‌های بعد از ونیر کامپوزیت

بهداشت پس از ونیر برای طول عمر آن مهم و تاثیر گذار است. در ادامه کار‌های لازم برای رعایت بهداشت دهان و دندان را بررسی می‌کنیم. 

مسواک زدن و نخ دندان کشیدن منظم

شما باید دو بار در روز دندان‌های خود را با مسواک نرم مسواک بزنید و روزانه از نخ دندان استفاده کنید. هنگام مسواک زدن از حرکات دایره ای و هنگام کشیدن نخ دندان از حرکات سر خوردن استفاده کنید. برای جلوگیری از خراشیدن ونیر کامپوزیت‌ها از خمیر دندان غیر ساینده استفاده کنید.

استفاده از دهانشویه حاوی فلوراید

دهانشویه حاوی فلوراید می‌تواند به تقویت دندان‌ها کمک کند و از آنها در برابر آسیب و لکه‌های بیشتر محافظت کند.

مراجعه منظم به دندانپزشک

مهم است که هر شش ماه یک بار برای معاینات منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید، بنابراین دندانپزشک شما می‌تواند وضعیت ونیر کامپوزیت‌های شما را کنترل کند.

پیروی از این اقدامات ساده برای بهداشت دهان و دندان کمک می‌کند تا ونیرهای شما برای مدت طولانی قوی و سالم به نظر برسند.

تکنیک‌های مناسب مسواک زدن کامپوزیت‌های دندان

تکنیک‌های صحیح مسواک زدن برای حفظ بهترین وضعیت ونیر کامپوزیت‌ها ضروری است. برای مراقبت‌های بعد از ونیر کامپوزیت و حفظ سلامت دهان و دندان، در ادامه چند تکنیک مسواک زدن را آموزش می‌دهیم.

  • از مسواک نرم استفاده کنید. این می‌تواند به کاهش خراش و ساییدگی روی ونیر کامپوزیت‌های شما کمک کند که به طور بالقوه می‌تواند منجر به سایر مشکلات دندانی شود.
  • موهای مسواک خود را در زاویه ۴۵ درجه به سمت خطوط لثه قرار دهید. از یک حرکت دایره ای استفاده کنید، حرکت‌های کوتاهی را در امتداد خط لثه انجام دهید تا تجمع پلاک را از بین ببرید.
  • هنگام مسواک زدن دقت کنید که فشار زیادی وارد نکنید. فشار بیش از حد می‌تواند باعث ایجاد فرورفتگی یا بریدگی در ونیر کامپوزیت‌ها شود که ترمیم آن می‌تواند دشوار یا پرهزینه باشد.

فراموش نکنید که طبق توصیه دندانپزشک خود، جرم گیری منظم حرفه ای را انجام دهید. این کار برای مراقبت مناسب از دندان‌های طبیعی و ونیر کامپوزیت‌ها ضروری هستند.

بهترین انواع مسواک و خمیر دندان برای مراقبت از ونیر کامپوزیت

مسواک‌های برقی معمولا برای ونیر کامپوزیت‌های دندان توصیه می‌شوند. مسواک برقی نسبت به مسواک‌های دستی می‌توانند به از بین بردن پلاک‌ها و مواد زائد بیشتری کمک کنند.

اگر مسواک برقی ندارید، استفاده از مسواک نرم این کار را می‌کند. موهای نرم خوب هستند زیرا می‌توانند پلاک را از بین ببرند در حالی که روی ونیر کامپوزیت شما اثری ایجاد نمی‌کنند.

در مورد خمیر دندان، استفاده از نوع غیر ساینده آن بی خطر است. از آنهایی که حاوی دانه‌های خشن هستند که می‌توانند سطح ونیر کامپوزیت را خراش دهند دوری کنید. این کار می‌تواند باعث از بین رفتن لعاب کامپوزیت شود. این لعاب از لک شدن آنها جلوگیری می‌کند.

بعد از کامپوزیت کردن دندان آیا نیاز است مجدد به دندانپزشک مراجعه کنیم؟

اهمیت زیادی دارد که دو بار در سال برای معاینات معمول به دندانپزشک خود مراجعه کنید. جرم گیری و تمیز کردن کامپوزیت‌ها برای سلامت و زیبایی آنها ضروری است. دندانپزشک شما می‌تواند وضعیت ونیر کامپوزیت‌های شما را بررسی کند و مطمئن شود که آسیب‌دیده یا لک نشده‌اند.

دندانپزشک با جرم گیری حرفه‌ای پلاک‌ها را از مناطقی که مسواک و نخ دندان به آنها دسترسی ندارد پاک می‌کند. این کار می‌تواند به جلوگیری از بیماری لثه کمک کند، که می‌تواند باعث عقب نشینی لثه و آسیب به ساختار زیرین دندان شما شود.

عدم رعایت مراقبت‌های بعد از کامپوزیت دندان چه مشکلاتی به وجود می‌آورد؟

اگر اخیراً دندان‌های خود را ونیر کامپوزیت کرده اید، ضروری است که دستورالعمل‌های مراقبت‌های بعدی ارائه شده توسط دندانپزشک خود را دنبال کنید. رعایت نکردن مراقبت‌های پس از ونیر کامپوزیت شما را در معرض خطرات زیر قرار می‌دهد.

  • افزایش احتمال لکه دار شدن یا شکستن ونیر کامپوزیت‌ها
  • ایجاد پوسیدگی در امتداد خط لثه، که می‌تواند منجر به بیماری لثه شود.
  • انتقال آسیب یا پوسیدگی احتمالی به ساختار دندان زیرین

ونیرها می‌توانند لبخند و سلامت دهان و دندان فرد را تا حد زیادی بهبود بخشند. با این حال، اگر به درستی از آنها مراقبت نشود، خطر آسیب، حفره و تغییر رنگ به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد.

نحوه تمیز کردن و مراقبت از ونیرهای موقت

ونیر کامپوزیت‌های موقت برای محافظت از دندان‌های شما در زمانی که منتظر ساختن لمینت‌های دندانی خود هستید استفاده می‌کنند. آنها معمولا از اکریلیک ساخته می‌شوند و برای محافظت از دندان‌های تراشیده طراحی شده اند. ونیر کامپوزیت‌های موقت دوام ندارند و نیاز به مراقبت مناسب دارند. بنابراین تا زمانی که لمینت‌های دندانی شما قرار داده شوند، باید در شرایط خوبی باقی بمانند. در ادامه چند نکته در مورد نحوه تمیز کردن و مراقبت از ونیر کامپوزیت‌های موقت آورده شده است.

  • دندان‌های خود را به صورت معمول مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. در اطراف ونیر کامپوزیت‌های موقت آرام مسواک را حرکت دهید تا از جابجایی آنها جلوگیری کنید.
  • برای جلوگیری از خراشیدگی سطح ونیر کامپوزیت‌های موقت از مسواک نرم و خمیر دندان غیر ساینده استفاده کنید.
  • از غذاهای سفت و چسبنده که می‌توانند ونیر کامپوزیت‌های موقت را از جای خود خارج کرده یا به آن آسیب برسانند، خودداری کنید. از یک رژیم غذایی نرم داشته باشید و غذاهای سفت را گاز نزنید.
  • پس از صرف غذا، دهان خود را با آب بشویید تا ذرات غذایی که ممکن است در اطراف ونیر کامپوزیت‌های موقت گیر کرده باشند پاک شود.
  • استفاده از محصولات سفید کننده دندان در زمانی که ونیر کامپوزیت‌های موقت دارید خودداری کنید. زیرا می‌توانند به مواد اکریلیک آسیب رسانده و باعث تغییر رنگ شوند.
  • محصولات تنباکو می‌توانند ونیر کامپوزیت‌های موقت را لکه دار کرده و باعث تغییر رنگ آن شوند. تا زمانی که ونیر کامپوزیت موقت دارید از آنها خودداری کنید.

از ونیر کامپوزیت‌های موقت خود مراقبت کنید تا ظاهر آن‌ها حفظ شود و مطمئن شوید که حداکثر استفاده را از آن‌ها در طول عمرشان می‌برید.

در صورت شکستن یا ترک خوردن کامپوزیت دندان چه اقدامی ‌انجام دهیم؟

اگر ونیر کامپوزیت شکست یا دچار پریدگی شد، سعی کنید تا حد امکان قطعه را در جای مناسبی نگه دارید. در اسرع وقت با دندانپزشک خود تماس بگیرید تا آسیب را ارزیابی کرده و تشخیص دهند که آیا تعمیر یا تعویض لازم است یا خیر.

در صورت بروز ناراحتی یا درد ناشی از ونیر کامپوزیت دندان، فوراً به دندانپزشک خود مراجعه کنید. دندانپزشک شما ممکن است بتواند با تنظیم بایت، استفاده از محافظ شب نرم یا وسایل دیگر درد را تسکین دهد.

هرگز سعی نکنید کامپوزیت‌ها را تکان دهید و یا آنها را در خانه تنظیم کنید. این کار به طور بالقوه می‌تواند باعث آسیب بیشتر شود.

آیا بعد از کامپوزیت دندان نیاز به رعایت رژیم غذایی خاصی داریم؟

هنگامی‌که ونیر کامپوزیت دارید نیازی به تغییر رژیم غذایی خود نخواهید داشت. مجبور نیستید چیزی را که می‌خورید با کامپوزیت دندان خود تنظیم کنید. در بیشتر موارد، هنوز هم می‌توانید از غذاهایی که دوست دارید لذت ببرید اما اگر می‌خواهید ونیر‌ها برای مدت طولانی قوی و سفید بمانند، از خوردن غذاهای خاصی اجتناب کنید.

ونیرها با قیمتی مقرون به صرفه دندان‌های تغییر رنگ داده، پریده یا بدشکل را تعمیر می‌کنند. همچنین بسیار بادوام هستند، به خصوص اگر چینی باشند. با مراقبت مناسب، ونیر‌ها کامپوزیت تا ۸ سال دوام می‌آورند. 

چه غذاهایی را با وجود کامپوزیت می‌توان مصرف کرد؟

ونیرهای رزین کامپوزیت نیازی به زمان انتظار برای نصب ندارند. برای ایجاد آنها، دندانپزشک مواد را مستقیماً روی دندان شما قرار می‌دهد و آن را با نور سفت می‌کند.

پس از قرار دادن روکش‌های موقت، به شما توصیه می‌شود که از خوردن آب نبات سفت و همچنین میوه‌ها و سبزیجات خام خودداری کنید. از گوشت‌های خام، غذاهای چسبناک مانند کارامل و نان برشته نیز باید اجتناب شود. قهوه، چای، شراب قرمز، انواع توت‌ها، کولا یا سس کچاپ می‌توانند کامپوزیت دندان را لکه دار کنند. بنابراین بهتر است مصرف آنها را محدود کنید. با این حال، می‌توانید پوره سیب زمینی، تخم مرغ، موز، پاستا، مرغ و سایر غذاهای نرم بخورید.

نگاهی کلی و خلاصه درباره کامپوزیت و نگهداری از آن

  • فرآیند ونیر کامپوزیت دندان شامل برداشتن مقدار کمی‌مینا از سطح دندان و چسباندن ونیر کامپوزیت به آن است.
  • قبل از گرفتن ونیر کامپوزیت، دندان‌های بیماران توسط دندانپزشک معاینه می‌شود.
  • پس از دریافت ونیرهای دندانی، ممکن است مقداری حساسیت و ناراحتی احساس شود.
  • دستورالعمل‌های مراقبت‌های پس از آن نیز باید رعایت شود.
  • باید از تکنیک‌های مسواک زدن مناسب استفاده کرد.
  • مسواک‌های برقی و مسواک‌های دستی با موهای نرم توصیه می‌شود.
  • باید از خمیر دندان غیر ساینده استفاده شود.
  • https://drshamsdentist.com/%d9%85%d8%aa%d8%ae%d8%b5%d8%b5-%d8%a7%db%8c%d9%85%d9%be%d9%84%d9%86%d8%aa-%d8%af%d8%b1-%d8%b1%d8%b4%d8%aa/

  • پیروی نکردن دستورالعمل‌های مراقبت پس از آن، خطر آسیب دیدن ونیر کامپوزیت و بیماری لثه را افزایش می‌دهد.
  • عدم استفاده از موادی مانند قهوه، چای و شراب قرمز که باعث لکه می‌شوند.
  • از کشیدن سیگار یا جویدن محصولات حاوی تنباکو خودداری کنید.
  • در صورت شکستگی یا ترک، قطعات را نگه دارید و بلافاصله با دندانپزشک خود تماس بگیرید.
  • اگر بعد از گذاشتن ونیرها درد دارید، سعی نکنید خودتان آن را تنظیم کنید. به آن دست نزنید.

اندازه گیری عدد زئین در شامپو | Zein test

بررسی میزان سازگاری سورفکتانت با پوست

سورفکتانت یک ماده شیمیایی از مشتقات مختلف نمک های سولفات است که به عنوان ماده اصلی تمیزکننده در مواد شوینده مانند شامپوها، مایع دستشویی، مایع ظرفشویی و … استفاده می شود. سکوبندی ازمایشگاهی وجود همین ماده در بین مواد شیمیایی اصلی فرمولاسیون محصولات مراقبت از پوست و مو است که به کف کنندگی کمک می کند. کف کردن یکی از فاکتورهایی است که با دیدن آن مصرف کننده احساس می کند شونده به خوبی تمیز می کند. متاسفانه سورفکتانت ها باعث برزو حساسیت و تخریب کراتین طبیعی پوشت و مو می شوند. آزمایش اندازه گیری عدد زئین در شامپو در این محصولات نشان می دهد میزان تحریک کنندگی سورفکتانت و تخریب کراتین به وسیله آن چقدر است.

تعریف عدد زئین یا The Zein value

پیش از این که مفهوم عدد زئین را بررسی کنیم، باید با زئین آشنا شوید. زئین یک پروتئین گیاهی و مشتق شده از ذرت است که کاربردهای مختلفی در صنایع غذایی، داروسازی و آرایشی و بهداشتی دارد. این پروتئین از نظر ساختار شیمیایی شباهت بسیاری به کراتین دارد. کراتین پروتئین طبیعی ای که در پوست، مو و ناخن ها وجود دارد. با توجه به این شباهت ساختاری می توان از زئین که پروتئینی زیست تخریب پذیر و گیاهی است، برای بررسی اثار و قدرت سورفکتانت موجود در شامپو، مایع دستشویی و … به عنوان شبیه ساز کراتین طبیعی استفاده کرد.

عدد زئین یا Zein value یک معیار مشخص در استانداردهای ملی و جهانی است. این عدد نشان می دهد که شامپویی که حاوی سورفکتانت است تا چه حدی قدرت تخریب کراتین مو را دارد. مطابق با استاندارد باید در شامپوهای بزرگسالان عدد زئین 400 و در شاپوی مخصوص کودکان 100 باشد. در واقع بالا بودن عدد زئین نشان دهنده آسیب بیشتر به کراتین مو به وسیله سورفکتانت شامپو است. از طرفی پایین بودن بیشتر آن نیز مانع از تمیز کردن مو و پوست از آلودگی ها و چربی های می شود.

البته زئین را نیز می توان به عنوان پروتئین در فرومولاسیون های شامپوهای پروتئینه نیز استفاده کرد. وجود این پروتئین از شونیده ها کمک به افزایش لطافت، نرمی، استحکام و حفظ رطوبت پوست و مو می شود.

تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز برای اندازه گیری عدد زئین در شامپو

برای اندازه گیری عدد زئین شوینده ها نیاز به تجهیزات زیر است:

  • هود شیمی
  • ترازو دقیق آزمایشگاهی
  • کجدال
  • سانتریفیوژ
  • هیتر مگنت
  • شوف بالن
  • کاغذ صافی chm
  • شیشه آلات آزمایشگاهی شامل بالن حجمی، لوله آزمایش، ارلن، بورت، پیپت، قیف، کنداسور یا مبرد برای سیستم تقطیر و  …  

روش اندازه گیری  عدد زئین

مراحل اندازه گیری عدد زئین با استناد به استاندارد ملی به شماره 3572:

  • 10 گرم از نمونه را وزن کرده و در 30 میلی لیتر آب مقطرحل کنید. محلول را در یک بالن حجمی 100 میلی لیتری بریزید و با آب مقطر به حجم برسانید.
  • 50 میلی لیتر از محلول نمونه را در یک ارلن بریزید.
  • 2 گرم پودر زئین را وزن کرده و به ارلن حاوی نمونه منتقل کنید.
  • یک مگنت تمیز و با اندازه مناسب داخل ارلن بیاندازید.
  • سر ارلن را با فویل آلومینیوم به خوبی بپوشانید.
  • به مدت یک ساعت و در دمای اتاق محلول روی همزن مغناطیسی به هم زده شود.
  • سپس محلول را اخل فالکون ریخته و به مدت 15 دقیقه سانتریفیوژ کنید.
  • درنهایت محلول را با کاغذ صافی و قیف صاف کنید.
  • همین مراحل را برای محلول شاهد که به جای 50 میلی لیتر محلول نمونه از آب مقطر به همین میزان استفاده می شود، انجام دهید.
  • 5 میلی لیتر از نمونه را به مدت 2 ساعت و تا دمای 400 درجه سانتی گراد داخل کجدال قرار دهید.
  • زمانی که محلول سرد شد، 300 میلی لیتر آب مقطر، 50 میلی لیتر بوریک اسید 40 g/l و 3 قطره شناساگر میتل ارنج و میتل بلو اضافه کنید و به سیستم تقطیر متصل کنید.
  • https://hakimazma.com/%d9%87%d9%88%d8%af-%d8%a2%d8%b2%d9%85%d8%a7%db%8c%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87%db%8c/%d9%87%d9%88%d8%af-%d9%84%d8%a7%d9%85%db%8c%d9%86%d8%a7%d8%b1/

  • آرام آرام 100 میلی لیتر محلول سدیم هیدروکسید 40  درصد جرمی را به بالن اضافه کنید.
  • با افزایش شدید دمای شوف بالن حین اضافه کردن باز تقطیر را شروع کنید.
  • تیتراسیون محلول تقطیر شده با اسید کلریدریک تا رسیدن به نقطه بنفش انجام دهید.
  • تمام مراحل هضم، تقطیر و تیتراسیون را عینا برای شاهد تکرار کنید.

اهلیت خارجیان در تشکیل و ثبت شرکت های تجاری در ایران

در مورد اهلیت شرکت های تجاری، اولین و مهم ترین نکته ی حائز اهمیت این است که اشخاص حقوقی دارای اهلیت هستند. ثبت شرکتها شرکت های تجاری صرف نظر از موضوعی که برای انجام آن تشکیل شده اند اهلیت شرکت در یک شرکت تجاری دیگر را نیز دارا هستند . بنابراین ممکن است همه شرکای یک شرکت تجاری، شرکت تجاری باشند همچنانکه ممکن است بعضی شرکا شرکت تجاری و بعضی دیگر اشخاص حقیقی باشند.
شرایط مقرر در قانون مدنی راجع به اهلیت تمتع و استیفا برای طرف های قرارداد شرکت تجاری نیز لازم الرعایه است. معذلک بنا به بعضی دلایل تاملی در اهلیت خارجیان ضروری به نظر می رسد.

  • اهلیت خارجیان در تشکیل و ثبت شرکت های تجاری در ایران

اصولاَ امروزه همه اشخاص از حقوق مدنی همه کشورها بدون توجه به تابعیت سیاسی خویش برخوردار هستند کما اینکه ماده 961 قانون مدنی به وجود چنین اصلی در حقوق ایران تصریح نموده و استثنائات وارد بر آن را در سه بند احصا نموده است . در این ماده آمده است :
" جز در موارد ذیل اتباع خارجه از حقوق مدنی متمتع خواهند بود :
1- در مورد حقوقی که قانون ایران آن را صراحتاَ منحصر به اتباع ایران نموده و یا آن را صراحتاَ از اتباع خارجه سلب کرده است.
2- در مورد حقوق مربوط به احوال شخصی که قانون دولت متبوع تبعه خارجه آن را قبول نکرده.
3- در مورد حقوق مخصوصه که صرفاَ از نقطه نظر جامعه ایرانی ایجاد شده باشد. "
بنابراین خارجیان می توانند تمامی یا بعضی از شرکای یک شرکت تجاری را در ایران تشکیل دهند مگر اینکه در موردی خاص صراحتاَ چنین حقی از اتباع خارجه سلب شده باشد. ( مرجع ثبت شرکت ها در صورتی قرارداد شرکت تجاری را موافق قانون دانسته و آن را ثبت می کند که سهم خارجیان در شرکت کم تر از 50% باشد).
دستیابی به موارد خاص محرومیت خارجیان از عضویت در یک قرارداد شرکت تجاری مستلزم جستجو در قوانین بسیاری است معذلک ممکن است اصل 81 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نه تنها مهمترین استثناء در زمینه محرومیت اتباع خارجه از تمتع از حقوق مدنی ایران به شمار آید بلکه در زمینه قرارداد شرکت تجاری یک اصل تلقی گردد :
" دادن امتیاز تشکیل شرکت ها و موسسات در امور تجاری و صنعتی و کشاورزی و معادن و خدمات به خارجیان مطلقاَ ممنوع است . "
برای تفسیر این اصل اجمالاَ می توان گفت که منظور از امتیاز تشکیل شرکت ، اجازه تشکیل شرکت نیست بلکه با توجه به سوابق تاریخی و اصول مشابه در قانون اساسی مشروطه ( اصول 23 و 24 قانون اساسی مشروطه مقرر می دارند : بدون تصویب مجلس شورای ملی امتیاز تشکیل کمپانی و شرکت های عمومی از هر قبیل و به هر عنوان از طرف دولت داده نخواهد شد ) ، احتمالاَ منع اعطای امتیاز انحصاری فعالیت های اقتصادی مورد نظر بوده است زیرا به هیچ وجه منطقی به نظر نمی رسد که تدوین کنندگان قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران با فعالیت اقتصادی خارجیان مخالفت کرده باشند. بنابراین همچنان باید با تمسک به ماده 961 قانون مدنی عدم اهلیت خارجیان را به استثنائات مصرح در قوانین مختلف محدود نمود. .وانگهی حتی اگر فرض کنیم فعالیت اقتصادی خارجیان در ایران ممنوع باشد از این محدودیت عدم اهلیت انجام معامله استنباط نمی گردد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که غیرایرانیان اهلیت انعقاد قرارداد شرکت های تجاری را دارا هستند و این مسئله که چنین شرکتی اجازه انجام کدامیک از فعالیت های اقتصادی را دارا ست، منطقاَ ارتباطی به شرایط ایجاد شرکت ندارد.

https://danasabt.ir/2023/09/17/%D8%A7%D8%AE%D8%B0-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%81%D9%88%D8%B1%DB%8C/


تاکید بر این نکته ضروری است که بر اساس این استدلال، نه تنها شرکت متشکل از غیرایرانیان با استناد به عدم اهلیت شرکا باطل نیست بلکه حتی اعمال حقوقی چنین شرکتی را نمی توان با استناد به ممنوعیت فعالیت اقتصادی خارجیان در موضوعی معین باطل دانست. همچنان که نمی توان قرارداد جراحی یک پزشک ایرانی را از این جهت که اجازه طبابت در تهران را دارا نیست باطل تلقی نمود.

آیا شکستن فایل تقصیر دندانپزشک است؟

علل شکستن فایل در طول درمان کانال ریشه

در طول درمان ریشه دندان، دندانپزشکان از ابزار فلزی به نام فایل برای برداشتن بافت‌های عفونی و پالپ دندان استفاده می‌کنند.کامپوزیت دندان در رشت این فایل‌ها می‌توانند بشکنند، به‌خصوص اگر کانال‌های فرد به‌طور غیرطبیعی منحنی یا سفت باشد یا اگر دندان‌پزشک در حال استفاده مجدد از فایل‌های قدیمی ‌باشد. دلایل زیادی وجود دارد که چرا ممکن است فایل در طول عمل روت کانال شکسته شود. برخی از دلایل رایج تر را در ادامه بررسی می‌کنیم. 

  • فرسودگی فایل: استفاده مکرر از فایل‌های ریشه ممکن است منجر به فرسودگی فلز و در نهایت شکستگی شود.
  • کانال‌های سفت یا منحنی: عبور از کانال‌های ریشه باریک یا با زاویه تیز، خطر شکستگی فایل را افزایش می‌دهد.
  • شستشوی ناکافی: شستشوی ناکافی مواد زائد از داخل دندان در طول درمان ممکن است باعث ایجاد فشار بی مورد روی ابزارهای دندانی و در نتیجه شکستگی شود.

خطرات احتمالی مرتبط با باقی ماندن فایل‌های شکسته در دندان‌ها

اگر پس از درمان ریشه یک فایل شکسته در داخل دندان باقی بماند، ممکن است چندین عارضه ایجاد شود. برای مثال، ممکن است به دلیل تلاش‌های ناکافی تمیز کردن پس از شکستن، عفونت ایجاد شود. 

علاوه بر این، تلاش برای برداشتن می‌تواند با برداشتن عاج سالم که استحکام ریشه را کاهش می‌دهد و ریشه‌ها را مستعد شکستگی عمودی می‌کند، ساختار کلی دندان شما را تضعیف کند. 

مسئله دیگری که ممکن است هنگام انجام عمل کانال ریشه روی دندان پایین ایجاد شود این است که فایل ممکن است بشکند به طوری که نوک فایل به سمت کانال عصب آلوئولار تحتانی بیرون زده باشد.

برای بیمارانی که مشکلات مربوط به فایل‌های شکسته دندان را تجربه می‌کنند بسیار مهم است که بلافاصله به دنبال کمک حرفه‌ای برای ارزیابی مناسب و گزینه‌های مدیریتی که به طور خاص برای رسیدگی به این عوارض بالقوه طراحی شده‌اند، باشند. این امر به ویژه در مواردی که باعث آسیب عصبی شده اهمیت زیادی دارد. زیرا آسیب عصبی هر چه مدت طولانی تری درمان نشود احتمال دائمی‌شدن آن بیشتر است.

گزینه‌های درمانی برای بازیابی فایل‌های شکسته

هنگامی‌که فایل‌های دندانی پس از عصب کشی در دندان باقی می‌مانند، متخصص کانال ریشه یا اندودنتیست وظیفه بازیابی یا برداشتن ابزار جدا شده را بر عهده دارد. اندودنتیست‌ها چندین گزینه برای بازیابی ایمن فایل شکسته را در دسترس دارند. این گزینه‌های درمانی برای به حداقل رساندن آسیب به دندان و تضمین نتیجه موفقیت آمیز طراحی شده اند.

استفاده از فناوری پیشرفته برای استخراج ایمن توسط متخصصان اندودنتیست 

متخصصان ریشه دندان از فناوری و تکنیک‌های پیشرفته مانند دستگاه‌های اولتراسونیک، میکروسکوپ‌ها و ابزارهای تخصصی بازیابی استفاده می‌کنند تا به طور موثر فایل‌های شکسته را بدون آسیب بیشتر به ساختار دندان خارج کنند. علاوه بر این، متخصصان ریشه معمولاً به میکروسکوپ ریشه دسترسی دارند. این وسیله به آن‌ها اجازه می‌دهد با دقت در کانال‌های باریک یا منحنی حرکت کنند و عاج سالم را حفظ کنند.

اگر فایل داخل دندان شکست دندانپزشک چه کاری باید انجام دهد؟

اگر دندانپزشک شما در حین درمان ریشه با یک فایل شکسته مواجه شد، باید فوراً بیمار را از موضوع مطلع کند. در ادامه با برخی از وظایف دندانپزشک در قبال شکستن فایل در دندان بیمار آشنا می‌شویم.

ارجاع بیمار به متخصص ریشه

بعد از اطلاع درباره اوضاع به وجود آمده باید گزینه‌های درمان را مطرح کند و بیمار را به متخصص ارجاع دهد. این متخصصان آموزش و تجربه گسترده ای در رسیدگی به موارد پیچیده شامل قطعات ابزار باقی مانده در دندان پس از تکمیل مراحل اولیه دارند. با کمک گرفتن از متخصص ریشه، بیماران بهترین شانس ممکن را برای حفظ دندان و حفظ سلامت آن خواهند داشت.

ارتباط صحیح بین دندانپزشک و بیمار حفظ شود

هنگامی‌که یک دندانپزشک در طول درمان ریشه با یک فایل شکسته مواجه می‌شود، بسیار مهم است که ارتباط با بیمار را حفظ کند. این شامل توضیح علت شکستگی، خطرات احتمالی مربوط به باقی ماندن فایل‌های شکسته در دندان‌ها و تشریح مراحل احتمالی بعدی برای حل مشکل است. دندانپزشکان با شفاف بودن در مورد آنچه رخ داده است و ارائه راهنمایی روشن در مورد بهترین روش، می‌توانند به بیماران خود کمک کنند تا تصمیمات آگاهانه ای در مورد سلامت دهان و دندان خود بگیرند.

موضوعی که در این نوع موارد پیش می‌آید این است که دندانپزشک موضوع فایل شکسته را به بیمار نمی‌گوید. در این موارد، بیماران ممکن است هفته‌ها، ماه‌ها یا حتی سال‌ها درد را تجربه کنند تا اینکه سرانجام منشا درد و ناراحتی خود را کشف کنند.

مسئولیت دندانپزشک برای ارجاع بیماران به متخصصین در صورت نیاز

اگر دندانپزشک تشخیص دهد که برداشتن یا دور زدن فایل شکسته نیاز به تخصصی فراتر از توانایی‌های خود دارد، باید بیمار را به سرعت به یک متخصص ریشه با تجربه ارجاع دهد تا بتواند فایل شکسته را حذف کند یا درمان‌های پیشرفته ای مانند اپیکو کتومی ‌را ارائه دهد. در مواردی که نگرانی‌هایی در مورد آسیب عصب آلوئولار تحتانی به دلیل باقی ماندن پرونده‌های دندانی یا سایر عوارض مربوط به درمان ریشه وجود دارد، توصیه‌های ارجاع ممکن است شامل مشاوره با اندودنتیست یا جراح دهان باشد.

نگرانی‌های آسیب عصب آلوئولار تحتانی

اگرچه فایل‌های شکسته در طول درمان ریشه معمولاً باعث درد یا آسیب نمی‌شوند، اما در موارد خاص احتمال آسیب به عصب آلوئولار تحتانی وجود دارد. این می‌تواند منجر به درد یا التهاب مداوم شود که نیاز به درمان بیشتر توسط متخصص ریشه دارد که به فناوری و تکنیک‌های پیشرفته برای خارج کردن ایمن بدون ایجاد آسیب اضافی در دسترس دارد. در مواردی که عصب به طور جدی آسیب دیده است، بیمار ممکن است نیاز به جراحی ریز اعصاب برای ترمیم عصب آسیب دیده داشته باشد.

علائمی ‌که نشان دهنده آسیب عصبی پس از کانال ریشه است؟

اگر هر یک از علائم زیر را بعد از درمان ریشه تجربه کردید، ممکن است نشانه ای از آسیب عصب آلوئولار تحتانی باشد:

  • درد یا ناراحتی مداوم در ناحیه تحت درمان
  • بی حسی یا سوزن سوزن شدن در اطراف دهان، چانه و لب پایین
  • ناتوانی در احساس تغییرات دما در یک طرف دهان
  • مشکل در صحبت کردن واضح به دلیل ضعف عضلانی
  • احساس وزن یا سنگینی در دهان

در صورت مشاهده این علائم فوراً با دندانپزشک خود تماس بگیرید زیرا می‌توانند عوارض بالقوه یک فایل شکسته باقی مانده در طول عمل کانال ریشه را نشان دهند. پس از شناسایی آسیب عصبی، دندانپزشک باید بلافاصله بیمار را به فردی ارجاع دهد که بتواند برنامه ای برای درمان آسیب عصبی شما ارائه دهد. همانطور که اشاره کردیم، آسیب عصبی بدون درمان می‌تواند دائمی‌ شود.

https://drshamsdentist.com/%d9%85%d8%aa%d8%ae%d8%b5%d8%b5-%d8%a7%db%8c%d9%85%d9%be%d9%84%d9%86%d8%aa-%d8%af%d8%b1-%d8%b1%d8%b4%d8%aa/

گرفتن کمک حرفه ای پس از آسیب عصبی به دندان

اگر مشکوک هستید که در درمان اولیه شما مشکلی پیش آمده است و مشکلات مداوم مربوط به آسیب عصب آلوئول تحتانی را تجربه می‌کنید، بسیار مهم است که از یک متخصص دندانپزشکی واجد شرایط کمک بگیرید. یک متخصص اندودنتیست یا یک جراح دهان ممکن است بتواند کمکی برای کاهش یا ترمیم آسیب عصبی به شما ارائه دهد.

ویژگی پر‌کردن درست و خوب دندان چیست؟

اگر در دندان‌ها احساس درد و گزگز می‌کنید یا حفره در آن ایجاد شده حتما باید به دندانپزشک مراجعه نمایید. کامپوزیت دندان در رشت با توجه به مشکل شما دندانپزشک توصیه‌هایی می‌کند. اگر نیاز به پر‌کردن داشتید باید با ویژگی پر‌کردن دندان با انواع مختلف مواد آشنایی داشته باشید.

در این مقاله از کلینیک دندانپزشکی زاگرس، ویژگی‌های پر‌کردن دندان درست و خوب را با انواع مختلف مواد پر‌کردنی بررسی می کنیم. تا انتها همراه ما باشید. 

آشنایی با انواع مختلف مواد پر‌کردنی دندان

انواع مختلفی از مواد برای پر‌کردن دندان وجود دارد که هر کدام ویژگی‌های مخصوص به خود را دارند. طلا، آمالگام نقره، کامپوزیت، سرامیک و گلاس آینومرها از این مواد هستند. اگرچه می‌توان از هر یک از این نوع مواد برای پر‌کردن حفره‌های دندان استفاده کرد، اما برخی از انواع پرکننده‌ها برای شرایط خاصی مناسب تر هستند. دندانپزشک شما بهترین فردی است که کمک می‌کند تا با در نظر گرفتن بودجه و سلامت فعلی دندان، مواد مناسب برای پر‌کردن دندان را انتخاب کنید. 

هنگامی که تصمیم می‌گیرید کدام نوع پرکننده برای شما مناسب تر است، باید محل حفره دندان، شدت پوسیدگی، هزینه و پوشش بیمه ای خود را در نظر بگیرید. 

ویژگی‌های هر کدام از مواد پر کننده دندان

انواع مختلف مواد پر کننده دندان که در بالا با آنها آشنا شدیم هر کدام ویژگی خاصی دارند و برای کاربرد‌های متفاوتی استفاده می‌شوند. در ادامه با ویژگی‌های آنها آشنا می‌شویم. 

  1. ویژگی پر‌کردن دندان با طلا

پر‌کننده طلا بسیار قوی و غیر خورنده است. یکی از ویژگی پر‌کردن دندان با طلا طول عمر بالای آن است. با مراقبت مناسب می‌توانید تا ۱۵ سال یا بیشتر از آن استفاده کنید. اما با تمام این ویژگی‌ها قیمت آن بسیار گرانتر از پر‌کردن با آمالگام نقره است. همچنین برای قرار گرفت صحیح روی دندان باید بیشتر از یک جلسه به مطلب بروید تا کامل و دقیق در جای خود قرار بگیرد.

  1. ویژگی پر‌کردن دندان با آمالگام 

ویژگی پر‌کردن دندان با آمالگام نقره استحکام آن است. با این حال، بسیاری از افراد آن را از نظر زیبایی خیلی مناسب نمی دانند. در مقایسه با سایر انواع پرکردنی‌های دندان، احتمال انبساط و انقباض و ایجاد ترک دندان با این ماده بیشتر است. علاوه بر این، بسیاری از افراد به دلیل آنکه آمالگام حاوی جیوه است آن را برای استفاده طولانی مدت در دهان مناسب نمی دانند.

  1. ویژگی پر‌کردن دندان با کامپوزیت

اولین ویژگی پر‌کردن دندان با کامپوزیت زیبایی آن است زیرا کاملاً با رنگ دندان مطابقت دارد. با این حال، پرکننده‌های کامپوزیتی گران‎‎‌تر از پرکننده‌های آمالگام نقره هستند و به اندازه کافی بادوام نیستند. اما اگر پر 

  1. پرکننده سرامیکی

اولین ویژگی پر‌کردن دندان با کامپوزیت زیبایی آن است زیرا کاملاً با رنگ دندان مطابقت دارد. با این حال، پرکننده‌های کامپوزیتی گران‎‎‌تر از پرکننده‌های آمالگام نقره بوده و به اندازه کافی بادوام نیستند. اما اگر از روش لاینینگ برای گذاشتن مواد بر روی دندان استفاده شود تا مدت‌ها برای شما عمر خواهد کرد. 

در روش لاینینگ، کامپوزیت به صورت لایه لایه درون حفره گذاشته می‌شود و هر لایه به وسیله اشعه لایت کیور خشک شده  و سپس لایه بعدی روی دندان قرار می‌گیرد. در غیر این صورت اگر به صورت یکجا کامپوزیت روی دندان گذاشته شود لایه‌های میانی نرم باقیمانده و سفت نمی شود. این کار علاوه بر آسیب به دندان و خالی شدن قسمت پر شده باعث ایجاد عفونت دندانی نیز می‌شود. 

اگر قسمت آسیب دیده به ریشه دندان نزدیک باشد قبل از آنکه عمل پر کردن انجام شود روی ریشه دندان را با ماده ای به نام یونومر شیشه یا رزین کامپوزیت می‌پوشانند. در این روش از ریشه محافظت بیشتری می‌شود.  

  1. پرکننده گلاس آینومر

گلاس آینومرها (پرکننده‌های اکریلیک) معمولا تنها پنج سال دوام می‌آورند. به همین دلیل برای پر‌کردن دندان شیری کودکان مناسب هستند. این ماده در دهان فلوراید آزاد کرده و به جلوگیری از پوسیدگی دندان کمک زیادی می‌کند.

دندانپزشک بهترین فردی است که به انتخاب بهترین نوع ماده پر‌کردنی دندان شما کمک می‌کند. اگر سوالی پ در مورد دیگر ویژگی پر‌کردن دندان با هر کدام از مواد دارید همین امروز با دندانپزشکان کلینیک زاگرس تماس بگیرید. 

چرا باید به صورت منظم به دندانپزشک مراجعه کنیم؟

با وجود پیشرفت در بهداشت و مراقبت از دندان، پوسیدگی دندان همچنان مشکل بسیاری از کودکان و بزرگسالان است. پوسیدگی دندان اگر به درستی و به موقع درمان نشود، می‌تواند منجر به مشکلات جدی تری برای سلامت دندان از جمله آبسه و خرابی کل دندان شود. به همین دلیل مهم است که به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید. 

در صورت نیاز دندان شما پر خواهد شد. با این وجود هر دندان باید از ویژگی پر‌کردن دندان خوب برخوردار باشد در غیر این صورت دندان پر شده نیز می‌تواند مشکل ساز شود. 

هر شش ماه یکبار برای اکثر کودکان و بزرگسالان ویزیت دندانپزشکی مورد نیاز است. در این صورت علائم پوسیدگی دندان و سایر مشکلات سلامت دندان به موقع بررسی خواهند شد. 

آشنایی با پر‌کردن و انواع آسیب‌ها به دندان 

پر کردن دندان برای ترمیم سوراخ در دندان (معروف به حفره) یا پر‌کردن ناحیه ای از دندان که در اثر تصادف یا پوسیدگی آسیب دیده است استفاده می‌شود. انتخاب مناسب مواد با توجه به ویژگی پر‌کردن دندان می‌تواند به طور موثر دندان آسیب دیده را ترمیم و خطر عفونت را از بین ببرد. اگر حفره ایجاد شده را پر یا ترمیم نکنید، این کار احتمال عفونت دندان را تا حد زیادی افزایش می‌دهد. در ادامه با انواع آسیب‌های دندان آشنا می‌شویم. 

فرسایش اسیدی دندان 

پوششی که لایه بیرونی دندان شما را تشکیل می‌دهد مینا نامیده می‌شود. مینا ممکن است در اثر قرار گرفتن بیش از حد در معرض اسیدها فرسوده شود. این اسیدها معمولاً در نوشیدنی‌های گازدار و غذا وجود دارند. همچنین در افرادی که رفلاکس معده دارند اینگونه آسیب‌های دندانی بسیار رایج است.

پوسیدگی دندان 

پوسیدگی شایع ترین دلیلی است که بیماران به پر‌کردن دندان نیاز پیدا می‌کنند. هنگامی که استانداردهای بهداشت دهان و دندان رعایت نمی شود یا دیر به دیر به دندانپزشک مراجعه می‌کنید تجمع باکتری‌ها می‌تواند باعث ایجاد پلاک شوند. 

هنگامی که این باکتری‌ها از قند‌های باقی مانده غذا و نوشیدنی تغذیه می‌کنند، باعث از بین رفتن مینای دندان می‌شوند. این عمل ایجاد حفره یا پوسیدگی می‌کند. اگر سریع پر نشوند حفره‌ها بزرگتر و بزرگتر می‌شوند تا زمانی که دندان به شدت عفونی و دردناک شود. 

دندان قروچه عامل آسیب به دندان

افرادی که دندان قروچه دارند به دلیل فشار اضافی که به دندان‌های خود وارد می‌کنند، دچار پوسیدگی و ترک دندان می‌شوند. بهتر است ابتدا عامل دندان قروچه که استرس است برطرف شود. پوسیدگی‌ها و شکستگی‌هایی که در دندان قروچه اتفاق افتاده اند باید با ماده مناسب که ویژگی پر‌کردن دندان خوب را دارد پر شوند تا دندان‌ها سالم بماند. در غیر این صورت احتمال خرابی و کشیدن دندان زیاد می‌شود. 

دندان‌های آسیب دیده یا شکسته

دندان‌های آسیب‌دیده یا شکسته، شکاف و سوراخ‌هایی در دندان ایجاد می‌کنند که مکانی برای رشد و تجمع باکتری‌ها می‌شوند. حتی اگر روتین بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید و به طور مرتب از نخ دندان استفاده نمایید، باز هم دندان آسیب دیده خود به خود بهبود پیدا نخواهد کرد. هرچه بیشتر زمان بگذرد و به آن توجه نکنید، باکتری‌های بیشتری وارد دندان شده و می‌تواند منجر به عفونت و حتی تخریب کامل دندان شود.

شایع ترین مواردی که نیاز به مراجعه به دندانپزشک و پر‌کردن دندان دارند؟

اینها شایع ترین مواردی هستند که با توجه به نظر دندانپزشک نیاز به رسیدگی سریع دارند. البته این موارد ممکن است برای کودکان نیز اتفاق بیفتد. 

شمارش کپک و مخمر در مواد غذایی | تکنیک شناسایی و شمارش و تجهیزات آزمایشگاهی

کنترل رشد مخمر و کپک در مواد غذایی

انواع شاخه های فعال در صنایع غذایی به طریق مستقیم و غیر مستقیم با آنچه می خوریم و می نوشیم در ارتباط هستند، هود لامینار خواه این مواد تازه باشد خواه فرآوری و پخته شده. به هرحال ایمنی و کیفیت از اهمیت و ارزش بالایی برخوردار است. محصول غذایی که استانداردهای شیمیایی و میکروبی را نداشته باشد، سلامت افراد یک جامعه را در معرض خطری بزرگ قرار می دهد. ما انتظار داریم که وعده های غذایی ما تازه، خوشمزه و عاری از هر گونه آلودگی مضر مانند کپک و مخمر باشد. به همین دلیل است که شمارش کپک و مخمر در آزمایشگاه های صنایع غذایی اهمیت ویژه ای دارد.

اهمیت تست های مخمر و کپک در صنایع غذایی

مخمرها و کپک ها میکروارگانیسم هایی هستند که در اطراف ما بسیار زیاد دیده می شوند. این میکروارگانیسم ها می توانند روی میوه ها، سبزی ها، محصولات لبنی، گوشت، غذای های پخته و فرآوری شده و … رشد کنند. درحالی که همه انواع  مخمرها و کپک ها برای مضر نیستند حتی فایده هایی نیز دارند، اما برخی از آن ها که روی میوه ها و مواد غذایی رشد می کنند، می توانند سمومی تولید کنند که برای سلامتی خطرات جدی به دنبال دارند.

اینجاست که پژوهشگران هوزه صنایع غذایی با انجام تست های کپک  و مخمر وارد عمل می شوند. با اجرای روش‌های آزمایش مناسب در مراحل مختلف فرآیند تولید مواد غذایی، تولیدکنندگان می‌توانند هر گونه آلودگی احتمالی را زود تشخیص دهند و اقدامات لازم را برای جلوگیری از رشد بیشتر انجام دهند. همچین شرایطی که این میکروارگانیسم ها ممکن است پس از خروج محصول از کارخانه رشد کنند، نیز بررسی می شوند تا راه حلی برای جلوگیری از آن پیدا کنند.

تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز برای شمارش کپک و مخمر در محصولات غذایی

  • ترازو آزمایشگاهی دقیق
  • انکوباتور
  • اتوکلاو
  • آون آزمایشگاهی
  • هود میکروبی یا هود لامینار کلاس II
  • شیکر آزمایشگاهی
  • بن ماری آزمایشگاهی
  • پلیت برای کشت
  • میکروپیپت ثابت و متغیر، تک کانال و چند کانال
  • دستگاه کلنی کانتر
  • استومیکر یا بگ میکسر
  • هموژنایزر آزمایشگاهی
  • میکسر آزمایشگاهی
  • دستگاه تهیه آب مقطر
  • لوله آزمایش و ارلن
  • ابزار آزمایشگاهی مانند پنس و اسپاتول و …

روش های رایج برای شمارش مخمر و کپک در محصولات غذایی

در آزمایشگاه های میکروبی کنترل کیفیت صنایع غذایی، شمارش مخمر و کپک عمدتا از طریق روش های کشت میکروارگانیسم ها در محیط های کشت و انکوبه کردن آن ها داخل انکوباتور انجام می شود.

مراحل انجام کار را در ادامه شرح می دهیم.

  1. در ابتدا تمام تجهیزات مصرفی مانند پلیت ها را شسته، ضدعفونی و اتوکلاو کنید.
  2. محیط کار را با الکل کاملا استریل کنید.
  3. نمونه را کاملا همگن سپس تا غلظت مشخصی رقیق کنید.
  4. محیط کشت شاهد و محیط کشت برای نمونه را طبق دستورالعمل سازنده آماده کنید.
  5. مقدار مناسبی از محلول نمونه را داخل پلیت بریزید.
  6. سپس محیط کشت با دمای حدود 40 تا 50 درجه سانتی گراد را داخل پلیت بریزید.
  7. کمی با استفاده از شیکر ظرف حاوی نمونه و محیط کشت را به هم بزنید.
  8. پس از جامد شد محیط کشت، پلیت را داخل انکوباتور با دمای 25 درجه سانتری گراد برای حدود 72 ساعت قرار دهید.
  9. با اتمام انکوباسیون می توانید با استفاده از کلنی کانتر شمارش کامل مخمر و کپک را انجام دهید.

مزایا و معایت روش کشت کپک و مخمر

این روش مزیت های متعددی دارد. در مقایسه با روش های دیگر نسبتاً ساده و ارزان است. همچنین امکان شناسایی فردی و جداسازی انواع مخمرها و کپک های موجود در یک محصول غذایی را فراهم می کند.

با این حال، محدودیت هایی نیز وجود دارد که باید در نظر گرفته شود. روش Spread Plate که شرح داده شد، مبتنی بر این فرض است که هر کلنی از یک ارگانیسم منفرد ناشی می شود، که ممکن است به دلیل کلوخه شدن یا همپوشانی کلنی ها همیشه دقیق نباشد. علاوه بر این، انواع خاصی از مخمرها و کپک ها ممکن است نیازهای رشد خاصی داشته باشند که با موارد ارائه شده توسط محیط های کشت استاندارد متفاوت است.

با وجود این محدودیت‌ها، روش Spread Plate به دلیل سادگی و اثربخشی آن در ارائه اطلاعات ارزشمند در مورد تعداد مخمرها و کپک‌ها در محصولات غذایی همچنان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نکات مهم در کشت کپک و مخمر در آزمایشگاه های صنایع غذایی

عواملی مانند دما، سطح pH، در دسترس بودن اکسیژن، میزان رطوبت و ترکیب مواد مغذی می توانند بر رشد مخمر و کپک در محصولات غذایی تأثیر بگذارند. بنابراین، کنترل دقیق این عوامل در طول آزمایش برای اطمینان از نتایج دقیق ضروری است.

استفاده از روش فیلتراسیون غشایی در شمارش کپک و مخمر محصولات غذایی

روش فیلتراسیون غشایی یکی دیگر از روش های رایج مورد استفاده برای شمارش مخمر و کپک در صنایع غذایی است. این روش شامل فیلتر کردن نمونه ای از محصول غذایی از طریق فیلتر غشایی با اندازه منافذ مشخص است. فیلتر هرگونه مخمر یا کپک موجود در نمونه را حفظ می کند و سپس می تواند برای انکوباسیون به محیط آگار منتقل شود.

مزیت این روش در توانایی آن در به دام انداختن انتخابی مخمر و کپک بدون تداخل با سایر میکروارگانیسم هایی است که ممکن است در نمونه وجود داشته باشد. این کار نتایج دقیق و مشخصی را ارائه می دهد. بنابراین امکان کنترل بهتر استانداردهای کیفیت و ایمنی در طول تولید مواد غذایی را فراهم می کند.

https://hakimazma.com/%d8%b3%da%a9%d9%88%d8%a8%d9%86%d8%af%db%8c-%d8%a2%d8%b2%d9%85%d8%a7%db%8c%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87%db%8c/

برای انجام روش فیلتراسیون غشایی، یک نمونه از محصول غذایی قبل از فیلتراسیون در رقیق کننده استریل رقیق می شود. پس از فیلتراسیون، غشاء بر روی یک صفحه آگار مناسب برای رشد مخمر و کپک قرار می گیرد. سپس مانند روش قبلی پلیت ها در شرایط مناسب انکوبه می شوند تا امکان رشد کلنی ها فراهم شود.